می خواهم اسم بچه رو خودم انتخاب کنم...
سلام به همگی
بازم منم با یه مشکل جدید
کمتر از دو هفته دیگه قراره بچه ام پاشو بذاره تو این دنیا :43: :46:
دوران بارداری خیلی سختی رو سپری می کنم، واقعا اذیت می شم.
در قبال تمام این تحمل رنجها و مشقات، انتطار دارم که اسم بچه رو خودم انتخاب کنم. از همون موقعی که جنسیتش رو فهمیدم، براش اسم انتخاب کردم. اما ظاهرا پدرش خوشش نیومد.
برای اینکه نظر اون هم تامین بشه، یه لیست شاما 10 تا 15 اسم به همسرم دادم و گفتم از بین اینها خودت یکی رو انتخاب کن ولی تا الان اینکار رو نکرده. هرچی ازش جویای علت می شم، هیچی نمی گه.
نمی دونم چی تو ذهنش می گذره و قراره چی کار کنه!
هرچی بهش می گم که بابا من اینهمه زحمت و مشقت دارم می کشم، لااقل حق دارم یه اسم برای بچه انتخاب کنم، نام فامیل رو که از تو می گیره، لااقل انتخاب اسم کوچیکش حق منه!
تازه منم که دارم درکت می کنم و نمی خوام اسم بچه ات چیزی باشه که به دلت نمی شینه. اما از لیستی که بهت دادم انتخاب کن!
حالا نمی دونم چطور باید باهاش صحبت کنم که راضی بشه لااقل از اون لیستم یه اسم انتخاب کنه. دوستان میشه کمی راهنماییم کنید؟
RE: می خواهم اسم بچه رو خودم انتخاب کنم...
دوست عزیز
من اگه جای شما بودم هیچ اصراری در مورد لیست اسامی که دادم بهش نمی کردم.
چون اون الان دقیقا می دونه شما از چه اسامی خوشتون می یاد پس اصرار بیشتر شما اونو لجباز تر می کنه:300:
بهش بگید باشه هر چی تو بگی و هر اسمی تو گذاشتی من هیچ دخالتی نمی کنم و از حقم گذشتم و دیگه اصلا
کشش ندید.
امیدوارم با وجدان درونی خودش و همچنین با دلایلی که در اینده بچه ازش خواهد پرسید بتونه بهترین تصمیم رو بگیره!؟ :72:
تبریک می گم.خبر خوبی دادی.دختره یا پسر؟اون لیستم اگر بذاری ممنون می شیم.
سلام blue sky عزیز
خیلی خوشحال شدم، آخ جون:46:
با اجازه منم نظرم رو اعلام کنم!
این طور که من اطرافم دیدم و به نظرم منطقی می یاد، معمولاً قبل از مشخص شدن جنسیت فرزند، پدر و مادر توافق می کنن که اگه دختر بود، مادر اسمش رو انتخاب کنه و پدر تأئید کنه، اگه پسر بود که بر عکس!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط blue sky
هرچی بهش می گم که بابا من اینهمه زحمت و مشقت دارم می کشم، لااقل حق دارم یه اسم برای بچه انتخاب کنم، نام فامیل رو که از تو می گیره، لااقل انتخاب اسم کوچیکش حق منه!
تازه منم که دارم درکت می کنم و نمی خوام اسم بچه ات چیزی باشه که به دلت نمی شینه. اما از لیستی که بهت دادم انتخاب کن!
به نظره من این جملات خیلی بار منفی داره!
شما اذیت شدین؟ پدرشم اذیت شده! نوع اذیت شدن ها فرق داشته! باید این مقایسه ها رو کنار گذاشت! این حرف ها فقط سردی می یاره!
بچه مال هر دوی شماست، هر دوی شما حق دارین براش اسم انتخاب کنین! شما مادرشین، اون پدرش! چه فرقی داره!
شما یه بار باهاشون صحبت کنین و بگین بیاین با هم یه اسم خوب انتخاب کنیم!
هر دو تون چند تا اسم بنویسین و تو یه باکس قرار بدیند، بعد یه نفر از میونشون یکی رو بر داره، شانسی هر اسمی که افتاد!
انتخاب اسم بچه فک نکنم زیاد مهم باشه، با یه سری رفتارها و جملات زیبا می تونین این فرآیند رو بسیار شیرین و به یاد ماندنی کنین و از حالت مسابقه و شکست و پیروزی خارج کنین!
من اگه بودم می گفتم هر چی آقامون بگه:310:
ایشالا که یه بچه ناز و باهوش تقدیم به دنیا کنی! :46:
به به...
مبارك باشه!
شما نوشتید:
خب من با شما موافق نیستم و این فکر رو که به نظرم یه آفت از طرف منتقد درونی شماست رو کامل فراموشش کنید! بی شک شما از ایشون انتظار نداشتید که باردار بشوند و نشدند! و یا اسم فامیلی کودک شما، توافقی نبوده که از پدر یا مادرش بوده باشه! که حالا بگیم چون من باردار شدم و تو نشدی و اسم فامیلی تو روشه! پس من اسم کوچکش رو انتخاب می کنم! نه این صحیح نیست و خیلی هیجان زده است! برای همین هم ایشون سکوت کرده...
پیشنهاد می کنم ، خوشحال باشید، با تکرار فرمایشات منتقد درونیتون اوضاع خانواده خودت رو هیجان زده نکن و البته یه راه حل داره این قصه... چرا که نام کودک شما، باید کاملا توافقی باشه!
عملا انتخاب نام كودك چند مرحله داره:
مرحله اول: تمام اسامي كه رو كه فكر مي كنيد و هر دو دوست داريد و يا به شما پيشنهاد مي كنند رو روي كاغذ مرتب بنويسيد/ در اين مرحله شما نتخاب نمي كنيد فقط مي نويسيد! حداقل چيزي كه يه اسم بايد داشته باشه تا وارد ليست شما بشه اينه كه شما و همسرتون دوست داشته باشيد.
اين ليست رو تفكيك نكنيد مثلا به دو ستون : اسامي من/ اسامي همسرم! / همه اسامي رو در هم بنويسيد. براي تكميل ليست يه زماني بگذاريد/
مرحله دوم: بعد از اينكه ليست كامل شد زمان انتخاب مي رسه.
سياست نامگذاري:
1. بعضي ها فكر مي كنند كه ميان نام و نام خانوادگي كودك هماهنگي وجود داشته باشه بهتره..
تو اين ارتباط ممكن است بصورت جزئي از كل نام فاميلي، كلمات هم ريشه و هم خانواده، يا آهنگ مشابه مد نظر شما قرا بگيرند
2. گاهي نام فرزند با اقتباس از نام مادر، پدر يا هر دو انتخاب مي شود. مثلا اول اسم شما با اول اسم کودکتان يكي باشد... خيلي هم بد نيست! مژگان (نام مادر) مرجان(نام دختر)
اگر مي خواهيد فرزندان بيشتري داشته باشيد:
3. برخي تمايل دارند كه فرزندانشان اسامي هم آوا يا هم معنا داشته باشند مثل :
سعید، سعیده/
4. يا اينكه ابتداي نام كليه فرزندان يك حرف مشخص بوده يا به يك حرف واحد ختم شود.
آوا/ سارا/
5. گاهي به مناسبت خاص يا بنا به درخواست يا وصيت بزرگان خانواده نامي براي نوزاد در نظر گرفته مي شود اما او را به اسم ديگري مي خوانند كه شهرت نام دارد و در شناسنامه ثبت نمي شود. گاهی ان اسم رو پشت قرآنی قدیمی می نویسند... و اسم انتخابی خودتون رو در شناسنامه ثبت می کنند.
6. گاهي فقط دنبال يك اسم خوب مي گرديد... همين!
پس شما سياست نامگذاريتون رو براي انتخاب مشخص مي كنيد / با اين سياست شايد بعضي اسامي از فهرست شما حذف شوند. بخصوص مورد يك! مثلا نام كودك رو با فاميلي با هم بخونيد ببينيد يك آهنگ خوبي داره يا نه!
اگر آهنگ خوبي نداشت حذفش كنيد! اگر داشت نگهش داريد
معيارها:
در اين مرحله هم خيلي از اسامي فهرست شما حذف خواهند شد، تعصب نداشته باشيد!
1. تلفط اسم آسان باشد.. خيلي پيچيده نباشد و با كلمات ديگر اشتباه نشود. كودك شما در ابتدا نام خود را ياد مي گيرد و براي سالهاي اوليه زندگي از اين نام براي ارتباط استفاده مي كند
2. قابل اختصار نباشد و اگر هست بد نباشد... مثلا اسم امير به هيچ وجه قابل مختصر شدن نيست!
3. اگر قصد زندگي در خارج داريد و يا براي فرزندتان آينده اي اين چنين مي بينيد به تلفظ و ديكته اسم به انگليسي توجه كنيد
4. حتما اسمي انتخاب كنيد كه از روي آن بشود جنسيت كودك شما رو شناخت! نه اينكه اسمش رو بگيد بعد بپرسند خب دختره يا پسر!!! مسلما اين نام در شكل گيري هويت جنسي كودك شما موثر است
5. اگر فاميلي پدر طولاني و تركيبي است بهتره نام كودك كوتاه باشه و غير تركيبي! اما اگر فاميلي كوتاه دارند مي تونيد از اسامي بلند و تركيبي هم استفاده كنيد
6. متناسب با آينده باشد... يعني كودك شما همواره در كودكستان و ابتدايي نيست... فكر كنيد اگر استاد دانشگاه شود هم اين نام مناسب است؟ مثلا اگر دكتر شود؟ يا مهندس شود؟
7. متناسب با سن در هر مرحله مناسب باشد
8. ترجيحا از اسامي عربي مثل اسامه نباشد چراكه بعد ها در سفارتها و ... دچار مشكل خواهد شد
9. اسم مجاز باشد. مي تونيد از سايت ثبت احوال اطلاعات خوبي كسب كنيد
طبيعتا در اين مرحله خيلي از اسامي حذف مي شوند
معاني:
خب چند تا اسم شد؟؟؟ مي بينيد كه خيلي از اسامي رو خط زديم
معاني اسامي باقيمانده رو بنويسيد... با استفاده از سايت ثبت احوال و فرهنگهاي اسامي مي تونيد اين ها رو پيدا كنيد.. معاني متوسط و بد را خط بزنيد و معاني والا و خوب رو نگاه داريد! بهتره اسمي انتخاب كنيد كه معني خوبي داشته باشد
حالا يه فهرست داريد كه شامل چند اسم يا فقط يك اسمه!
اگر چند اسم بود با گروه همسالان خود مي توانيد مشورت كنيد...
در هر صورت چند روز فرصت داريد كه اسم انتخابي خودتون را از اين فهرست كوچك انتخاب كنيد!
چند بار اسم رو تكرار كنيد و به احساس خودتون و ديگران توجه كنيد!
اسمي رو انتخاب نكنيد كه خودتون دوست داريد! اسمي رو انتخاب كنيد كه كودك شما به پدر و مادرش افتخار كند!
زياد هم سخت نگيريد!
فکر می کنم برای تصمیم نهایی روز عید غدیر روز مبارکی باشه...
راستی این کاغذها رو نگاه دارید... یه روزی که می خواست برای بچه اش اسم بذاره بهش نشون بدید!
تو پرانتز:
( یه آلبوم درست کنید، همه نتایج آزمایشات، سونوگرافی ها ، نسخه ها و همه چیزهایی که دارید رو در اون آلبوم نگه دارید تا مدارک تولد، این کاغذ نام گذاری هم بذارید، این آلبوم رو بر اساس تاریخ مرتب کنید، اگر دست نوشته ای هم دارید کنارش بگذارید، این آلبوم رو پیش خودتون نگه دارید تا وقتش برسه)
موفق باشيد
سلام عزیزم خیلی خیلی بهت تبریک میگم وآرزوی فرزندی خوب را برایت دارم..تو الان نباید خودتو ناراحت کنی وبه بچه ات فکر کن که نیاز به خوشحالی وآرامش تو داره قبل از اسم....
تو حق داری در مورد اسم بچه ات ولی این حساسیت را دیگه جلو شوهرت نشون نده وبهش سر اسم گیر نده چون امکان لج کردنش بیشتر میشه(مردها را که میشناسیم)
ونهایتا جلو شوهرت بگو ایشالا سالم باشه وخوب اسم که آنقدر مهم نیست وبگذار اون هم بگه یا فک کنه آره مهم همینه و اصلا اون لیست اسم را هم بنداز دور وفراموش کن
بعد خودت اسم را با یقین ودر قلبت انتخاب کن به اون هیچی نگو وبین خودت وخدا باشه
بعد از زایمان با نرمی ومحبت بهش بگو خدا را شکر ...من خیلی درد کشیدم ...وآخر سر بگو هر چی شما دوست داری ولی من فلان اسم به دلم نشسته وتو خلوت خودم با این اسم صداش میکنم وبهم آرامش میده من فکر کردم شما ممکنه دوست نداشته باشی هیچی نگفتم دیگه ولی دعا می کردم اجازه بدی.....
این بهترین روشه ودقیقا همون اسمی که دوست داری را می گذاری شوهرت هم احساس خوبی خواهد داشت و زندگیتون هم گرم وبا محبته(چون واقعیت این است که مسئله اسم آنقدر که برا خانوما مهمه واسه آقایون نیست مگه غیر از این است که همه دختر ها اسم بچشون را از کودکی میگذارند ولی واسه پسرا میشه گفت اصلا مهم نیست)
اگر صبر وحوصله این مراحل را نداشته باشی وبا مسئله اسم اعصاب شوهرت را خرد کنی به نفع هیچ کی نیست فقط حوصله همین
تو الان حامله ای ودعات برآورده میشه واسم خیلی دعا کن ......مرسی
دوستان از همگی تون بابت نظراتتون ممنونم.
همچنین از اینکه اشتباهم رو در اینکه نامگذاری رو برای فرزندم حق خودم می دونستم و اون رو به همسرم هم انتقال دادم، بهم یادآور شدید بازم ممنونم.
حقیقتش من هم برای نامگذاری فرزندمون معیارهایی داشتم و دارم که همگی رو تو ذهنم لحاظ کردم و براساس اونها یک اسم انتخاب کردم که تقریبا میشه گفت تمام اون معیارهام رو داشت، منهای اینکه همسرم مخالفت کرد.
من هم بهش گفتم که بخاطر تو که پدر بچه هستی و تو هم حق داری، حاضرم از این اسم بگذرم!
اما یک نکته هست و آن اینکه منم حاضر نیستم به کل از همه معیارهایم بگذرم. و اسم فرزندک باید نظر من رو هم تامین کنه، هرچند دلخواه من نباشه.
متاسفانه 2 نکته وجود داره؛
1- من و همسرم خیلی معیارهایمان یکی نیست و متاسفانه از دو طیف مختلف دنبال اسم هستیم.
2- از طرفی هم فکر می کنم داره لج می کنه. چون یبار یه اسمی پیشنهاد داد که اتفاقا تو لیست من بود (اون موقع هنوز لیستم رو بهش نداده بودم). گفتم قشنگه و من هم موافقم. این اسم تو لیست من هم هست. با کمال تعجب دیدم که گفت منصرف شدم و همینجوری گفتم.
متاسفانه خیلی پیشنهاد اسم نمی ده و میگه بذار دنیا بیاد. از طرفی می ترسم بدون گفتن به من بره برای بچه شناسنامه بگیره!!!!!!!!!
دلم نمی خواد بعد از تولد بچه و زمانیکه من احتمالا منزل پدرم هستم، اختلاف و درگیری بینمون پیش بیاد.
بنظرم بهتر بود قبل از دنیا اومدنش برای اسم توافق می کردیم تا اون موقع از بودن در کنار فرزندمون لذت می بردیم.
نمی دونم چطور باهاش صحبت کنم که زودتر براش اسم انتخاب کنیم.
در عین حال که از نفوذ خانواده اش رو فکر و تصمیم همسرم به شدت می ترسم. و ترس این رو هم دارم که احیانا اونها بخوان اسم بچه من رو انتخاب کنند!
سلام.دوستان راهنماییهای خوبی کردن منم یه تجربه ی مشابه توی خانواده مون داشتم که براتون میگم شاید مفید باشه:برادر منم و همسرش دقیقا این مشکلو داشتن کار اونا دیگه دقیقا به لج و لجبازی کشید و در نهایت بعد از این که 15 روز از تولد برادرزاده ام گذشت هنوز اسم نداشت! آخرش پدر من یه پیشنهاد جالب داده لیست اسامی منتخب زن برادرم و برادرمو گرفت و نشست حسابی این لیست بررسی کرد اسمهای مشترکو نوشت و بعد با مشورت یکی از اعضای خانواده ی زن برادرم،پدرم خودش یه اسم واسه برادر زاده ام انتخاب کرد که هم به صورت مشترک مورد قبول برادر م و زن برادرم بود هم این که اونا هیچ کدومشون مستقیما انتخابش نکرده بودن که بتونن لجبازی کنن.
در کل اگر در خانواده تون بزرگتری هست که همسرتونم قبولش داشته باشه (یا حتی در خانواده ی همسرتون) شما لیست اسامی انتخابی خودتون و همسرتونو به صورت مجزا بدین ایشون(البته بگما این راه حل آخره و مسلما همه اول دوست دارن خودشون انتخاب کنن اما اگه دیگه هیچ راهی نبود اینم یه راهه) و بقیه ی فرآیند انتخاب اسمو البته با شرایطی که گفتم(که مشترک تو لیست هر دوتونم باشه) بسپرین به ایشون.
البته... اگه قبلش خودتون به توافق برسین که فبها.. اما اینم این راه متفاوته!
موفق باشید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط blue sky
حقیقتش من هم برای نامگذاری فرزندمون معیارهایی داشتم و دارم که همگی رو تو ذهنم لحاظ کردم و براساس اونها یک اسم انتخاب کردم که تقریبا میشه گفت تمام اون معیارهام رو داشت، منهای اینکه همسرم مخالفت کرد.
من هم بهش گفتم که بخاطر تو که پدر بچه هستی و تو هم حق داری، حاضرم از این اسم بگذرم!
متاسفانه 2 نکته وجود داره؛
1- من و همسرم خیلی معیارهایمان یکی نیست و متاسفانه از دو طیف مختلف دنبال اسم هستیم.
2- از طرفی هم فکر می کنم داره لج می کنه. چون یبار یه اسمی پیشنهاد داد که اتفاقا تو لیست من بود (اون موقع هنوز لیستم رو بهش نداده بودم). گفتم قشنگه و من هم موافقم. این اسم تو لیست من هم هست. با کمال تعجب دیدم که گفت منصرف شدم و همینجوری گفتم.
متاسفانه خیلی پیشنهاد اسم نمی ده و میگه بذار دنیا بیاد. از طرفی می ترسم بدون گفتن به من بره برای بچه شناسنامه بگیره!!!!!!!!!
احتمالش هست!
خواسته هاي شما:
اول: * دلم نمی خواد بعد از تولد بچه و زمانیکه من احتمالا منزل پدرم هستم، اختلاف و درگیری بینمون پیش بیاد.
دوم :*بنظرم بهتر بود قبل از دنیا اومدنش برای اسم توافق می کردیم تا اون موقع از بودن در کنار فرزندمون لذت می بردیم.
سوم: *نمی دونم چطور باهاش صحبت کنم که زودتر براش اسم انتخاب کنیم.
چهارم:*در عین حال که از نفوذ خانواده اش رو فکر و تصمیم همسرم به شدت می ترسم. و ترس این رو هم دارم که احیانا اونها بخوان اسم بچه من رو انتخاب کنند!
سلام آسمان آبي،
چند روزي بود كه نبودي همش برف و بارون بود... راستي با اين همه دود چه مي كشي بانو!
معلوم مي شه پستي كه گذاشتم رو خوندي... اما نه با دقت!
چيزايي كه با قرمز از جملات شما جدا كردم، خطاست! نبايد اينگونه فكر مي كرديد.. انتخاب اسم حق بديهي فرزند شماست نه شما دو نفر! اما به دليل اينكه ايشون در حال حاضر توانايي اعلام اسمشون رو ندارند، مسئوليت بر عهده شما دو نفر گذاشته شده و لذا سعي كنيد هر دو از عهده اين مسئوليت طوري بر آييد كه ايشون به نام خودشون افتخار كنند.. چرا كه اسم مقوله مهمي در شكل گيري شخصيت و هويت فرزند شماست، جنسيت او رو مشخص مي كنه و به شكل گيري شخصيتش در سالهاي ابتدايي در ميان گروه همسالان، نقش بسزايي داره!
طبيعتا شما و همسرتون به دليل نوع و طرز تفكر، صفحات ذهني دور از همي در اين مقوله خواهيد داشت و توافق و تفاهم شما سخت تر خواهد بود، اما چقدر خوبه كه با سياست گذاري نوشته شده و معيارهاي نوشته شده اون فهرستي كه گفتم رو آماده كنيد و تلاش كنيد صفحات ذهني خودتون رو به هم نزديك كنيد تا حدود 40 درصد بر هم انطباق داشته باشه...
با انتقال بخش اول صحبتهاي من به همسرتون مي تونيد به شكلي مشابه مثال زير درخواستتون رو تكميل كنيد، اما قبلش بايد بگم كه حتما در شرايط خوب، با لحني آرام، بدون تنش، در يك زمان مناسب و حتما با گفتن كلماتي شبيه " لطفا" "مي شه ازت خواهش كنم" درخواست خودتون رو هميشه مطرح كنيد. حتي در اين رابطه كه درخواست خيلي درخواست اساسي هست، بايد وضعيت ظاهري شما هم بهترين حالت باشه... هميشه درخواستهاي مهم يك فاز عاطفي هم دارند، توجه كنيد كه فاز عاطفي در درخواستتون خيلي مهمه!
درخواستتون كوتاه باشه.. زياد توضيح لازم نيست! چند بار قبل از اينكه درخواست كنيد، جلوي آينه حالات چهره خودتون رو ببينيد! زبان بدنتون رو تمرين كنيد... ببينيد چطوري زيباتر مي شيد...
مثال:
ميشه خواهش كنم كمكم كني؟ آخه من خيلي دوست دارم وقتي فرزندمون به دنيا مياد به يه اسمي صداش كنيم، راستش پيشنهادي هم دارم و بدون كمك تو نمي تونم كاري كنم، لطفا يه وقتي به اين قضيه اختصاص بده...
حتما نظرات ايشون رو اول بگيريد، بعد نظرات خودتون رو بنويسيد! سعي كنيد هيچ چيز كوچكي از معيارها از دستتون در نره! همه چيز رو بنويسيد! تاكيد مي كنم، بنويسيد! معيارها رو اولويت بندي كنيد... معيار ذهني قابل قبول نيست! فقط مكتوب!
از نفوذ خانواده و فرضيات مبهم و قضاوتهاي سريع منتقد درونيتون نترسيد... و اين قضاوتها رو هرگز، هرگز، به ايشون نگيد!
روشي كه گفتم رو بهشون بگيد... و با هم سعي كنيد به جاي فرزندتون بهترين تصميم رو بگيريد! تصميمي كه اگر خود ايشون بود،مي گرفت!
يك نكته مهم: (راستي يه نكته اي، جملات پاياني شما با نمي خوام همه شروع مي شوند... دقت كرديد! من به اين مي گم عدم استفاده از قدرت عشق! هميشه اون چيزي رو كه مي خواهيد و دوست داريد رو بگيد... نه اون چيزي كه نمي خواهيد!!!! اين خيلي به انرژي پيرامون شما كمك مي كنه! امتحان كنيد... با همين جملات پاياني!
دلم می خواد بعد از تولد بچه و زمانیکه من احتمالا منزل پدرم هستم، خيلي خوشحال باشيم و همه چيز ايده آل باشه.
يا
می دونم اگر باهم صحبت كنيم و با روشي به توافق برسيم، بسيار خوب خواهد بود و اين كار بسيار لذت بخش خواهد بود!)
قدرت عشق،يك رازه! هرگز ناديده اش نگيريد
سوالي بود بپرسيد...
اين روزها بيشتر ببينيم آسمان آبي رو خوشحال تر مي شيم...
سلام مباركه عزيزدل !من كه خاله ني ني مون بودم سه كرور اسم از نت و .. و.. و.. پيدا كردم و گذاشتم در اينترنت.بعد هر دو باهم از ميون اونا اسم ني ني شونو انتخاب كردن..البته نهايتا دامادم به انتخاب خواهرم ارج گذاشتن اما مهم تفاهم و همقدم و همدل بودنه..اينجوري وظايفو جدا نكنين .. البته به عنوان يه ماما ميدونم چقدر مادرا در اين پروسه متحمل فشار مي شن اما اگه از حالا بچه من بچه من كنين همسرتون حس ميكنه سهم تلاش هاي بعدي اونو ناديده ميگيرين گلم..:72: