**اینجا وطن من است.یادگار مردان و زنان بزرگ**
سلام:
دوستان عزیز و گرامی:
من داشتم فکر می کردم که هر کدوم از ماها مال یکی از استان های ایران هستیم و اگر ریزتر نگاه کنیم مال یک شهر یا روستا کوچک هستیم....
این جا در مورد تمام مسائل روحی و روانی صحبت می کنیم:122: ..با هم آهنگ گوش میدیم :123:..با هم می خندیم:58:..با هم گریه می کنیم:302:!!!!
من پیشنهادی داشتم ..چون الان تابستان هست منم خودم اهل مسافرت گفتم بیایم اگر موافق هستین هرکس یک سری عکس با توضیحاتی از شهرش یا استانش بذاره برای بقیه تا همه شهر های هم دیگرو هم ببینیم و از آثار باستانی اونها هم مطلع بشیم....
این جوری تو کل تابستان می تونیم هر روز مهمان یک شهر یا استان باشیم...
اگر موافقید.......
بسم الله الرحمن الرحیم
.
سلام دوباره:
با اجازه از استان خوزستان و شهر اهواز آغاز کردم:
امیدوارم شما هم مناظر دیدینی شهرتون رو بگذارید.....
من که منتظرم.....:73:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...c3f2c5b686.jpg
استان خوزستان یكی از كهنترین سرزمینهای تمدن بشری است. این تمدن در شش هزار سال پیش در شوش پدید آمد، هزار سال بعد دولت مقتدر عیلام در شوش پایهگذاری شد و سه هزار سال پیش از میلاد، دولت عیلام توسط آشوریان منقرض گردید.داریوش هخامنشی درحدودسال پانصدوبیست ویك قبل از میلاد شوش را به مركز شاهنشاهی خودتبدیل كرد و در آن كاخ باشكوهی ازسنگ بنام هدیش احداث كرد. در زمان خشایار شاه پایتختهای ایران از جمله شوش به اوج عظمت و رونق رسیدند. با حمله اسكندر دوران اوج وشكوه سلطنت خیرهكننده هخامنشیان به پایان رسید.
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...c8df121376.jpg
اهواز مرکز استان خوزستان دومین شهر بزرگ از لحاظ وسعت پس از تهران و ششمین شهر بزرگ ایران از نظر جمعیت است . طبق آمار رسمی دولت ایران در سال ۱۳۸۵ خورشیدی جمعیت شهر اهواز بالغ بر ۱۳۳۸۰۰۰ نفر است. شهر اهواز ازنظر جغرافیایی در 21 درجه و 20 دقیقه عرض شمالی و 48 درجه و 40 دقیقه طول شرقی قرار گرفته است و در بخش جلگه ای به ارتفاع 18 متر از سطح دریا واقع می باشد . مساحت شهر اهواز 20477 هکتار است .این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران محسوب می شود و تابستان های گرم و مرطوب با دمای بالای C 48ْ و زمستان های معتدل دارد .شهر اهواز بر روی رودخانه کارون بنا شده است . فاصله این شهر تا تهران 874 کیلومتر است و یکی از شهر های نفت خیز خاورمیانه است .
باني و تاريخ بناي شهر اهواز بدرستي معلوم نيست، ايلاميان شهري در حدود اهواز بنام «اكسين» بنا كرده بودند. پس از ويراني آن، شهر اهواز در دوران اشكانيان، تجديد بنا گرديد و پس از اشكانيان، اردشير ساساني به بناي مجدد اهواز همت گماشت و در دوران پس از ساسانيان نيز شهر اهواز دستخوش ويراني شد كه باز به عمران آن پرداختند.از قرن ششم هجري قمري به بعد به علت خراب شدن سد شادروان و همچنين جنگها و اغتشاشات داخلي و بروز بيماريهاي وبا و طاعون، اهواز رو به خرابي رفت تا آن كه در سال هزار و سيصد هجري قمري همزمان با حفر كانال سوئز و توجه اروپائيان رونق تازهاي گرفت. ناصرالدين شاه قاجار هم از اين فرصت براي گسترش كشتيراني بر روي رود كارون استفاده كرد و توسط والي خوزستان در كنار اهواز قديم بندرگاهي به نام «بندر ناصري» احداث كرد. در پي احداث اين بندر نام اهواز به «ناصريه» تبديل شد ولي در دوره پهلوي به نام قديمي «اهواز» خوانده شد.. همچنین در دوره ساسانیان زمانیکه اهواز پایتخت آنها بود این شهر به هرمزشهر معروفیت داشت.
