RE: اهمیت سطح تحصیلات در ازدواج
سلام،
به نظر من هیچ ربطی بین میزان تحصیلات و شعور وجود ندارد...
واقعیت این هست که در جامعه ما به نویی، عوام از یک فرد تحصیل کرده بیش از آنچه که باید انتظار دارن...
از یک فارغ التحصیل مهندسی یا پزشکی انتظار دارن، که علاوه بر تخصص مهندسی یا پزشکی، در همه امور اجتمایی، فرهنگی، سیاسی متخصص باشه...
فکر میکنم فلسفه وجود دروس عمومی هم در دانشگاهها تا حدی همین موضوع باشه...
به هر حال به عقیده من، این باور رایج یک باور اشتباه هست:303:
درست همانطور که در مورد یک سری خواننده ها،بازیگرها و ...همه انتظار برخورد منطقی و شخصیت کامل دارن،
در حالی که هیچکدام اینها هیچ ارتباطی با هم ندارند!:300:
باید باور کنیم، یک بازیگر خوب، صرفاً بازیگر خوبی هست و در این رشته متخصص هست...نه در همه امور زندگی یا انسان بودن یا شعور داشتن!
یا یک پزشک خوب، به صرف داشتن یک مدرک MD نمیتواند الزاماً انسان خوب یا با شعوری هم باشد...
یا اینکه، فلان خواننده اگر صدای خوبی دارد، اگر معروف هست، لزومی ندارد شخصیت خوبی هم داشته باشد یا در زندگی شخصی هم موفق باشد...چرا نمیشود فقط صدای زیبایش را دوست داشت!؟
درست مثل یک اهنگر خوب، در رشته خودش متخصص هست، هم میتواند شعور بالایی داشته باشد هم منطقش بهتر از خیلیها کار کند...
برای انسان بودن، شعور داشتن و حتی منطق داشتن ،تحصیلات نه شرط کافی هست و نه شرط لازم...
البته همه اینها، بستگی به تعریف ما از شعور هم دارد،
برای برخی مسائل تعریف خاصی وجود ندارد و شعور از این دسته مسائل هست،
و این کاملا روشن هست که بدون تعریف هیچ چیزی را به این سادگی(با نمونه گیری و ...) نمیتوان سنجید، چون ابزار اندازه گیری تعریف نشده است!!!
من کتمان نمیکنم، بودن در محیط آکادمیک یا تحصیلات میتونه به فرد این ابزار رو بده تا بهتر گفتگو یا تحلیل کنه یا منطقی تر برخورد کنه...که البته این هم فرد به فرد متفاوت هست...
اما اگر فردی در چنین محیطی نبود، به این معنا نیست که منطق ندارد یا کمتر دارد...
و در مورد شعور که واقعا هیچ ارتباطی وجود ندارد..
اگر فردی با ما متفاوت فکر میکرد، یا فرهنگ متفاوتی داشت، به این معنا نیست که شعور ندارد،
در مورد شعور به نظر من، با تعریف عام که به طور معمول به کار میره، با توجه به آنچه شخصاً دیدم ارتباط تحصیلات و شعور صفر هست،
و البته، من از نظر منطقی هم هیچ ارتباطی نمیبینم...
در مورد ازدواج هم فکر میکنم، این خوب هست که هر فردی به دنبال کسی بگرده که هم سطح خودش باشه، در هر زمینه ای، فکر میکنم اصطلاح هم کفو بودن از همینجا میاد،
یعنی هم وزن بودن در همه زمینه ها، شرایط مالی، خانوادگی، هماهنگی جنسی و ...
اما برای من شخصاً، تحصیلات هیچوقت مساله محدود کننده نبوده و همیشه معیارهای بسیار مهمتری از تحصیلات یا شغل وجود داشتن.
فقط در این حد که طرف با فرهنگ لغات و دیکشنری من آشنا باشه و به نویی زبان مشترک با هم بتونیم پیدا کنیم برام کافی بوده،
البته خانوادم، تا حدی مخالف عقیده من هستند، این هم برمیگرده، به عقاید نیمه فمینیستی مادر که فکر میکنن،
فرد مقابل من، باید انقدر تحصیلات داشته باشه تا قرار گرفتنش کنار من باعث شکستن اعتماد به نفسش نشه یا اینکه توانایی ابراز وجود یا ابراز عقیده رو ازش نگیره*...
شاد باشین،:72:
کامران
*این عقاید پیش از آمدن عروس خانوم بود، الان هم که دارن میان، فعلا طرف ایشون هستن، خدا عاقبت منو بخیر کنه...
