مقایسه کردن زبادی و تاثیر پذیری مخرب
سلام دوستان عزیز،طاعات و عبادات همگی قبول.
تقریبا مدتی ( یک سالی) میشه که هیچ از زندگی و موفقیتهایی که تاکنون به دست آوردم راضی نیستم و همواره گله و شکایت دارم،خوب که فکر کردم ریشه اش رو در مقایسه کردن های زیادی دیدم.
خیلی راحت و با توجه به ظاهر هر چیزی اون رو با زندگی و داشته های خودم مقایسه میکنم:302:
خب بالطبع همچین آدمی هیچ وقت نمی تونه راضی باشه همه اش میگم خب من هم میتونستم اینجوری باشم چرا نشد (حسادت نیست فکر میکنم کمال طلبی باشه)و هزار فکر اشتباه دیگه.
چون مدت زیادیه این مشکل رو دارم ،کنترلش برام سخت و گاهی غیر ممکن میشه ،عاجزانه ازتون درخواست راهنمایی و کمک دارم .
تا حالا هر چی بوده فقط ضربه به خودم وارد شده اما خب اگه بخوام به خواستگارم جواب قطعی بدم مطمئنم این عادت بد خیلی اذیتم میکنه و ممکنه زندگی خودم و فرد دیگه ای رو خراب و نابود کنم و هزاران مقایسه در آینده در انتظارم باشه:302::302:
اینم بگم حرف مردم و اطرفیان هم خیلی تو این مدت برام مهم شده و شاید در اولویت قرار گرفته تو هر تصمیمی منظورمه،قبلا اینطوری نبودم و خیلی آزاد کارامو انجام میدادم و خداروشکر هم همیشه موفق بوده ام ،تو تصمیم هام خودم و خدا بود اما حالا....
خیلی دوست دارم مثل سابق بشم اما نمیدونم راهکارش چیه؟؟؟!
ممنون از توجهتون:72::72:
RE: مقایسه کردن زبادی و تاثیر پذیری مخرب
هیشکی نظری نداره؟؟:303::325:
سلام
درد را كه تشخيص دهي درمان در دستان تواناي خود توست . كسي نمي تواند برايت كاري انجام دهد مگر خودت و تو خود مي داني كه مشكل از كجاست . پس نكن .
تمرين كن بارها و بارها توقف قياس . كاسه ي مقياست را بينداز دور . خودت را همانگونه كه هستي بپذير . خودت را نسبت به شرايطي كه داري دوست بدار و محترم .
كه اگر اينگونه كردي ديگر حرف ديگران برايت صاحب ارزش نمي شود .
كمالگرايي تا جايي كه باعث رشد انسان شود مطلوب است و بيش از آنش نه تنها به درد نمي خورد و سازنده نيست بلكه مخرب هم هست .
سلام دوست عزیزم.:72::72:
ضمن اینکه از آنی عزیز تشکر میکنم که به هممون کمک میکنن،
آنی عزیز خیلی خوب اشاره کردن. بارها و بارها تمرین لازمه. نباید خیلی زود منتظر نتیجه باشی. شاید بارها و بارها جلوی افکارت رو بگیری اما نصفه و نیمه موفق بشی یا دوباره بیاد سراغت. نذار این دوباره و سه باره ها نا امیدت کنه.
نمیدونم برات این اتفاق افتاده یا نه. شاید بعد از دو سه بار مقاومت ببینی هیچ تغییری توی افکارت بوجود نیومده و نا امید بشی. از الان منتظر یه همچین حالتی باش و برای مقابله باهاش آماده باش.
به نظرم باید یه پروسه ی طولانی رو در نظر بگیری (نمیدونم مثلاً 3 هفته، یک ماه، یا ...) و آخر ِ اون مدت زمان رو با اولش مقایسه کنی و ببینی چه تغییراتی توی ذهنیتت رخ داده.
تا وقتی مدتی که تعیین کردی تموم نشده، بدونِ اینکه فکر کنی چه تغییراتی داشتی، به توقف قیاس ادامه بده.
امیدوارم که موفق باشی دوست عزیز.:72::72:
سلام دوست عزیز به نظر من مهمترین تمرین برای اینکه بتونی مقایسه رو متوقف کنی اینه که ارزشهای درونی خودت رو تقویت کنی یعنی به این باور رسی که ارزش تو درونی است وقتی به این باور برسی به یه جور حس ارزشمندی میرسی و دیگه دست به مقایسه نمیزنی موفق باشی
عزیزم شما آدم کمال گرایی نیستید
شما آدم ضعیف و وابسته ای هستید که نمیتونید خودتون تصمیم بگیرید
چون ضعیف هستید منتظر حرف مردمید که دیگران براتون تصمیم بگیرن میترسید تصمیمتون اشتباه باشه
افرادي كه كمال گرا هستند، معتقدند كه خود و محيط اطرافشان بايد كامل بوده و هرگونه تلاشي در زندگي بايد بدون اشتباه و خطا باشد
فکری ارزش داره که از تفکر و ناشی از آموخته های ما باشه حتی اگر اشتباه
مشورت خوبه اما تصمیم نهایی با خود فرد باید باشه
از مسائل کوچیک شروع کن مثلا رنگ و مدل لباس یا تفریحاتی که دوست داری باید خودت انتخاب کنی چی دوست داری اجازه نده بقیه برات تصمیم بگیرن اگه کسی نظر دیگه ای داد بگو این تصمیم منه:305: