RE: مشکل من با همسرم در مورد حجاب
سلام ثمین جون
تو که میگی حجابت در حد قابل قبولیه.پس چرا در مقابل چادر مقاومت میکنی؟ با توجه به اینکه از همون ابتدا هم در جریان این شرط بودی.
من یه خواهر شوهر دارم که قبل ازدواج تقید چندانی به حجاب نداشت هر لباسی که مد میشد رو میپوشید.خیلی هم به تنگ و گشاد بودنش توجهی نداشت.خلاصه از هر نظر توی حجاب باز بود.اما زد و با کسی ازدواج کرد که خانوادش حجاب رو اصل میدونستند. ومثل فامیل شوهر تو از اول چادر و خیلی چیزهای دیگه رو شرط گذاشتن .در کمال تعجب قبول کرد.ما فکر میکردیم از سر اجباره اما بعد یه مدت دیدیم که خودش مشتاقانه حتی جاهایی که شوهرش یا خانواده شوهرش نبودن حجاب کامل رو رعایت میکرد .اولش مثل تو مشکل جمع و جور کردن چادرش رو داشت اما به پیشنهاد ما از چادر ملی و عربی که نگه داشتنش خیلی اسونتره و آراسته تر هم به نظر میاد استفاده کرد.
خانواده شوهرش هم وقتی این رفتارهاشو دیدن انگار که عروسشون صد برابر براشون عزیزتر شد.و واقعا بهش افتخار میکنن .و در حد توانشون برای رفاه و آرامش زندگیشون تلاش میکنن و مایه میذارن.یه جوری شده که انگار اونو از دختر خودشونم بیشتر دوست دارن.
همین دو روز پیش هم عروسیش بود و رفت سر خونه زندگیش.به خاطر تفاوت فرهنگهای دو خانواده مراسم عروسیشونو توی دو شب (حنابندون و عروسی )گرفتیم.بدون هیچ تنش و ناراحتی و دلخوری.انشالله که خوش و خوشبخت باشن.
سرتو درد نیارم منظورم اینه که یکی توی اون سطح حجاب تونسته خودشو به اینجا برسونه و در قبال این تغییر بزرگ چیزهای بزرگتری بدست بیاره(آرامش،احترام و حمایتهای همه جانبه خانواده همسر) .
حالا تو که خودت در قید حجاب بودی سعی کن با پذیرش این مسئله تو هم این فاکتورها رو برای خودت کسب کنی.شاید ریشه خیلی از مشکلات دیگرت با همسرت و بد اخلاقیهاش هم در همین مسئله نهفته باشه.
شاد باشی.
زیر چادر ملی می تونید اصلا از مانتو استفاده نکنید و هر وقت خواستید تو محل کار در بیارید، مانتو رو تنتون کنید تا گرمتون نشه. من مجردم و چادری! ولی فکر نمی کنم راحتی چادر سر نکردن ارزش تلخ کردن زندگی رو داشته باشه. به قول یکی از دوستای متأهل من، تو مسائل کوچیک با مردها کنار بیا تا مشکلات بزرگ رو واست کوچیک کنه
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ثمین1360
سلام عزیزم ویدا جان
چادری بودن نظر واعتقاد خودشه نه خانوادش....
در ضمن من سر این موضوع باهاش به توافق نرسیدم ایشون تو همون جلسه فبل از اینکه من نظرمو با خانوادم مطرح کنم به خانواده ها گفتن ما به توافق رسیدیم....
لطفا بقیه هم کمک کنن... خیلی حساس شدم سر این موضوع..
قبل از هر اظهار نظری به این حرف ثمین توجه کنید.ایشون چادرو قبول نکرده.می شه گفت نظرش
نادیده گرفته شده.
ثمین جان من عین مشکل تو رو داشتم البته زمان خواستگاری شوهرم ازم خواست و من با چند روز فکر کردن قبول کردم اما بعد از یه مدتی خیلی سختم بود ازش میخواستم نپوشم اما قبول نمیکرد حقم داشت خیلی زیاد. ازم خواسته بود اما من دیگه نمیتونستم تو دوره عقد چند بار سرش بحث کردیم.حستو میفهمم کاملا چون تو همین شرایط بودم.و اما توصیه من......اگه اومدی اینجا مشکلت حل شه به حرفم عمل کن..اصلا کام خودتو و شوهرتو به خاطر این مساله تلخ نکن اصلا سرش بحث نکن.من بعد از عروسیم حدودا دو ماه مانتویی شدم.البته بعضی وقتها به خاطر شوهرم چادرمیپوشم.و دیگه اصلا حس بدی ندارم.این مساله خیلی جزییه بعدا خودت به این نتیجه میرسی البته اقایونم حق دارن متاسفانه جامعه خیلی کثیف شده.این مساله حل میشه مطمین باش اما با مرور زمان.موفق باشی
با سلام
به عقیده من بهتره که به این به چشم یک توفیق نگاه کنین و نه اجبار.به این فکر کنین که این کاملترین نوع حجاب هست که حجاب بانو فاطمه زهرا (س) که الگوی تمام زنان مسلمان هست هم همین بوده است.برایتان متنی رو میذارم شاید اندکی کمک کند:
"در قضیه فدک نیز شکل خاص حجاب حضرت زهرا را هنگام خروج از منزل این گونه توصیف نموده است :حضرت زهرا(س) هنگام خروج از منزل مقنعه را محکم به سر بستند و جلباب (چادر) را به گونه ای که تمام بدن آن حضرت را می پوشاند و گوشه های آن به زمین می رسید به تن کردند و به همراه گروهی از نزدیکان و زنان قوم خود به سوی مسجد حرکت کردند. (طبرسی الاحتجاج ج ۱ ص ۹۸)"
.
خوب من خودم را می گذارم جای همسر شما! منم تقریبا با ایشان هم عقیده هستم. یعنی چادر را ترجیح می دهم و هر جا خواستگاری می رم از همسرم می خوام که چادری باشند. اما یه فرق کوچولو با ایشان دارم. من حجاب را محدود به چادر نمی دونم و کسی که بدون چادر حجابش را رعایت می کنه را بدحجاب نمی دونم فقط می گم سلیقه ی من اینه و من اینجوری بیشتر می پسندم و همسرم را اینجوری بیشتر دوست دارم.
در مساله شما به دو نگاه می شه به مساله نگاه کرد:
یک. آیا چادر مصداق محض حجاب است و اسلام بر آن تاکید کرده؟
دو: آیا شما باید با همسرتان کنار بیایید یا ایشان با شما؟
از نگاه اول من حق را به شما می دهم و به نظرم می توان به ایشان اثبات کرد که چادر مصداق محض حجاب نیست و نباید چیزی را که اسلام نخواسته به اسلام چسباند.
اما از نگاه دوم به هرحال شما وارد این زندگی شده اید و حافظ شخصیت و اعتبار همسرتان هم هستید همانطور که برعکس این مساله صادق است. (هن لباس لکم و انتم لباس لهن) قرآن از همسر تعبیر به لباس می کند و لباس یکی از کارآیی هایش زیبایی بخشی و حفظ است. حفظ اعتبار همسر هم یکی از مسائل مهم زندگی دونفره است که به نباید از آن غفلت کرد.
واقعا زن ایرانی چقدر بدبخته(با عرض پوزش)
شوهرش مجبورش میکنه برخلاف میلش یک نوع پوششی که خودش دوست داره رو بپوشه
بعضیام اینجا اومدن و میگن هرچی شوهرت گفته انجام بده
دوست عزیز از من میشنوید سر این قضیه کوتاه نیاید
سلام
از همتون ممنونم دوستای گلم
آره عزیزان درسته من تو جلسه صحبتهام قبول نکردم یعنی توجیه نشدم ولی کارییه که شده...باید یه جوری باهاش کنار بیام هرچند خیلی سختمه...
بچه ها به نظرتون امکان تغییر رفتار در آقایان در جریان زندگی وجود داره...آقایون هم جواب بدن
gilber عزیز:
شخصا تاپیک های قبلی ثمین رو یه نگاه انداختم بعد نوشتم.
خودشون گفتن که اولین شرط و مسئله ای که خانواده همسرشون روز خواستگاری مطرح کردن، مسئله چادر پوشیدن بوده.
وقتی ثمین همونجا اعتراض چندان علنی نکرده و در ضمن با پیشرفت رابطه با همون پیش-شرط مخالفت نکرده، معنی اش غیر از این میشه که شرط رو پذیرفته؟!
مسلما ثمین هم موقع جواب "بله" دادن، مزایای زندگی متاهلی به همراه اجبار در چادر رو به مزایای زندگی مجردی با حجاب دلخواه، ترجیح داده و این انتخاب خودشه.
خواهش می کنم کمی در مورد عواقب راهنماییتون فکر کنید. زندگی مشترک ثمین با کوتاه نیامدن سر این مسئله( با توجه به اهمیتش برای همسرش) می تونه خیلی آشفته بشه.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط آویژه
gilber عزیز:
شخصا تاپیک های قبلی ثمین رو یه نگاه انداختم بعد نوشتم.
خودشون گفتن که اولین شرط و مسئله ای که خانواده همسرشون روز خواستگاری مطرح کردن، مسئله چادر پوشیدن بوده.
وقتی ثمین همونجا اعتراض چندان علنی نکرده و در ضمن با پیشرفت رابطه با همون پیش-شرط مخالفت نکرده، معنی اش غیر از این میشه که شرط رو پذیرفته؟!
مسلما ثمین هم موقع جواب "بله" دادن، مزایای زندگی متاهلی به همراه اجبار در چادر رو به مزایای زندگی مجردی با حجاب دلخواه، ترجیح داده و این انتخاب خودشه.
خواهش می کنم کمی در مورد عواقب راهنماییتون فکر کنید. زندگی مشترک ثمین با کوتاه نیامدن سر این مسئله( با توجه به اهمیتش برای همسرش) می تونه خیلی آشفته بشه.
این مسئله چادر مسئله ای نیست که به خاطرش یک زندگی رو بهم ریخت
اما وقتی شوهرشون با اینکه خانمش بدون چادر هم حجاب رو رعایت میکنه و چادر سر کردن رو هم دوست نداره. اینقدر واسه یه چادر حاظره سخت گیری کنه
قطعا در ادامه زندگی.محدودیت ها و سختگیری های دیگه ای رو هم به ایشون تحمیل خواهد کرد
اگر ایشون هم بخواد مثل شوهرش رو یک مسئله که حقشم هست پا فشاری کنه و مثلا مهریشو که عند المطالبه هست رو بزاره اجرا.و در جواب اعتراض همسرش بگه مگه مهریه عندالمطالبه نیست؟.مگه خودت قبولش نکردی؟حالام باید بدیش!
ایا اینکار به نظرتون درسته؟
به نظر من در زندگی مشترک دو طرف باید با علاقه و رضایت از هم زندگی کنند.نه اینکه یه خط کش بگیرن دستشون و بگن اینجا محدوده حق و حقوق منه و تو باید اجراش کنی.
یا قانون فلان حق رو به من داده و تو باید مو به مو اجراش کنی
و...
به هر حال انتخاب با خودشه.اما من جاشون بودم سر این قضیه کتاه نمیومدم
چون فردا لابد باید سر یه چیز دیگه هم کوتاه بیام و...