RE: دوبار؛چرا؟(تعدد زوجات آقایان)
مدیر گرامی اعتراف می کنم که به نوشتارهایتان نگاهی نیندانخته ا م و از آن سوی بنده تا پیش از اظهار نظر نخستم به توجیهات بالوجه سیما 45 در این گفترا مطلبی نگذاشته ام.
در مورد فاعل بودن آقایان در گزینش هسر و نیز زنانی که باید نیاز جنسی و عاطفی شان را رفع نمایند،به استحضار شما می رسانم که برادر من:هنگامی که تعداد مردان در سنین ازدواج چند میلیونی بیشتر از زنان است،اصلاً این پرسش معنای وجودی اش را از دست می دهد،زیرا پسران آماده به ازدواج به اندازه کافی وجود دارند.
اگر شما منظورتان این است که تلاش در جهت گسترش ازدواج و تبلیغ تشکیل خانواده از سوی پسران و دختران داشته باشیم که بنده صددرصد موافقم،اما اگر بخواهیم با دادن آمار برعکس یا پیش کشیدن تعداد بسیار اندک پسران دارای مشکل جسمی یا آنها که مسئولیت پذیر نیستند،مخاطب را دربرابر پرسشی مثلاً لاینحل قرار دهیم،بنده مخالفم.
مسئله بسیار بسیار ساده است؛به دلیل سخت گیری های بی مورد خانواده های دختردار و خود دختران و نیز عدم مدیریت درست و بهینه اقتصادی در دید کلان و یک سری پارامترهای دخیل جانبی،پسرانی که تعداد آنها از دختران بسیار بیشترند نمی توانند ازدواج نمایند و دخترانی با سن بالا و مجرد داریم.
و اگر مشکلات فوق نبود،چون خود پسرم به ضرس قاطع می گویم که هیچ پسری از رابطه جنسی مشروع بدش نمی آید و خیلی هم به آن راغب است و ایضاً دیگر هیچ پسر بی مسئولیتی هم در کار نخواهد بود به دلیل مشکلات فوق،چون دیگر مشکلی در کار نخواهد بود.
اصلاً یک پرسش متقابل و خیلی اساسی و در همان حال ساده با عنایت لازم به مطالب بالا پیش می آید:
پسرانی که سن بالایی دارند و مجردند و نیازمند به رفع نیازهای جنسی و عاطفی تکلیفشان چیست؟
بنابرین آشکار می شود که موضوه ذوالجهین و متقابلاً هم در مورد پسران و هم در مورد دختران صادق است و چون جمعیت پسران آماده ازدواج بیشتر است،پس پرسشی یکتا و فقط و فقط درباره پسران خواهیم داشت که حقیقت و واقعیت محض است:
تكلیف پسرانی كه تمایل به رفع نیازهای عاطفی و جنسی خود هستند و تمایل دارند یك ازدواج سالم داشته باشند،چیست؟چون دختران از آنها کمتر هستند و سر عده ای از پسران بی کلاه خواهد ماند.
البته آشکارا می دانیم که دلیل مسئولیت ناپذیری و نیز عدم توانایی ازدواج برخی از پسران به دلیل مشکلات بالاست که بیان کردم.روشن است که دختران و خانواده های آنان و دولت باید مشکل بسیار کوچک دختران فاقد شوهر و مشکل بزرگ پسران فاقد زن را حل نمایند.
پس این خود دختران هستند که باید با درایت و آسان گیری پسری را برای ازدواج با خود ببرگزینند و تازه این عده ای از پسران هستند که در آخر کار عزب مانده و اصلاً به دلیل کمبود دختر نمی توانند ازدواج نمایند.
آقای sorena-arman من این حدیث رودر جایی خوندم که الان حضور ذهن ندارم اما در مورد خلاف شرع بودن ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول با ید به مطلب زیر اشاره کنم که امیدوارم حتی اگر این مرجع عالیقدر مرجع تقلید شما نباشند به عنوان یک مقام دینی صحبتشون رو قبول داشته باشید .
ازدواج مجدد مرد بدون رضايت همسر اول به نظر اينجانب حرام و گناه است و از نظر شرعي جرم است، و اگر زن اول بعد از عقد زن دوم رضايت ندهد، اين عقد اثر حقوقي ندارد. منبع : سایت ایت ا.. صانعی
حضرت آيت الله العظمي صانعي در گفتگو با راديو«دويچلاند فونك» آلمان ضمن بيان مطلب فوق اظهار داشتند: «ازدواج دوم مرد بدون رضايت زن اول خلاف زندگي با خوبي و معروف و هم چنين خلاف عدالتي است كه در قرآن به صورت شرط براي ازدواج دوم آمده است.»
اين مرجع بزرگوار تقليد با ابراز تأسف از ارائه برخي لوايح (كه به مرد اجازه مي دهد بدون رضايت زن اول، مجددا ازدواج نمايد) به مجلس براي تصويب فرمودند: « اميدوارم چنين قانوني در مجلس شوراي اسلامي به تصويب نمايندگان محترم نرسد و من همواره دعا مي كنم كه چنين امري را كه ظلم و خلاف عدالت مي دانم، در حق زنان تبديل به قانون نشود.»
معظم له با بيان اينكه من با تعدد زوجات مخالف نيستم بلكه با آزار و اذيت زن مخالفم فرمودند: «اگرچه مسئله تعدد زوجات در برخي زمانها و در برخي قبائل، متعارف و مرسوم و مورد پذيرش زنان بوده است، اما امروز چون اين مسئله موجب آزردگي خاطر زنان است انجام آن نيازمند اذن زن اول است و در حقيقت زن دوم گرفتن، در اختيار زن اول است و اين عين عدالت است .»
آيت الله صانعي با بيان اينكه اين گونه مسائل نيازي به وضع قانون ندارد بلكه بايد بدون قانون و در كانون خانواده با رضايت زن اول حل و فصل شود افزودند: «مجلس خداي ناخواسته با تصويب اين قانون مشكل ديگري به مشكلات موجود خصوصاً مشكلات زنان نيافزايد.»
البته اگر یک زمان بر سر این حق به توافق رسیدیم" اینکه زن انسان بابت حق طبیعی مردش ناراضی باشه ازش شد دلیل!!
امیدوارم توجیه شده باشید که این حق طبیعی واسه عملی شدن نیاز به شرط داره.
و از آن سوی نیز داشتن رضایت قلبی و یکم زندگی معمولی و بیرون از تنش نیز برای زنان از حقوق اولیه آنان است..
آیت الله صانعی تنها یکی از مراجع این کشور هستند و چند ده معطمعظم اله در کشور وجود دارند.که تقریبا تمامی آنها غیر ازآقای صانعی متفق القول رو حلال دونستن این حق هستند. من یقین دارم همچین حدیثی به همچین مضمونی وجود نداره. جسارت نمی کنم ولی فکر می کنم یخورده اشتباه می کنید.
در ثانی من می تونم به عنوان یک مقام دینی(حتی به عنوان یک انسان فقط) ایشون رو محترم بدونم ولی آیا دلیلی بر پذیرفتن حرف ایشون هست؟
چون در این صورت حرف دهها نفر دیگه رو نباید بپذیرم. بحث اصلی سر این مسائل نیست. سیما و من یک راهکار از شما خواستیم. نمی شه گفت چون من پسر نمی تونم یا اصلا نمی خوام ازدواج کنم یک دختر هم نباید ازدواج کنه!! !! شما یک راهکار بدین. بگید اینطوری درسته! نه اینکه صورت مسئله رو پاک کنید.
داشتن یک رابطه معمولی حق زنان است. ولی داشتن حداقل های یک رابطه رو حق اون زنی که نمی تونه ازدواج کنه نباید دونست. وقتی رفاه حق همست اگر رفاه برای همه قابل حصول باشه و کسی رو از جزیی از رفاه محروم کنند اشتباه است. ولی وقتی رفاه کامل برخی مستلزم بی چیز شدن و آرزوی دست نیافتنی افراد دیگست انسانیت ایجاب می کنه که افراد از اندکی از رفاهشون دست بردارند و اونو بب بقیه شریک باشن! اسلام-و خداوند فقط به زیارت عاشورا خوندن -نماز و دعا خوندن و مسجد و صومعه رفتن نیست!این رو بیشتر به خودم می گم چون بیشتر از همه شما از انسانیت دورم
درود بر سورنا جان
برادر گرامی سورنا جان!با اینکه دیدگاه هایم در بسیاری موارد همانند شماست،اما در این مورد شما نه از جهت شرعی که به دلیل انگیزه های دیگری که بنده در آن انگیزه ها با شما شریکم،موافق تعدد زوجات هستید و من هر چند آن انگیزه ها را می پذیرم(آن ده دوازده موردی که گفتید سبب زحمت برای ما آقایان است در ازدواج و یا گونه ای ستم)اما صددرصد و برای ابد مخالف این نظرات شمایم در این مورد.