بعید نمیدونم یه روز طلاقشو از من بگیره...:311:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط rroogg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مسلمان
مساله اینجاست که ما توی دانشگاه با سیلی از اساتیدی که درک پائینی دارند روبرو بوده و هستیم روبرو شدن با افراد با سطح سواد بالا و رفتار اجتماعی ضعیف و یا سطح مدرک بالا اما سطح سواد پائین به خوبی من را به نتایجی که گفتم رسونده که مدرک چیزی به انسان اضافه نمی کنه (جز پایه حقوقی !) و حتی دانش بیشتر هم در گرو تلاش خود انسان است و نه مدرکی که می گیرد (شاید به همین دلیل نخواسته ام ادامه تحصیل بدم)
سطح سواد هیچ رابطه مستقیمی با سطح درک و شعور نداره ... اما در نمونه گیری از یه دانشگاه به تصادف (افراد تحصیلیکرده) ... باشعورهای بیشتری پیدا میکنیم تا نمونه گیری مشابه در خیابون.....یا ...
همینطور این نمونه گیری در بین اساتید ... نتایج بهتری رو میده تا نمونه گیری بین دانشجوها...
آقای مسلمان من برداشتم از آوردن اساتید و همکار و ... اینه که شما اصولا کسی رو که با گرایشهای مذهبی و سیاسی شما همسو نیست صاحب درک و شعور بالائی نمیدونین...
البته آواتارتون یادآور چیز دیگه س یه چیز بزرگ و عظیم: گوزن GNU و ایده نرم افزار آزاد و فراتر از آن خود آزادی! :310: همون چیزی که توی دنیای نرم افزار دنبال میکنین اینجا هم به کار ببرین راستی به نظرتون استالمن چقدر شعور داره؟ :دی (جوابی که اول بار BABY هم در این تاپیک مطرح کرد....)
سلام
ممنون از توجهتون
اولین نکته ای که باید دقت کنید اینه که جامعه آماری ای که من بهش اشاره کردم یعنی دانشگاه خودمون جامعه آماری مشترکی بین من و ایشون بوده است
دوم این که : اکثر اساتید ما فارغ التحصیل کشورهای خارجی اعم از انگلیس و آمریکا و استرالیا و ژاپن و ... بودند اما این افراد حتی در تخصص خود که کامپیوتر بود نیز بی سواد بودند! (چه برسد به مسائل سیاسی و مذهبی) البته سواد با تدریس فرق می کنه داشتیم فوق دکترای هوش مصنوعی که بلد نبود هوش مصنوعی درس بده! اما منظورم دقیقا سواد بود. فارغ التحصیل های زیادی از فوق لیسانس هوش مصنوعی دانشگاه شیراز را می شناسم که بعد از فارغ التحصیلی وارد زمینه های دیگه ای شدند! مساله اینجاست که مدرک سواد نمیاره بلکه مدرک نشان دهنده مقداری محفوظات است که می تونه فراموش بشه آن چه مهم است تلاش و کار خود فرد است که ممکن است کسی با مدرک فوق دیپلم و لیسانس را از کسی با مدرک فوق و دکترا بالاتر قرار دهد.
سوم : نه اتفاقا چنین برداشتی که من کسی را که همفکرم نباشه بی شعور می پندارم کاملا اشتباه است البته به شرطی که اهل تفکر باشند و روی هوا حرف نزنند!
چهارم : خوشحالم که با دنیای زیبای GNU آشنائید و این وجه اشتراک را مبارک می دانم من شغلم کار بر روی لینوکس و ارتقای لینوکس است حرف استالمن توی دنیای نرم افزار برای من محترم و قابل تامله
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مسلمان
نقل قول:
نوشته اصلی توسط rroogg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مسلمان
مساله اینجاست که ما توی دانشگاه با سیلی از اساتیدی که درک پائینی دارند روبرو بوده و هستیم روبرو شدن با افراد با سطح سواد بالا و رفتار اجتماعی ضعیف و یا سطح مدرک بالا اما سطح سواد پائین به خوبی من را به نتایجی که گفتم رسونده که مدرک چیزی به انسان اضافه نمی کنه (جز پایه حقوقی !) و حتی دانش بیشتر هم در گرو تلاش خود انسان است و نه مدرکی که می گیرد (شاید به همین دلیل نخواسته ام ادامه تحصیل بدم)
سطح سواد هیچ رابطه مستقیمی با سطح درک و شعور نداره ... اما در نمونه گیری از یه دانشگاه به تصادف (افراد تحصیلیکرده) ... باشعورهای بیشتری پیدا میکنیم تا نمونه گیری مشابه در خیابون.....یا ...
