شما هم بفرمایید،مجلس حفظ قرآنه...
سلام به دوستان و یاران همدردی
امیدوارم که همیشه حالتون خوب باشه و زندگی بر وقف مرادتون باشه و مشکلاتتون هرچه زودتر حل بشه :72:
من خودم چند وقتی هست که دوست دارم حفظ قرآن رو شروع کنم.حفظ قرآن فواید زیادی داره که به طور کامل اینجا نوشته شده.
هدف من از ایجاد این تاپیک این هست که همه با هم (یعنی هرکس که تمایل داره) شروع کنیم به حفظ قرآن.حالا اینکه تا کجا پیش بریم بستگی به همت و پیگیری خودمون داره.
معمولا وقتی حرف از حفظ قرآن میاد اکثرا فکر میکنن که کار خیلی سختیه،ولی واقعا سخت نیست.خیلی هم لذت بخشه.
برای حفظ دسته جمعی پیشنهاد من این هست که از آخر جزء سی شروع کنیم و هفته ای یک سوره رو مشخص کنیم و حفظ کنیم.میگم از آخر جزء سی چون سوره ها کوچیک تره و برای اول کار راحت تره.
من هم سعی میکنم فایل صوتی مربوط به هر سوره رو تو اون هفته بذارم،با صوت آقای "مشاری راشد العفاسی" که واقعا دلنشین و زیبا میخونن.
دوستانی که نظر یا پیشنهادی دارند لطف کنن اینجا بگن و به یاری خدا حفظ قرآن رو شروع کنیم... :310:
دوستان لطفا تو نظرسنجی هم شرکت کنید.خیلی ممنون :72:
RE: شما هم بفرمایید،مجلس حفظ قرآنه...
خیلی خوبه
خدا شمارو خیر دهاد : )
ولی من متوجه نشدم حفظ دسته جمعی یعنی چی؟
چه راهکاری هست برای اینکه انگیزه حفظ قران بیشتر بشه ؟
مثلا من اگه بدونم خانم راحیل امروز سوره کوثر رو حفظ کرده، باید به حفظ این سوره ترغیب بشم؟
ممنون از توجهتون.
حفظ دسته جمعی اونجور که مد نظر من هست یعنی اینکه میایم اینجا و یه سوره رو انتخاب میکنیم برای حفظ و یک هفته مهلت داریم که اونو حفظ کنیم. ( که البته من دیشب که فکر میکردم دیدم سوره به سوره خیلی طول میکشه و زمان یک هفته برای سوره های جزء سی زیاده،و بهتره که صفحه به صفحه پیش بریم )
حالا انگیزه مون برای حفظ قرآن برمیگرده به هدفی که از این کار داریم،اگه صرفا بگیم خب آره،خوبه،منم میام حفظ میکنم و بدون هیچ هدفی،مطمئنا کار بی هدف به سرانجام نمیرسه.
خود من شخصا هدفم از حفظ قرآن اینه که هرسوره و آیه ای که حفظ میکنم درموردش بیشتر بخونم و دنبال تفسیرشم باشم،هرآیه ای که برام سوال برانگیزه برم بپرسم و بفهمم یعنی چی اصلا؟ میخوام بدونم این قرآنی که کتاب دین منه و برنامه زندگیمون توشه،چی میگه :160:
کلا به نظرم حفظ قرآن باعث میشه قرآن بیاد تو متن زندگی آدم.باعث انس با قرآن میشه.
لینکی که تو پست قبلم گذاشتم رو دیدید؟ فواید حفظ قرآن رو نوشته که واقعا برای حفظ قرآن به آدم انگیزه میده.
از بقیه دوستان هم میخوام اگه نظر یا پیشنهادی دارن لطف کنن بیان مطرح کنند.
حتما هم تو نظر سنجی شرکت کنید،ممنون میشم :72:
حفظ قرآن خیلی خوبه ، اگر در کنارش تدبر در قرآن هم باشه به گونه ای که ترجمه قرآن را بلد شویم که وقتی آیات را میخوانی کلمات را بفهمی که بسیار لذت بخش هست و خواهیم دید که فهم آیات خیلی عمیقتر از وقتی هست که ترجمه های رایج را میخوانیم ، به عبارتی بهره گیری از علم اللغت خواهد بود و معنای کلمات را دقیق و کالبد شکافی شده دریافت می کنیم که به درک مفهوم بسیار کمک میکند و عجیب شیرین می شود قرآن خواندن و فهم آن .
امیدوارم دوستانی که وقت دارند یا سایتهایی در این رابطه را پیدا کنند یا اینکه کتاب اگر دارند تایپ و در اختیار بگذارند به صورت سریالی .
تدبر و آموختن ترجمه خیلی به حفظ کمک میکنه . بنده به شخصه چیزی را که درک کنم خیلی راحت حفظم میشه .
.
ایده خوبیه راحیل خانوم، مشاری راشد العفاسی هم صدای خوبی داره:) در پناه قرآن باشید.
سلام راحیل جان
به نظر من این تاپیک رو به این شکل دربیار که هر هفته تفسیر چند آیه از قرآن رو همه بخونن و خلاصه ای از اون گذاشته بشه حالا میشه نوبتی و داوطلبانه این کار انجام بشه (مثلا هفته ای 5 آیه و این کار رو هر هفته یک نفر انجام بده)
ولی الان با توجه به اینکه همه یا دانشجو هستند و یا شاغل و حفظ قرآن هم یه مقدار زمان بر هست فکر میکنم حفظ قرآن الان زیاد عملی نباشه شاید تابستان زمان مناسبتری بود ولی تفسیرش هم زمان کمتری میبره عملا در افزایش آگاهی آدم نسبت به قرآن میتونه خیلی موثر باشه و حتی اگر کسی خودش اون تفسیر رو نخونده باشه با دیدن خلاصه اش توی سایت آگاهیش بالا میره
البته میتونه حفظ همون آیات در اون هفته اختیاری هم باشه که اگر دوستان زمان کافی برای این کار داشته باشند این کار رو انجام بدن.
البته این فقط یک پیشنهاد بود و شما به عنوان نویسنده تاپیک تصمیم نهایی رو میگیری.
در پایان هم ممنونم که میخوای گامی در جهت افزایش آگاهی از قرآن برداری:72:
سلام
ضمن تشکر از راحیل خانم بابت زحمت ایجاد این تاپیک :43:
نقل قول:
امیدوارم دوستانی که وقت دارند یا سایتهایی در این رابطه را پیدا کنند یا اینکه کتاب اگر دارند تایپ و در اختیار بگذارند به صورت سریالی .
دوستان علاقمند می توانند به این سایت مراجعه کنند
تدبر درسوره ها
سوره ناس
http://www.hamdardi.net/imgup/12/135...d7f631c7b9.png
http://www.hamdardi.net/imgup/12/135...8efcae0774.gif
http://www.hamdardi.net/imgup/12/135...5baf3c36df.gif
پاورپوینت تدریس سوره ناس
پاورپوینت سوره اخلاص
سلام مجدد :72:
خب اینطور که من متوجه شدم دوستان بیشتر مایل هستن که به تفسیر و تدبر در قرآن بپردازیم،بله،خیلی خوبه،من هم گفتم که هدفم از حفظ همین هست،که درمورد آیات و وسوره ها بیشتر مطالعه داشته باشم.
و اما اینکه روند تاپیک چطور باشه،من با توجه به نظرات دوستان میگم،اگر موافق بودید که ادامه میدیم اگر هم که پیشنهاد جدیدی بود بفرمایید:
1.ابتدای هر هفته یک صفحه از جزء سی رو اعلام میکنیم برای حفظ و من هم فایل صوتیشونو میذارم.
2.هر کسی که به تفسیر سوره های مورد نظر هم مراجعه کرد و مطلب جالب توجهی بود لطف کنه و در اختیار بقیه بذاره.
من خودم سعی میکنم حتما برای هر سوره نکاتی رو بیام اینجا بنویسم یا لینک بذارم.از شما هم تقاضای همکاری دارم.
3.دوستان اگر درمورد معنی یا تفسیر سوره سوالی داشتند مطرح کنند و هرکس اطلاعاتی داره پاسخ بده.
4.علاوه بر تفسیر نکاتی هم درمورد ترجمه میذاریم که به فهم و حفظ قرآن کمک میکنه.
درمورد این که فکور عزیز گفتن که حفظ وقت گیره و با وجود مشغله ها فرصت نمیشه من میخوام بگم که ما قرار نیست هیچ وقت اضافه ای رو به حفظ اختصاص بدیم (یعنی تصمیم خود من همینه)،به نظر من خیلی راحت میشه از وقتای مرده مون استفاده کنیم،ببینید مثلا ما زمان زیادی رو تو مسیر یا پشت ترافیک هستیم،یا تو صف های مختلف،یا مشغول چه میدونم ظرف شستن و گردگیری و... از همه این زمان ها میشه استفاده کرد.کافیه فایل صوتی قرآن رو بریزیم تو گوشیمون (یا mp3 player) یا تو خونه از سی دی هاش استفاده کنیم و تو موقیت هایی که گفتم اون سوره ی مورد نظر رو گوش بدیم.
البته اول صبح قبل از کارامون باید یه دور از رو قرآن بخونیمش تا هم متوجه معنی اش بشیم و هم با تلفظش بیشتر آشنا بشم.
قراره هفته ای فقط یک صفحه حفظ کنیم به این صورت که هم فایل صوتی قرآن رو باید گوش بدیم و هم روزی چند بار یه مرور بکنیم.این برای من کار وقت گیری نیست،حالا هرکس با توجه به شرایطش میسنجه دیگه و روش خودشو داره.
درمورد تفسیر هم همونطور که گفتم به امید خدا و همکاری دوستان اینجا مطالبی میذاریم.انشالله که همه بتونن استفاده ببرند.
فقط خواهشا شما هم تو پیشبرد تاپیک همکاری کنید.ممنون میشم.
دوستان با هرکدوم از نظرات من مخالفید یا پیشنهاد جدیدی دارین لطف کنید بگید :72:
راستی،هرکی هم اون قسمت مشخص شده رو حفظ کرد بیاد اینجا بگه تا ما هم ذوق کنیم :)
چه لزومی داره حفظ کردن قران؟!!! سودش چیه؟
قران در اصل هدفش هدایت ماست نه تخمین حافظه ما!!!!
اگه میخواین کار مفیدی انجام بدین معانی ایات و سوره ها رو بخونید و عمیقا فکر کنید و سعی کنید مطالب اموزنده رو یاد بگیرید اون هم در دراز مدت ( تا به مرور نکات مثبتی که یاد گرفتین ثابت بشه تو عملکردهاتون) وگرنه حفظ کردن صدها جمله تو مدت یه هفته چه معنی میده اصلا؟!
darya_aram عزیز ممنون که نظرتونو گفتید :72:
فرمایش شما متین،قرآن اومده واسه هدایت ما و ما موظفیم به تدبر و تامل در آیاتش(که ما هم قراره همین کارو کنیم) اما با همه نظرتون موافق نیستم.
من تو پست اولم لینکی رو گذاشته بودم که درمورد فواید حفظ قرآن بود:
آثار و فواید حفظ قرآن
اگه همونجور که پرسیدین میخواین بدونید حفظ قرآن چه سودی داره توصیه میکنم بخونیدش.
درضمن ما قرار نیست صدها جمله رو تو یه هفته حفظ کنیم!
نمیدونم شما از کدوم دسته افراد هستین ولی خیلی هارو میشناسم که روزانه مغزشون رو پر میکنن از آهنگایی که خداییش سرو تهشونو بگردی هیچ نکته ی مثبتی توش نیست،اکثرا هم انقد گوش دادن و تکرار شده براشون که حفظن،ولی خب،واسه کلام خدا جایی پیدا نمیشه تو مغز و حافظه و زندگیشون.
من با موسیقی و ... مخالف نیستم ولی هرچیزی به جای خود و به حد خود!