-
RE: آیا مشکلی هست؟
غزاله جون
من متوجه صحبت تو هستم .و پاسخ به سئوالهای تو نازنین دختر گلم را در پستهای قبل به دقت داده ام . تنها تفاوتی که بین همسایه و همسر وجود دارد این است که شما حق انتخاب اولیه و نسبتا کامل را ندارید اما برای انتخاب زوج و یا زوجه حق انتخاب دارید و چشم بینا . که تازه برای انتخاب همسایه هم وقتی برای خرید یا اجاره یک منزل اقدام می کنیم مثلا اگر روبه روی در یک آپارتمان پر از کفش باشد حتما از آنجا فرار خواهیم کرد . ( پس اینجا هم حق انتخاب داریم ولی محدود است و برمبنای حریم خصوصی و شخصی تعریف می یابد ) اگر راه پله های آن پر از اشغال و کثیف باشد حتما فرار می کنیم . اگر باغچه ی خشک و بی روح داشته باشد میل خرید و یا اجاره را از دست می دهیم و.....( دایره ی جبر و اختیار )
نازنین من همین مثالی که تو زدی می تواند مربوط به دو خانواده از یک شهر باشد . مثلا ما در میان زنان و خانواده های ... نداریم کسانی را که بی دقت به مسائل آداب معاشرتی باشند ؟! داریم . . اما مثلا در یک شهر دیگر نداریم کسانی را که آداب معاشرت برایشان از ابتدایی ترین تا کلی ترین آن برایشان مهم باشد .
من ... را برای تو مثال می زنم . فرهنگ بومی خاصی دارند اما در آن میان هم مردمان با فرهنگ به وفور یافت می شود .
گفتم و باز هم تکرار می کنم که منظور این نیست که با نظر شما دال بر کبوتر با کبوتر و باز با باز مخالف هستم . برعکس موافقم . اما به نظر من این کبوتر حتما زیر آسمان یک شهر و یک قبیله یافت نمی شود و اشکالی نمی بینم که این کبوتر را بتوان در شهر و دیاری دیگری یافت و همچنین باز ها هم همینطور . پس پیش کشیدن مسئله قومی و قبیله ای و استفاده از برچسب تعطیل .
و اما مصطفی
شما و غزاله یک اشتباه عمده از اظهارات من دارید و آن این است که گمان کرده اید من ، دقت در انتخاب را نفی می کنم .
آیا تمام خانواده های شهرستانی لحاف و تشک خود را حمل می کنند ؟! و...
آیا تمام دختران تهرانی و یا ساکن شهرهای بزرگ از دیدن میهمان با لحاف و تشک فرار و رو ترش می کنند ؟!
شما به حوزه جبر و اختیار و قدرت تصمیم گیری و شناخت و مهارت ( کلا احساس - فکر - عمل ) توجه کمی دارید .
یک مسائلی مسائل پایه و بدوی انتخاب است اما یک مسائلی هم هست که آلودگی است . بحث بر سر الودگی ها ست و استفاده از برچسب .
قمی ها ...
کردها ....
اصفهانی ها ...
لرها ....
یزدی ها ....
تهرانی ها ....
ترک ها ....
رشتی ها ....
-
ani ! شما كه نمي خواي بگي اين هم قوم و قبيله كه دارن با هم زندگي مي كنن، فقط توي "زبان" با هم فرق دارن؟ هرچند كه اين مساله هم خودش مي تونه در برخي موارد چالش برانگيز باشه (پسري كه به زبان مادري با مادر و خواهرش حرف ميزنه و خانمش نمي فهمه كه اونا چي ميگن!)
درسته توي هر قومي، هم خوب هست، هم بد، هم مدرن هست و هم خرافاتي و . . . ولي بالاخره غير از زبان چيزهاي ديگري هم توي اون فرهنگ هست كه مردم اون به اونا افتخار مي كنن و مردمي از قوم ديگه براي اون مساله اهميتي قايل نيستند. منظورم من اخلاقيات و مسايل انساني و فطري نيست. چيزهايي كه به خاطر اون يك كرد، لر يا فارس به اونا افتخار مي كنه.
حرف من اينه كه مطمئنا غير از تفاوت در زبان، روح حاكم بر فرهنگ اقوام هم با هم فرق داره. اين تفاوت ها مي تونه (پتانسيل اين رو داره) كه بعدا چالش ساز بشه و بايد براي آشنايي و سازگاري با اون وقت بيشتري صرف بشه. :325:
-
با تشکر از دوستان که در این تایپیک شرکت کردید .
میخواستم نظر خودمم بدم که همه دوستان تقریبا نظرات مشابه ای داشتند به غیر از چند مورد که بین دوستان اختلاف بود .
من هم معتقدم که هر قوم و قبیله ای یک سری عادت ها و روش های زیستی دارند که نمیتوانند ترک کنند .پس هر دو زوج باید با توجه به مسائلی که هست تصمیم خود را بگیرند یعنی اگر به نظر ایشون همسرشان اگر شلخته است تصمیم به تغییر او نگیرد و این را به عنوان یک واقعیت قبول کند یا اگر به حجاب اهمیت می دهد و یا حیا باید یا خود را تغیییر دهد یا قبول کند که ایشون همین است و تغییر ناپذیر.چون نه ما معلمیم و نه او دانش آموز بلکه یک هر دو زوج گاهی معلم می شوند و گاهی دانش آموز یعنی هر دو یکی می شوند .
پس این اهمیت دارد که ما در مورد قوم مورد نظر شناخت داشته باشیم و این بد بینی نیست بلکه قبول واقعیت است .
یعنی سخت است ازدواج لر با ترک - کرد با رشتی - اصفهانی با کرمانشاهی- و...( البته همه مثال بودند)
آیا این استدلال درست است؟
-
مثل تمام مسائل مربوط به علوم انساني از قبيل روانشناسي و جامعه شناسي در اين مورد هم نميشه نسخه واحدي براي همه اقوام و افراد پيچيد چه بسا ترك و گيلكي كه با هم زندگي خوبي دارن....يا حتي خود من كه ترك هستم با همسرم كه فارس هست و به هيچ يك از اقوام خاص تعلق نداره مشكلي ندارم....
نميشه به يك ديد به همه نگاه كرد اما چه خوبه كه به قول دوستمون سريتا قبل از ازدواج اين موارد رو كاملا بررسي كنيم و ببينيم قادر به تحمل و كوتاه اومدن و ....در قبال تضاد ها و تناقض هاي رسوم طرف مقابل با رسوم خودمون هستيم يا نه....اين مورد بايد جدي گرفته بشه و نميشه به راحتي از كنارش رد شد .....