RE: نظرتان راجب صیغه موقت چیه.
سلام
شما که تجربه دارید باید بیشتر بتونید طرف مقابلتون رو بشناسید . ( بدون صیغه یا رفاقت )
به نظر من اگه می خواهید کسی رو بشناسید قبل از اینکه پیشنهادتون رو باهاش مطرح کنید باید دورادور سعی کنید بشناسیدش نه اینکه ...
من گفته بهار66 رو کاملا قبول دارم که نباید از طرف مقابلتون بخواهید که به حرفتون گوش کنه ( چون اگرم گوش کنه موقتی هست .) ، بلکه باید رفتارهاشو زیرنظر داشته باشید و کاملا دقت کنید.
جرجیس
خواهش می کنم اختیار دارید شما بزرگوارید....درست میگید من خیلی تو اون جریانات مقصر هستم هم من و هم خانوادم ...
هرچیزی که تو دین و شرع ما اومده ی دلایلی داره و ی حکمتی توشه که خیلی وقت ها ما ادما با معیار های سنجش عقل خودمون برامون شاید قابل درک نباشن و خیلی وقت ها با هزار جور تبصره از قوانین دینمون به نفع خودمون بهره برداری منفی می کنیم و این جوری دین رو لک دار می کنیم .
خیلی حرفا هست که میشه گفت ولی ..این جا تو این تاپیک جاش نیست.بازم ممنون
نقل قول:
نوشته اصلی توسط کبوتر
بهار66.دختره بیوه هست چندسال پیش با پسرخاله اش صیقه کرده بود وبه گفته خوده دختره پسره کراکی بوده وجداشدن. وبکارتشم تو اون دوران از دست داده.میگه خانوادش حتی مادرش از ماجرا خبرنداره.باورش برای من سخته منتقی نیست.
خودش به صیقه راضی هست.
وشما گفتید.در هست چرا از پنجره وارد بشیم.
شما بگید بجز صیقه چه راهی برای شناخت بشتر وجود دارد.:72::72::72:
آقا محسن چرا می گید بیوه؟یعنی شوهرش فوت شده یا جدا شدن؟
مادرش از کدوم ماجرا خبر نداره از اینکه با پسرخاله اش صیغه کرده بوده اینکه باید با اذن پدر دختر باشه...یا از؟؟از چی؟
ببنید اقا محسن
نمی دونم حالا رو چه حسابی اسم بیوه رو این خانوم گذاشتید فکر کنم بیوه به کسی می گن که همسرش فوت شده باشه
خوب شما خودتون ی مثال عینی زدید دیگه
با ی نفر که کراکی بوده صیغه محرمیت خونده و بعد هم به هم خورده
حالا اون صیغه محرمیت که تو شناسنامه اون خانم نیست !
پس شناسنامه اش میگه دختره
ولی خودش نه!
پسر هم که بکارت نداره که پسر خاله اش چیزی رو از دست نداده ولی اون دختر چی؟
چه از نظر جسمی چه روحی خیلی چیزا رو از دست داده
بدترین و بزرگترینش همین دیدی هست که شما دارید
چندسال پیش با پسرخاله اش صیقه کرده بود وبه گفته خوده دختره پسره کراکی بوده وجداشدن. وبکارتشم تو اون دوران از دست داده.میگه خانوادش حتی مادرش از ماجرا خبرنداره.باورش برای من سخته منتقی نیسته
دقیقا چی الان منطقی نیست؟اینکه مادرش از این موضوع که باکره نیست خبر نداره؟اینکه واقعا صیغه محرمیت خونده باشه و تو مدت صیغه بکارتش رو از دست داده باشه؟چی منطقی نیست؟
چرا منطقی نیست؟
خوب لابد می گید شاید اصلا صیغه محرمیتی در کار نبوده یا اصلا بوده ولی رابطه ای در کار نبوده و این بکارت از طریق دیگه ای غیر شرعی از بین رفته
می بینید خیلی راحت به راحتی تایپ کردن چند جمله میشه نجابت و شرافت ی دختر رو زیر سوال برد
حالا من اینجا فقط می نویسم اونچه که ممکنه از ذهن شما گذشته باشه ...و ولی این بیرون یعنی خارج از این محیط مجازی این ذهنیت ها نوشتنی نیست بلکه گفته می شه شنیده میشه روح آدم رو آزار می ده
ذهن آدم رو آشفته می کنه
آخر دنیا رو می خواین تصور کنید
!
آخر دنیا همون جایی که به مادرت به نزدیک ترین کست نتونی بگی چه اتقاقی برات افتاد و چرا افتاد .....
می دونم هزار راه هست که ثابت کنه این رابطه شرعی بوده و مشکلی نبوده ولی چرا بزاریم کار به جایی برسه که بخوایم بدیهیات رو اثبات کنیم !
به آدم بر نمی خوره؟خودت بودی بهت بر نمی خورد؟
اگر واقعا با اون حد و حدود و رعایت مرز و شرط و شروط صیغه محرمیت خونده بشه شاید مفید باشه ولی در غیر این صورت من درست نمی دونم .
به نظر من برای اینکه بتونید رو اون فرد شناخت پیدا کنید یه راهش تحقیق هست و می تونید از دوره های مشاوره کمک بگیرید
و به خدا توکل کنید
چون هرچی هم شناخت باشه بازهم ممکنه انتخاب آدم مناسب نباشه (مثلا تو ازدواج فامیلی دو طرف هم دیگر رو از بچه گی می شناسن و خانواده هاشون هم هم دیگرو می شناسن ولی بازم خیلی وقت ها بعد ازدواج به این نتیجه می رسند که شناخت کافی از هم نداشتن)
پس بهترین کار اینکه با خوندن مقالات مفید و کتاب اطلاعاتتون رو بالا ببرید و شتاب زده ازدواج نکنید و در نهایت امیدتون به خدا باشه.
سلام آقا محسن عزیز،
البته به نظرم می توانستید کمی سوالتون رو بهتر مطرح کنید. چون اینطور که در عنوان نوشتید، بیشتر به نظر می آید که می خواهید یک نظرسنجی در رابطه با ازدواج موقت بکنید. در صورتی که ظاهراً سوال شما این است که آیا ازدواج موقت راه خوبی برای شناخت قبل از ازدواج است یا خیر.
بنابراین بهتر بود این عنوان رو انتخاب می کردید: آیا ازدواج موقت جهت شناخت صحیح است؟
خب اکثراً دوستان یک ذهنیت منفی نسبت به ازدواج موقت دارند. البته همه سعی خواهیم کرد که بدون هیچ پیش داوری به شما کمک کنیم.
خارج از بحث این تاپیک، پیشنهاد من به شما این است که تا وقتی که مشکلی که پس از رابطه ی قبلی برای شما پیش آمده رو حل نکردید، سراغ رابطه جدید نروید!
در رابطه با این تاپیک باید بگویم که اگر دقت کنید، ازدواج موقت و یا همان نامزدی معمولاً قسمتی از مراحل شناخت است. ولی نه از همان اول. بلکه این مراحل شناخت راه و رسم خودش رو دارد. و همینطور حتی در دوران نامزدی توصیه می شود که کمتر وارد فاز احساسات بشویم و از این موقعیت برای شناخت بهترین استفاده رو ببریم.
ببینید، مسئله ای که شما مطرح کردید، تقریباً مثل حرف همان پسر و دخترهایی هست که می گویند ما می خواهیم اول یک مدت با هم دوست باشیم، بعد اگر به هم خوردیم، با هم ازدواج کنیم.
این دو پست از مدیر همدردی رو مطالعه کنید:
سطوح رابطه دختر و پسر
قواعد آشنایی
پس فکر می کنم بهتر این باشد که ابتدا به خواستگاری رسمی بروید، و بعد مراحل خواستگاری رو روی حساب پیش ببرید. در مراحل بعد می توانید رفت و آمدهای خانوادگی و همینطور به پیشنهاد خانم آنی (یکی از کارشناسان تالار) سفرهای مختلف خانوادگی داشته باشید تا همدیگر رو بشناسید. وقتی این مراحل اولیه ی شناخت رو گذراندید، می توانید نامزد و یا همان صیغه کنید که البته باز هم بهتر است که در همان مراحل هم از برقراری رابطه جنسی پرهیز کنید. به هر حال همیشه این رو در نظر بگیرید که احتمال به هم خوردن نامزدی است و این جور روابط به دختران ضربه می زند.
دقت کنید که شما وقتی حرف از صیغه موقت می زنید، یعنی
1- صیغه: محرم شدن و معمولاً در پی آن رابطه جنسی
2- موقت: این محرمیت دائم نخواهد بود و موقت است
پس همانطور که گفته شد، اگر هدفتون ازدواج است، از طریق صحیحش اقدام کنید.
