هزينه تحصيل من با شوهرم نيست ؟
سلام
هزينه تحصيل
سلام. مشكل من مربوط ميشه به تحصيلم؛ دانشجوي سال دوم دانشگاه آزاد بودم كه ازدواج كردم؛ شهريه ٤ ترمم رو بعد از ازدواج، شوهرم داد (كه اون موقع ترمي حدود ٢٥٠ هزار تومن بود).
فوق ليسانس رو سراسري خوندم و خدا رو شكر شوهرم هزينه اي نكرد؛
الان دانشجوي دكتراي خارج از كشورم و تا الان حدود ١٠ ميليون پول شهريه ي دكترام شده؛
مشكلي با شوهرم نداشتم تا وقتي كه خواستيم به دليل ادامه تحصيل از ايران بريم و شوهرم از پدر و مادرش خواست بش كمك كنند.
لازم به ذكره كه پدر و مادر شوهرم كل هزينه هاي عروسي و مسكن و ... پسر بزرگشون رو داده بودن و به شوهر من يك سوم اون مقدار رو بعد از ٥ سال تونستند كمك كنند (چون دستشون تنگ بود و ما خودمون با قرض و وام مراسم رو برگزار كرديم و خونه اجاره كرديم)
و به همين دليل، شوهرم هميشه از پدر و مادرش گله داشت كه شما به اندازه اي كه بايد براي من قدم برنداشتيد
تا اين كه ما از ايران براي درس رفتيم و حالا بعد از دو سال، مقدار قابل توجهي ارث به پدر و مادر شوهرم رسيده
شوهرم از همون اول اصرار و اصرار به پدر و مادرش كه حالا بايد برام جبران كنيد
اونها هم تو حرفاشون نشون مي دادن كه مايل به اين كار نيستند
جديدا وقتي با شوهرم حرف مي زنم، و مخصوصا تو بحث ها، حرفاي جديد و عجيب غريبي ازش مي شنوم!
مثلا اين كه "تو يه دانشجوي ليسانس بودي، من تو رو تا دكترا رسوندم"
"من خرجتو دادم كه الان اينجايي"
يه دفعه هم خودش تعريف كرد كه مامانش گفته "چون زنت از اول دانشجو بوده و خرج كمرشكن داشتي، الان مشكل مالي داري"
"اگه خرج تحصيل زنت نبود، تا حالا ده تا دكترا گرفته بودي"
و خلاصه اين هزينه تحصيل من شده بلاي جونم
تا حرفي بزنم، سريع مي پره بهم كه "من خرج تحصيلتو دادم تو به اينجا رسيدي"
نشستم حساب كردم، ديدم بيشتر از اون چيزي كه تا حالا شوهرم براي تحصيلم هزينه كرده، من درامد داشتم
البته من دقيقا درامد همون سالهامو حساب كردم كه ارزش پول همون باشه
مثلا "دوران ليسانسم به يه خانمي تدريس خصوصي مي كردم + چند تكه طلا داشتم از خودم كه با نادوني تو دوران عقد فروختم تا شوهرم ماشين بخره + ويراستار دو تا كتاب كنكور بودم"
ارزش پولي اين سه مورد دقيقا برابر هزينه اي هست كه شوهرم تو همون زمان براي شهريه ليسانسم پرداخت كرده؛ از موارد ريز ديگه مي گذرم.
فوق ليسانس كه سراسري و رايگان بود (مگر اينكه كرايه ماشين هامو بخوان حساب كنن)
براي مقطع دكترام هم "پولي كه از دو سال تدريس تو دانشگاه گرفتم + ماالتفاوت فروش دلارهاي دانشجويي خودم + بورسي كه دانشگاه ميده" رو بذارم رو هم، سه برابر هزينه اي ميشه كه شوهرم بابت شهريه دكترام پرداخت كرده
بازم موارد ديگه ي پولي از طرف من هست كه چشم پوشي مي كنم
حالا با اين كه من مي دونم دادن خرج تحصيل من با شوهرمه و نه كس ديگه، اما نمي دونم چطوري بهش اين حساب كتابا رو بگم و نشونش بدم كه از جيبش برا تحصيلم خرج نكرده، تا ديگه ناراحت نباشه و منت نذاره
و يا اين كه اصلا درسته اين كارو بكنم يا نه
و همچنين درمورد مامانش؛ چطور به مامانش بفهمونم كه پسرش براي تحصيل من هزينه اي نكرده
از شوهرم بخوام كه بره براش تشريح كنه؟ چون مادرشوهرم هيچ وقت مستقيم به خودم چيزي نگفته
اين قدر اين مساله منت گذاشتن و اين حرفا اعصابمو به هم ريخته كه بعضي موقع ها تصميم مي گيرم ترك تحصيل كنم
كاش از اول مي دونستم كه مثلا گوشي ٢٤٠ هزار تومني اي كه مهر سال ٨٣ به شوهرم كادو دادم تو ذهن خودش و مادر شوهرم نمي مونه؛ اما ٢٥٠ هزار تومني كه همون موقع براي شهريه ام داده تو ذهنشون تا ابد مي مونه
اگه مي دونستم همچين حرفا و نيش و كنايه هايي در انتظارمه، خودم هزينه هاي تحصيلمو مي دادم
الان نمي دونم چه كار كنم
لطفا راهنمايي ام كنيد
من بايد چه كار كنم؟