همینطور این نمونه گیری در بین اساتید ... نتایج بهتری رو میده تا نمونه گیری بین دانشجوها...
آقای مسلمان من برداشتم از آوردن اساتید و همکار و ... اینه که شما اصولا کسی رو که با گرایشهای مذهبی و سیاسی شما همسو نیست صاحب درک و شعور بالائی نمیدونین...
البته آواتارتون یادآور چیز دیگه س یه چیز بزرگ و عظیم: گوزن GNU و ایده نرم افزار آزاد و فراتر از آن خود آزادی! :310: همون چیزی که توی دنیای نرم افزار دنبال میکنین اینجا هم به کار ببرین راستی به نظرتون استالمن چقدر شعور داره؟ :دی (جوابی که اول بار BABY هم در این تاپیک مطرح کرد....)
سلام
ممنون از توجهتون
اولین نکته ای که باید دقت کنید اینه که جامعه آماری ای که من بهش اشاره کردم یعنی دانشگاه خودمون جامعه آماری مشترکی بین من و ایشون بوده است
دوم این که : اکثر اساتید ما فارغ التحصیل کشورهای خارجی اعم از انگلیس و آمریکا و استرالیا و ژاپن و ... بودند اما این افراد حتی در تخصص خود که کامپیوتر بود نیز بی سواد بودند! (چه برسد به مسائل سیاسی و مذهبی) البته سواد با تدریس فرق می کنه داشتیم فوق دکترای هوش مصنوعی که بلد نبود هوش مصنوعی درس بده! اما منظورم دقیقا سواد بود. فارغ التحصیل های زیادی از فوق لیسانس هوش مصنوعی دانشگاه شیراز را می شناسم که بعد از فارغ التحصیلی وارد زمینه های دیگه ای شدند! مساله اینجاست که مدرک سواد نمیاره بلکه مدرک نشان دهنده مقداری محفوظات است که می تونه فراموش بشه آن چه مهم است تلاش و کار خود فرد است که ممکن است کسی با مدرک فوق دیپلم و لیسانس را از کسی با مدرک فوق و دکترا بالاتر قرار دهد.
سوم : نه اتفاقا چنین برداشتی که من کسی را که همفکرم نباشه بی شعور می پندارم کاملا اشتباه است البته به شرطی که اهل تفکر باشند و روی هوا حرف نزنند!
چهارم : خوشحالم که با دنیای زیبای GNU آشنائید و این وجه اشتراک را مبارک می دانم من شغلم کار بر روی لینوکس و ارتقای لینوکس است حرف استالمن توی دنیای نرم افزار برای من محترم و قابل تامله
1. اینو قبول دارم که بسیاری اساتید حفظیاتی داریم که اگه جزوه رو ازشون بگیریم بند جونشون پاره میشه:311: البته درصدشون تو دانشگاههای مختلف فرق میکنه و تاسف بارتر اینکه درصد دانشجوهای این تیپی نسل به نسل بیشتر میشه:302: الی الخصوص خانمها در این زمینه ید طولائی دارن:104:
2. علیرغم دنیای زیبای گنو/لینوکس بسیاری از اساتید رشته کامپیوتر ازین مقوله اصولا اطلاعی ندارن و چون اغلب جزء دسته اولند چندان اهل تغییر نیستند و با گذر زمان فسیل میشن ... به اساتید قدیمی نگاه کنین...95درصد فسیل اند و در دهه 80 یا 70 متوقف موندن.....ولی باز این دلیل نمیشه که بگیم سواد ندارن
3.قبول دارم که مدرک گرائی آفت تحصیلات کشورمون هست ولی این مسئله دلایل ریشه ای توی شرایط و جامعه ما داره.....درستش اینه که میزان موفقیت افراد که مهمترین نشانه اش علاقه و عشقشون به کارشون هست رو بسنجیم نه سنگینی مدرک .... اما گاهی هم ابزاری برای این سنجش نداریم...مثلا وقتی شما میخواین رزومه رو بسنجین مجبورین این مدارک رو به کار بگیرین (البته فکر نمیکنم شما مخالف این مسائل باشین)
4. ولی باز بودن توی محیط آکادمیک و تحصیلات گذشته از امکاناتی که به لحاظ شخصیتی و فکری به فرد میده ... یه جور شخصیتی رو ایجاد میکنه که روی زندگی فرد تاثیر بسزائی داره به نظر من یه نمکی یا یه آفتابه دزد که میدونه چطور با اینترنت کار کنه با اونی که نمیدونه یا اصلا سواد نداره زمین تا آسمان فرقشه.... همینطور بین یه قاتل فلسفه خوان (ولو ندان) با یه قاتل بی سواد فرقهای زیادی هست که مهمترینش به همین تحصیلات الکی برمیگرده....
بنابراین بحث ما روی کلیت جامعه است وگرنه توی فامیل لیسانس مدیریتی داریم که شعرمیگه و به نظر من آخر ادبیاته و باسواد در مقابل فوق ادبیاتی که عمیقا شک دارم اصلا علاقه ای به ادبیات داشته باشه....
5.آقای مسلمان این خانم با شرطش نشون داده خیلی پخته نیست و شاید چندان اونجوری که به نظرتون میومد دیگه واسه تون مناسب نیست پس بیخیالش بشین یه چیز دیگه هم در این مورد استالمن میگه:
No person, no idea, and no religion deserves to be illegal to insult, not even the Church of Emacs.
در آخر با حرف کامران که میگه هیچ رابطه ای بین شعور و تحصیلات نیست مخالفم .... رابطه ای هست ولی این رابطه خیلی مستقیم و واضح نیست و لزوما به معنی هر چه مدرک بالاتر شعور بالاتر نیست....اما به نظر من تاثیر داره همین که یه ماست بند هم اسم دکتر روش باشه برخوردش با مشتری فرق میکنه ولو به احترام عنوان پوشالیش:311:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط rroogg
در آخر با حرف کامران که میگه هیچ رابطه ای بین شعور و تحصیلات نیست مخالفم .... رابطه ای هست ولی این رابطه خیلی مستقیم و واضح نیست و لزوما به معنی هر چه مدرک بالاتر شعور بالاتر نیست....اما به نظر من تاثیر داره همین که یه ماست بند هم اسم دکتر روش باشه برخوردش با مشتری فرق میکنه ولو به احترام عنوان پوشالیش:311:
دوست عزیز،
من و شما تعریف کاملا متفاوتی از شعور داریم،
در تعریف من از شعور، نه غرور وجود داره نه پرستیژ و نه تظاهر...
توصیه میکنم عمیقتر فکر کنین
موفق باشین،:72:
K
پینوشت:
لزومی به پاسخگویی نیست چون من علاقهای به ادامه این بحث ندارم،:82:
در حال حاضر بحثهای مهمتری دارم...
نقل قول:
لزومی به پاسخگویی نیست چون من علاقهای به ادامه این بحث ندارم،82
در حال حاضر بحثهای مهمتری دارم...
مثل اینه که یکی والیبال میکنه بعد توپ و میندازه اون طرف زمین و میگه من وقت بازی ندارم خداحافظ....
شعور : ربطی به غرور و پرستیژ نداره....من کلی مثال زدم....یه دزد با مدرک صرف لیسانس ولی نتیجه چهار سال اذیت شدن با یه دزد بی سواد فرق داره نه به خاطر پرستیژ یا غرور بلکه به خاطر اینکه توانائیش فرق کرده به خاطر اینکه پتانسیل های بیشتری پیدا کرده به خاطر اینکه انسان تر شده چرا انسان تر شده؟ یعنی لزوما اینطوریه؟ لزوما اینطوری نیست انسان تر شده چون به توانائی های انسانیش افزوده شده....در واقع دارم روی پتانسیل ها تاکید میکنم.
من دو انسان شبیه به همو مقایسه میکنم یه زن دارم دکترا داره و یکی که دیپلمه به لحاظ شعور و فرهنگ هم یه چیزن (هر چند بعیده!!!!) در هر دو صورت هم باهاشون مشکل دارم...اونی که دکتره راههای برون رفت بیشتری رو در اختیار من میزاره....پتانسیل بالاتری داره....لزوما این قابلیت ها بالفعل نیست (هر چند وقتی دوباره ازین دنیای انتزاعی میام دنیای واقعی میبینیم اتفاقا همون چند سال تحصیل الکی یه سری تاثیرات داشته و یه سری پتانسیل های بالقوه رو بالفعل کرده حالا یکی ظرفیت بالا یکی پائین...)
من کلیت جامعه رو دارم میگم....دارم رفتار کلی و میانگین رو میگم...نه مصداق های فردی رو....