اگر هدفتون صیغه موقت است و دوست دارید رابطه ای گذرا داشته باشید، جریانش جداست.
به هر حال اینکه دختر خانم گفته حاضر است با شما صیغه بکند، جای تامل دارد. شاید ایشون حرف شما رو درست متوجه نشده و فکر کرده منظورتون این هست که می خواهید برای همین صحبت های جلسات خواستگاری صیغه محرمیت (در حد صحبت) بخوانید. بعضی ها این کار رو انجام می دهند.
ولی اگر واقعاً منظورش این بوده که حاضر است خارج از چهارچوب ازدواج با شما رابطه ی جنسی داشته باشد، باید دقت زیادی کنید. خدایی ناکرده مشکل قبلی تکرار نشود.
و همینطور اینکه اگر هدف شما ازدواج است، از الآن خوب فکرهایتون رو بکنید تا پس فردا به این فکر نیفتید که این که حاضر شد با من باشد، نکند با مردهایی دیگری هم بوده و ...
ضمن اینکه شما رو درک می کنم که یکبار شکست خوردید، احساس تنهایی می کنید و همینطور از شکست مجدد می ترسید، به شما توصیه می کنم که خیلی دقت کنید و تن به هر نوع رابطه ای ندهید. در صورت نیاز خودتون حضوراً به مشاور مراجعه کنید.
برای شما آرزوی موفقیت می کنم.
ميشه بگيد چه جوري با يان دختر آشنا شديد
ايشون چه ويژگي هايي دارن كه شما ميخاهيد باشون ازدواج كنيد ؟
جواب نازنین 1:منظوراز اون ماجرا بکارتش هست که حتی مادشم خبر نداره.ویه سوال دختری که بکارتت نداشته باشه بیوه حساب میشه یا خیر بهش چی گفته میشه.درسته اسمی درشناسنامه اش نیست.میگم منطقی نیست چون بعداز بهم خوردن صیقه دختر را میبرن آزمایش واز سلامت جسمی مطمعن بشن.
hamed65:دوست عزیز باراهنمایهای دوستان تا 70درصد مشکل قبلیم حل شده.ومنم همین الان که نمیخوام ازدواج کنم دارم راجب ازدواج تحقیق میکنم ودیدگاهم رو به دختران بهترمیکنم تا عینک بدبینی رو بزارم کنار با کمک شما.دختره دانشجوی کشاورزی وگل گیاه هست وازمفهوم صیقه آگاهی کامل را دارد وخودمم بهش واضع گفتم که برای شناخت بیشتر همدیگر صیقه میخوانیم .البطه مسایل جنسی را حذف کردیم که نباشد اگر خدای نکرده تفاهم نداشتیم به هردوتامون ضربه روحی وبیشتر دختر وارد نشه.
دل انگیز:منزل ایشان نزدیک محل کارم هست وشغل من تعمیرکار موبایلم چند باری برای خرید به مغازم اومده.
وازم خواست که برایش mp3غمگین رایت کنم وسر صحبت باز شد که چرا غمگین وشروع به دردو دل کردن واز شکست عشقیش شد.
ویژگیها:چهره معمولی نه زیبا.در خانواده سختی کشیده.درک بالا.وباهوش.احل مد روز وتیپهای امروزی نیست.
ویه مشکل دیگه ام هست برادهای این دختره.یکی ازبرادرهاش اعتیاد داره.واین دختر به شدت از برادرهاش کتک میخوره طوری که سرو صورتش کبود میشه.سه تا خواهرن این بزرگه هست.وخواهراولی نامزد کرده.راستی برادری که کتکش میزنه نامزد داره.
عجب!!!!!!!!!!!!!!!!!!
در قرآن ازدواج موقت (صیغه) وجود ندارد. کسانی که گمان میکنند در قرآن ازدواج موقت وجود دارد به جمله «فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً» استناد می کنند که جمله ای از آیه 24 سوره نساء است. در سوره نساء در آیه 23 افرادی را که نمیشود با آنها ازدواج کرد یکی یکی نام برده و در آیه 24 آنرا ادامه داده، و در ادامه آن چنین گفته: «... وَأُحِلَّ لَكُمْ مَا وَرَاءَ ذَلِكُمْ أَنْ تَبْتَغُوا بِأَمْوَالِكُمْ مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا ».
این آیه از ازدواج صحبت می کند. نوع خاصی از ازدواج را مطرح نمی کند و زمان در آن نیست. کسانیکه این جمله از آیه را مربوط به ازدواج موقت ميدانند یکی از دلایلی که مطرح می کنند اینست که «استمتاع» بمعنی لذت بردن است، و ازدواج موقت (صیغه) هم برای لذت بردن است. این دلیل البته غلط است. هم از این نظر که در ازدواج دائم هم لذت هست و هم از این نظر که «استمتاع» بمعنی «لذت» نیست. در زبان عربی دو تا واژه به یک معنی وجود ندارد. هر واژه ای معنی و کاربرد خاص خود را دارد. واژه هائی که معانی زیادی دارند و در معنی دوم خود معانی مشترکی دارند نیز دقیقاً به یک معنی نیستند، بلکه با هم فرق می کنند و فرق آنها به معنیِ اصلیِ مصدر آنها برمی گردد. در زبان عربی بجای واژه های مترادف واژه های هم خانواده وجود دارد.
واژه «لذت (لذة)» به مفهومی که ما آنرا بهتر درک می کنیم بمعنی: کیف کردن است. «استمتاع» بمعنی: بهره مند و برخوردار شدن از چیزی است که حق ما نیست. مثلاً کسی ما را مهمان می کند و به ما غذا میدهد. ما از غذا و مهمانیِ وی برخوردار و بهره مند می شویم و این حق ما نیست (یعنی وی ملزم به چنین کاری نبوده، چنین کاری وظیفه او نبوده، از طرف ما چنین حقی به گردن او نبوده است، ما چیزی از او طلب نداشته ایم. با این حال از کار و دارائی وی برخوردار و بهره مند شده ایم. اینگونه برخورداریها و بهره مندیها استمتاع نامیده میشود).
دلیل دیگری که گفته میشود این آیه مربوط به ازدواج صیغه است اینست که در آیه گفته شده اجر آنها (یعنی اجر زنان) را بدهید و در ازدواج دائم اجر وجود ندارد. این دلیل هم البته غلط است. اَجـر دادن در آیات دیگری هم مطرح شده است. از جمله: در آیه 5 سوره مائده که از ازدواج با زنان اهل کتاب صحبت می کند ـ و در آیه 10 سوره ممتحنه ـ و در آیه 6 سوره طلاق که از زنان طلاق گرفته که بچه شیر خوار دارند و بچه را شیر میدهند صحبت میکند. «اجر» بمعنی: «دادن مزد یا پاداش بنابر قرار داد قبلی» است.
و معنیِ جمله « فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِـهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً» چنین است: هر گاه از چیزی از آنها (یعنی از کار زنان نه خودِ آنها) که حق شما نیست (یعنی آنها ملزم به انجام آن نیستند) بهره مند و برخوردار شدید پاداش آنها را بنابر قرار قبلی خود که تعهد شما است بپردازید. و بدنبال آن گفته: « وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا » یعنی: اگر پس از تعهدی که پذیرفته اید به اتفاق هم چیزی از آن قرارداد را کم یا زیاد کنید اشکالی ندارد. خدا مسائل شما را میداند و با حکمت کار میکند».
خلاصه اینکه آیه از ازدواج صحبت می کند (و چیزی مبنی بر ازدواج موقت در جمله و در آیه نیست)، و به مردان می گوید در قبال بهره مندیها و برخورداریهای خود از آن دسته از کارهای زنان، که زنان فراتر از وظیفه و مسئولیت زندگی زناشوئی خود برای همسران خود انجام میدهند، بنابر قراردادی که با هم می بندند، به قرار و تعهد خود عمل کنند و پاداش زنان را بدهند. و پاداش دادن به زن مقوله ای است میان دو نفری که با هم ازدواج میکنند (که مهریه نامیده میشود) و یک الزام مذهبی نیست.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط کبوتر
جواب نازنین 1:منظوراز اون ماجرا بکارتش هست که حتی مادرشم خبر نداره.ویه سوال دختری که بکارت نداشته باشه بیوه حساب میشه یا خیر بهش چی گفته میشه.درسته اسمی درشناسنامه اش نیست.میگم منطقی نیست چون بعداز بهم خوردن صیغه دختر را میبرن آزمایش واز سلامت جسمی مطمئن بشن.
نه بیوه نمی گن!بیوه به کسی می گن که همسرش فوت شده باشه
اصلا چیز خاصی به این دختر نمی گن ! می گن دختر بدبخت
کی می بره؟؟نه!
منظورتون اینکه اگر بخواد ازدواج مجدد کنه؟اون خانواده پسر اون برگه سلامت رو می خوان؟
خوب اینکه خودش می دونه دیگه برای چی بره معاینه؟وقتی خودش مطمئنه ...
یا به مادرش چی بگه خوب؟
معلوم که قرار نبوده چنین روابطی بینشون باشه و حالا که شده بره به مادرش چی بگه؟مادرش رو نگران کنه چی بشه؟خوب فکر کنم طبیعی باشه که به مادرش نگه؟نمی خواد آبروش جلوی خانوادش بره...
ولی اینکه به شما اطمینان کرده و راحت گفته هم جای سوال هست؟؟؟؟؟
کلا وضعیت خانوادگی به سامانی ندارن...
بیشتر بررسی کنید انقدر زود تصمیم به ازدواج نگیرید با اون
حالا چرا به فکر ازدواج با اون افتادید؟
یعنی چی دید در اون که مایل به ازدواج شدید؟کدوم معیارهای مد نظر شما رو داره؟
صيغه در ترازوى قرآن
در مراجع و مصادر اهل سنت و جماعت رواياتى از رسول الله (صلى الله عليه وسلم) نقل شده اند كه صريحاً دلالت بر تحريم صيغه دارند. اما از آنجائيكه اين روايات در مذهب تشيع فاقد اعتبار هستند ما استدلالات خود را تنها به آيات قرآن مجيد اختصاص مى دهيم.
دليل اول:
خداوند متعال در مورد مؤمنين مى فرمايد:
?قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِينَ هُمْ فِي صَلاتِهِمْ خَاشِعُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ * إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ * فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ?. [المومنون / 1-7].
«براستى كه اهل ايمان به پيروزى و رستگارى رسيدند. همان كسانيكه در نمازهاي خود خاشع و فروتن هستند. و از امور بيهوده و باطل روى گردانند. و همان كسانيكه زكات اموال خود را مي پردازند (اين آيه مى تواند به اين صورت نيز تفسير شود: و همان كسانيكه نفس خود را پاك و تزكيه مى كنند). و همان كسانيكه فرجهاى خود را بجز از همسران و كنيزان خويش محفوظ نگاه مى دارند كه در اين صورت بر آنان هيچ ملامت و سرزنشي نيست. اما آنانيكه بجز اين راه (آميزش با همسر و كنيز) راه ديگرى در پيش گيرند، متعدى و و متجاوز (به حدود الهى) هستند».
اين آيات بيانگر تحريم جماع و آميزش مرد با كسى بجز همسر و كنيز او ميباشد. و ما بخوبى مى دانيم زن صيغه اى نه همسر مرد محسوب مى گردد و نه كنيز او. چون بين ازدواج و صيغه (متعه) تفاوتهاى زيادى وجود دارد. به عنوان مثال:
1- صحت عقد در صيغه احتياجى به وجود شاهد ندارد[1].
2- در صيغه زن و مرد از يكديگر ارث نمي برند[2].
3- در صيغه نفقه و مخارج زن بر مرد واجب نيست[3].
4- در صيغه طلاق وجود ندارد[4].
5- تعداد زنانى كه مرد مي تواند در يك زمان آنها را صيغه كند، بى حد و حصر مي باشد[5].
6- در صيغه اهداف والا و گرانقدرى كه در ازدواج دائم وجود دارد، ديده نمى شود. بلكه هدف اساسي از صيغه كردن هوسبازى و پيروى از شهوت جنسى است.
و به همين صورت بين زن صيغه اى و كنيز تفاوتهاى فراوانى وجود دارد. به عنوان مثال:
1- مرد نمي تواند زنى را كه صيغه كرده است، بفروشد.
2- مرد نمي تواند زن صيغه اى خويش را به كسي ببخشد.
بنا بر آنچه گفته شد دانستيم زن صيغه اى را نمي توان همسر و يا كنيز قلمداد كرد. و با ربط دادن اين مسأله به آيه كريمه مى توان پى به تحريم صيغه برده و مرتكب آنرا همانگونه كه آيه كريمه بيان داشتند متعدى و متجاوز به احكام الهى دانست.
دليل دوم:
خداوند متعال مى فرمايد:
?فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ?. [النساء / 3]. «و اگر بهراسيد كه چون بيش از يك همسر برگزينيد) راه عدالت و انصاف نپيماييد، بايستى به يك همسر يا به كنيزان بسنده كنيد.
در اين آيه خداوند متعال كسانيكه در صورت داشتن چند همسر از رعايت و انصاف بين آنها عاجز و ناتوان خواهند بود را ارشاد فرموده است كه به يك همسر بسنده كنند و يا اينكه بجاى زنان آزاده براى خود كنيز بر گزينند. اين فرمايش الهى نيز دلالت بر تحريم صيغه دارد. چون اگر صيغه جائز و روا مى بود خداوند متعال در اين آيه آنرا به عنوان راه حل سوم پيش روى مسلمانان قرار مى دادند.
دليل سوم:
خداوند متعال مى فرمايد:
?وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ مِنْكُمْ طَوْلاً أَنْ يَنْكِحَ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ فَمِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ فَتَيَاتِكُمُ الْمُؤْمِنَاتِ?. [النساء / 25]. «و هر كدام از شما كه توانايى و استطاعت ازدواج با زنان آزاده و پاكدامن را ندارد مى تواند كنيزهاى مؤمنه را برگزيند».
و در همين آيه كريمه خداوند متعال مى فرمايند:
?ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ الْعَنَتَ مِنْكُمْ وَأَنْ تَصْبِرُوا خَيْرٌ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ?. «اين حكم (يعني روا بودن انتخاب و برگزيدن كنيز بجاى زن آزاده) ويژه آن عده از شما است كه از وقوع در دام زنا بر خود هراسانند. و اگر شما (تا آن زمان كه استطاعت و توانايى مادى ازدواج با زنان آزاده را پيدا كنيد) صبر و شكيبايى پيشه سازيد، برايتان بهتر (از برگزيدن كنيز) مى باشد».
در اين آيه خداوند متعال پيش روي آن عده از مردانى كه احتياج به ازدواج كردن دارند اما فاقد استطاعت مادى ازدواج با زنان آزاده هستند و اين مسأله آنها را از احتمال وقوع در حرام بيمناك ساخته، تنها يك راه حل قرار داده اند كه همانا برگزيدن كنيز مي باشد. البته همانگونه كه در پايان آيه بيان شده، صبر و شكيبايى پيشه ساختن بهتر و شايسته تر از برگزيدن كنيز است. همانگونه كه مي بينيم در اين آيه هيچ اشاره اي به صيغه نشده است. در حاليكه بنا بر روايات شيعه مهر صيغه مي تواند فقط يك درهم و يا يك مشت گندم و يا آرد و يا خرما باشد[6]. و اين مهر را هر انسان فقير و تهيدستي مي تواند تهيه كند. پس عدم ذكر صيغه در اين آيه با وجود كم خرج تر بودن آن از خريدن كنيز، دليلي است بر عدم مشروعيت و حرام بودن آن.
علاوه بر اين آيات، در برخي از مصادر و مراجع تشيع رواياتي وجود دارند كه به وضوح بر تحريم صيغه دلالت دارند. در يكي از اين روايات گفته شده: «علي -عليه السلام- فرمودند: رسول الله اين روايات گفته شده: «علي -عليه السلام- فرمودند: رسول الله صلي الله عليه و آله از روزى كه جنگ خيبر در گرفت، گوشت الاغ و ازدواج موقت را حرام گردانيدند»[7].
آنچه انسان را به شگفتي و تعجب وا مي دارد اين است كه چگونه كسانيكه خود را عاشقان پروپا قرص اهل بيت مي دانند فرمايش رسول الله (صلى الله عليه وسلم) كه توسط اميرالمومنين علي بن ابي طالب -رضي الله عنه- روايت شده را زير پا گذاشته و به آن كوچكترين اهميتي نمي دهند.
اگر ما اين روايت و آياتي كه پيش از اين آنها را ذكر كرديم، ناديده گرفته و به سراغ عقل و فطرت سليم خود برويم، خواهيم ديد كه آنها نيز صيغه را عملى شنيع و ناپسند دانسته و از آن گريزان خواهند بود.
با توجه به تفاصيلى كه قبلاً در مورد صيغه با آنها آشنا شديم، مي بينيم كه هيچ تفاوت اساسى بين صيغه و زنا وجود ندارد. سردمداران تشيع بايستى بدانند اسلام براى پاك كردن جامعه از هرگونه فساد و كجروى و سوق دادن مردم بسوى فضيلت و اخلاق پسنديده نازل شده است، نه براى اينكه فساد و عادات ناشايسته جامعه را جامعه قداست بپوشاند و تحويل مردم دهد. برخى از بزرگان شيعه كمترين مدت ازدواج متعه را يك ماه مي دانند. فطرت سليم از اين آقايان مى پرسد كدام انسان با شرف و با غيرت ميتواند ببيند دختر و يا خواهر و يا مادر او در طول سال در آغوش چندين مرد هوسباز پاسكارى شوند؟ البته نبايد فراموش كرد برخي ديگر از بزرگان شيعه حداقل مدت صيغه را فقط چند لحظه مى دانند. كه در اين صورت تعداد اين مردان هوسباز سر به فلك خواهد كشيد.
آيا اين است شريعت اسلام؟
در حديثي رسول الله (صلى الله عليه وسلم) فرموده اند: «من مبعوث گشته ام تا مكارم اخلاق را به حد تمام و كمال برسانم»[8].
آيا مى توان عمل شنيع صيغه را از مكارم اخلاق دانست؟
در حديثى روايت شده روزى مرد جوانى خدمت رسول الله (صلى الله عليه وسلم) آمده و به ايشان گفت: اى رسول الله! من توانايى دست كشيدن از زنا را ندارم. از شما تقاضا مي كنم اين عمل را براى من حلال قرار دهيد.
اين تقاضاى مرد جوان، ياران پيامبر (صلى الله عليه وسلم) را سخت بر آشفته ساخت. به گونه اى كه خواستند او را تنبيه كنند. اما رسول الله (صلى الله عليه وسلم) آنها را از اينكار باز داشتند. و سپس از مرد جوان پرسيدند كه آيا مى پذيرد كسى چنين عملى را با احدى از خويشاوندان او مرتكب شود؟ مرد جوان پاسخ منفي داد. آنگاه رسول الله (صلى الله عليه وسلم) فرمودند: مردم نيز نمى پذيرند كه كسى چنين عملى را با دختران و يا خواهران و يا مادران آنها مرتكب شود. سپس رسول الله (صلى الله عليه وسلم) دست خويش را بر سينه جوان گذاشته و دعا كردند كه خداوند علاقه او به چنين عملى را از قلبش دور سازد[9].
اين حديث به ما مى آموزد كه خودخواهى و خودپسندى را كنار گذاشته و ديگران را فداى خوشگذرانى و هوسبازى خود نسازيم. تمام كسانيكه مرتكب صيغه مي شوند اين مسأله را در مورد مادران و يا دختران و يا خواهران خود نمى پسندند.
مى گويند: روزي شخصى در مجلسى با شور و شوق فراوان از صيغه دفاع كرده و آنرا مي ستود. ناگهان يكى از حاضرين او را غافلگير كرد و به او گفت: فلانى. اگر اجازه بدهى من مي خواهم چند ساعتي خواهرت را صيغه كنم. آن شخص كه اين سخن مانند پتكى بر سرش كوبيده شد از كوره در رفت و به آن مرد پرخاش كرد.
ما بايستى از بزرگان و سردمداران شيعه بپرسيم آيا در اين مذهب، زن هيچ عزت و كرامتي ندارد؟ كجاست آن مقام والايى كه اسلام به زن عطا كرده است؟ صيغه شخصيت زن را از بين برده و او را به كالاى بى ارزشى مبدل مى سازد كه هوسبازان و شهوت رانان آنرا به يكديگر پاسكارى مي كنند. ما همچنين مي خواهيم از بزرگان و سردمداران شيعه بپرسيم آيا آخر و عاقبت رايج بودن صيغه به اختلاط انساب كشيده نخواهد شد؟ اگر ما شيعه بازرگان و يا جهانگردى را در نظر بگيريم كه به شهرها و كشورهاى مختلف مسافرت مي كند و در هر مكان كه براى چند روزى اقامت مى گزيند چند زن را به صيغه خود در مى آورد. اگر اين آقا كه بنا بر روايات دجالان ايمان او به حد تمام و كمال رسيده و يا پسران او پس از گذشت چندين سال بار ديگر به همان شهرها باز گردد و بخواهد براي كاملتر كردن ايمان خود! بار ديگر چندين دختر و يا زن را صيغه كند، چگونه مى تواند تضمين كند كه با دختران خود و يا پسران او با خواهران خود همبستر نگردند؟ آيا احتمال بوقوع پيوستن چنين مسأله اي هر انسان شرافتمندى را از صيغه و عواقب ناپسند آن مشمئز نمى سازد؟
دجالان و دغلكاران اين شهوت رانى و هوسبازى را سپر قرار دادن اهل بيت رسول الله (صلى الله عليه وسلم) انجام مى دهند. در حاليكه ما مي دانيم اين ادعاها همگي بي پايه و اساس و باطل هستند. در مؤلفاتى كه در مورد سيرت و زندگانى اهل بيت نوشته شده تمام وقائع زندگانى آنها مو به مو نگاشته شده است. اما حتى در يكى از اين كتابها ذكر نشده كه احدى از اهل بيت زني را صيغه كرده باشد.
آري، اين روايات و احاديث چيزى جز افتراء و بهتان نيستند. و فرداى قيامت اهل بيت رسول الله (صلى الله عليه وسلم) از اين دجالان و گمراهى هايشان برائت خواهند جست.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط کبوتر
درسته اسمی درشناسنامه اش نیست.میگم منطقی نیست چون بعداز بهم خوردن صیقه دختر را میبرن آزمایش واز سلامت جسمی مطمعن بشن.
...ازمفهوم صیقه آگاهی کامل را دارد ...منزل ایشان نزدیک محل کارم هست وشغل من تعمیرکار موبایلم چند باری برای خرید به مغازم اومده.
وازم خواست که برایش mp3غمگین رایت کنم وسر صحبت باز شد که چرا غمگین وشروع به دردو دل کردن واز شکست عشقیش شد.
ویژگیها:چهره معمولی نه زیبا.در خانواده سختی کشیده.درک بالا.وباهوش!!!!!احل مد روز وتیپهای امروزی نیست.
...یکی ازبرادرهاش اعتیاد داره.واین دختر به شدت از برادرهاش کتک میخوره طوری که سرو صورتش کبود میشه.سه تا خواهرن این بزرگه هست.وخواهراولی نامزد کرده.راستی برادری که کتکش میزنه نامزد داره.
دو ساعت نوشتم پرید! فقط همین یکی دو نکته را در فرصت ویرایش دوباره مینویسم:
آقای که کارش تعمیر موبایل است به خودش اجازه میدهد که از مشتری اش بپرسد چرا آهنگ غمگین برای موبایلش میخواهد؟
خانم هم با همین سوال یکهو در درد دلش باز میشود و تا فیها خالدون مسائل خصوصی و شکست عشقی و ...اش را میریزد روی داریه برای آقای نامحرم غریبه.
بعد آقای غریبه متوجه میشود که خانوم بکارت هم ندارد! از داداشهاش کتک فراوان هم میخورد و داداشش هم معتاد است. خانوم یکبار صیغه کرده الان هم عبرت نشده دوباره حاضر به خدمت است برای صیغه شدن!
آنوقت این خانوم با "درک بالا و باهوش" بنظر این اقا چه کیس مناسبی هم هست برای؟؟؟ ازدواج؟ صیغه؟ ...
هوش هیجانی، مهارت برقراری ارتباط با جنس مخالف، و کنترل بر نیاز جنسی و تنهایی نسخه اولیه ایست که بی دل میپیچد.
اما آقا جان امان از روزی که نیازهامون بخواهند ما را فریب بدهند. تازه انهم با این توجیه که نمیخواهیم دوباره شکست بخوریم! شکستت قطعی است برادر!
پیروز باشید.
فقط امیدوارم بخاطر همذات پنداری باهاش در مورد شکست عشقی و نجات از وضعیت نامناسبی که تو خونشون داره تصمیم به ازدواج نگرفته باشی.یادت باشه برای ازدواج نباید حس دلسوزی دخالت داشته باشه.
کی دختره رو برده ازمایش؟یعنی خونودش کلا با اینکه دخترشون با این و اون صیغه بشه مشکل ندارن؟
تو که هنوزهیچی نشده رابطش یا به قول خودش صیغش با پسر خالش ناراحتی و شک رو به جونت انداخته فکر نمیکنی با صیغه شدن باهات شکت و ناراحتیت بیشتر بشه.
راه شناختش رو هم من با صورتی برات نوشتم هم جناب حامد بهت گفتن.