RE: كي خوبه!كي بده؟؟؟!!!!
سلام بر "ستاره" گرامی..همیار مهربان تالار.
دوست خوبم .....با خواندن دید و تجربه شما نسبت افراد ....بسیار خرسند شدم و یاد یک جمله معروف همیشگی افتادم ::""انچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسندد و انچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسندد""
دوست گرامی ....نه تو خوبی نه من!!!
نه تو بدی نه من!!!
شاید تو خوبی ..من بد!....گاهی تو خوب تر من....
شاید من خوبم....تو بد!...گاهی تو بدتر من...
تو وقتی "بدی" ...که من ""خوب"" باشم به ""بدی"" تو.
من وقتی "خوبم"...که تو "بد" باشی به "خوبی" من.
تو وقتی "خوبی"...که من "بد" باشم به خوبی تو.
من وقتی "بدم"..که تو "خوب" باشی به "بدی" من.
پس ما "خوبیم" به "بدی" هم.....گاهی هم ""خوب تر"" از ..........
[align=justify][/align]setareh عزیز،
موضوعی که مطرح کردید، چیزیه که من مدام در حال سنجیدنش هستم . خوب و بد شدن خودم و دیگران. همزمان با گزینش اصول منطقی نگرشم به عالم، از این هندسه (خوب یا بد شدن انسان ها) بعنوان محک استفاده می کردم. البته الان هم همینطوره. منظورم از هندسه اینه که هر زاویه ای که برای نگاه کردن اتخاذ کنی، و هر عینکی که به چشم یا ذهنت بزنی، ارزش گزاری افراد و اعمالشون متفاوت می شه.
به هرحال نتیجه ی کلی ای که من در زندگیم بهش رسیدم، اینه:
خوب یا بد بودن، به کلیت یک انسان نسبت داده نمی شه، بلکه به اجزاء وجودی یک انسان، مثل اعمال، اخلاق، صفات، و ... نسبت داده می شه.
هر انسانی مجموعه ایه از ذاتش، و صفات مختلف اخلاقی، اعتقادی، جسمی، و .... البته ذات قسمت اعظم تشکیل دهنده ی یک انسانه، و صفات ذره ذره بهش فرم می دن. به هرکدوم از این اجزا باید بصورت مجزا نگاه، و در موردشون قضاوت بشه. در اون صورته که ما به کشف حقیقت نزدیک تر می شیم، و در ضمن با دیدن یک عمل زشت، یا یک صفت نامطلوب، به یک انسان صفت "بد" نسبت نمی دیم. بلکه فکر می کنیم، این کاری که الان انجام داد، به نظر من خیلی زشت بود، یا خیلی به ضرر من تموم شد. یا مثلا این صفت ایشون با ذات انسانیش در تناقضه، یا این صفتش با اون یکی صفتش در تناقضه، یا با حقیقت در تناقضه، و ...
البته برای اینکه انسان بتونه صفات رو از ذات تجرید کنه، به پاکی نیاز داره. و پاکی هم ثمره ی تقوی و تزکیه ست، و به این راحتی ها بدست نمی یاد. ولی خوب هر اندازه ای که در این راه تلاش بشه، انسان به عدالت نزدیک تر می شه. (البته از نظر من)
:72:
سلام.
ممنون از ستاره گرامی و نظرات دوستان.
تا آنجا که من هم اطلاع دارم ؛عقل یا درک به طوری مساوی میان انسانها تقسیم نشده یکی خیلی عاقله ؛یکی خیلی بی عقله,
جالب اینجاست که گاهی وقتها بی عقل از عاقل ,عاقل تره!
سوال پیش میاد که پس عدالت خدا کجاست؟
در جواب گفته اند:
بر اساس آموزشهای مکتب اسلام هیچ رویدادی تصادفی نیست و همگی از جانب خداوند میباشند و جنبه آزمایش دارند؛شاید فعالیت من یا شما هم در این تالار تصادفی نباشه ؛بطور کلی هدف از خلقت ، مرگ و زندگی ، آزمایش انسان است تا در عمل افراد خود را نشان دهند.
همچنین در ضمن روابط اجتماعی و طرز برخورد با یکدیگر انسانها آزموده میگردند و هیچ کس از آزمایش معاف نخواهد بود.
سعی کنیم قبل از اینکه اطرافیان را خوب یا بد خطاب کنیم به این فکر کنیم که :
قبل از اینکه خوب باشند یا بد,یک انسان هستند؛ و من برای انسان بودن احترام قائل هستم.
نه به آنچه که فانی است و به او تعلق ندارد.
سعی کنیم بر اساس آنچه فقط دو چشم میبیند تصمیم نگیریم یا اظهار نظر نکنیم ؛
کمی فکر کنیم,با دید باز ؛نه بسته!
دوستان تا به حال به این فکر کرده بودین که ما در این دنیا در حال نقش بازی کردن هستیم؟
نقش از قبل تعیین شده با تمام جزئیات؟
خوشبحال آنکس که نقش خود را به خوبی اجرا میکند.
سلام
خيلي بحث زيبايي است.
به راستي بايد بدانيم كه هيچوقت نبايد خودرا از ديگري برتر دانست .و درمورد ديگران قضاوت كرد .چرا كه ما ديد محدودي داريم و به همه ي جوانب اگاهي نداريم .
پس اگر انساني را ديديم كه غلط رفتار مي كند نبايد به ذهن خود اجازه دهيم كه اورا بد ببيند .
شايد ظرفيت او كم باشد و او در حد وسع خود خوب باشد و شايد روزي او دگرگون شود و به مقام بالايي برسد .
همه ي ما شايد در موقعيتي قرار گرفته باشيم كه به كسي به خاطر خوبي اش و عزتش حسرت بخوريم .
اما اگر دقيق تر ببينيم متوجه مي شويم كه آن انسان خوب نيز خوبي خود را از خدا دارد . و اگر عزتي دارد از آن عزيزترين دارد .
وچون خدا فقط تعلق به آن ها ندارد و مال ما هم هست مي توانيم خود را به او نزديك كنيم تا ما نيز از رحمتش بهره مند شويم .
يادمان نرود دايره ي اختيار انسان تا بي نهايت است .
به نظر من قبل از اینکه انسانها خوب یا بد باشند ،مخلوق خدا هستند و قابل احترام
(همونطور که اقا کیوان گفتن)
ولی این موضوع تلنگر خوبی بود (حداقل واسه من)که یه کم به خودمون بیایم و تلاش کنیم ظاهر بینی رو کنار بذاریم
و اصولا قضاوت عادلانه وقتی معنا داره که در مورد هر چیزی دقیقا بر اساس شرایط همون چیز قضاوت کنیم(وای جمله بندیم بد شد)
مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
دو سه روزی قفسی ساخته اند از بدنم
سلامی دوباره,
قبل از قضاوت در مورد هر انسانی ؛ابتدا خود را جای او بگذاریم؛اگر یک دوست ؛حرکتی یا حرفی زده که باعث ناراحتی شما شده یا در شرایط خاصی از یک انسان انتظاری داشته ایم و چیزی خلاف میل ما رخ داده؛خود را جای او بگذاریم ؛ در ذهن خود مجسم کنیم که اگر من شرایط او را داشتم و ......
بعد قضاوت کنیم ؛
شاد باشید.
در بروکلين،در شهر نيويورک ،مدرسه چاش، مسئول اموزش کودکاني است که معلوليت ذهني دارند .
برخي از اين دانش اموزان در کل دوره آموزش، در مدرسه مي مانند،در حالي که بقيه ممکن است به مدارس عادي منتقل شوند.
در يک ضيافت شام که براي جمع اوري کمکهاي نقدي ترتيب يافته بود ،پدر يکي از کودکان ،سخناني ايراد کرد که شرکت کنندگان در ان مجلس هرگز ان را از ياد نخواهند برد .
پس از ستايش از مدرسه و کارکنان ايثارگر آن ،اين پدر فرياد کشيد :
"کجاست تکامل پسر من ،شايا؟ هر کاري که خدا انجام مي دهد کامل است . اما فرزند من نمي تواند مانند کودکان ديگر مطالب را ياد بگيرد .فرزند من نمي تواند مانند کودکان ديگر مطالب و اعداد را به ياد بياورد .تکامل خدا کجاست ؟
جمعيت که از اين سوال تکان خورده بودند، از رنج پدر ناراحت و از اين سوال گزنده ،متحير و مبهوت مانده بودند.
پدر پاسخ داد ،"من معتقدم وقتي خداوند چنين کودکي را خلق ميکند ،تکاملي را که در پي ان است به نحوه برخورد مردم با اين کودک مرتبط مي کند ."
"قدرت اراده از وين داير"
اري به راستي تکامل خدا کجاست ؟
وقتي فرد معلولي را مي بينيم که در شدت گرماي تابستان با چه سختي با ويلچر خود از خيابان ميگذره ؟
وقتي کودکي رو در اغوش مادري مي بيني که از نعمت سلامتي محرومه .
وقتي فرزندي را مي بيني که پدر و مادرش رو از دست داده .
بسياري از اين محروم بودن از نعمتهاي خدا در ظاهر پيداست اما نيمه پنهان چي ؟
وقتي اين افراد را مي بينيم و به خاطر ذات وجودي که خدا درما نهاده احساس يگانه بودن به ما دست ميدهد و مواظب اعمال و رفتارمان هستيم.
همه اينهارا در ظاهر مي بينيم ،اما نهان را چگونه ميبينيم ؟
ايا رفتارمون با فرزندي که پدر ومادر دارد اماحتي از کودکي که پدر و مادر ندارد(از لحاظ عاطفي)محروم تر است و اين محروميت ظاهري نيست که متوجه ان شويم چگونه رفتار مي کنيم؟
وقتي فردي دچار فقر عاطفي ست ،وقتي فرزند مادري که به خاطر مجلس که شب برگزار مي شود ساعتها رو به ارايش و لباس و.... مي گذرونه ودر اخر هم فرزندش رو با يک سيلي محکم در دهانش تحويل ميگيره ،وقتي پدري رو مي بيني که به خاطر هوسبازي ،اعتيادو.... فرزندش رو به راحتي کنار مي گذارد ،ايا اين فرزند با فرزندي که خداوند نعمت ارامش گرما ،صميميت ومحبت والدينش شامل حالش هست ميتوان مقايسه کرد ؟
وقتي در مدرسه معلم فرياد ميزند تا شاگردانش به او توجه کنند و شاگردي بي توجهي کرد ،ايا ميتوان او را به طور مطلق متهم کرد ؟
بايد ايستاد وفکر کرد.
شايد، شايد اون شاگرد مشکل شنوايي داشته باشد؟وهزار اما واگر ديگر....
آيا اين شاگرد را مي توان به دليل نعمتي که در اختيار اونيست، با شاگرداني که اين نعمت را دارند مقايسه کرد و فقط بدون اينکه از شرايط او آگاه باشيم قضاوت کردواو را فردي نا لايق دانست ؟
وقتي من امروز به راحتي درباره ديگران قضاوت ميکنم ،ايا اگر فرداخود در اون شرايط باشم چگونه عمل مي کنم؟
گاهي در باطن ادما چيزهايي هست که ما از انها اگاه نيستيم اما خداوند اگاهست .
گاهي در پشت پرده چيزهايي هست که ما نمي دانيم ،حتي ذره اي از ان احساسات رو به خاطر نعمتهايي که در اختيار داريم درک نکرديم .
اگر فردي جلوي روي ما جراحتي دارد و از درد به خود ميپيچد ايا ما ان دردها رو حس ميکنيم ،ان دردها متعلق به اوست ،مگر انکه خود در گذشته همان درد را تجربه کرده باشيم ،حال که خدا اين نعمت رو داده و من از ان تجربه اي ندارم ،دليل بر بي تفاوتي من نيست من هم به خاطر تکامل مسئولم ،من با ان فرد هيچ تفاوتي ندارم ،يکي هستم ،ممکن بود من به جاي اون فرد بودم.
:305:خداوندا کمک کن تا کامل شويم.
بيا تا مونس هم ،يار هم ،غمخوار هم باشيم
انيس جان هم، فرسوده و بيمار هم باشيم
شب آيد، شمع هم گرديم و بر يکديگر سوزيم
شود چون روز، دست و پاي هم ،در کار هم باشيم
دواي هم ، شفاي هم ، فداي هم ، براي هم
دل هم ،جان هم، جانان هم ، دلدارهم باشيم
غم هم ،شادي هم، دين هم ، دنياي هم گرديم
بلاي جان هم ،چاره وناچار هم باشيم
يکي گرديم در رفتار ودر کردار ودر گفتار
زبان و دست وپاي ،يک کرده،خدمتکار هم باشيم
سلام به همگی
اگر که فکر میکنید که سوالم نابجاست لطفا تذکر بدید؟
چرا قضاوت؟
مگه ما مسئول تعیین خوب و بد افراد هستیم ؟
بجز در انتخاب همسر یا استخدام کارمندو... دیگه کجاها هست که ما باید به افراد برچسب خوب یا بد بزنیم ؟ و تعیین کنیم که اون فرد مناسب هست یا نه ؟
مگه کسی میاد پیش ما دادخواهی میکنه که ما مرتبا دنبال برچسب جدید واسه نگاه , حرف , رفتار ,... آدم ها هستیم؟
ما تا چه حد حق داریم دیگران را تحلیل کنیم ؟؟؟
دامنه افرادی که ما حق تحلیل رفتارشون راداریم تا کجا ادامه دارد؟
سلام..
""صبا 2009"" عزیز بسیار سوال بجای کردند...متشکر.
اما در پاسخ باید بگویم .::
>>صبای گرامی آری حق با شماست ما مسئول تعیین خوبی و بدی افراد نیستیم... ولی بعضی اوقات ما با قضاوت در مورد افراد .....در واقع خود را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم.گاهی ما "خوب" هستیم ولی مرز خوبی و بدی ....در رفتار دیگران جست و جو می کنیم. همواره سوال ما این است...:من خوبم ..بدم..یا او؟؟
اغلب ما با برچسب زدن بر دیگران در واقع خود را مورد تحلیل قرار می دهیم...برچسب می زنیم تا روزی برچسب خوریم.!!!
شما هم حتما تا کنون دیده اید که بر فرض می گویند:::علی نسبت به حسن و پسران دیگر محله بسیار پاک و خوب است.
اما آیا تا بحال آنان به این نکته توجه کردند که "علی" نسبت به خودش و اصول اخلاقی "خوب" هست یا تنها در مقایسه با دیگران.!
مقایس و دامنه قضاوت اکثر افرادا محدود به دید ماست نه وجدان و دل ما.
هنگامی می توان دامنه قضاوت را گسترش داد ...که وجدانی بیدار داشته باشیم. قضاوت را محدود به شخص و محیط نکنیم....
ابتدا خود را مورد قضاوت و تحلیل قرار دهیم ....و با ویژگی ها و خصوصیات...کاستی ها ... استعداد ها یمان آگاه شویم....سپس دریچه ای بکشایم برای بررسی رفتار دیگران.