یه نقل قول جالب از مدیر همدردی:
نقل قول:
پنجم: فرافكن كردن هاي نظراتمون به سوم شخص، جامعه و محيط
مثلا اين سئوال: فكر مي كنيد مردم بيشتر دنبال پول و ثروت و رفاه خودشون و ... هستند يا همه سعي مي كنند انسان باشند؟
مردم بيشتر مسئول هستند؟ متعهد هستند؟ يا خيلي صفات انساني را دنبال نمي كنند؟
آيا بيشتر دختران به خوبي من هستند؟!يا اكثرا غير قابل اعتنا هستند، و دختراني مثل من كمتر هستند؟
دقت كنيد پاسخ به اين سئوالات بيشتر به اين معني هست كه فرد در مورد خودش قضاوت مي كند.
اگر مي گويد همه غير قابل اعتمادند. شما نتيجه بگيريد كه او بيشتر عدم اعتماد را در شخصيت خود هك كرده است. اگر او مي گويد اكثر دختران چنين اند، يعني در نهايت شما را هم چنين مي بيند و اكنون صرفا چون درگير احساسي با شما دارد استثناء مي كند.
پس فرد آنچنان در مورد جامعه قضاوت مي كند كه خود را آنگونه يافته است.
نقل قول:
شعور : ربطی به غرور و پرستیژ نداره....من کلی مثال زدم....یه دزد باسواد با یه دزد بی سواد فرق داره نه به خاطر پرستیژ یا شعور بلکه به خاطر اینکه توانائیش فرق کرده به خاطر اینکه پتانسیل های بیشتری پیدا کرده به خاطر اینکه انسان تر شده.....
مطمئن هستید به خاطر اینکه انسان تر شده ؟
تعریفتون از انسانیت چیه ؟ با علم دنبال خطا رفتن ؟ کسی که جاهله عذرش واسه انجام خطا پذیرفته نیست وای بر کسی که با علم راه غلط رو بره .
حرف منم همینه اینکه با علم دنبال خطا رفته یه امکان بالقوه است برای بهتر شدن ولی هیچ تضمین نیست بتونیم ازین امکان چیزی بگیریم (حالا اعتقاد ندارم که طرف علم داره، به این کمترش هم راضیم) .
پتانسیلش با دزد بی سواد فرق میکنه...
وقتی اینا هردوشونو که همکارن میبرن کانون اصطلاح و تریبیت ... مشاور با هردوشون یه برخورد داره؟؟ یه راهکار داره؟...
ضمنا من روی عرش که ننشستم تا راجع به گناه و کفاره قضاوت کنم...اونو بزارید به عهده ذات باری تعالی....
بهرحال جملات کوتاهه و باعث برداشت غلط میشه احتمالا همه ما داریم یه حرف رو میزنیم ولی با دیدگاه های متفاوت...
من توی پستهای قبلیم هم گفتم معتقد نیستم لزوما مدرک بالاتر به معنی شعور بالا باشه بهیچ وجه اینطور نیست. ولی وقتی میان کلیت جامعه اساتید دانشگاه رو با کلیت جامعه مثلا صنف بنگاه دار رو مقایسه میکنیم: در حالت کلی تفاوتهائی است که سبب انتظاراتی میشه که بهش اشاره شد و اون انتظارات خودش سبب تشدید قضیه میشه که اینجاش دیگه ربطی به شعور نداره(بحث جوابگوئی به انتظارات)...
خلاصه، قابلیت ولو محقق نشده یک فرد با سواد، ( ولو محفوطیاتی صرف) نسبت به همون فرد بدون اون سابقه، فرق میکنه و این لزوما به معنای شعور بالاتر نیست.....ولی در حالت بررسی »»کلی«« جامعه مورد بحث اینطوریه....
البته یه چیزی که خودم بهش توجه نکردم و باید اینجا گفت مسئله تعارض هست....یعنی بهترین پتانسیل ها در حالت هم سنخ بودن به وجود میاد..
خلاصه ضمن اینکه نمیتونیم بگیم مدرک بالاتر یعنی شعور بالاتر (که مضحکه) ولی میتونیم در نبود هیچ اطلاعات قبلی (یعنی حالت میانگین= حالت کلی = چیزائی که از اول دارم میگم و کسی توجه نمیکنه....) از فردی با مدرک بالاتر انتظار شعور بالاتری میره... و دلیل این اتتظار باور غلط یا نفهمی جامعه نیست....دلیلش بازخوردهای گرفته شده در جامعه ازون قشر خاص بوده....در واقع باید به کلمات کلی....در مجموع و نه لزوما توجه کرد....