RE: چرا در خواستگاری مهریه بالا می گوید
درود
گردآفرید عزیز حقوق نداشته زنان در برابر مسئولیتهای نداشته آنان قرار دارد!!
می توان از شما بپرسم که آیا در خواستگاریهایی که تشریف برده اید توانسته اید بپرسید خانوم خونه دارند! ماشین دارند؟ یا...
اینجا مردانه است و وظیفه مردان و نباید حتی اظهار نظر نمود. چون قرآن نظر چنین داده؟ ولی در مواردی مانند حق طلاق با وجود اینکه قرآن نظر داده حق مردان است و نه زنان بهتر است با زنان کنار بیاییم؟
زنان ایران حقوق مردانه را می خواهند و وظایف زنانه!! و بدیهیست این ناشدنیست. مگر برای برخی از مردان.
رومینای عزیز از شما به عنوان یک زن چیزی جز تایید این سخنان انتظار نمی رفت! بدیهیست که این حقوق را می طلبید!
من حاضر هستم با زنی ازدواج کنم که به اندازه من مسئولیت داشته باشد و به اندازه من حقوق!!
نه در هنگام مسئولیتها از تفاوت زنان و مردان و لطافت زنانه صحبت گوید و هنگام حقوق از انسانیت و عدم تفاوت!!
به هر حال شتر سواری دولا دولا مفهومی است که بارها در مورد دیدگاهههای جامعه ایرانی من به آن گریز زده ام و هنوز هم می بینم قابلیت استفاده دارد.
سلام سورنا آرمان عزيز :72:
راستش به نظر من انديشه هايي كه شما دارين ، منحصر به فرد هست و كمتر مردي پيدا ميشه توي ايران كه حتي به اينجور چيزها فكر كنه ! چه برسه به عمل ! البته به نبود مهريه كه همه جور مردي فكر ميكنه ، ولي به قانون هاي جايگزينش ، اصلا !!!
راستش هميشه بر اساس اكثريت آدم ها نتيجه گيري ميكنن ! فعلا كه فرهنگ ايران و قوانينش هميني هستش كه دارين ميبينين !
انگاري كه مردهاي ايراني ، پذيرفتن مهريه كلان رو ( چون معمولا فقط حرفه و قرار نيست كه بدن ) به نبودش و پذيرفتن قانون هاي ديگه كه ممكنه گاهي به ضررشون تموم بشه ، يا محدودترشون كنه، ترجيح ميدن ! البته بگما ! خيلي راهها هستش كه مهريه رو ندن ، هميشه هم كه به زندان ختم نميشه ! مثلا ميتونن اونقدر خانم رو اذيت كنن كه بگه مهرم حلال و جونم آزاد ، يا مثلا خودشون رو به نداري بزنن و مبلغ مهريه پرداختي رو اونقدر پايين بيارن كه ناچيز بشه و...
به نظر من اين درست نيست كه بگيم مردهاي ايراني اونقدر احمق هستن كه مهريه ي كلان رو بپذيرن و اين رو ناشي از حماقتشون بدونيم ! آخه مگه يه آدم چقدر ميتونه احمق باشه ؟
اصلا جا افتاده توي ايران كه مهريه رو كي داده و كي گرفته ؟
خداييش اگه به اين نبود كدوم خانواده ي دامادي خودش ميومد پيشنهاد بده كه به اندازه ي تاريخ تولد عروس ، سكه مهرش ميكنيم ! من فكر نميكنم اگه داماد به اين فكر كنه كه يه روزي قراره اين پول رو بده ، همچين پيشنهاد احمقانه اي رو بده ! واقعا اينطور نيست ؟ پس ببينيد حتي خود مرد ها هم به دادن اين پول فكر نميكنن !!!
پس به نظر من در همه ي موارد احمق دونستن مردها زياد درست نيست !
البته خوب منكر اين افرادي كه الان به خاطر مهريه در زندان به سر ميبرن ، يا زنهايي كه سو استفاده ميكنن، نميشم ! ولي خوب منكر اينهم نميشم كه در بسياري از خانواده هاي ايراني اصلا حرف مهريه فقط موقع تعيين كردنش و زمان عقد هستش و ديگه تا آخر عمر حرفي زده نميشه ( توي اكثريت خانواده هاي ايراني كه اينطوريه ، نه ؟ والا من كه نشنيدم مامانم تا حالا حرفي از مهريه اش بزنه يا ...) يعني ميگم اينجور جا افتاده !! گرچه موارد خلاف اين مورد توي اين دوره زمونه زياد شده وگرنه مردها اصلا صداشون درنميومد ، ميومد ؟؟؟
گرچه الان اگه اشتباه نكنم ديگه قانون عوض شده و مهريه بر اساس توان پرداختي مرد هستش و ديگه زنداني در كار نيست ! و ديگه عندالمطالبه هم نيست ( البته من اين قانون جديد رو از كسي شنيدم و اطلاعات دقيق ندارم ، اگه اشتباهي داشتم ، ببخشيد)
اگه قانوني تصويب بشه توي ايران كه حقوق زن و مرد رو در ازدواج يكسان قرار بده ، و بعد مهريه رو بردارن ، مطمئن باشين خانم ها اولين افرادي هستن كه اين قانون رو قبول ميكنن و استقبال ، كدوم خانمي بدش مياد كه مثلا بتونه حضانت فرزندش رو بعد طلاق داشته باشه ، يا وقتي ميره سر كار حقوق مساوي با مردان داشته باشه يعني به عبارت بهتر فرصت هاي شغلي بهتر و طبيعتا حقوق بيشتري نصيبش بشه و همه ي وظايف خانه داري هم به عهده اش نباشه ، يا .... يا هنگام طلاق اموالشون نصف نصف بشه ؟ يا ...
پذيرفتن اين قوانين خيلي بهتر از مهريه ي حتي كلاني هستش كه هيچ موقع داده نميشه ! يا اينكه هر ماه به مبلغ ناچيز يا حتي زياد داده بشه ولي نعمت بزرگ كردن و بودن با فرزندش رو نداشته باشه ، يا حقوق مساوي !
خلاصه بگم كه جناب سورناي عزيز ، با اين قوانيني كه فعلا توي جامعه ي ما حاكمه ، اگه مهريه هم برداشته بشه ، زن اگه ازدواج نكنه ، رو به راه تر از اينه كه ازدواج كنه ! مگر اينكه به خواستگارش حتي بيشتر از چشماش اعتماد داشته باشه و واقعا شناخته باشتش ! خوب اين اصلا تساوي حقوق نيست ! كه فقط مهريه برداشته بشه و بقيه ي قوانين بر سر جاي خودش باقي بمونه !
شاد باشيد :72:
باعرض سلام خدمت دوستان عزیز
رومینای عزیز صحبت شما در مورد روشهای گریز از مهریه با عرض پوزش مانند این است که فردی را به گناه نکرده به جرم قتل به اعدام محکوم کنند و بعد شخص برای جلوگیری از اعدام شدنش! خود را به جنون بزند تا به چند سالی زندان محکوم شود. رومینای عزیز تعداد طلاقها بسیار زیاد شده است و معمولا گریزی از پرداخت مهریه نیست!!
زنان انتظار دارند صبح تا شب نازشان کشیده شود و از یک رابطه جنسی با مرد خود ابا دارند!!
تصور نمی کنم مردان باهوش همچنین نظری داشته باشند! به وضوح مسئولیتهای یک زن در قبال زندگی مشترک بسیار کمتر از مرد است وبنابراین اگر حقوقش کمتر نباشد اجحافی واقعی رخ می دهد. برایتان می توان لیست کرد که شما به عنوان یک دختر از سن 18 سالگی در گیر چه مسئولیتهایی شدید و من پسر درگیر چه مسئولتهایی. شما گویا به مواردی که بنده مرتبا دارم می آوردم هیچ توجهی نمی کنید. من از حقوق برابر و مسئولیتهای یکسان صحبت می کنم. دیگر در این زندگی از ناز کشیدن زن توسط مرد،کسی که مجبور است شما را خوشبخت کند ومراسم عروسی و خواستگاری پردرآمد خبری نیست!شما نمی توانید انتظار پناهگاهی امن! از مردان را داشته باشیدو چون وظیفه ای در این قبال ندارند!
چطور این طبیعت خلقت است که مرد ناز بکشد ،پناه باشد ، مسئول تامین زندگی مشترک باشد و طبیعت خلقت است که مرد زیر بار مسئولیت خرد شود و طبیعت خلقت نیست که مرد حقوق بیشتری از زن داشته باشد!
در یک زندگی مدرن از زنان همان طور وهمان قدر انتظار می رود که از مردان می رود. آیا می پذیرید؟ زنان این بار جواب بدهند! می پذیرند؟
ممنونم ازطرح این سوال وتشکرازهمه بابت جوابهای جالبشون :104:
اگرمهریه برای مردها بودآیا سوال خانمها هم اینجوری بود؟...... ویاآقایون به این صورت جواب می دادن....
اول اینکه ارزش وجودی خانمها بامهریه بالایاپایین به هیچ عنوان سنجیده نمی شود واگرآقایون بادرکی کامل ازآفرینش خانمها درمواردی چون مهریه بالا درامرازدواج مطلبی حل شدنی است ویاهیچ گونه اعتراضی درمحافل اجتماعی مثل چرا خانمها درمحافل کاری راحتر جذب می شوند،چراخانمها درمواردی مرخصی باحقوق می روند وچرا چرا چرا.......کلا اگردرکی متقابل بوجودآید حقوق بیشتر گرفتن آقایون کارهای راحت گرفتن خانممها مثل منشی گری در مقابل آبدارچی بودن حل می شود ودرامرازدواج مهریه هیچ قدرتی نیست برای زن واگر بحث موضع قدرت باشد وبه این دلیل بالارود بهنظرمنفقط همان بردگی عرب جاهلیت پیش آمده است چون مردبه هرصورتی به قولROMINAعزیز اززیرپرداخت آن شونه خالی می کنه یاکاری می کنه که زن جون خودش بگیر دستش وخلاص بشه وتنها سایه سنگین برای این موجود پاک بمونه واون لحظه که خانمها هیچ قدرتی وجود باارزش اونها رو ثابت نمی کنه نشون نمی ده :47:
خطاب به خودم: اگردرامرمهمی چون ازدواج ملاک ایجادچمنی پاک وسالم برای رشد گلهایی زیبا برومنددر جهت تشکیل خانواده ای سالم برای بوجودآوردن جامعه ای سالم برای کشوری سالم باشد :72:
كاملا با نظر دوست عزيزم موافقم،
و بعيد به نظر ميرسد كسي اين مسئوليت را بپذيرد
امیر صدرا سایه سنگین برای این موجود پاک؟!!! منظورت کل خانومهاست دیگه!
خانومه رومینا، امیر صدرا، محمدجان واقعا نمی بینید؟ یا خودتونو به... زدین؟ تورو خدا یه سر فقط یه سر به زندان ها بزنید! من شخصا پسری رو دیدم با سن بیستو خورده ای سال اوج جوانی گوشه ی زندان! می گفت به محضه امضای قرارداد یا همون عقدنامه، ازم مهرشو خواسته! کی داده؟ ما مردا مگه می تونی ندی؟ کی گرفته؟ زنا! اونام وکیل دارن تا قرونه آخرشو ازت میکشن بالا! وقتی رفتی گوشه ی زندون حالیت میشه! همینجا یکی از خانوما گفت که دوستش 500 سکه مهرش بوده ماهی 1.5 سکه واسه مرد بریدن! بعد می گفت آخه این دوست من عمرش کفاف میده همشو بگیره؟ (چقدر از خود راضی! خودخواه و...) من حساب کردم بیش از 27.7 سال مرده باید ماهی 1.5 سکه بده می فهمی یعنی چه فاجعه ای؟ تو باشی از ناراحتی سکته نمی کنی؟ دق نمی کنی؟ اون د ادگاهم طوری قسط می بنده که مرده یه نونی بخوره بقیشو بده زنه! یعنی مرد زمان بازنشستگی تازه رو نقطه ی 0 باشه! این اوجه...! الله اکبر از دست شما! کی داده؟ من اعصابم از این جمله خورد میشه! امیر صدرا و محمد شما چرا؟ یکم عمیق تر فک کنید! خانومه رومینا شما یه مرد من یه زن حاضری با قبول اون همه مسئولیت مهریه هم بدی؟ من شخصا یک ریال هم نخواهم پرداخت! مهره زنه من نهایتا برابر سنش! که آخرش 25_6 سال میشه! یعنی 25-6 سکه! اونم نهایت اصراره خونواده ی عروس والا منم با سورنا رو 14 تا به نیت 14 معصوم هستم نه بیشتر! من زن می خوام نه به قول کیمیا خانوم ماشینه جنسی یا پرستار که قیمتش رو با مهریه پرداخت کنم.
