RE: وظيفه ي زن در زندگي مشترك چيست؟؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط BABY
فرض کنیم که یه زن غیر شاغل ، صبح که پا شد چیکار می خواد بکنه ؟
10 بیدار می شه بعد صبونه یه ساعت با اعظم جون حرف می زنه.بعد حاضر می شه می ره
خونه مهشید که دوره گذاشته.تا ساعت 5 اونجاست.ساعت 2 3 شوهره اومده خونه در به در
دنبال یه چیزی برای خوردن می گرده.ظرفای نشسته صبونه تخت به هم ریخته م باید مرتب کنه
ساعت 5 که خانم تشریف میارن تا 6 یه استراحت 6 می رن با دوستاشون خرید تا 9 که برگردن
بعدشم تی وی و خواب.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط blue sky
سلام
بنظر من هیچ ملاک کلی برای اینکه در زندگی زناشویی، مسئولیت مرد، زن یا حتی بچه ها چیست، وجود ندارد. و هر خانواده ای بنا به مقتضیات و شرایط خود آن خانواده باید تقسیم مسئولیت کنند و اصلا لازم نیست بیرون خانواده هم کسی مطلع شود.
یک نکته هم حائز اهمیت است که زنان شاغل، عمده وقتشان بیرون منزل است و از طرفی در تامین امور مالی هم دخیل هستند، پس مرد خانواده هم باید همکاری بیشتری در امور منزل داشته باشد.
من عقیده دارم، در مورد تقسیم مسئولیت ها اصلا لازم نیست بطور کلی بحث شود. و هر مرد یا زنی که روی این مورد تاکید خاص یا حساسیت دارد، خوبست قبل از ازدواج خواسته هایش و نظرش را برای طرف مقابلش بازگو کند و تنها با خود او به توافق برسد.
وقتی بحث وظیفه به میان می آید، انگار که قرار است قانون گذاری شود، و هیچ قانونی نمی تواند دو نفر را کنار هم نگه دارد. معمولا مراجعه به قانون در جدا شدن آدمها و گرفتن حق و حقوقشان بیشتر کاربرد دارد.
برادر عزیز wintersun اسم وظیفه گذاشتن روی هر کاری، سنگین است. شما حتی اگر کارگری برای باغچه بیل زدن منزلتان هم استخدام کنید، و بگویید من به تو پول می دهم و وظیفه ات اینست که باغچه ام را بیل بزنی، طرف یا نمی زند یا همچنین می زند که خودتان مجبور شوید، یکبار دیگر اینکار را بکنید.
اینرا گفتم که در مجلس خواستگاری، خدای ناکرده با دختر بیچاره با این لحن صحبت نکنید! :72:
:104::104::104::104::104:
افرين دوست من...دقيييييييييييييييييقا حرف منو گفتي...من فكر ميكردم به خاطر روحيه لجبازي من هست كه اين طور فكر ميكنم اما حالا ميبينم شما هم اينو نوشتي...من هم اينو قبول دارم كه وقتي كسي براي من تعيين تكليف نكنه من خودم وظايفم رو انجام ميدم اما وقتي يك مثل اقا بالاسر بياد بهم بگه تو بااااااايد ظرف بشوري امكان نداره اين كارو بكنم...خب هر خانمي اگه خانه دار باشه به كارهاي خونه ميرسه و اگه هم شاغل باشه با كمك همسرش اين كارو ميكنه اما خانه دار بودن خيلي هم راحت تر از شاغل بودن در بيرون از خونه نيست!!
كافيه فيلم خروس جنگي رو نگاه كنيد تا كمي بيشتر متوجه وظايف سخت يه خانم خانه دار بشين...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط فرهنگ 27
نقل قول:
نوشته اصلی توسط BABY
فرض کنیم که یه زن غیر شاغل ، صبح که پا شد چیکار می خواد بکنه ؟
10 بیدار می شه بعد صبونه یه ساعت با اعظم جون حرف می زنه.بعد حاضر می شه می ره
خونه مهشید که دوره گذاشته.تا ساعت 5 اونجاست.ساعت 2 3 شوهره اومده خونه در به در
دنبال یه چیزی برای خوردن می گرده.ظرفای نشسته صبونه تخت به هم ریخته م باید مرتب کنه
ساعت 5 که خانم تشریف میارن تا 6 یه استراحت 6 می رن با دوستاشون خرید تا 9 که برگردن
بعدشم تی وی و خواب.
شما به بدترين وجه ممكن برنامه روزانه يه خانم خانه دار رو توضيح دادين...البته شايد هم اطرافيان شما اين جوري زندگي ميكنن!!!
در بلاد ما يه خانم خانه دار وقتي از خواب بيدار ميشه بعد از نوش جان كردن صبحانه...قبل از اينكه افتاب بزنه توي ملاجش ميره حياط و به گلها ميرسه...حياط رو اب و جارو ميكنه و مياد توي خونه از اتاق بچه هاي منظمش(:311:) شروع ميكنه اول كتاب هايي كه مثل فرش روي زمين پهن شدن مرتب ميكنه اما مواظبه كه ترتيبشون بهم نخوره چون دختر خانمش خيلي خوش اخلاقه:311:
بعدش مياد اتاق دختر بزرگش كه هيچ وقت تختشو مرتب نميكنه...همه جا رو تميز ميكنه و ميره سراغ سرويس بهداشتي و ضد عفوني كردن و اين حرفا...
بعدش اگه كار بانكي و بيرون از خونه نداشته باشه ميره اشپزخونه و در حاليكه داره با مامانش حرف ميزنه(تلفني)ظرفارو ميشوره....غذارو ميپذه...ميز رو ميچينه و هيييييييي صدا ميكنه كه بچه ها بياين پايين غذا امادس....خلاصه نيم ساعت بعد هم بچه ها ميان پايين هم زمان هم همسر عزيز از اداره تشريف مياره و ميگه اوه اوه امروز خيلي خسته شدم...خوش به حالت كه توي خونه هستي و راحتي...اون وقت اين خانم با ملاقه بايد بزنه توي سر خودش چون....
چون از ساعت 7 صبح تا حالا كه ساعت 3 بعد از ظهره جون كنده اما ...
سلام
شاید یه دلیل اینکه در این مورد اختلاف نظر بین دوستان وجود داره این باشه که تعریف وظیفه برای افراد مختلف متفاوته. پس شاید بد نباشه که برای ادامه بحث اول روی تعریف وظیفه به توافق برسیم. و بعدش ببینیم که اصلاً برای چی احتیاج هست که برای افراد وظیفه مشخص بشه. اون موقع شاید از بحثمون بتونیم نتایج بهتری بگیریم.
به نظر من زمانی احتیاج هست که برای افراد وظیفه مشخص کنیم که افراد خودشون چندان راغب نباشن یه کاری رو انجام بدن یا برای انجامش مجبور باشن که یه نیروی بیرونی اونارو وادار کنه. ولی آیا واقعاً این اجبارها توی زندگی مشترک وجود داره؟
مهم اینه که کسی که وارد زندگی مشترک میشه (چه مرد چه زن) دیگه خودشو از زندگی مشترکش جدا ندونه و بتونه هر کاری که از عهدش بر میاد رو برای کمک به زندگی و شریکش انجام بده. من خودم به شخصه وظیفه (به معنی نوعی اجبار) زن نمی دونم که کارهای منزل رو انجام بده ولی اگه خانمم خانه دار باشه و توانایی انجام کارهای منزل رو داشته باشه و انجام نده احساس می کنم که با این خانم نمی تونم زندگی کنم. نه به این دلیل که گرسنه موندم یا خونمون تمیز نیست یا ... ، نه. به این دلیل که احساس می کنم این خانم ارزشی برای زندگی مشترکش و همسرش قائل نیست، و تلاشی برای بهتر شدن زندگیش انجام نمی ده.
واقعا هم توی عرف ما اینجوری نیست که زن کارهای خونه رو انجام نده. می دونم همه خانم هایی که اینجا هستن و حتی می گن که اصلاً زن لازم نیست کارای منزل رو انجام نده خودشونو ملزم به انجام کارای منزل می دونن و از این که بتونن برای زندگیشون تلاشی کنن لذت می برن. اما اینکه بهشون بگیم که وظیفه تون رو انجام می دین معلومه که احساس می کنن بهشون توهین شده و حتی بر خلاف نظرات خودشون چیزیو می گن.
من فکر می کنم هیچ کدوم از کارهایی که زن و شوهر برای زندگیشون انجام می دن وظیفشون نیست و همشون لطفه ولی آیا واقعا کانونی که بر اساس محبت شکل گرفته رو بدون لطف و محبت می شه نگه داشت؟!؟!؟
بهتره به جای اینکه فکر کنیم که فلان کار وظیفه همسرمون هست یا نه، به این فکر کنیم که خودمون چه کاری می تونیم بکنیم که به زندگیمون کمک کنه، اونوقته که می بینیم طرف مقابلمون هم تلاش خودشو برای بهتر شدن زندگی می کنه.
سلام
همانطور که شما دوست ندارین که کسی به شما بگه که انجام اینکارا وظیفه شما هست بدونید که یه مرد هم دوست نداره که بگین بله یه مرد وظیفه اش اینه که پول در بیاره که خرج خونه رو بده که ...و در عوض این محبت ما هست که کارای خونه رو انجام میدیم و تازه یه مرد اگه پول داشته باشه وظیفه اش اینه که مستخدم هم بیاره....توجه داشته باشین که این ادبیاتی هم که شما به کار میبرین یه مقدار حرف زور توش هست .باید همیشه مراعات همدیگه رو بکنیم
به نظرم مسئولیت های زن و مرد از یه زندگی به زندگی دیگه کاملا فرق میکنه کما اینکه در بعضی زندگی ها زن نان اور خانه هست و وقتی که میاد خونه هم تمام کارای خونه رو انجام میده و در عوضش بدرفتاری همسرش رو تحمل میکنه و تازه اقا تمام پول زن رو هم برای خرید خانه و وام و ... صرف میکنه که کاملا بی انصافی در حق زن هست
در بعضی خانواده ها هم تمام کاری که زن انجام میده این هست که پاش رو رو پاش بندازه و دستور بده و خرج تراشی کنه و درقورت و نیمش هم باقی باشه
البته حد وسطش هم هست
اما خوب زنی که شاغل نیست قطعا مسئولیتهای خانه به عهده او هست و نمیتونه که از زیرش شونه خالی کنه یا منت بذاره که این تنها محبت من هست و اما در عوض تو هم وظیفت بوده که برام مستخدم بگیری و و حالا که نگرفتی باید منو سجده هم بکنی که اینکاارو رو واست انجام میدم و به شوهره بگه تو هم وظیفت هست که کار کنی اما در عوض من هر کار کنم محبتم هست و بس نه از این خبرا نیست که این شرط عشق و عدالت در زندگی نیست:72:
جی اچ سانا،پست من در جواب بی دل بود.
خونه باید جارو بشه،غذا پخته بشه،ظرفا شسته بشه،لباسا شسته بشه.اینا رو مرد باید بکنه.زن م دنبال راحتی و تفریح
می ره.
فرهنگ خان! اولا که دو ساعت با اون "جی اچ سانا"ی شما سر کار رفتم ببینم کیه تازه فهمیدم منظور شما غزاله خودمونه:311:
در ثانی، بی دل و غزاله و... نداریم! اینجا یه حرفی که شما به زن جماعت میگین شاخکهای همه ما با هم درگیر میشن:311:
ثالثا! از همسر من اگه بپرسین در مورد کار خونه، میگه بهتر از زن من خدا خلق نکرده، راست هم میگه:311: چون شوهرم با زبون چرب ونرمش کاری کرده که وقتی میاد خونه من دوست دارم براش در حد یک رستوران پنج ستاره میز بچینم و پذیرایی کنم. اونوقت آخر غذا وقتی میگه خانوم دستت درد نکنه من که از دستپخت خوشمزه شما نمیتونم بگذرم اینه که هی میخورم و میخورم بعدشم منفجر میشم، کلی گوشهای بنده مخملی میشه و دراز که همیش عذاهای خوشمزه بپزم:P بعد هم (جدیدا عادت کرده و البته هنوز نفهمیده از کجا خورده!) آستینهاشو بالا میزنه که بره ظرفهارو بشوره:46::104::227::104:
یه روز اگه بیاد خونه و من حال نداشتم چیزی درست کنم فقط کافیه بگم حسش نبود و امروز حوصله هیچ کاری رو نداشتم، اونوقت میپرسه "چی میخوری برات درست کنم"؟ یا اینکه : "برم از بیرون غذا بگیرم"؟
خوب این طور صحبت کردن همون کاری رو کرده که الان خونه ما به لحاظ نظافت و خانه داری و آشپزی توی فامیل زبانزده! خوب البته هر از گاهی برای نظافتهای کلی منزل کارگر هم از خرج خونه که همسرم تامین میکنه میگیرم و بابت همین هم که وقتی همسرم خونه نیست این کارها رو میکنم کلی همیشه مورد تشویق هستم! ( حتی شده با یک نگاه تحسین بر انگیز و یا عشقولانه بدون کلام)
خلاصه فرهنگ خان! این توقعاتی که مجرد ها دارند و این قپی هایی که آقایون قبل از ازدواج از خودشون در وکنن تاریخ مصرفش تا قبل از ازدواجه! خدا کنه کیوان و وینتر سان و بقیه اهالی ذکور تالار زودتر برن خونه بخت اونوقت ببینند که یه من ماست چقدر کره داره!
راستی شما هم مجردی دیگه نه؟ وگرنه ...:311:
بی دل،اینی که گفتی باید باشه.هم مرد قدر دان باشه و کمک کنه هم زن به کارای خونه برسه.
هنوز برام آسین بالا نزدن.
نظر خودم زن الزامن نباید همه ی کارا رو انجام بده.وقتی مرد خونست می تونه ظرف بشوره یا نظافت کنه.
دوستان ببخشيد من خيلي سرم شلوغه و الآن فقط اومدم ببينم تاپيك در چه حاله. به زودي در پاسخ به تمام دوستان پست خواهم گذاشت. در ضمن رو سئوال من تمركز كنيد. آيا زن در زندگي زناشويي اصلاً وظيفه اي دارد؟ اگر دارد آن وظايف چيست؟ آيا كار در بيرون و تامين معيشت خانواده وظيفه ي مرد است يا اين كار را فقط از سر لطف انجام مي دهد؟ لطفاً پاسخ ها بدون حاشيه و صريح باشند. سعي مي كنم به زودي پاسخ دوستان را بدهم.در ضمن دوستان سعي كنيم حرف همديگر رو نقد كنيم نه يكديگر رو.
شاید بهتره این مسئله خیلی کلی تر بحث بشه. به نظرم منظور وینترسان این نیست که مثلا غذا پختن و تمیز کردن خونه و عوض کردن پوشک بچه وظیفه زن هستش یا نه. اینا مثال هایی هست که بالاخره برای این طرف مونث زندگی مشترک چه وظیفه ای در نظر بگیریم!
به نظرم بد نباشه که لیست بدیم، وظایف مرد و وظایف زن، حالا می گین وظیفه بار منفی داره، بگیم تعهدات، یا مثلا کارکردها! مثلا من می بینم که گفته می شه شرعا مرد وظیفه داره که هزینه های زندگی مشترک رو تامین کنه، وظیفه داره اگه لازم شد مستخدم بگیره، ولی جدا یادم نمیاد جایی اشاره شده باشه که زن وظیفه داره کاری در قبال زندگی مشترک بکنه یا نه!
راستش من شخصا خونه داری و مسائل مربوطه رو وظیفه زن نمی دونم، ولی دیگه 50 - 50! نه این که 100% مرد باید یه فکری واسش بکنه، حالا با مستخدم، یا این که خودش آستینا رو بالا بزنه! کارای خونه 50-50، پول در آوردن و خرج کردن هم 50-50 حالا اگه نشد به هر کس به اندازه قابلیت هاش و توانش سهم بدیم، مثلا درامد مرد 3 برابر زنه، 25 درصد هزینه ها با زن بقیه با مرد. وقت آزاد مرد تو خونه دو برابر زنه، باشه، 66 درصد کارای خونه با مرد بقیه با زن و بر عکس! زندگی مشترکه دیگه!
از کجا می گی وقت آزاد مرد دو برابر زنه؟مردی که صبح می ره سرکار عصر میاد.