-
طلب حلالیت
سلام
چند وقت پیش خانم و اقایی رو دیدم که با هم مشکل داشتند . من به صورت کامل در جریان مشکلات این دو نبودم ولی با شنیدن یه سری از مسائل از زبان اون اقا حق رو به اون اقا دادم و باعث شدم اون خانم از من رنجیده خاطر بشه متاسفانه این دو نفر از هم جدا شدند
حالا من موندم و عذاب وجدان به خاطر اون دل شکسته
به اون خانم ایمیل زدم و عذر خواهی کردم ولی ایشون جوابی به من ندادن . راستش من خودم رو به این خانم مدیون می دونم چون ازشون کلی درس زندگی اموختم ولی روزگار ایشون که مثل معلم من بودند رو سر راه من قرار داد و من در مورد زندگی ایشون قضاوت کردم
حالا من موندم و عذاب وجدان و ناراحتی به خاطر اینکه ممکن است من سهمی در جدایی اینها داشته ام
من چطور می تونم حلالیت طلب کنم
-
RE: طلب حلالیت
سلام آتنا گرانی
غصه نخور
هیچکس کامل نیست ، همه کم و بیش کاستی داریم ، مهم این هست که به کاستی هامون اشراف داشته باشیم و سعی در برطرف کردن آنها داشته باشیم
قطعا شما خواستار جدایی این زن و شوهر نبوده اید ، منتها احتمال می دهید ؛ قضاوتی که کردید و یا حرفی که زده اید و دلی که شکسته شده در جدایی بی تاثیر نبوده باشد
آتنای عزیز ، نمی توان به گذشته برگشت و جملاتی رو که گفته ایم اصلاح کنیم
اما امکان جبران رو که ازمون نگرفته اند ... سخت هست ، شاید مجبور بشیم غرورمون رو بشکنیم ، اما در برابر کسب حلالیت و داشتن کارنامه ای پاک برای آخرت ، شکستن غرور کمرنگ میشه
شما ایمیلی به اون خانوم زده اید و از ایشون حلالیت خواسته اید
اجازه بده کمی ایشون با خودش خلوت کنه ، چون می گی دلش شکسته ، و دل شکسته خیلی زود درمان نمیشه
نمی دونم شاید می ترسی این خانوم با دل شکسته اش آه بکشد و این آه دامنگیر شما شود
اگر واقعا قصد حلالیت داری
پیش خدا راز و نیاز کن ، خداست که می بخشاید ، برای اون خانوم نماز بخون، صدقه بده ، به نیت امواتش خیرات بده ، و سعی کن اگه میتونی حتما حضوری بری پیشش و خیلی نرم باهاش صحبت کنی و بگی اصلا خواستار جدایی شون نبوده اید و الان به خاطر این اتفاق سخت ناراحت گشته ای
شما نوشته ای که این خانوم مثل یک معلم زندگی براتون بوده
همین حرف رو بهش بزن
مسلما این خانوم ویژگی ها و مشخصات والایی داشته که تا این حد روی شما تاثیرگذار بوده ، به همین خاطر حتما بخشنده هم هست، این طور نیست؟
در نهایت ،
عزیزم این نکته که متوجه اشتباهمون بشیم و در صدد جبرانش بربیاییم ، نشاندهنده بالنگی است
-
بالهای صداقت عزیز من شنیدم خدا از حق خودش می تونه بگزره ولی از حق الناس نه . این خانم هم خیلی محترم هستند ولی می دانم از من ازرده خاطرند
درباره این خانواده اطلاعات من خیلی محدود بوده و هست و اصلا نمی دونم چه اتفاقاتی بین اونها افتاده اون چیزی که من در حال حاضر به خاطرش ناراحتم اینه چرا من فقط فرزندشان رو موقع راهنمایی کردن در نظر گرفتم و پیشنهاد جدایی دادم:302:
-
حق النفس
حق الله
حق الناس
دقیقا ... اگه اینجوری نبود که کسی دنبال حلالیت گرفتن نمی رفت
حالا که دست ما کوتاه و خرما بر نخیل
در خلوت خودت ، استغفار کن به خاطر ضایع کردن حق الناس
و برای اون شخص دعا کن ، نماز بخون ، خیرات بده و از خدا بخواه که در دلش بندازه که تو را حلال کند
دمیا دار مکافات هست
شاید تو بر کسی حقی داری که گفته ای حلالت نمی کنم
و اون شخص دستش از تو دور است و سخت پشیمان
شاید اگر تو اون رو ببخشی به این امید که اون خانوم هم از تو بگذرد ، خدا بخواهد و اون خانوم هم تورا ببخشد
اگر در این دنیا شد و دستت به دامانش رسید که چه بهتر ،ازش حلالیت می طلبی ، حلال کرد که فبه المراد اگه نکرد چی؟
اینجاست که وقتی خالصانه توبه کرده ای و از خدا خواسته ای ، خدا کمکت میکنه
خدا توبه کنندگان رو دوست داره
و وقتی اون دنیا تو واون شخص با هم روبرو می شوید ،
در کوله ات دعا ها و نمازها و خیرات هایی که برای اون خانوم انجام داده ای رو داری که دست خالی نباشی :72:
-
با سلام و احترام
یه نکته کلی:
ما در تاپیک آفت های مشاوره نکات بسیار مهمی را گفته ایم که منجر از جلوگیری این گونه اشتباهات رایج می شود.
یکی از موارد مورد تاکید اینست که به هیچ وجه به مراجع نمی گوییم ازدواج بکن یا نکن، طلاق بگیر یا نگیر. بلکه براساس گفته های او مزایا و معایب تصمیمش را آشکار می کنیم. لذا در نهایت اگر هر تصمیمی بگیرد مسئولیتش هم با خود اوست و احساس گناهی را به ما بار نمی کند.(چون او همه جوانب زندگیش را بهتر از ما درک می کند، و حرفهای ما صرفا اطلاعاتش را در بعضی حوزه ها بالا برده و کمک به او می کند.)
البته امکان اینکه مراجعی صرفا بر اساس یک فرد(که مشاور هم نیست)، تصمیم بگیرد بسیار ضعیف هست. مگر اینکه واقعا از نظر آگاهی و مهارت در سطح پایین سنی یا تحصیلی، یا فرهنگی یا هوشی باشد. که اینگونه افراد کمتر به تالار همدردی راه دارند.
یعنی افرادی که به اینجا می آیند غالبا به خیلی مسائل و متغیرها نظر می کنند و صرفا بر اساس حرف یکی از اعضاء تصمیم مهمی مثل طلاق را نمی گیرند.
اما به هر حال به میزان تاثیری که گذاشته اید باید متاثر باشید و این احساس باید کمک کند در بهبود تعاملات بعدی شما.
پس:
الف» اگر دسترسی دارید باید رضایت فرد را جلب کنید.
ثانیا در مورد آن فرد یا دیگران روش جبران و بهبود را پیش بگیرید.
فهم این موضوع از طرف شما و اقدام جهت حلش بسیار بسیار مهم هست.
با تشکر