خداوند کارها را آسان نمی کند .
چهطور میشه سختی ها رو پذیرفت ؟
خدا کارها رو آسان نمی کند ، انسان را برای پیمودن راه سخت آماده می کند .
پس اول بپذیریم که آسانی در کار نیست .
تفسیر سوره لیل در این خصوص بسیار قابل تامل است :
فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْیُسْرَى ﴿٧﴾ به زودی ما او را برای پیمودن بهترین راه آماده خواهیم کرد .
فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْعُسْرَى ﴿١٠﴾ پس او را به پیمودن دشوارترین راه خواهیم انداخت .
نكته لطيف آن است كه قرآن مى فرمايد: او را براى آسان ترين راه آماده مى كنيم «فسنيسّره لليسرى» و نفرمود: كار را براى او آسان مى كنيم.
«سنيسر له اليسرى» و فرق است ميان آنكه انسان روان باشد يا كارش روان باشد.
انسان مى تواند با توكل و دعا و اتصال به قدرت بى نهايت آسان داراى چنان سكينه و سعه صدر شود كه هر كارى را به راحتى بپذيرد و انجام هر كار خير براى او آسان باشد.
در تاريخ كربلا مى خوانيم كه همين كه زينب كبرى بدن قطعه قطعه امام حسين عليه السلام را ديد گفت: «ربّنا تقبّل منّا هذا القليل» پروردگارا اين شهيد در نزد عظمت تو كوچك است او را بپذير! آرى ايمان و تقوا انسان را در برابر هر حادثه بيمه كرده و كار روان و آسان مى كند. «فسنيسّره لليسرى »
مراد از كلمه «يُسرى» و «عُسرى» كه در قالب مؤنث آمده است، كارها يا راه هاى آسان و مشكل است.
آنچه مهم است، اصل بخشش است، نوع و مقدار آن در مرحله بعد است. عطا گاهى كم است، گاهى زياد، گاهى از مال است و گاهى از مقام و آبرو.
كلمه ى «حُسنى» يا مصدر است مثل رُجعى و يا مؤنث احسن است.
امام باقر عليه السلام در تفسير آيه «و امّا مَن اعطى و اتّقى و صدّق بالحسنى فسنيسّره لليسرى» فرمودند: «لا يريد شيئا من الخير الاّ يسّره اللّه له» چيزى را اراده نمى كند مگر آنكه خداوند انجام آن را براى او آسان مى كند.(77)
و در تفسير آيه «و امّا من بخل واستغنى و كذّب بالحسنى فسنيسّره للعسرى» فرمودند: «لا يريد شيئا من الشرّ الاّ يسّره اللّه له» درباره انجام دادن هيچ شرى تصميم نمى گيرد مگر آنكه خداوند انجام آن شر را براى او آسان كرده و مرتكب مى شود.(78)
تفسیر نور
تفسیر نمونه