جاهای دیدنی اهواز عبارتند از:
جاذبه های گردشگری سواحل و رودخانه کارون – پل معلق ( پل سفید )
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...c1f9e01a87.jpg
– بقعه علی ابن مهزیار .
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...719927dab7.jpg
رود كارون:
رود كارون پرآبترين و طويلترين رودخانه ايران است. اين رود از چشمهسارهاي دامنه كوههاي ونك و زردكوه بختياري سرچشمه گرفته و به نام آب كوهرنگ از دره غربي زردكوه به سوي جنوب غربي روان ميشود. پس از ورود به درياچه سد كوهرنگ قسمتي از آب آن توسط تونلي كه در شكم كوه كاركنان حفر شده، به سرچشمه زاينده رود ميريزد و قسمت ديگر آن از سد عبور كرده و پس از طي مسير طولاني و پرپيچ و خم با رودخانه خرسان مخلوط شده و به استان خوزستان وارد ميشود. در خوزستان با آب دره بردنخش و آب سوسن در هم ميآميزد و سپس با آب سرحوض و با رودخانه مرغاب مخلوط ميشود و پس از عبور از دهستان انديكا به دهستان دشت لالي وارد ميشود. در دهستان مزبور با رودخانه شور آب كيارس مخلوط شده و پس از عبور از دهستان عقيلي شوشتر به دهستان گتوند داخل ميشود. در هشت كيلومتري شمال غربي شوشتر با رودخانه شور مخلوط ميگردد و سپس به رودخانه هورام در بند قير متصل شده و در همانجا با رودخانه دز كه بزرگترين و مهمترين ريزآب كارون به شمار ميآيد، در هم ميآميزد. از آنجا به دهستان عناقچه و سپس با پيمودن پيچ و خمهاي فراوان به سوي شهر اهواز و سپس به شهرستان خرمشهر داخل ميشود.در شرق شهر خرمشهر به دو شاخه تقسيم ميگردد.شاخه غربي به نام بهمنشير رود به جنوب غربي جريان يافته و از طريق خور موسي به خليج فارس راه مييابد و شاخه شرقي از جنوب خرمشهر ميگذرد و به رودخانه اروندرود ميريزد.
میدان هفت جام نرگس:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...3668288a56.jpg
میدان نخل:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...78256f2afa.jpg
سر در دانشکده ادبیات (میدان 3 گوش):
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...32cabfb6fc.jpg
میدان شهدا:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...b2c93ec5d2.jpg
نمایی از کارون با دور نمایی از جاده ساحلی اهواز:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...bf829c396b.jpg
RE: **اینجا وطن من است.یادگار مردان و زنان بزرگ**
:72:سلام:
دوستان بابا چقدر بی حوصله این..من دارم تکتک شهرهای استانمونو نشونتون میدم ها....
اونم مفت و مجانی.....
دست به کار شید....:227::227:
ایذه
خوزستان در بحث جاذبه هاي تاريخي با برخورداري از پيشنيه اي غني از تمدنهاي باستاني ايران زمين جايگاه خاصي دارد و جاي جاي استان از شوش و شوشتر و ايذه گرفته تا بهبهان و مسجدسليمان و اهواز که هر يک نشاني از هويت تاريخي اين مرز و بوم را بر تارک خود دارند، بازديد کنندگان علاقه مند به اين جاذبه ها را به گرمي پذيرا هستند. شهرستان ايذه واقع در منطقه کوهستاني شمال خوزستان در 205 کيلومتري شمال شرق اهواز، مرکز ايالت آياپير در دوره ايلاميان بوده و يکي از موزه هاي بي نظير سنگ نگاره ايران و جهان محسوب مي شود. بيشتر آثار ديدني و با ارزش ايذه که در دوره پارتها نيز از شهرهاي مهم ايران زمين بوده است ، به صورت نگارکنده وگنجينه هاي جاويدان نقش برجسته ها بر دل کوه هستند که از وراي قرنها، استوار و پرشکوه همچنان ايستاده اند و عظمت آنها گويي گذر زمان را به سخره گرفته است .
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...3bb4c3ef86.jpg
کول فره " واقع در هشت کيلومتري شمال شرق دشت ايذه ، "اشکفت سلمان " در جنوب شهر ايذه ، شيرهاي سنگي که يادماني از شجاعان بختياري و "خونگ اژدر" يادماني از دوره ايليماييده ا به شمار مي روند، ازجمله آثار ديدني اين شهرستان هستند.
در اين نگارکنده ها، عبادتگاه نارسينا (از خدايان عيلامي ) صحنه هايي از نيايش شاهان ، قرباني کردن براي خدايان و آيينهاي مذهبي و غيرمذهبي را بر سينه خود به يادگار دارد
اشکفت سلمان (نيايشگاه تاريشا) دربرگيرنده چهارنقش برجسته ايلامي است که نيايش "هاني " پادشاه محلي آياپير به همراه وزير و خانواده اش را به نمايش گذاشته است . خونگ اژدر يا تنگ نوروزي نيز نقش برجسته اي از زمان ايلاميان مربوط به حدود چهار هزار سال پيش از دوران ايلاميان و "خونگ کمال وند" و "خونگ يارعلي وند" نيز نشان از دوران اشکانيان بر پيشاني دارند
شوش
شهر شوش درشمال غرب خوزستان ، شهري است با قدمت چند هزار ساله که تاريخ ، نام آن را به عنوان نخستين خاستگاه شهرنشيني و يکجانشيني در ايران به ثبت رسانده است .
اين شهر حدود دوهزار و 400 سال پيش ، مرکز و پايتخت دو امپراطوري بزرگ و متمدن ايلام و هخامنشي بوده است که فرمان جهاني حقوق بشر کوروش کبير در اين منطقه يافته شده است . بقاياي دوران باشکوه شوش درويرانه هاي چهارتپه "آکروپل "، تپه "آپادانا"، شهر "شاهي "، شهر"صنعتگر ن يا پيشه وران " به جاي مانده است . مقبره "دانيال نبي (ع )" قلعه شوش "شهر شاهي "، "کاخ شاوور" ومعبد باستاني "چغازنبيل " از مهمترين آثار اين شهرستان به شمار مي آيند.
شهر سه هزار ساله دورانتاش (معبد چغازنبيل ) در نزديکي شهر کنوني شوش از آثار ثبت شده جهاني فهرست يونسکو مي باشد که شکوه و عظمت خاصي دارد.
منبع: jamjameh.parsiblog.com/428788.htm
سلام:
داشتم با خودم فکر می کردم چقدر حیف از خوزستان گفتم ولی از سرزمین لاله ها نگفتم...دیدم چه اشتباهی که باید اولین تاپیکم این می بود چون این اولین چیزیه که با نام خوزستان تو ذهن ها میاد...خیلی ها هم برای مسافرت این سرزمین لاله ها رو انتخاب می کنند..
اینم تنها چند تصویر تا شما هم جزئی از راهیان نور باشید.
بسم الله:
با سلام
فارس
یا رب ز فتنه نگهدار خاک پارس چندان که خاک را بود و باد را بقاء(سعدی)
شیراز
به شیراز ای و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش(حافظ)
گفتنی و شنیدنی در رابطه با شیراز واستان فارس بسیار است که برای ادای حق مطلب به صفحات بسیار نیاز است , بنابراین انچه در اینجا ملاحظه می فرمایید خلاصه ای است از انچه می توان گفت.
ان شاء الله در سفرتون به شیراز خود به تفضیل شاهد جاذبه های این استان و بالاخص شیراز خواهید بود.
شيراز نگين درخشان فرهنگ و تمدن ايران زمين و يكي از زيباترين و نام دارترين مناطق ايران است. شيراز با سابقه تاريخي منحصر به فرد خود مجموعهاي از تمدن باستاني جهان را در برداشته، وارث تمدن اقليم پارس و نشانه اي از هويت باستاني و سهم بسيار ارزشمند ايران در تمدن و فرهنگ جهان است. شيراز با موقعيت خاص جغرافيايي خود كه سه فصل از فصل هاي سال، هوايي بهاري دارد؛ سرزمين شعر و شاعري نيز هست و دو مرواريد بزرگ ادبيات جهان ( سعدي و حافظ) زادگاه اين سرزمين هستند و آرامگاه آن ها محفل هنردوستان است. شيراز با مناطق اطراف آن يعني تخت جمشيد، نقش رستم و شهرهاي ديرينه يكي از قديمي ترين مجموعه هاي تمدني جهان است و آثار تاريخي اطراف آن كه از عظيم ترين آثار باقي مانده در جهان است به تمدن كهن ايران، اعتباري خاص داده است.آثار پرافتخار زمان هخامنشي ها و ساسانيها، نمايشگر ذوقحجاري، معماري،كاشيكاري، نقاشي و مجسمه سازي مردم فارس پيش از اسلام است.
شيراز، نامي خيال انگيز
در افسانه ها آمده است كه شيراز فرزند تهمورس (از پادشاهان سلسله پيشداديان) شهر شيراز را تأسيس كرد و نام خود را بدان بخشيد. به روايتي ديگر، نام اين ديار، "شهرراز" بوده كه به اختصار شهر از و شيراز خوانده شده است.
در حالي كه بر اساس تحقيقات "تدسكو" شيراز به معناي مركز انگور خوب است، "ابن حوقل"، جغرافي دان مسلمان قرن چهارم هجري، علت نامگذاري شيراز شباهت اين سرزمين به اندرون شير مي داند، چرا كه به قول او عموما" خواربار نواحي ديگر بدانجا حمل مي شد و از آنجا چيزي به جايي نمي بردند. و بالاخره بنا به نوشته كتاب "صورالاقاليم"، از جهت وجود دام هاي بسيار در دشت شيراز، آنجا را "شيرساز" ناميده اند.
اّرامگاه شاهچراغ
آرامگاه سيد ميراحمدبن موسي الكاظم (ع) برادر حضرت رضا (ع) - معروف به شاه چراغ در مركز شيراز و كنار ميداني به نام احمدي قرار دارد.
گنبد نيلوفري شاه چراغ به سبك بسيار زيبايي كاشي كاري شده و از دور پيداست. اين آرامگاه در نزد شيرازي ها داراي شكوه و قداست خاصي است و به همين مناسبت هميشه زيارتگاه مؤمنين و مؤمنات بوده است.
ويژگي هاي شخصيت احمد(ع)
حضرت احمد (ع) در نزد پدرش امام موسي كاظم(ع)، از جايگاه و احترام ويژه اي برخوردار بوده است. نوشته اند كه حضرت احمد، مردي كريم، جليل القدر، بزرگوار و پارسا بود. حضرت امام موسي كاظم (ع) به دليل علاقه اي كه به حضرت احمد (ع) داشت، ملكي به نام يسيره را به او هديه كرد، ملكي كه بعدها حضرت احمد (ع) آن را فروخت و به وسيله آن هزار اسير را آزاد كرد.
باغ عفیف آباد
باغ عفيف آباد كه آن را باغ گلشن نيز مي نامند در مغرب شيراز و در جنوب خيابان قصرالدشت و در انتهاي خيابان عفيف آباد واقع است. اين باغ يكي از قديمي ترين و زيباترين باغ هاي شيراز است. مساحت باغ حدود 127 هزار متر مربع است. اين باغ در دوره صفويه از جمله باغ هاي آباد شيراز و مقر پادشاهان وقت بوده است.
سازنده عمارت فعلي باغ با 17000 متر مربع زيربنا، ميرزا علي محمدخان قوام الملك دوم مي باشد كه در سال 284 ه.ق. آن را احداث نموده و قنات "ليمك" را كه در 15 كيلومتري باغ و در محل قصر قمشه بود براي مشروب نمودن باغ خريداري كرد. اين باغ سرانجام به يكي از وارثين قوام به نام عفيفه رسيد و بدين نام نيز شهرت يافت.
باغ عفيف آباد در سال 1341 به وسيله ارتش و زير نظر سازمان ميراث فرهنگي تعمير و مرمت شد و هم اكنون به عنوان موزه نظامي تحت اختيار سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران است.
آرامگاه حافظ
خواجه شمس الدين محمد حافظ در حدود سال 726 در محله شيادان شيراز به دنيا آمد، محله شيادان سابق را امروز محله درب شاهزاده مي گويند.
پدر حافظ بهاءالدين از اصفهان به شيراز مهاجرت كرد و در آنجا به تجارت پرداخت و ثروتي اندوخت. اما چون حافظ خردسال بود كه پدرش درگذشت، ثروت پدري را از دست داد و ناگزير شد خيلي زود وارد زندگي شود و با عرق جبين و كد يمين امرار معاش نمايد. با وصف بر اين هر وقت مجالي مي يافت به كسب دانش مي پرداخت. قرآن مجيد را حفظ نمود و به همين جهت او را حافظ گفته اند.
حافظ هفته اي يك شب در چاه مرتاض علي كه بالاي تنگ الله اكبر جاي دارد شب زنده داري مي كرد و شب هاي جمعه را نيز در مسجد جامع عتيق به تفكر و تدبر در معاني قرآن مي پرداخت.
حافظ با شاه شيخ ابواسحاق بسيار محشور بود و علاقه سرشاري بدو داشت. كما اينكه پس از مرگش، با وجودي كه شيراز به دست حريفش امير مبارزالدين افتاده بود باز از اين دوست دانش پرور خود ياد مي كرد و غزل مي سرود. در غزلش حافظ از خلوت انسي كه با شاه داشته با اندوه و ماتم ياد مي كند در عين حال از غفلت شاه شيخ ابواسحق نيز با غيرت سخن مي گويد.
در دربار شاه شيخ ابواسحق سه شخصيت بودند كه حافظ نسبت بدانان انس و علاقه سرشاري داشت و از آنان در قطعه اي ياد مي كند، شيخ مجدالدين، شيخ امين الدين و حاجي قوام.
پس از قتل فجيع شاه شيخ ابواسحق و تسلط امير مبارزالدين بر شيراز، حافظ با او به سختي مبارزه مي كرد.
امير مبارزالدين دستور داد تا ميخانه ها را بستند و صداي موسيقي را خاموش ساختند و در همه جا بساط زهد و ريا گستردند.
مسجد نصيرالملک
از مساجد شيراز است كه در محله گودعربان و خيابان لطفعليخان زند واقع شده است. اين مسجد كه از بناهاي دوران قاجار است در سال 1293 تا 1305 توسط حسنعلي نصيرالمك ساخته شد. و اندكي تأثير پذيرفته از معماري عثماني است.
در ورودي آن رو به شمال مسجد قرار گرفته و در طاق نمايي بزرگ واقع شده است. از راه طاق نما و اطراف آن، از سنگ گندمك است و در سقف طاق نيز مقرنس كاري به وسيله كاشي هاي هفت رنگ انجام شده است. در ورودي آن دو لنگه بزرگ چوبي است و بر سردر آن نيز كتيبه اي به خط نستعليق بر روي سنگ مرمر نگاشته شده است
ارگ کريمخاني
ارگ کريمخاني قصر سلطنتي و اندروني كريم خان زند (م. 1193) حاكم شيراز بوده است كه در سال 1180 ه.ق به دستور وي ساخته شد و در حال حاضر در شمال شرقي شيراز، در حوالي ميدان شهدا واقع شده است.
كريم خان زند براي ساختن قصر خود ماهرترين سنگ تراشان، معماران و هنرمندان آن عصر را به شيراز دعوت كرد و بهترين نوع مصالح را از شهرها و كشورهاي مختلف خريداري نمود و در اختيار كارگران قرار داد. در مدت زمان كوتاهي بناي ارگ ساخته شد.
ميدان كريم خاني به عنوان تأسيسات و ارسن شهري شامل سه بخش مي شد:
1. بخش سياسي كه شامل عمارت كلاه فرنگي و ديوانخانه بود.
2. بخش اقتصادي كه شامل بازار وكيل مي شد.
3. بخش نظامي كه شامل ميدان مشق مي شد
بازار وکیل
از بازارهاي شيراز است كه در زمان كريم خان زند (1172 - 1193 ه.ق) در شرق شيراز در محله درب شاهزاده، در كنار مسجد وكيل و در شرق ميدان شهدا احداث شده است.
معماري اين بنا بر گرفته از بازار قيصريه لار و همچون بازارچه بلند اصفهان ساخته شاه عباس كبير است اما عرض بازار وكيل بيش از ساير بازارهاست. همچنين 74 دهانه طاق ضربي بازار با ارتفاع بيش از 11 متر مرتفع تر از طاق ساير بازارهاست كه البته هم اينك به علت خاكريزي كف بازار، ارتفاع طاق ها به ده متر تقليل يافته است.
دروازه قران
در شيراز، در نزديكي تنگ الله اكبر و در ميان كوه هاي باباكوهي و چهل مقام واقع شده است. وجه تسميه اين دروازه وجود قرآني بر بالاي طاقي مرتفع است. اين دروازه شامل يك طاق مرتفع از نوع طاق كجاوه اي در وسط دور طاق با ارتفاع كم در طرفين است. اين طاق در زمان حكومت عضدالدوله ديلمي در فارس، ساخته شد و قرآني نيز در آن جاي داده شد تا مسافرين به بركت عبور از زير آن سفر را به سلامت به پايان برند و در موقع سفر از زير قرآن بگذرند. به مرور زمان طاق شكسته و تخريب شد. در دوره حكومت زنديه كريمخان زند (1172 – 1193) مجددا" آن را بازسازي نمود و در قسمت فوقاني آن اطاقي ساخت و دو جلد قرآن نفيس به خط ثلث و محقق، اثر سلطان ابراهيم بن شاهرخ گوركاني را در آن اتاق جاي داد. اين قرآن ها به قرآن هفده من مشهورند. در سال 1316 كه طرح توسعه راه شمالي شيراز در دستور كار دولت قرار گرفت، اين طاق خراب شد و قرآن مذكور نيز به موزه پارس منتقل گرديد. در زمان قاجاريه كه چند زلزله شيراز را تكان داد، اين دروازه آسيب هايي ديد اما به وسيله محمد زكي خان نوري مورد بازسازي و مرمت قرار گرفت.
در سال 1327 ه.ش. يكي از بازرگانان شيراز به نام حسين ايگار، مشهور به اعتمادالتجار، با هزينه شخصي خود طاق كنوني را بازسازي كرد و چند آيه از قرآن كريم را كه با خط ثلث و نسخ بر روي كاشي نوشته شده بود، بر بدنه طاق نصب كرد. در پيشاني شمالي اين طاق (سمت كوه بمو) اين آيه بر روي كاشي نوشته شده است، ان هذاالقرآن يهدي للتي هي اقوم و يبشر المؤمنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا" كبيرا" در پيشاني جنوبي طاق (سمت شهد شيراز) اين آيه به چشم مي خورد.
قل لئن اجتمعت الانس و الجن علي ان يأتوا بمثل هذاالقرآن لايأتون بمثله ولو كان بعضهم لبعض ظهيراً
در گوشه غربي طاق اين آيه نوشته شده:
انا نحن نزلناه الذكر
و ادامه اين آيه در قسمت شرقي طاق و روبروي همان كتيبه نوشته شده
و انا له لحافظون
آرامگاه خواجوي كرماني
آرامگاه خواجو در شمال شيراز، در دامنه كوه صبوي و در ابتداي جاده شيراز - اصفهان، در تنگ الله اكبر قرار گرفته است. قبر وي مشرف بر دروازه قرآن مي باشد. آب چشمه معروف ركناباد نيز از كنار مقبره خواجو مي گذرد.
اين آرامگاه در سال 1315 شمسي با اعتبارات اداره فرهنگ فارس ساخته شد. محل آرامگاه در محوطه اي بدون سقف قرار دارد. در وسط صفه آن سنگ قبري است كه بالاي آن محدب و داراي برآمدگي است. روي اين سنگ كتيبه اي كه بيانگر قبر خواجو باشد وجود ندارد. فقط بالاي سنگ عبارت: كل من عليها فان و يبقي وجه ربك ذوالجلال و الاكرام به خط ثلث نوشته شده است.
در بالا و پايين قبر نيز دو ستون سنگي كوتاه قرار دارد كه طبق رسم آن زمان در بالا و پايين قبور عرفا و شعرا وجود داشته است. در سال 1337 شمسي اداره باستان شناسي فارس اقدام به ساخت يك اطاق در قسمت شمالي محوطه آرامگاه كرد. در پيشاني اين اطاق دو غزل از غزليات خواجو به خط نستعليق بر روي كاشي هاي آنجا نوشته شده است. با اين مطلع:
دوش مي كردم سؤال از جان كه آن جانانه كو؟ گفت: بگذر زان بت پيمان شكن پيمانه كو؟ ...
و ديگر به مطلع
صبحدم دل را مقيم خلوت جان يافتم از نسيم صبح بوي زلف جانان يافتم ...
كه هم اينك اين اتاق تبديل به فرهنگسراي خواجو گرديده است
ادامه دارد...:72:
سلام:
اینم یک شهر دیگر از استان خوزستان.......
حسن این تاپیک این هست که من فهمیدم فقط خودم و صبا اهل مسافرت هستیم:
هورااااااااااااا:227:
شوشتر
شوشتر با مساحت 2436 کیلومتر مربع در شمال استان خوزستان کشور ایرانقرار دارد. جمعیت ان ۱30٫۸۴۰هزار نفر است. و پنجاه وهفتمین(57) شهر از نظر جمعیت در ایران است. موقعیت شوشتر در استان خوزستان وسط متمایل به شمال است. از لحاظ طبیعی دامنههای پایانی کوههای زاگرس بختياري ، مرز شرقی این شهرستان و رود دز مرز غربی این شهرستان را تشکیل میدهد. میانگین ارتفاع شوشتر از سطح دریا ۱۵۰ متر و ارتفاع نقطه مرکزی شهر از سطح دریا ۶۵ متر است. کوههای مشرف به شوشتر فدلک نام دارند که پایان چین خوردگیهای زاگرس در جلگه خوزستان هستند. فاصله شوشتر تا اهواز ۸۵ کیلومتر و تا تهران ۸۳۱ کیلومتر است.
شوشتر به دلیل موقعیت ویژهای که در جلگه خوزستان دارد مهد رودخانههای بزرگی چون کارون و دز است. رودخانه دز از غرب شوشتر عبور میکند و مرز شوشتر با شوش و دزفول را میسازد. اما رودخانه کارون پس از عبور از کوههای بختياري، پس از سد گتوند وارد دشت عقیلی شده، سپس از تنگهای که بین کوههای فدلک و کوشکک است بطور کامل در جلگه خوزستان جاری میشود. این رودخانه پس از عبور از این تنگه با تخته سنگ بزرگی که شوشتر بر آن بنا شده برخورد میکند و توسط بند میزان به دوشاخه گرگر و شطیط تقسیم میشود.
وجه تسمیه
بنا به گفته تاریخ نویسان از جمله حمزه اصفهانی، شوشتر به معنی خوبتر است؛ و چون شهر شوش رو به ویرانی میرفت، در شش فرسنگی بنا شد که خوشآبوهواتر و حاصلخیزتر از شوش بود و آن را شوشتر یعنی از شوش بهتر نامیدند.
مستوفی در نزهتالقلوب مینویسد: برخی اصل واژه شوشتر را «ششدر» احتمال دادند. آن بدین دلیل بوده که این شهر دارای شش دروازه بوده
بعضی دیگر آن را «شهشاتر» یعنی شهر شاه لقب دادهاند. برخی از تاریخدانان بر این باورند که نام شوشتر از واژه شوشا یا سوسا یعنی مطبوع و دلپسند ماخوذ گردیدهاست
***مکانهای دیدنی شوشتر
تاریخی:
مجموعه آبشارهای شوشتر
بند میزان
دخمههای زرتشتی شوشتر
کاروانسراهای شوشتر
چشمه سیزنگر
بافت قدیم شوشتر
بند ماهی بازان شوشتر
پل بند لشکر
بند خاک
بند برج عیار
بند شرابدار
پلهای حاج خدایی باطنی و مستوفی، پل شاه علی،
و...
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...e622f2f57c.jpg
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...fd1b33fb9d.jpg
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...e8e279438f.jpg
اماکن زیارتی:
بقعه امامزاده عبدالله شوشتر
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...d36445cfa3.jpg
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...41f1c7fa2c.jpg
مرقد علامه شیخ شوشتری
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...c769533239.jpg
سایر اماکن:
پل کابلی شوشتر، اولین پل کابلی خاورمیانه و ایران
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...e304402f18.jpg
پارکهای ساحلی داریون، هرمزان، شهید همت پور، شهید مطهری و سیکا
پارک طبیعت آبشار شوشتر، پارک جنگلی شوشتر
باغهای شوشتر
شهرک شوشترنو، برنده جایزه جهانی معماری در سال ۲۰۰۰
سواحل رودخانه کارون و شاخههای متعددش در شوشتر
تپههای سرسبز و دیدنی جاده شوشتر-[عقیلی] در بهار
بیشه زارهای موجود در جزایر و سواحل رودخانههای کارون و دز
کوه فدلک
روستاهای تک تکاب و گرآب
امیدوارم از این مسافرت هم لذت ببرید......
منبع: سایت تبیان+fa.wikipedia.org
خانم 1380 از ایجاد این تاپیک با محتوا و از مطالب خوب عالی تشکر و قدردانی می کنم:72::72::72:
سلام:
من هوس مسافرت کردم .اینه که می خوام برم اطراف رامهرمز در استان خودمون ..خوزستان گل گلاب!!:43:
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...3fcd6ac2f7.gif
کوه آتشین تشکوه
در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران، کوهی آتشین وجود دارد که از گذشته های دور تا کنون شبانه روز می سوخته است، مردم محلی به این کوه "تشکوه" می گویند.
به گزارش خبرنگار مهر، تشکوه در شرق شهرستان رامهرمز در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در جاده رامهرمز ــ ابوالفارس واقع شده است. به گفته کارشناسان زمین شناسی دلیل شعله ور شدن آتش کوه گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است. گازهای هیدرکربوری از لایه های مختلف زمین عبور می کنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعله ور می شوند به طوری که در شب نور سوختن این گاز بیشتر دیده می شود.
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...bc31a41fc6.jpg
روشنی آتش این کوه در تاریکی شب جلوه زیبایی به منطقه می دهد به گونه ای که تا به حال توانسته گردشگران زیادی را در ساعات شب به سوی خود بکشاند. مسئله قابل توجه برای گردشگران این است که در مجاورت این آتش کوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمی توان آتش دیگری روشن کرد. جالب این است که گردشگران برای رسیدن به این منطقه از مردم استان کمک می گیرند چون هیچ تابلویی برای نشان دادن این جاذبه گردشگری و نفتی خوزستان وجود ندارد.
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...bdcc784555.jpg
غیر از تشکوه در نزدیکی شهر صنعتی امیدیه و منطقه آغاجاری نیز کوهی وجود دارد که مردم محلی آن را کوه سوخته می نامند. از لابه لای خاک و سنگهای کوه سوخته زبانه های آتش بیرون می آید و دود سیاهی را راهی آسمان می کند. این دود باعث می شود تا فضای اطراف چشمه های آتش این کوه نیز سیاه رنگ به نظر برسد.
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...09988e483a.jpg
کوه سوخته کوچکتر از تشکوه است. رنگ سیاه کوه آن را از سلسله جبال اطرافش مجزا کرده است. در قله کوه در اثر زمین لغزش یا رانش زمین شکاف عمیقی وجود دارد که دهانه اصلی خروج گاز بوده و آتش از درون آن شعله ور است.
کوه سوخته امیدیه به دلیل شکل و شمایل ظاهری و آثار و شواهد هیدروکربوری در سطح زمین یک اثر ژئوتوریسمی ارزشمند و گرانبها در حوزه زمین شناسی است که نه تنها برای زمین شناسان بلکه برای همه علاقمندان به طبیعت جذاب و دیدنی به نظر می رسد.
http://www.hamdardi.net/imgup/16901/...1e5834fdfc.jpg
تشکوه و کوه سوخته از نظر مباحث زمین شناسی بسیار با اهمیت و مورد مطالعه کارشناسان این حوزه است و اکنون تشکوه که بیشتر در میان مردم شهرت دارد به یکی از جاذبه های عجیب گردشگری استان خوزستان تبدیل شده است