بر سخن شما نقدی منصفانه دارم که کوشیده ام خدای ناکرده به هم غم و همدرد و همجنس ارجمندم خنجر از پشت نزده باشم:
1-آیا شما می پذیرید که تعداد جمعیت آقایان همواره از سرشماری 1345 تا 1385 در هر رده سنی و بویژه در سنین ازدواج بالاتر از جمعیت زنان است؟می پندارم مجبور به پذیرفتنید،زیرا با سرچی در گوگل یا مراجعه به مرکز آمار ایران در تهران چنانکه من این کارها را جداگانه کردم،به درستی این واقعیت فوق پی خواهید برد.
2-شما از دل و خواسته قلبی دختران مسن مجرد که آیا دوست دارند ازدواج نمایند خبر دارید که خود را نماینده مشکل آنان در نبود شوهر برایشان قرار می دهید؟!آیا مدارکی شما و سیما خانم دال بر اینکه آنها براستی احساس مشکلی در خودشان به جهت تجرد دارند و اینکه شما را سخنگوی خودشان قرار داده اند می توانید ارائه دهید؟
3-براستی اگر بر فرض محال چنین دخترانی همگی چنان مشکلی بنام تجرد را داشته باشند،براستی جمعیت آنها چقدر است و در یک جامعه آماری در حد نزدیک به صفر نیستند؟
4-و همچنین چه آماری موثقی از پسرانی که براستی تا آخر عمرشان نمی خواهند خودشان از ته دل و نه هیچ دلیل دیگری ازدواج نمایند،دارید؟جمعیت آماری آنها چقدر است؟
5-نه بنده و نه حضرتعالی سورنا جان یک زن در مقام همسر و مادری نیستیم،لذا شما هنگامی که به خرد و دل و احساس خود برمی گردید آیا براستی دادن مجوز به آقایانی که نه برای کمال یا آرامش و روشن است تنها برای شهوت مایل هستند زن دیگری بگیرند،درست و عادلانه می دانید؟
6-شما واقعاً و با اطمینان کامل از این خبر دارید که دختران مجرد مسن که از تعداشان نیز خبر ندارید و البته هر دو می دانیم تعدادشان اندک است،آنها نیز می خواهند زن دوم یا چندم مردان شوند؟ناگفته پیداست که هر زنی شوهرش را تنها برای خود می داند و می خوواهد و از سویی آیا این گونه دختران راضی به خون دل خوردن زنان نخست و یکتای مردان و بهم خوردن زندگی آنان می شوند؟و در آینده مشاجرات فرزندانی که به هم اندرند و از دو مادر؟
7-سورنا جان،اکنون که بنا بر مدیریت ضعیف اقتصادی افرادی چون بنده با مدرک فوق لیسانس و تخصص های نرم افزاری مربوط به مهندسی و طراحی معماری و سابقه کار بیکاریم و بی خانه چون شما که البته دستکم شما کاری با ماهی یک میلیون دارید، از ته دل و صمیم قلب برعکس شما مایل به ازدواجیم و نمی توانیم؛چرا بجای این حرفهای الکی که بر مبنای اطلاعات نادرست آماری و فرضیات کاملاً موهومی که وجود ندارند(دختران مجرد مسن یا جوان بی شوهر) است نباید خانواده ها را آموزش داد و نیز دختران جوان را که توقعات بی جایشان را پایین آورده و همه و همه دست به دست هم دهند تا پسرانی جوان و میان سال چون خود بنده پیشه و کاری داشته باشیم تا همان دختران بی شوی نمانند؟
جالب است،عرصه را آنچنان بر جوانان تنگ کرده اند و کرده ایم که توانایی ازدواج که از نخستین حقوق یک پسر جوان است از آنها سلب شده است و آنگاه داد و فغان از دخترانی که خواستگاری برایشان نیست آورده ایم و از آن عجیب تر همین مشکل خود ساخته را مستمسک مضحکی برای تجدید فراش متمولین بی درد قرار داده ایم؟؟؟؟؟!!!!!!!!
این کارها و حرفها و وقت تلف کردن ها یعنی چه؟اصلاً چرا و به چه دلیل سخن و حتی خیال تعدد زوجان آقایان را در این زمانه بدون هیچ دلیل و کمبودی در جامعه پیشمی کشید و می کشند و در عین مشکلات فراوان جونان عزب و دختران مجرد نیازمند به همسر و همدردی؟؟؟؟؟؟چرا والدین دختران به دامادشان کمک نمی کنند و یا مهریه ها را پایین نمی آورند؟؟؟!!!این همه آدمی را چرا به دانشگاه راه می دهند تا این همه فارغ التحصیل بیکار دشته باشیم!!!!
این چه زیان کاری و مسخره بازی است که همگی داریم بر سر خودمان می آوریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟
گردآفرید گرامی بر مردمی چنین و مملکتی اینچنین بیشتر از این روا نمی باشد . من نمی توانم حماقت نسل قبل از خودم رو که تمام مکافاتی که ما می کشیم واز بی کفایتی آنهاست که تمامی عقده های خود را بر سن جوانان خود خالی کرده اند!! نداشته های خود را و اشتباهات خود را و جبران آنها را در فرزندان خود(اگر گمان کنیم هر پدری و هر مادری در این کشور به نوعی والدین و نسل قبل ما محسوب می شوند) را تغییر بدهم. پیشنهاد من با توجه به واقیعت موجود بود و اینکه اگر ما پسران نمی توانیم ازدواج کنیم سد راه ازدواج دختران نباشیم. به هرحال شاید اشتباه می کنم و نگرش من با توجه به فرمایشات شما مسلما پر از ایراد است.با توجه به آخرین پست شما من اغنا شدم.
درود بی پایان
بدون مقدمه میرم سر اصل مطلب
بخشی آیه سه سوره نسا: از دیگر زنان آنچه برای شما پاک است، دو و یا سه و یا چهار زن را به همسری در آورید. پس اگر بیم آن دارید که عدالت نکنید، به یک همسر ویا آنچه مالک آن هستید بسنده کنید که این راه نزدیکتر است که ستم نکنید.
آیه 129 سوره نساء: و هرگز نمی توانید میان زنان عدالت کنید هر چند هم بکوشید پس یکسره تمایل نورزید و آن دیگر را بلا تکلیف رها کنید. و اگر سازش و تقوا پیشه کنید بی شک خدا آمرزنده ی مهربان است.
به نظر بنده قضیه کاملا روشنه مثل ماجرای کنیز و غلامه که تو قرآن هست(و با بحث تقوا که به عنوان تنها برتری بین انسانها هست متناقضه) ولی در خود قرآن و احادیث مختلف بر آزاد کردن اونها اشاره شده و امروزه تقریبا از بین رفته در کل بعضی مسائلی که حذفش برای اعراب اون موقع مشکل بوده اینجوری مدیریت شده تا به مرور حذف بشه حالا اگه نشده مشکل جای دیگه هست که در مطالب ارسالی دوستان تا حدودی شکافته شده.
البته می دونم که تفسیرهایی هم در باره این این آیات هست ولی چون هرکی قراره نظر خودشو بده من میگم این آیات انقدر شفاف مطلبو گفته که نیازی به تفسیر نیست. به اون قسمتش که گفته <<این راه نزدیکتر است که ستم نکنید>> فکر کنید، در عصر حاضر میشه زن دوم یا چندمی گرفت و به هیچ کدام ستم نکرد؟؟؟ پس قضیه کاملا شفافه.
اگه یه کم بیشتر توجه کنیم و نخواهیم بنحوی توجیه روی این موضوع بزاریم یه جور نهی غیر مستقیم کامل مشهوده چون گرفتن چند زن رو به ایجاد عدالتی بین اون زنها منوت کرده که حتی با کوشش فراوان هم دسترسی به آن غیر ممکنه.(لازم می دونم بگم من مفسر قرآن نیستم اینم فقط برداشت شخصیم از این آیاته و این مطلبو برای کسانی که آیه اول رو مجوزی برای گرفتن چهار زن می دونن آوردم شاید بیشتر تامل کنند)
با تشکر و درود فراوان و به امید تعاملات سازنده
از شما دوست گرامی جهت تبیین دینی مخالفت با تعدد زوجات آقایان با بهره از متون دینی سپاسگزارم.