RE: خانمها چکار کنند تا از شر مزاحمتهای خیابانی خلاص گردند؟
يكي از بهترين روشهاي مبارزه با چنين مشكلاتي، مي تواند جدي برخورد كردن باشد. البته منظورم فحاشي با صداي بلند نيست. من شديدا مخالفم كه خانمها در مقابل مزاحمت آقايان با صداي بلند در خيابان شروع به ناسزا گفتن مي كنند. رفتار بيمارگونه برخي به گونه اي است كه از هر نوع حركت تهاجمي لذت برده و اقدام به تكرار آن مي كنند. اما مي توان جدي بود و بي اعتنايي پيشه كرد.
البته هوش خانمها اينحا مي تواند به كارآيد و در 50% موارد، قبل از وقوع شروع مزاحمت، آن را پيش بيني نمود. مثلا براي سوار شدن تاكسي، افرادي كه در تاكسي كنار شما مي نشينند و شما مشكوك هستيد كه ممكن است براي شما مزاحمت ايجاد كنند و قبل از آن، مثلا پياده شويد و يا اينكه با دقت بيشتري بنشينيد، در سر گذرها و يا پياده رو ها كه افراد نااوبالي را مي بينيد، قبل از آن راه خود را كج كنيد و ... البته افرادي هم هستند كه ظاهري معقول دارند و قابل پيش بيني نيستند كه اين جزو 50% ديگر هستند.
اگر زنی یا دختری بخواهد به طوری که دوست دارد در خیابان راه برود یا سر کار برود،آیا مقصر اوست؟چرا سهم آشغالهایی که مزاحمند را در نظر نمی گیرید؟
خیلی دوست دارم تا یکی از شما جوانها به دُبی برود و ببیند که همه زنان ایرانی و غیر ایرانی که حجاب هم ندارند،چطور براحتی در خیابان راه می روند و کسی نه آنکه جرأت،بلکه حتی به فکر اینکه برایشان مزاحمت ایجاد کند،نمی افتد.
شما دوستان دارید زن را در کیسه سیاهی چون چادر یا مانتوهای گشاد می کنید و در قالب تنگ ذهنی خود که از پوشش دارید و آنگاه می گویید که زن یا دختری که آرایش دارد یا ومیش بیرون است و البته حق هم دارد و کار عادی را می کند،مشکل دارد یا مقصر است.
اندکی به اطراف خود بنگرید و سرنا را از دهان گشاد آن نزنید.
جناب گردآفرید
چه طور به خودتون اجازه می دید به چادر توهین کنید
شما که اینقدر ادعای خرد و منطقتون می شه
این رو متوجه نیستید که چادر مثل صدفییست که زن رو همچون مروارید در خودش نگه می داره ؟
چرا با هر چیزی که نمی تونید درکش کنید بنای مخالفت و ناسازگاری دارید.
بنده برای فهماندن بیشتر منظورم این لفظ را بکار بردم،به خانمهای چادری توهین نکردم بلکه به تفکری که پوشش را تنها یک چیز می داند،خرده گرفتم.
این جانب احترامی زیاد برای هر انسانی،هر خانمی و البته خانمهای چادری قائلم.اما افسوس!زیرا: آنها که سنگ خیلی چیزها را بر سینه می زنند،خود زبان به توهین با ناسزایی چون:عدم داشتن درک در بنده گشوده و نماینده همه هم فکران خود می شوند.
راستی آیا شما برای زنان یا دخترانی که چون شما لباس نمی پوشند،احترام قائلید؟در ضمن اگر می شود با موچین این لفظ را از همه نوشتار بنده در نیاورید و اندکی با چشم دل به سخنم درباره شهر دبی و آنچه گفتم نیز نگاهی کنید.
چرا از روی کینه ای که نسبت به بیان حقایق از سوی بنده دارید،درست می روید سراغ بخشی از سخنم که با آن بهانه مجادله ای را فراهم نمایید!!!در مورد آقایان آشغالی که مزاحم می شوند نیز چیزی گفتم،به آن نیز توجه کنید.
جناب گردآفريد
اين حقيقت است كه در خيلي از جوامع غربي كه آزادي بيداد مي كند، فحشا، مزاحمت هاي خياباني و تعرض به خانمها وجود دارد.
اين مسئله ربطي به حجاب ندارد. همانطور كه قبلا هم گفتم بستگي به رفتار و برخوردهاي خانمها دارد. در جوامع اروپايي و آمريكايي هم كانون هاي خانواده هاي متعهد وجود دارد كه براي زندگي خود و همسران و فرزندانشان ارزش قايل بوده و اجازه ورود به حريم آن را به هيچ شخص مزاحمي نمي دهند. اما نبايد فراموش كرد كه ما در ايران زندگي مي كنيم و بايد تابع قوانين و هنجارهاي جامعه خود باشيم. بايد ياد بگيريم كه در شرايطي كه براي ما تعيين كرده اند چطور بهترين راهكارها را براي مشكلاتمان پيدا كنيم. ما در دبي زندگي نمي كنيم كه بخواهيم بدانيم كه چطور راه برويم.
حناب گردآفرید اصلا از بحث کردن با شما خوشم نمی آید
ولی مجبورم که خدمتتون عرض کنم بنده نگفتم که من جادری هستم یا غیر چادری و به هیچ وجه منظورم این نبود که شما به بنده توهین کردید که حالا بخواهم از خودم دفاع کنم
منظور من این بود که شما حق ندارید به چادر توهین کنید حالا این چادر را هر کس که بخواهد بپوشد من کاری به شخص ندارم
در ضمن برای رهایی از شر مزاحمتهای خیابانی در درجه اول رفتار و نوع پوشش هر خانمی دخالت دارد
وقتی کسی با آرایش تند و لباس تنگ و رفتار سبک در مکان های عمومی و جلوی نامحرمان حضور داشته باشد من که یک زن هستم ناخودآگاه نگاهم متوجه او می شود چه برسد به مردان .
و خود این عاملی است برای ایجاد مزاحمت های خیابانی توسط افراد مریض و لاابالی .
اول بايد علت و جايگاه هر چيز رو دونست
حجاب اون هم از نوع چادرش به نظر شخصي من :
زيبايي زنه
خط ورود ممنوع براي نگاههاي هرزه
نشان دهنده تشخص زنه
و...
برام مهم نيست بعضي خانمها چقدر مي فهمند كه حجاب براي چيه كه با يه ساعت نشستن تو هواپيما و گذر از مرز كشورشون اونو كنار مي ذارن
اونا از مرز انسانيت مي گذرن از مرز شعور انساني از مرز شخصيت والاي گوهري به نام زن والا هرگز به اسم و خيال آزادي و يا هر چيز ديگه اصالت خودشون رو زير سوال نمي بردن
مهم نيست اطرافم چه كسايي هستن مهم اينه كه من چي از خودم فهميدم و چه ارزشي براي خودم قائلم
اگه بگيم به جهت آزادي كه هر كس داره مي تونه نحوه پوشش رو انتخاب كنه سخت در اشتباهيم چرا كه ازادي اين نيست كه من و امثال من همانند ....در همه جا ظاهر بشيم به اسم حق انتخاب و اختيار آزادي اونه كه من بتونم با همون چيزي كه از اعتقادات و باورها بهم نشون مي ده بتونم وجودم رو بشناسم و براش ارزش قائل بشم
نمي خوام نگاههاي افراد هرزه رو در نظر نگيرم و تمام گناه رو به گردن خانمها بيندازم ولي معتقدم اگه از اين بابت گناهي حتي در حد يه نگاه اتفاق بيفته دو بخش اون مسوولش خانمه و يه بخشش مرد
اجازه بدين دو مورد از تجربه شخصي ام رو براتون بگم حجابي كه از اول انتخاب كردم چادر بود ولي تحت يه شرايطي به نظرم رسيد برام دست و پا گيره و ترجيح دادم با همون مانتو معمولي بيرون برم ولي بيشتر از چند روز دوام نيوردم انگار يه چيزي كم داشتم انگار ....و اونوقت معني اين جمله كه مي گه حجاب محدوديت نيست رو فهميدم
يه مورد ديگه هم اين كه محل دانشگاهم متاسفانه افتضاح بود روزي نبود كه در مسير دانشگاه براي چند تا از دخترها مشكلي پيش نياد ولي براي من هيچ بار اتفاقي نيفتاد دوستام مي پرسيدن چرا و خودشون جواب مي دادن آره به خاطر چادرته و...
نم گم بايد به خاطر افراد بي ظرفيت و لا ابالي با يد حجابمون رو حفظ كنيم بلكه اگه به خودمون اهميت مي ديم در هر شرايطي و هر جا بايد ارزشمون رو نگه داريم و در يه جمله قدر خودمون رو بدونيم
به نظرم منظور آقای گردآفرید در مثال دبی این بود که " آستانه جرم " در کشور ما پایینه که واقعیت تلخی است که در جامعه ما وجود داره .
شاید اگه فرصتی پیش بیاد مقالاتی در این زمینه رو سرچ کنسد مطلب بیشتر منتقل بشه .
همانطور كه گفتم ما در ايران زندگي مي كنيم و بايد تابع قوانين و هنجارهاي جامعه خود باشيم خواه اين جامعه خوب باشد خواه بد.
بايد ياد بگيريم كه در شرايطي كه براي ما تعيين كرده اند چطور بهترين راهكارها را براي مشكلاتمان پيدا كنيم
سلام
چقدر خوشحالم که نظرات ارزنده شما را می خوانم.
از همه اعضای محترم سپاسگزارم
به نظر من ما در یک جامعه آزاد زندگی می کنیم هر شخصی باید خیلی راحت نظر خودش رو بیان کنه درسته که جامعه و فرهنگ و مذهب ما قوانین خاص خودش رو داره ولی این دلیل نمی شه که آزادی بیان از فرد سلب کنیم.
در جامعه ای که اکثریت تابع قوانین هستند آن شخص نیز خواه ناخواه باید تابع قوانین باشه چون او هم جزو همین جامعه است.
اگر آن فرد بخواد که ایده و نظر خودش رو بر خلاف قانون به اجرا برسونه اونوقته که قانون جلوی او را خواهد گرفت و فرد چاره ای جز مهاجرت به شهر یا کشوری که ایده و نظرش را پذیرا باشند، نخواهد داشت.
بنابراین بجای اینکه رو در روی هم بایستیم و جبهه بگیریم، بهتره که به ایده و نظرات همدیگه احترام بگزاریم و در مورد دلایل و عواملی که باعث شده فرد نظرات خاصی داشته باشه بحث و گفتگو کنیم.