نهایت خالی کردن شونه از زیر بار مهریه یعنی 27.7 سال جون کندن و مهر دادن! اونم به زنی که 27.7 سال پیش ازت طلاق گرفته و ازدواج کرده! میگم بزار مسلط باشم به خودم نمیذارین که. حالا اگه مرد پولدار باشه که هیچ ولی چندنفر تو این مملکت اینقدر درآمد دارن که مهریه رو بی هیچ اذیت بدن؟ اکثر مردا با دادن مهریه به خاک ذلت می شینن!
موفق و شاد باشید.
یاعلی:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط sorena arman
رومینای عزیز صحبت شما در مورد روشهای گریز از مهریه با عرض پوزش مانند این است که فردی را به گناه نکرده به جرم قتل به اعدام محکوم کنند و بعد شخص برای جلوگیری از اعدام شدنش! خود را به جنون بزند تا به چند سالی زندان محکوم شود. رومینای عزیز تعداد طلاقها بسیار زیاد شده است و معمولا گریزی از پرداخت مهریه نیست!!
سورنا آرمان عزيز ، صحبت هاي من فقط يك مثال بود ، من نگفتم كه مهريه زياد خوبه و قبول كنن و بعدش اينجوري از زيرش در برن ، فقط خواستم بگم ، اين يك قانون مطلق نيست كه حتما همه ي مردها مجبور باشن همه ي مهريه رو بپردازن يا اينكه برن زندارن يا ... منظور من اين بود كه مردان هم راههاي فرار رو بلدن و محكوم نيستن ، كه حتما مهريه رو بپردازن ، و يعني مردان هم خيلي خوب بعضي از راههاي حل اين مشكل رو به گونه اي ديگر بلدن ! و قصد ديگه اي از اين حرفم نداشتم !! يعني نگفتم كه خوب اين مشكله و اينم راه حلش و تمام!! يه سري واقعيت هاي جامعه رو گفتم ! و اينكه هميشه هم مردها در رابطه با مهريه مظلوم واقع نميشن ! ( گفتم كه فقط بعضي از واقعيات رو گفتم )
نقل قول:
نوشته اصلی توسط sorena arman
شما گویا به مواردی که بنده مرتبا دارم می آوردم هیچ توجهی نمی کنید. من از حقوق برابر و مسئولیتهای یکسان صحبت می کنم. دیگر در این زندگی از ناز کشیدن زن توسط مرد،کسی که مجبور است شما را خوشبخت کند ومراسم عروسی و خواستگاری پردرآمد خبری نیست!شما نمی توانید انتظار پناهگاهی امن! از مردان را داشته باشیدو چون وظیفه ای در این قبال ندارند!
چطور این طبیعت خلقت است که مرد ناز بکشد ،پناه باشد ، مسئول تامین زندگی مشترک باشد و طبیعت خلقت است که مرد زیر بار مسئولیت خرد شود و طبیعت خلقت نیست که مرد حقوق بیشتری از زن داشته باشد
مگه من توي حرفام حرفي غير از اين زدم ، من گفتم زنان حقوق برابر داشته باشن و در بيرون از خانه كار كنن و در عين حال وظايف منزل هم با مرد نصف شود ! و حق طلاق و حق حضانت بچه به صورت مطلق و هميشه با مرد نباشد ! خوب اگه زن قراره بيرون كار كنه كه نميتونه بعدش بياد همه ي كارهاي خونه رو به تنهايي انجام بده ! مگه نميگين همه چيز مساوري ؟ خوب اينهم ميشه مساوي ديگه : اينكه حق طلاق براي هردو باشه ، حضانت بچه مطلقا براي مرد نباشه و با توجه به شرايط باشه ، اينكه هم مرد كار كنه و هم زن و حقوقهاشون بر حسب جنسيتي نباشه توي جامعه ي ما يا فرصت هاي شغلي شون برابر باشه و در ضمن بچه داري و كارهاي منزل هم به عهده ي هردو باشه !
خوب اين خيلي هم خوبه ! من حرفاي شما رو ناديده نگرفتم كه ميگين ناديده گرفتين ، منظور من هم همين بود ديگه !
اصلا مهريه رو حذف كنن ! ولي حقوق ديگه رو بايد بذارن ! به خدا كه هر زني ( به غير از انسانهاي كلاش و كلاه بردار ) دوست داره كه زندگيش عالي باشه و خوب بتونه زندگي كنه ! حالا طلاق هم بگيره ، هر ماه هم سكه ي مربوط به مهريه اش رو بگيره ! ولي چه فايده زندگي اي كه ا ز بچه اش دوره ! هيچ سرپناهي نداره ! عشقش بر باد رفته !
خوب اين حق هر انسانيه كه يك زندگي خوب و عالي داشته باشه !
خوب مهريه نباشه يا باشه ، مثلا به حال من نوعي چه فرقي ميكنه ؟ من به شخصه فقط دلم ميخواد يه زندگي توام با خوشبختي داشته باشم ، اگرم كارم به طلاق بكشه ، اين پول مهريه نميتونه خوشبختي رو به من برگردونه ! ولي ( از اين حرفم برداشت بد نكنينا ) شايد يه مرهمي باشه ، واسه زندگي برباد رفته ، واسه اميدي براي گرفتن فرزندي كه شايد ديگه نميتونم باهاش زندگي كنم ، واسه سالهايي از عمرم كه به جاي اينكه مثلا كار كنم و حقوقم رو واسه خودم نگه دارم ، به پاي همسر و فرزنداني ريختم كه حالا ديگه مال من نيستن !!يعني يه جورايي جبران حقوق نداشته !
فرض ميكنيم من مهريه ندارم ! خوب چيكار ميكنم ؟ كار خونه با همسرم نصفه ! زحمت بچه داري نصفه ( يعني بعضي شبها اون بايد بيدار بمونه و بچه رو آروم كنه ) اون گاهي از شب تا صبح بالاي سر فرزند مريضمون بشينه و پرستاريشو بكنه ! ديگه همه ي كارهاي خونه وظيفه ي من نباشه و كلا يعني زن و مرد از لحاظ وظيفه اي توي خونه با هم فرقي نكنن ! مثلا اگه يه زماني بهش بگم مثلا عزيزم برو خودت چايي بريز ! واسش عادي باشه ، نه اينكه !!
اينها باشه ، خوب من هم درس خوندم ، اگه كار خونه وظيفه ام نباشه ، ميرم كار ميكنم ، در آمد دارم ، با درآمد همسرم روي هم ميذاريم و خرج زندگيمون ميكنيم
اگه يه زماني خواستيم طلاق بگيرم ،( خدايي نكرده ) هرچي تا الان خرج زندگيم كردم بهم برگرده ( مثلا ، يعني شايد بتونم يه سرپناه داشته باشم واسه خودم ، اگرم نداشتم حد اقل هرچيزي كه تا الان از عمرم رفته بي ثمر نمونه ) اگه تواناييشو داشتم بچه ام رو خودم نگه دارم !
ببينين اينها يك مثال بود واسه حق و حقوق و علايق يكي از زنهاي ايراني !
خوب حرف شما درست ! اصلا مهريه اين وسط چي ميتونه باشه ؟ وقتي زندگي اينطوري باشه ، مهريه بي معني ميشه و پول زور !
ولي خوب اگه قراره زن همين كارها رو انجام بده ! مثلا كار خونه و از اينجور چيزها ، بعدش هم اگه خواست طلاق بگيره ، تنها چيزي كه از خونه ميبره ، نهايتا جهيزيه شه ، اونم اگه سالم باقي مونده باشه ! خوب اين عدالت نيست !!! زن كه توي سالهاي عمري كه توي خونه ي شوهر گذرونده ، كارهايي رو انجام داده كه شايد ارزش مالي واسش نداشتن ولي خوب به هر حال زحمت كشيده ، اونجوري همه اش بي جواب ميمونه ! تازه اگه زن ازون اولش ميدونست بايد يه روزي بره مطمئنن يه سرمايه اي براي خودش پس از نداز ميكرد كه بعدش محتاج پولي كه شوهر ميخواد به عنوان مهريه بهش بده نباشه !
من هم آقاي سورنا گفتم كه با حرفاي شما موافقم ! ولي نميدونم كجاي حرفام با حرفاي شما تضاد داشت كه ميگين حرفتون رو نگرفتم
و آقاي mke راسيتش شما همه يك طرف قضيه رو ميبينين ، اگه شما مردهايي بي چاره اي رو ميبينين كه به خاطر مهريه رفتن زندان ، ما هم زنان بيچاره اي رو ميبينيم كه شوهر بدشون ، زندگي رو به كامشون تلخ كرده ، نه خرجي ميده ، نه بچه رو بهشون ميده ، نه مهريه رو ميده ، و آخر سر هم ميگه برو خونه ي بابات و طلاق و تمام !!!!
...
اگه شما مرد رو ميبينني كه به خاطر كلاشي يك زن به اين روزگار ميوفته ! من هم زنهايي رو ميبينم كه گير يك آدم عوضي افتادن و آخرش نه بچه شون رو ميتونن داشته باشن ، نه چيزي بهشون ميرسه و نه ميتونن از زندگي جهنمي شون خلاص بشن يا ...
خلاصه بگم من نه از اون مرد حمايت ميكنم نه از اين زن
خواستم مثالي زده باشم از مواردي كه در مورد خانم ها هست ! يعني شما هم يك طرفه به قاضي نرين ! اگه شما مردهاشو ديدين ، ما هم زنهاشو ميبينن ! نه همه ي زنها كلاشن كه اينجوري مهريه رو بگيرن و شوهر رو بندازن زندان ! و نه همه ي مردها بي غيرت و بي آبرو كه زن رو زجرش بدن و آخر سر همه چيزش رو ازش بگيرن و سياه بختش كنن !!
خواستم بگم اگه از اون مثالها هست ! از اين مثالها هم هست !
منم ميگم مهريه بايد برداشته بشه ! ولي نه در اين شرايط ! بايد هم فرهنگش باشه و هم قوانينش ! وگرنه كسي جرئت خطر كردن نداره !
كلا بگم اگه بخواين فقط فقط مهريه رو ببينين و به صورت محدود فقط راجع به اين بحث كنين خوب آره بده !! واي بيچاره آقايون و اين يك ظلمه در حقشون ( اگه فقط مهريه رو ببينين )
ولي اگه بخواين يه نگاه كلي روي قضيه ي ازدواج و حق و حقوق بندازين ! باز هم بده ولي خيلي چيزهاي ديگه هم اين وسط بدن كه اگه اونها درست نشن ، اين يكي هم درست نميشه ! اگه مهريه بيچاره مرد ها رو داره ! حق طلاق ، حق حضانت بچه و حق چند همسري ، صيغه و ... هم بيچاره زنها رو داره ! نه ؟ اينطور نيست ؟
راستي آقاي صدرا هم خيلي خوب به تفاوت هاي وجودي زن و مرد اشاره كردن ! اينكه خيلي جاها خيلي از وظايف هستن كه معادل همديگه هستن و شايد ما كوچيك ميبينمشون ! فكر كردن به حرفاي ايشون هم خالي از لطف نيست ! ن ه به خاطر اينكه حمايتي از زنها باشه ، نه ! ولي خوب آقاي سورنا ، ناز كردن زن جزئي از وجودشه ! نه براي باج گيري !! نميدونم چه طور بگم منظورمو ! ولي خوب همونطور كه از نظر جسمي زن و مرد متفاوتن ! از نظر روحي هم با هم متفاوتن ! بعضي از كارها جزئي از وجود زنه ! به نظر من همونطور كه زن از ناز كردن لذت ميبره ! مرد هم از نازكشيدن ! البته من مرد نيستم ! شايد به من خرده بگيرين بگين اينطور نيست ولي خيلي هارو شنيدم كه ميگن اينطوره !
كارهاي خونه هم زحمت داره و خوردن و خوابيدن نيست ! و در آخر هم بگم ، همين مهريه هم يه جور آينده نگري واسه زنيه كه هيچ اختياري نداره ! وگرنه به خدا اگه همه ي حقوق و مزاياي زن و مرد در همه جا عين هم بود ! اگه وظايفشون تقسيم شده بود ! اگه زن نتيجه ي زحماتش رو ميتونست نهايتا با خودش ببره ! و مرد هم اينهمه مزاياي بي مورد نداشت ! قطعا وجود مهريه ، چيزي جز باج و قبولش چيزي جز حماقت 100% نبود !!
و اينكه اين مهريه جبراني باشه براي حق نداشته ي زن خوب يك اشتباهه ، نميگم درسته ! ولي وقتي زن دستش به جايي بند نيست ، با اين قوانيني كه توي جامعه ي ما وجود داره ! چه ميشه كرد ؟
شاد باشيد :72: