چگونگی شناخت بهتر خواستگار
با سلام
در جلسه خواستگاری یک سری سوالات پرسیده شده، اما واقعیتش من نگران این موضوع هستم که در صحبت کردن، مفاهیم درست منتقل نشوند.
مثلا فرض کنید من از ایشون در مورد حجاب پرسیدم. پرسیدم شما انتظار دارید پوشش همسرتون به چه نحوی باشه و مثلا اگر من که الان پوششم چادر هست در برخی موارد با مانتو باشم برای شما موردی داره؟
ایشون گفتن اصلا برام مهم نیست و محجوبیت مهمه. با توجه به شناختی که از شما و خانوادتون دارم مطمئنم که خودتون متوجه میشید کجا باید چگونه پوشید.
مشکل من: خوب من اصلا نمیتونم رو این حرف حساب کنم. مثلا تو زندگی، یه جایی میشه که به نظر من فلان پوشش یا فلان رنگ موردی نداره و مناسب فضا هست. آقا نظرشون متفاوته!
این جواب کلی که به من میدن، اصلا برای من جواب واضحی نیست. من خیلی نگران این مورد هستم که در این زمینه به مشکل بر بخوریم. و ایشون هم خیلی سرسری از این موضوع میگذرند.
هر مثالی هم براشون میزنم میگن نه! با همفکری حله. یا مثلا دیگه گفتن از اونجا که من پسر هستم و همجنس خودم رو بهتر میشناسم، اگر بگم فلان جا، این طرز پوشش یا حرکت درست نیست خوب شما باید بپذیرید چون زن و شوهر خیر هم رو میخوان و .... (از این دست صحبت های زیبا)
من چطوری رفتارهای ایشون رو در این زمینه "در عمل" متوجه بشم؟
حرفها همه زیبا هستند ولی همین ها موقع پیاده شدن تو زندگی تفاوت های درک و بیان و ... نشون میدن و همونجاها اختلاف پیش میاد.
RE: چگونگی شناخت بهتر خواستگار
نباید انتظار داشته باشید در جلسات خواستگاری بتونید جواب همه این سوالات رو ریز به ریز بگیرید.
شما کلیات رو در نظر بگیرید.اخلاق،ظاهر ،خانواده،تحصیلات،مذهب.اگه از نظر کلی موافق بودید،به خانواده ها اعلام میکنید که به منظور شناخت بیشتر اجازه چندین جلسه صحبت رو به شما بدهند که دیگه مکان و نوع این قرارها بستگی به دیدگاه خانواده ها داره.که این اسمش میشه دوره شناخت مقدماتی.بعد از این مرحله اگه مشکلی نبود میتونید مثلا صیغه محرمیتی خونده بشه و رقت و آمدها کمی بیشتر بشه.که این هم میشه دوره شناخت اصلی.بعدشم ایشالا عقد و عروسی!!
توجه داشته باشید تمامی این ها باید:
1-با اطلاع و رضایت خانواده ها باشه
2-به دور از احساسات باشه
اما اگر جز اون دسته از خانواده های متعصب هستید و دوره آشنایی براشون معنایی نداره،ناچارید به نوعی کاری کنید که جلسات خواستگاری چندین بار دیگه هم برگزار بشه همچنین موقع پرسش سوالها از ایشون بخواید کاملا شفاف و رک نظرشون رو بگن و خودتون هم خجالت و تعارف رو کنار بذارید و حرف دلتون رو بگید.تا وقتی خودتون نظر واقعی و حرف دلتون رو درمورد مسئله ای خاص نگید مطمئنا جواب واضحی هم دریافت نمیکنید!
پس رک و قاطع باشید!
به هیچ عنوان تا قبل از عقد دایم صیغه نکن که به احتمال 99% به رابطه جنسی و تحریف شناخت و شاید به منصرف شدن
پسر از ازدواج با شما منجر بشه.یک کلام،مورد سواستفاده قرار می گیری.تو دوران شناخت قرار نیست کاری انجام بشه
که به محرمیت نیاز داشته باشه.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط roze-zard
با سلام
در جلسه خواستگاری یک سری سوالات پرسیده شده، اما واقعیتش من نگران این موضوع هستم که در صحبت کردن، مفاهیم درست منتقل نشوند.
نگرانی تون به جا هست ، طوری صحبت کنید که دقیقا منظورتون رو برسونید، اگر براتون مهمه ، سناریو تعریف کنید و واکنش ایشون رو بخواید.
مثلا فرض کنید من از ایشون در مورد حجاب پرسیدم. پرسیدم شما انتظار دارید پوشش همسرتون به چه نحوی باشه و مثلا اگر من که الان پوششم چادر هست در برخی موارد با مانتو باشم برای شما موردی داره؟
ایشون گفتن اصلا برام مهم نیست و محجوبیت مهمه. با توجه به شناختی که از شما و خانوادتون دارم مطمئنم که خودتون متوجه میشید کجا باید چگونه پوشید.
یعنی اینکه کلیات پوشش شما رو پسندیده و به شما هم اطمینان داره در مصادیق. خوشبین هم هست.
مشکل من: خوب من اصلا نمیتونم رو این حرف حساب کنم. مثلا تو زندگی، یه جایی میشه که به نظر من فلان پوشش یا فلان رنگ موردی نداره و مناسب فضا هست. آقا نظرشون متفاوته!
این جواب کلی که به من میدن، اصلا برای من جواب واضحی نیست. من خیلی نگران این مورد هستم که در این زمینه به مشکل بر بخوریم. و ایشون هم خیلی سرسری از این موضوع میگذرند.
هر مثالی هم براشون میزنم میگن نه! با همفکری حله. یا مثلا دیگه گفتن از اونجا که من پسر هستم و همجنس خودم رو بهتر میشناسم، اگر بگم فلان جا، این طرز پوشش یا حرکت درست نیست خوب شما باید بپذیرید چون زن و شوهر خیر هم رو میخوان و .... (از این دست صحبت های زیبا)
خب اینجا داره به صراحت میگه که حرف منو باید بپذیرید ، هیچ ابهامی هم نداره ، حالا یا شما اینجوری راحتید و یا می خواید که حرف خودتون باشه.
من چطوری رفتارهای ایشون رو در این زمینه "در عمل" متوجه بشم؟
حرفها همه زیبا هستند ولی همین ها موقع پیاده شدن تو زندگی تفاوت های درک و بیان و ... نشون میدن و همونجاها اختلاف پیش میاد.
اگر تصورتون از شناخت اینه که بعدا هیچ اختلافی بوجود نمیاد ، که کلا باید تجدید نظر کنید . بالاخره دو انسان متفاوت میخوان باهم مسیر زندگی رو برن ، بنظر من سوال اساسی تر نحوه برخورد با تفاوتهاست ،
قبل از اینکه از خواستگار بپرسید ، شما خودتون چگونه با تفاوتها مواجه میشید؟؟؟
تفاوت در عقاید ، نظرات ، تصمیمات ، سلیقه ها ، و....
صیغه و عقد موقت که اصلا قابل پذیرش نیست در جامعه.
آقایون و خانم های همدردی، شما که تو بوق و کرنا کردی ارتباط دختر و پسر ممنوعه، یه راه بگذارید جلوی من، بگید من چی کار کنم؟؟
مشکل اینجاست که ما آدم ها خودمون رو از دیدگاه خودمون توضیح میدیم. بنابراین نه که بخوایم دروغ بگیم یا پنهان کاری کنیم یا .... ولی اشتباه میگیم.
مثلا همین آدم میگه من خیلی تعاملاتم با مردم خوبه و .... ولی توی تحقیق فهمیدم آدمیه که زود بهش برمیخوره و قهر میکنه (سر و سنگین میشه شدید)
من الان چطور این آدم رو بشناسم؟ خواهر هم نداره ببینم واقعا در عمل نظرش نسبت به حجاب چیه.
(حجاب تازه یه مورد از هزاران مورد هست. من چطور باید این همه موارد رو در عمل ببینم. خیلییییییی وقتها عمل با حرف زمین تا آسمون فرقشه و همین باعث بشه امروز که بهش بله بدم، فردا تو عمل ازش متنفر شم.)
کمک کنید! خودتون میگید دوستی دختر پسر بده! این رو میخواین تو جامعه ریشه کن کنید! پس یالا تو عمل کمک کنید.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط baby
نگرانی تون به جا هست ، طوری صحبت کنید که دقیقا منظورتون رو برسونید، اگر براتون مهمه ، سناریو تعریف کنید و واکنش ایشون رو بخواید.
حرف شما صحیح. اما گاهی آدم یه توهم در باره خودش داره. مثلا من "فکر" میکنم خیلی خوش برخوردم، اما از بقیه آدم ها که بپرسی میگن نه. این توهمات رو همه ما در باره خودمون داریم. هر کسی یه جا و به یه نحوی. اینه که شاید من در کمال صداقت جواب بدم، اما تو عمل، خیلییی رفتارم متفاوت با اون ذهنیتی باشه که در طرفم ایجاد کردم. طرفم شاکی شه و بگه چرا؟ و من هم چنان اطمینان داشته باشم حرف و عملم یکی هست.
متوجه منظورم میشید؟
خب اینجا داره به صراحت میگه که حرف منو باید بپذیرید ، هیچ ابهامی هم نداره ، حالا یا شما اینجوری راحتید و یا می خواید که حرف خودتون باشه.
بله. اینبار به صراحت اینو گفت. چندین بار گفت با همفکری حله. حتی ازش پرسیدم من اگر در جمعی به نحوی حاضر شدم که شما نمیپسندیدید (اما از نظر خودم مقبول بود) اونوقت عکس العملتون چیه؟ گفت من رفتار هیجانی ندارم و همون موقع چیزی نمیگم. تو خونه با گفت و گو حلش میکنیم.
من نمیدونم تو عمل واقعا همینطوری هستن؟
اگر تصورتون از شناخت اینه که بعدا هیچ اختلافی بوجود نمیاد ، که کلا باید تجدید نظر کنید . بالاخره دو انسان متفاوت میخوان باهم مسیر زندگی رو برن ، بنظر من سوال اساسی تر نحوه برخورد با تفاوتهاست ،
قبل از اینکه از خواستگار بپرسید ، شما خودتون چگونه با تفاوتها مواجه میشید؟؟؟
تفاوت در عقاید ، نظرات ، تصمیمات ، سلیقه ها ، و....
بله. حرفتون رو قبول دارم. اما اگر برای ازدواج لازمه من صد مورد رو در نظر بگیرم و ببینم به هم میخوریم یا نه، همه این صد مورد فقط تو حرف هست!
نگرانیم اینه که هم من و هم ایشون جواب های زیبایی به هم دادیم (دوتامون سخنرانهای قهاری بودیم!) اما تو عمل واقعا شبیه به همیم؟؟؟
میزان انعطاف پذیریش بد نبود تو حرف، اما نمیدونم واقعا تو عمل چقدر انعطاف پذیره. برای زندگی مشترک هم، مخصوصا 2-3 سال اول، انعطاف پذیری خیلی مهمه!
میشه راهنمایی کنید؟
من باید برای جلسه بعدی زمان تعیین کنم. برای همین به شدت منتظر جواب شما دوستان هستم.
به نطر من سعی کن یک موضوع رو از ابعاد مختلف بررسی کنی تا بتونی متوجه تناقضات در حرف و عمل بشی.
هر چقدر هم ادم حرفهای زیبا بزنه باز می تونی از تناقض حرفها عمل رو درک کنی. مثل همین سوالاتی که در مورد حجاب پرسیدی و بالخره طرفت رو مجبور کردی نظرش رو صریح بگه. از روش به تله انداختن استفاده کن.
اما تنها به حرف اکتفا نکن. اگر بعد از حرف نظرت منفی نبود باز تحقیق هم بکن. و بعد هم حتما حتما رفت و امد خانوادگی داشته باشید. خیلی خیلی به شناختت کمک می کنه.
اگر می تونی مشاوره ازدواج هم راه خوبیه.
خوب فکر کنم در این موارد به جای پرسیدن، بهتره که بگید من نوع پوششم اینجوریه. و بگید که نمیخوام منو کنترل کنی و خودم صلاح خودم رو میدونم.
حرفای قشنگ رو همه میزنن. اصولا حرف زدن راحته اما به هیچ وجه با پرسیدن بجز به جوابای سربالا به چیزی نخواهی رسید.
به نظر من آشنایی قبل از ازدواج لازمه اما اینکه دوستان میگن به دور از احساسات باشه یه چیزیه که عملا ممکن نیست. از لحاظ تئوری میشه اینا رو گفت.
بعدشم اینکه همه آدما قبل از ازدواج خودشون رو خوب نشون میدن بعدش ممکنه عوض بشن ممکنه هم نه. شما سعی کن خودت باشی و خود واقعیتو بهش نشون بدی تا ایشون هم خودش بشه و جواب سربالا بهت نده