چند نکته مهم و جدی در مورد باغ و آلاچیق کل کل
علت اینکه مسائل مطرح شده در اینجا رو که مربوط به آلاچیق است را در آلاچیق مطرح نکردم، برای اینکه اون تاپیک هم هم مثل تاپیکهای دیگه هویتش و چهارچوبش حفظ بشه و به انحراف کشیده نشه. اما به هر حال اگر این پست باید در جای دیگری مطرح میشد که من متاسفانه به اون آگاه نیستم، مدیران حتما اختیار دارند و لطف میکنند اگر به جای صحیح انتقال دهند.
و اما چند نکته را بنده لازم دیدم در مورد آلاچیق کل کل یاد آور شوم:
آلاچیق هم مثل بقیه تاپیکها جزو قلمرو تالار همدردی است و البته با وسیله ای کمی متفاوت تر از تاپیکهای مشاوره ای منتها با همان هدف آموزش و ارتقای آگاهیها (تا اینجا اظهر من الشمس است و توضیح واضحات!) چرا اینرا گفتم؟ چون گاهی یادمون میره! گاهی یادمون میره که جامعه همدردی، آیینه تمام نمای جامعه واقعی است که در آن زندگی میکنیم. با همه ضعف و قوتهای آدمهاش، با همه حب و بغض ها، با همه تعضب ها و افراط و تفریط ها شون با همه چارچوبهای ذهنی که برای خودمون ساختیم و...
بارها گفته شده، این تالار محل خوبی است برای تمرین آگاهی هایی که کسب کردیم و آموختن مهارتهایی که نداریم.
اما چقدر عالی این آلاچیق دست خیلی هامونو رو میکنه! چند نفر تا حالا مجبور شدند از آلاچیق برند و دیگه پشت سرشونو نگاه نکنند؟ چند نفر آزرده رفتند بیرون از آلاچیق؟
چند نفر از ما اصلا نمیدونیم شوخی یعنی چی؟ کل کل یعنی چی؟ مرز شوخی و جدی کجاست؟
ازهمه اینها گذشته، آلا چیق دیگه آلاچیق کل کل و شادی و شوخی و تفریح نیست. شده آلاچیق نق نق و تذکر و گلایه و قهر و ...یاد آنی همیشه سبز که ما رو نسبت به یکسری بازیها آگاه کرد. من اینروزها خیلی بازی قهر و پدرسگ گیرت آوردم و... را در این آلاچیق می بینم.
شروع میکنیم دسته بندی زنانه مردانه! بعد حمله میکنیم به مذکرهای آلاچیق. همینکه بندگان خدا را وارد بازی خودمون کردیم، (خوب طبیعتا اونها هم برای به جریان انداختن کار، همین روش کل کل رو ادامه میدهند) بعد ما میریم توی فاز قهر و پرخاش و اعتراض که: بععععله حالا گیرت آوردم شما اصولا پرخاشگرید و خشنید و...!!!
و قهر های پی در پی و استعفای این عضو در پی اونیکی تا سری بعد که اعضای جدیدی بیایند و به همین منوال ادامه بدهند!
بنظر من اینکه در یک تاپیکی که مراجعش در حال خودکشیه، رعایت حالشو میکنیم و دو تا مطلب همدردی مینویسیم خوبه!
اما اینکه بتونی یک موقعیت شاد رو زهر نکنی هم خودش هنره! اینکه بتونی از همه موقعیتها لحظات مفیدی بسازی. اینکه این یادگیری و تمرین در هر شرایطی جاری باشه.
اینکه اگر حس و حال کل کل نداریم، خوب اونروز رو نیایم توی آلاچیق! اجازه بدیم بقیه شاد باشند، شاید ما هم از شادی اونها یک لبخندی به لبمون بیاد.
تاپیک داریم به چه عظمتی به اسم"چگونه منفعل نباشیم". وقتی میایم توی آلاچیق، اون تاپیک رو پیاده کنیم لطفا. یک نمونه اش میتونه این باشه که: وقتی که من از موضوع صحبت یکی از اعضا در آلاچیق (مثلا زنانه مردانه کردن) ناراضیم و این رو به صلاح تالار نمیبینم، بطور غیر مستقیم و در مایه طنز، موضوع جدیدی رو بهش بپردازم که بقیه رو به خودش جذب کنه. با این روش، نه از موضوع تاپیک خارج شدم، و نه اینکه منفعلانه و واکنشی عمل کردم. به هر حال از این نمونه ها در جامعه واقعی هم زیاد پیش میاد. اگر یک موضوع صحبتی دلچسبمون نباشه، فوری از کوره در میریم و با ژست عاقل اندر سفیه صحنه رو ترک میکنیم؟ طبیعیه که این روش صحیح نیست. و تاثیر مثبتی از ما در ذهن دیگران به جا نمیگذاره.
امیدوارم که تک تک تاپیکها و انجمن های این تالار بتونند رسالت خودشونو به درستی پیاده کنند و از ما اونی بسازند که شایسته است باشیم.
در پایان: صحبتهای فوق شامل خود بنده هم میشه که همچنان در محضر این تالار شاگردی میکنم و درس پس میدم.
RE: چند نکته مهم و جدی در مورد باغ و آلاچیق کل کل
در تایید صحبت های جناب بی دل یه مطلب رو اضافه میکنم
بنظر من دقیقا باید شرایطی فراهم بشه که همه اعضای تالار از الاچیق استفاده کنن
و لحظاتی رو شاد باشن
اما متاسفانه الان اینطوری نیست، حداقل خود من یه همچین احساسی ندارم
و حقیقتا الاچیق رو متعلق به خودم و یه عده خاص میدونم
از حضور اعضای جدید احساس خوبی بهم دست نمیده
و این نهایت خودخواهیه!!
قرار نیست همه شبیه به هم فکر کنن، حرف بزنن و شوخی کنن
اگر از شوخی های فرد خاصی خوشم نمیاد، لزومی نداره حتما بهش اعتراض کنم
میتونم در مقابلش سکوت کنم
سکوت، یه حضور معترضانه است اما خودخواهانه نیست
دارم خودانتقادی میکنم:82:
با اجازه مستر گرندفادر!
من از شوخی ها و عکس ها و پست های ایشون حدودا بیزار بودم
و نتونستم تحمل کنم و چیزی نگم
پستی داشتم که لهن :) گزنده ای داشت
و قطعا ایشون رو رنجوند
و من دقیقا همین هدف رو داشتم!!
ناگفته نماند خوشمزگی های ایشون بالاخره دل مارو هم برد:)
به همین ترتیب هست، حضور اعضای جدید دیگه
اگر پست های فرد خاصی رو نمی پسندم
بهتره در مقابلش سکوت کنم
و اما در مورد کل کل بین اقایون و خانم ها
فکر میکنم تلویحا مخالفتم رو اعلام کردم
اما اگر هم کسی خواهان همچین موضوعی باشه، بهتر هست در برابرش سکوت کنم
و نکته اخر اینکه
الاچیق کل کل جایی هست که به قول بی دل میتونه در جهت رشد اعضا بکار گرفته بشه
اما پست هایی که به صورت مستقیم و نصیحت گونه در این تاپیک ارسال میشن،
بنظر من خیلی متناسب با فضای این تاپیک نیستن
اجازه بدیم کمی تنفس کنیم!
اگر هم دادن تذکر رو الزامی دونستیم، میتونم از پیام خصوصی برای روشن کردن طرف مقابلمون استفاده کنیم
متشکرم
بی دل جان ازتوضیحاتی که دادی واقعا ممنونم.
خوبه از یه جنبه دیگه هم به این موضوع نگاه کنیم.تعداد کاربرا زیاده..هر کدوم یه سلیقه ای داریم..هر کدوم با سلیقه منحصر بفرد هر روزیه حس و حالی داریم.نمیشه کاری کرد که الاچیق همیشه باب میل من یا شما یا دیگری باشه..اما اونجا جایی هست که همه ازادن حرف بابمیلشون رو بزنن..نمیشه چارچوب تعیین کرد که خانوم فلانی اقای فلانی امروز نیا یا بیا..چون ملک خصوصی نیست
و شاید حرف شما که به نظر من کاملا کل کلی و جالبه به نظر نفر بعدی خیلی بی معنی بیاد پس معیار سلیقه ما چندان درست نیست که اینجوری درباره هم قضاوت کنیم.
طبق همون تاپیک منفعل نباشیم ما ازادیم نظرمونو بگیم و به دیگری هم حق بدیم بپذیره یا نه.
اما در مورد قهر..بعید میدونم اینجا قهر واقعی انجام بشه..اصلا دلیلی برای قهر نیست
اما شاید درست ترباشه به تذکر اقا حامد درباره روزی دو پست غیر مشاوره ای اهمیت بدیم.
و همین مثلا ترک میدان شاید یکی ازهمون روشهای بازی و کل کل باشه.
و بیدل جان همونطور که تذکرت به دیگران من جمله من وارده به خودت هم وارده..
موفق باشی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بهار66
بی دل جان ازتوضیحاتی که دادی واقعا ممنونم.
زنده باشی عزیز. منهم ممنونم که نظرت رو نوشتی.:46:
خوبه از یه جنبه دیگه هم به این موضوع نگاه کنیم.تعداد کاربرا زیاده..هر کدوم یه سلیقه ای داریم..هر کدوم با سلیقه منحصر بفرد هر روزیه حس و حالی داریم...اما اونجا جایی هست که همه ازادن حرف بابمیلشون رو بزنن.نمیشه چارچوب تعیین کرد که خانوم فلانی اقای فلانی امروز نیا یا بیا..چون ملک خصوصی نیست.
اما من فکر میکنم که اتفاقا اونجا هم مثل بقیه جاهای تالار چارچوب داره و همه آزاد نیستن که هر حرفی باب میلشون باشه رو بزنن:311: و اینهم شاید بخاطر اینه که اینجا ملک خصوصی یک حاج آقا سنگتراشانی است که اینطور که میگن نسبشون به قم میرسه (آخ آخ اخ) پس چارچوب داره بد جوری هم چارچوب داره:311:
در ثانی نظر به اینکه مالک خصوصی اینجا، تخصص روانشناسی و مشاوره دارند، باید علاوه بر چارچوبهای مربوط به نظام مقدس جمهوری اسلامی دامت برکاته، چارچوبهای روانشناسانه رو هم رعایت کرد که از اینجور مشکلات پیش نیاد:
وقتی که دختر خانمی، بازی پسرا موشن دخترا خرگوشن رو راه میندازه، آقا پسر که از بعضی فوت و فن های جنس مونث غافل باشه، در چشم بر هم زدنی عروج مینماید به پسر کوچولوی درونش و میره سراغ اسباب بازیهاش و از بین اونها که هزار ماشا الله همش هم یا جک و حونوره یا مرد عنکبوتی یا تفنگ و کلاشینکف و کاتیوشا و غیره... یه چند تا رو بر میداره میاد که با کودک درون این دختر خانوم بازی و شوخی و سرگرمی کنه!!! بقیه ماجرا رو هم که دیگه حتما میتونید پیش بینی کنید دیگه: دختر کوچولی ناز نازی و وااااای چه پسر بدی و خشن و ...قهر و مابقی ماجرا!
در اینجاست که بزرگی میفرماید که: کودک درون همدیگر رو با انتخاب شوخی هایی تحت نظارت بالغ جان، نوازش بدیم و اجازه بدیم شاد باشه و تفریح کنه، اما به رقابت و مبارزه طلبی علی الخصوص وقتی که خودمون جنبه مبارزه رو نداریم، نکشونیم از همون اول اول!
شوخی های بالغانه دلمون میخواد؟ خوب چرا کودک درون اون بنده خدا رو انگولک میکنیم؟
و شاید حرف شما که به نظر من کاملا کل کلی و جالبه به نظر نفر بعدی خیلی بی معنی بیاد پسمعیار سلیقه ما چندان درست نیست که اینجوری درباره هم قضاوت کنیم.
اگر بعضی شوخی ها مطابق سلیقمون نیست، همانطور که خارپشت گفت میتونیم سکوت کنیم یا تشکر نزنیم. اون فرد متوجه میشه که شوخیش مورد پسند شما قرار نگرفت، دیگه قرار نیست لهش کنیم! اگر اشکال اخلاقی و... هم وجود داره میشه با پیام خصوصی به شخص مورد نظر تذکر داد یا گزارش کرد به مدیران.
اما در مورد قهر..بعید میدونم اینجا قهر واقعی انجام بشه..اصلا دلیلی برای قهر نیست
اما تا حالا عده ای قهرها رو جدی گرفتند و دلخور شدند و رفتند و برنگشتند.
اما شاید درست ترباشه به تذکر اقا حامد درباره روزی دو پست غیر مشاوره ای اهمیت بدیم.
اینم درسته. اما اگر شخصی دو هفته نمیاد بعد یه روز که وقت آزاد داره بیاد و سه پست بزنه چی میشه؟ البته اینو مدیران گرامی باید نظر بدهند.
و همین مثلا ترک میدان شاید یکی ازهمون روشهای بازی و کل کل باشه.
همونطور که جناب مدیر هم بارها تذکر دادند، با توجه به اینکه اینجا ما چهره و حرکات بدن و لحن گفتار شخص گوینده رو نمیتونیم ببینیم، ممکنه دچار خطا بشیم در برداشت منظور گوینده، پس بهتره که اگر واقعا منظور از قهر شوخیست (حالا اینکه شوخی جالبیست یا نه بماند!) باید به اندازه کافی از شکلک خنده و ... و همچنین بیان طنز نرم استفاده بشه که واکنش بر انگیز نباشه.
و بیدل جان همونطور که تذکرت به دیگران من جمله من وارده به خودت هم وارده..
بله عزیز، اینرو بنده هم در پایان همون پست اولم نوشتم که خودم هم شامل این تذکرات هستم.
موفق باشی[/font][/color]
:227::227: جالب بود. یه پست زدیم چی شد.
فکر کنم خط کش به دست ماجرا الان منم:305: که ما نع نفس کشیدن برخی ها شده لذا مجبورم دوباره یه نکته رو یاد اور کنم:
تا صورتی های عزیز:43: و خط کش به دست واقعی نیومدند اولا بگند تاپیک مربوط به منطقه آزاده و بحث رو شوطش کنند توی اون زمین و بعد هم به تک تکمون اخطار بدهند که بابا چه خبره این همه وقت و انرژی تون رو سر یه تاپیک تفریحی اتلاف می کنید .
بابا زودتر برید به تاپیک های تخصصی و روانشناسی بچسبید.:316::316:
این مدیر همدردی دیگه چه تمهیدی اتخاذ کنه تا ما ها یه خورده بچسبیم به اصل مطلب.:311:
نقل قول:
اما من فکر میکنم که اتفاقا اونجا هم مثل بقیه جاهای تالار چارچوب داره
منظور من چیزی ورای قوانین تالار بود..منظورم این بود نمیشه یه قانون سلیقه ای به الاچیق تحمیل کرد.
نقل قول:
شوخی های بالغانه دلمون میخواد؟ خوب چرا کودک درون اون بنده خدا رو انگولک میکنیم؟
:311: :311: :311:
نقل قول:
دیگه قرار نیست لهش کنیم!
کی کیو له کرد؟؟!!:P
بابا ادم که انقد نازنازی نمیشه...با 4تا شوخی له بشه؟؟
میدونی بی دل جان اگه بنا به له شدن باشه بعضی گفتارها و نیشهای زهر اگین به نقاط ضعف ادما له کننده تره...اینکه دخترا موشن پسرا خرگوشن رو کسی زیاد جدی نمیگیره..چون از بچگیمون تا بوده همین بحثا بوده..دخترا شیرن مثه شمشیرن.پسرا بادکنکن دست بزنی میترکن:)
اما وقتی نقطه ضعف شخصی طرف رو که برای همه عیان هست مستقیم به رخش بکشیم این له کننده تره..گمونم اگه قراره تمرکز بشه رو این موضوع تمرکز بشه بهتره.
نقل قول:
اما تا حالا عده ای قهرها رو جدی گرفتند و دلخور شدند و رفتند و برنگشتند.
واقعا؟؟بعیده..اگه کسی قهره باید ازدلش دراورد..هر چند که تقصیرکار نبوده باشیم..من شخصا علاقه ای ندارم کسی حتی به اشتباه رنجیده خاطر بشه.
نقل قول:
باید به اندازه کافی از شکلک خنده و ... و همچنین بیان طنز نرم استفاده بشه که واکنش بر انگیز نباشه.
فعلا که خود صفحه به زور بازمیشه..چه برسه شکلکا
همه هم بیان طنز ندارن خوب.
مخلص کلام (نمیدونم املای مخلص چطوریه؟ازخلاصه میاد دیگه؟) حتی اونی که جدی جدی قهر کرده رو نباید بهش گفت نیا..این نظر شخصی منه..چون تالار مال همه است..حتی الاچیقش
بی نهایت جان حرفت درسته.:72:
موفق باشی