RE: ميخوام خوب باشم، اما....!
سلام فرشته ي مهربان .
بابت تاخير در پاسخ ازتون عذر خواهي ميكنم. لطف خيلي زيادي كردين. صحبت هاي زيباتون بهم خيلي انرژي داد. حق با شماست. من نبايد خيلي انتظار داشته باشم. گاهي اوقات تصور ميكنم اينم يه امتحانه. راستش كمالگرا نيستم اما ميترسم دير شه. در حال حاضر حالم خوبه اما گاهي از اين كه حالم خوب باشه دلگير ميشم.! من دوست ندارم از عرفان و علم و .... چيزي بدونم، چون هرچي علمت بيشتر بشه بيشتر فاصله ميگيري.... من ميخوام بي دليل دوست داشته باشم. اين محبت مثل باريه كه رو دوشم سنگيني ميكنه، ميخوام از رو دوشم برش دارم اما زندگي بهم ثابت كرده كه هيچكس لايقش نيست. واسه همين ميخوام اين احساس مال اون باشه. براي اون... چون ميدونم بهم خيانت نميكنه. هيچوقت. اما... نه دوست داشتن زوركي ميشه نه دوست داشته شدن. هيچكدوم.
من نميخوام يه احترام دروغين بين من و خدا باشه. نميخوام با ترس اطاعتش كنم. ميخوام همينطور كه هستم منو بخواد.
اما تا نيروهاي شيطاني هستن نميتونم خودم باشم. اين من نيستم. حتي تصويري كه از خودم تو آيينه ميبينم تصوير يه نقابه. گاهي مواقع به خودم ميگم كاش ميتونستم اين شخصي كه به جاي من زندگي ميكنه و جاي من فكر ميكنه رو نابود كنم، اما ميبينم اگه اون فكر نكنه، واسه خودم فكري ندارم.
كمي صحبت هام پيچيده شد، اما اميدوارم منظورمو رسونده باشم.
فرشته ي عزيز خيلي ازتون ممنونم. صحبت هاتون قلبمو تسكين داد. واسه چند روزي شارژم....:43:
موفق باشين...:72:
سلام بر همیشه تنها کسی که خدا را داره که هیچ وقت تنها نیست عزیز دل! ;)
اول یه چیز : قبل از این که شروع کنم باید صراحت کلام من را ببخشی من عادتمه تند برم!
ببین احساس معنویت چیز با ارزشی نیست که از دست دادنش اذیتت کنه! احساس معنویت معمولا در مراحلی برای بسیاری از جوانان پیش می آید حالت قشنگیه اما با ارزش نیست! اون چه با ارزشه علم و عمله و لا غیر! اما احساس معنویت که معمولا زائیده شرایط خاصه گاهی اوقات خودش یه مانع برای کماله حجاب نورانی تا الان نشنیدی ؟ احساس معنویت گاهی اوقات حجابی نورانیه که تو را از خودت راضی می کنه و جلوی پیشرفت معنویت را می گیره یه جور غرور بهت می ده و راهت را سد می کنه
در عین حال این احساس معنویت اون قدر لذت به افراد می ده که فرقه های منحرف درویشان و صوفیان با استفاده از آن به سوء استفاده از احساسات جوانان می پردازند .
در اسلام برخلاف این حالت شما باید همیشه خودت را در پیشگاه پروردگارت گناهکار و نادم ببینی و همیشه بدونی که اون چیزی نیستی که باید باشی این مساله از من گناهکار شروع می شه تا امام علی معصوم و ضجه های نیمه شب او!
بد برداشت نکن نگفتم از خدا بترس! این ترس از خدایی که می گن و شنیدی ترس از ظالم نیست که از روی ترس کاری را بکنی بلکه عظمتی است که ذره ایش تو را ذوب می کنه و در قبالش احساس کوچکی و خواری می کنی!
دیدی با آدم بزرگی برخورد می کنی ناخودآگاه بهش احترام می گذاری ؟ تا الان با یه عارف از نزدیک دیدار کردی؟ می بینی چه ترسی وجودت را می گیره؟ چرا؟ عظمت روح اون فرد تو را به احترام گذاشتن اون وا میداره ترس از خدا خضوع در برابر آفریدگار این عظمته
یه نفر بود که مسلمان نبود و می تونست بگه افراد به چی فکر میکنند یا چه چیزی در کجای دنیاست و ...
امام صادق با او مواجه شد و او را امتحان کرد و دید چنین قدرتی دارد از او پرسید چگونه به این جا رسیدی؟
گفت هر چیز را که به نفسم ارایه کردم و خوشش نیامد انجام دادم و هر چه را که به نفسم ارائه دادم و خوشش امد انجام ندادم. امام صادق به او گفت اسلام را به نفست عرضه کن او مکثی کرد و در خود رفت امام صادق به گفت نفست قبول کرد؟ گفت خیر! گفت پس طبق همان قانون مسلمان شو!
آن فرد مسلمان شد و از یاران نزدیک امام صادق شد روزی امام به او گفت می توانی بگویی در دست خود چه پنهان کرده ام ؟ او هر چقدر تامل کرد نتوانست بگوید با حیرت به امام گفت آن زمان که مسلمان نبودم هر چیزی را در هر جای عالم می دیدم و الان؟!
امام گفت آن زمان چون مسلمان نبودی پاداشی برای مبارزه با نفست در آخرت نداشتی و این قدرت را در دنیا به جزای مبارزه با نفست به تو داده بودند اما اکنون پاداش اخروی برای تو در نظر گرفته شده است
مگه نمی خوای خدا را دوست داشته باشی؟ اگه یه دختری را دوست داشتی بهت می گفت من دوست دارم لباس آبیه را بپوشی می گفتی چرا؟ از عاشق کسی بودی ازت چیزی خواست خودتو به آب و آتش نمی زنی انجامش بدی؟
اگه کسی بیاد بگه من واسه ت می میرم اما اگه می خوای بیشتر دوستت داشته باشم این جوری باش نمی میری تا اون جوری باشی؟
خدا خیلی دوستت داره خودش گفت نشنیدی مگه؟ گفت اگه بنده من می دونست چقدر دوستش دارم از شوق به من جان می سپرد
خدا اگه دوستت نداشت که راه نمی گذاشت جلوی پات که برگرد که من مشتاق دیدارتم؟ اگه دوستت نداشته که دلتو تنگ نمی کرد خوب دوستت داشته که می خواد غیر از خودش هیچ کی توی اون دل جا نشه !
اما همون خدا هم می گه بنده ی من ! من دوست دارم نمازت را اینجوری بخونی با من با این کلمات حرف بزنی من را اینجوری صدا کنی و تفقه در دینت بکنی تا من را و خودت را بهتر بشناسی و دوست داشتنی تر بشی
درس عشق بازی بهتر از این؟
سلام آشناي ديروز...خوشحالم از آشناييتون.
دوست خوبم همونطور كه اشاره كردم من نميخوام شخص مطرحي باشم كه همه بگن : "به به چه كمالاتي" يا اينكه عارفي بشم كه پرواز روح انجام بده و... اصلا علاقه اي به اين كارا ندارم. من فقط ميخوام روحم به آرامش برسه. همين. آرامشي كه وقتي خدارو بيشتر باور ميكنم، بيشتر احساسش ميكنم. منم اكثر تكاليفمو كه واسم قابل كنترله انجام ميدم. اما تكليف بزرگتري رو ميبينم به نام انسانيت! يعني ما اومديم اينجا فقط نماز بخونيم، روزه بگيريم، زكات بديم، بعد بريم؟! اگه خدا اين همه بشر خلق كرده واسه همين كه چه امتحان آسوني! اما منظور من اون بار مسئوليتيه كه كوه و آسمان و.... هيچكدوم جرات پذيرفتنشو نداشتند. مسئوليتي كه نمازمون، روزمون، كنترل نفسمون و تمام قواعد قرآن در راه به سرانجام رسوندنش براي ما در نظر گرفته شده.
در اينكه خدا گفته نماز بخون حرفي نيست، مسئله چطور خوندنشه. يا روزه گرفتن چيز سختي نيست، مسئله شوق و رغبت به اونه .
اين تكاليف ما نيستن كه مارو به خدا نزديك ميكنن. اين عشقه كه مارو به خدا پيوند ميزنه. اين نماز ما نيست كه واسه اون ارزشمنده، عشق به اطاعت و همصحبتيشه كه مارو واسه اون عزيز ميكنه. و من به دنبال اين عشقم. وگرنه انجام واجبات اونقدرها هم سخت نيست. اين انجام واجبات هم انسان رو تا يه جا پيش ميبرن، بقيش بدون عشق ممكن نيست. مهم نيست كه انسان چقدر خوب باشه، مهم اينه كه بتونه بد نباشه. و اين برخلاف نفس رفتن فقط از عشق بر مياد.
و همه ي ما دوري و نزديكي خدارو احساس ميكنيم. اين يه تلقين نيست. يه رابطه هست كه بين خالق و مخلوق برقراره و قابل انكار نيست.
البته همونطور كه گفتم، مشكل اصلي ما خواستنه. همين خواستن ميتونه بند تعلقي باشه كه مارو از اوج گرفتن باز داره. تا تعلق هست، عشق نيست و وقتي عشق هست ديگه تعلقي نيست.
و هدف من چطور خوب بودن نيست! فقط اداي مسئوليتمه. ميدونم كه نميتونم از پسش بر بيام، ولي همين كه تلاش كنم برام كافيه. حتي اگه نتيجه نگيرم. چون به نتيجش احتياجي ندارم.
پيروز باشين.:72:
آشنای دیروز خیلی قشنگ بود. داستان جالبی بود. نوشته هات هم تاثیر گذار بودن. مخصوصا پارگراف آخر. مرسی واقعا.:72:
سلام
همیشه تنها از اعضای خوب این سایت هست و اگر مجموع حرفاش و نظرات و موضوعاتی رو که ایجاد کرده رو بخوام در نظر بگیرم آدم مثبتی هست .
گیج شدم . ولی راجبش فکر میکنم . خوش به حالتون که اینقدر به فکر زندگی و آینده و دنیا و آخرت و عشق و عرفان و خدا و . . . هستید .
ز خواب جهل ، بس امسالها که پار شدند
خوش آنکه بیهده ، امسال خویش پار نکرد
همین که در این مورد فکر میکنید و بحث میکنید و زندگی میکنید و . . . به نظرم چیز کمی نیست .
امیدوارم قسمت بشه منم اینقدر حساس به این مسائل بشم . بحث خوبی هست . از همه دوستان ممنونم .
سلام جناب همیشه تنها
اگه می گی
نقل قول:
من فقط ميخوام روحم به آرامش برسه. همين. آرامشي كه وقتي خدارو بيشتر باور ميكنم، بيشتر احساسش ميكنم.
خوب این آرامش راهش چیزی جز "یاد خدا" نیست که گفته "الا بذکر الله تطمئن القلوب" اما این ذکر خدا این نیست که تسبیح توی دست بگیری دائم سبحان الله بگی هر کاری هم دلت خواست بکنی ها این ذکر خدا همون چیزیه که میگن اگه می خوای ببینی چقدر نمازت پذیرفته شده ببین چقدر نمازت تو را گناه دور کرده . این ذکر خدا یعنی این که هر وقت خواستی گناهی بکنی یادت بیاد که اون داره می بیندت ها! اون وقت این ذکر باعث میشه گناه نکنی گناه که نکردی قلبتم آرامش داره
نقل قول:
منم اكثر تكاليفمو كه واسم قابل كنترله انجام ميدم. اما تكليف بزرگتري رو ميبينم به نام انسانيت! يعني ما اومديم اينجا فقط نماز بخونيم، روزه بگيريم، زكات بديم، بعد بريم؟!
هر عبادتی یه ظاهر داره یه کمال داره نماز برای یه آدم بیخودی مثل من فقط واسه اینه که بگم خدایا گفتی بخون منم می خونم سمعا و طاعتا اما واسه اونی که عاشقه اوج عشق بازیه دیدن محبوبه صحبت با یاره
روزه برای منی که نمی فهمم فقط نخوردن و نیاشامیدنه واسه این که فقرا را درک کنم اما برای اونی که می فهمه نشستن سر سفره معرفت الهیه
زکات واسه چون منی رفع تکلیفه و برای اونی که می فهمه سرمایه گذاریه
خوش به حال تو که برات آسونه!
تکلیف بزرگتری به عنوان انسانیت را از کجا آوردی ؟ اصلا مگه می شه عبادت کنی و انسان نباشی ؟ محمد(ص) اول محمد بود (ستوده شده ) و امین بود(امانتدار ) و از شورای جوانمردان و سپس رسول شد. انسانیت مقدمه عبادت است و عبادت حرکت در راه انسانیت ! انسانیت در قامت دین است و دین راه انسانیت !
دینی که به راه رفتنت هم کار داشته و بهت اخطار می ده که مانند "مغرورها" راه مرو و در مقابل پدر و مادرت حتی آهی هم نکش و فقیر را از خود مران و با جاهلان ملایم صحبت کن و جواب حرف درشتشان را با سلام بده و با همسرت تندی نکن و ....
آیا این ها جز درس انسانیت است؟ نماز یعنی این که بشکنی از غرور و در برابر معبود به خاک بیافتی تا خشوع را در قلب خویش پرورش دهی
" من عمل بما علم علم الله ما لم یعلم"
کسی که به آن چه می داند عمل کند خدا آن را نمی داند به او یاد می دهد
مدل عبادت خدا مدلی نیست که مثل فیزیک و ریاضی بری از صفر تا صدش را بخونی بعد بیای تازه بخوای در عمل جمع و تفریق کنی بلکه معرفت خدا از طریق عبادت به دست میاد و این معرفته که شور و شوق می آفریند
خدای متعال می گه " من در نزد گمان بنده ام هستم "
یعنی هر چقدر خدات را شناختی خدا همون قدر برات بزرگه اگه اون را با مهربانیش شناختی با مهربانیش باهات رفتار می کنه و اگر اون را در قلبت با گناه کردن کوچک کردی خدا کوچکت می کنه
مدل معرفت و نزدیکی به پروردگار این جوریه که پله پله بهت می دنش نمی شه شما پله اولو نگذرونده باشی به پله دهم نگاه کنی!
مثلا می گه اگر شما عاق والدین شده باشی هر چی می خوای دعا کن دعات از سقف خونه ت بالاتر نمی ره! می گه اگه مشروب بخوری تا چهل شبانه روز دعا و نمازت قبول نیست ، می گه اگر این سوره را این مدلی بخونی ثواب ختم قرآن بهت می دم می گه اگر ...
چرا؟ با کدوم منطق ؟ خوب مدلشه! قانونیه که خدا وضع کرده :"فلن تجد لسنت الله تبدیلا و لن تجد لسنت الله تحویلا"
مگه می شه شما هنوز سواد نداشته باشی حساب دیفرانسیل بخونی؟ خوب نمی شه من گناهکار که هنوز توی الفبای عبادت موندم برم بگم چرا به آیت الله بهجت حال عبادت میدن به من نمی دن!
منظور اینه که شما می فرمائید انجام این عبادات انسان را تا یه جایی پیش می بره و از اون به بعد " عشق داند که در این دایره سرگردانند" خوب اون جایی که عبادات انسان را می بره تا در "منزلگه یار" است کلید اون در عشق است که خود صاحبخانه توی راه بهت می ده ! عشق هم از همین راهی که صاحب خانه می گه تحصیل می شه وگرنه شما که نمی خوای از دیوار خونه بالا بری!
سلام آشناي ديروز عزيز... جسارتا من خانومم، جناب نيستم. البته هرجور شما راحتين... :-)
آشناي عزيز ممنونم كه همراهيم ميكنيد و تواين شرايط تنهام نميذارين، مخصوصا اين روزها كه بدجوري مشكلات بهم هجوم آوردن. بازم سپاسگزارم....
اونی که همیشه همراهه و هیچ وقت کسی را تنها نمی گذاره خداست منم اگر چیزی می نویسم چیزیه که خدا به دلم می اندازه که بنویسم وگرنه خیلی اوقات تا قبل از تایپ کلمه خودمم نمی دونم چی می خوام بنویسم!
اگه واقعا کلافه اید و احساس تنهایی می کنید مناجات امام علی در مسجد کوفه را توی دل شب وقتی تنهائید از ته دل بخونید دیوونه تون می کنه!
مولای یا مولای انت المولا وانا العبد وهل یرحم العبد الا المولی
مولای یا مولای انت المالک وانا المملوک وهل یرحم مملوک الا المالک
مولای یا مولای انت العزیر وانا الذلیل وهل یرحم الذلیل الا العزیز
مولای یا مولای انت الخالق وانا مخلوق وهل یرحم المخلوق الا الخالق
مولای یا مولای انت العزیز وانا الحقیر وهل یرحم الحقیر الا العزیز
مولای یا مولای انت القوی وانا الضعیف وهل یرحم الضعیف الا القوی
مولای یا مولا انت الغنی وانا الفقیر وهل یرحم الفقیر الا الغنی
مولای یا مولای انت المعطی وانا السائل وهل یرحم السائل الا المعطی
مولای یا مولا انت الحی وانا المیت وهل یرحم المیت الا الحی
مولای یا مولا انت الباقی وانا الفانی وهل یرحم الفانی الا الباقی
مولای یا مولا انت الدائم وانا الزائل وهل یرحم الالزائل الا الدائم
مولای یا مولا انت الرزاق وانا المرزوق و هل یرحم المرزوق الا الرازق
مولای یا مولا انت الجواد وانا البخیل وهل یرحم البخیل الا الجواد
مولای یا مولای انت المعافی وانا المبتلی وهل یرحم المبتلی الا معافی
مولای یا مولا انت الکبیر وانا الصغیر وهل یرحم الصغیر الا الکبیر
مولای یا مولا ی انت الهادی وانا الضال وهل یرحم الضال الا الهادی
مولای یا مولای انت الرحمان وانا المرحوم وهل یرحم المرحوم الا الرحمن
مولای یا مولای انت السلطان وانا الممتهن وهل یرحم الممتهن الا السلطان
مولای یا مولای انت الدلیل وانا المتحیر وهل یرحم المتحیر الا الدلیل
مولای یا مولا انت انت المغفور و انا المذنب وهل یرحم المذنب الا الغفور
مولای یا مولا انت الغالب وانا المغلوب وهل یرحم المغلوب الا الغالب
مولای یا مولا انت الرب وانا المربوب وهل یرحم المربوب الا رب
مولای یا مولا انت المتکبر وانا الخاشع وهل یرحم الخاشع الا متکبر
مولای یا مولا ی ارحمنی برحمتک وارض عنی بجودک وکرمک وفضلک یا ذالجود والاحسان والطول والامتنانکنه...
دانلود فایل صوتی