سلام
افسردگی ، وسواس فکری و .... یه بخشیش دارو درمانی هست ،،، ولی بخش اعظم آن روان درمانیه - گفتار درمانیه و ......
تو این زمینه سعی کنید ،، حتما به یه روانشناس بالینی مشورت کنید .( اگر لازم دیدید )
ممنون .
.............................
اینکه گفتم شما خودتون را نمی شناسید منظورم این بود که ،،شما نمی دونید در طول روز چقدر می تونید درس بخونید ! - و برنامه ای که می ریزی غیر عملیاتی هست ! ( کمال گرایی گونانه )
و از طرفی برنامه را به امروز فردا می ندازی و هی مگی شنبه ( آخه یه بنده خدایی قرار ه از شنبه شروع کنه برا ارشد بخونه- تو همین تالار ....بگذریم )
امان از دست این شنبه ها - یکشنبه ها و .....
وقتی برنامه ریزی می کنی باید برنامه متناسب با توان زمان حالت باشه ! ( یعنی امروزت و توان ساعت مطالعه ات ) - که اونهم باید به مرور زمان افزایش داشته باشه
پس بهترین فرد خودتون هستید که چه برنامه ای برای خودتون بریزید و چگونه پیاده سازی کنید .
ولی یه قواعدی را رعایت کنی خوبه :
باید یه برنامه سبک و قابل عملیاتی از اول ترم ریخته بشه برا درس خوندن که به چه کنم چه کنم الان نرسیم .
احتمالا تو برنامه ریزی هایت شکست هم داشتی و یا اتفاق و حادثه ای،، نذاشته که به برنامه ات برسی
لذا می ترسی که برنامه داشتی باشی و نظم را ایجاد کنی
پس سعی کن برنامه ای که میریزی قابل جبران باشه .
مثلا قراره شما فردا درس خاصی را بخوانی و به دلیلی نمیشه !! باید برنامه ات قابل جبران باشه و اون خلا آسیب زیادی وارد نکنه
در برنامه ریزی الویت بندی کنیم - مهم ترین تا کم اهمیت ترین - زمان استراحت - تفریح و .... باید لحاظ بشه و ...
در این زمینه کتاب و مقاله زیاد هست ، همین کتاب قورباغه را قورت بده که خانم میشل معرفی کرد کمک خوبی به شما میکنه .
یا میتونی سایت قلم چی بری ، و اون جا جویا بشی برای مدیریت مطالعه و درس حوندنت . ( فکر کتاب برنامه ریزی هنوز هم داشته باشه )
هدفت را مشخص کن - برنامه بچین - فکر شاد بکن - ورزش را دربرنامه بذار - نگران آینده نباش - گذشته را ببخش و رها کن و درس بگیر ! - آهسته و پیوسته حرکت کن - و با توکل به خدا ،،،،فقط شروع کن !!!
هی به خودت نگو من نمیرسم - اگر نرسم چی و .....
تمام زحمتت را بکشش ،،،این مهمه .
................................
برای اینکه حس افسردگی را از بین ببری - یا بتونی در زندگیت برنامه ریزی خوبی داشته باشی این کار راانجام بده :
1 ) تعهد کن که زندگیت را می خوای عوض کنی و شاد باشی .
2 ) از خودت سئوال کن و بگو اگر تغییر نکنم و همین طور افسرده باشم به چه مشکلاتی دچار میشم ؟
اگر تغییر کنم چقدر شادترم ؟
اگر درسم را نخونم چه مشکلاتی مواجه میشم ؟
اگر درس بخوانم چه میشود و چقدر شادترم ؟
سپس به سئوال ها پاسخ بده !! - هر چی پاسخ بهتری پیدا کنی - انگیزه تو بهتر میشه - ولی اگر جوابی پیدا نکنی ،،،یعنی هنوز دوست داری مثل قبل باشی .
به نظرم راز موفقعیت در برنامه ریزی : اول شناخت خود و توانایی ما هست - مشورت از مرشدها و سپس برنامه قابل اجرا و عملیاتی - سوم ایجاد انگیزه ( با سئوال های بالا یا هر چیز دیگه که بهت انگیزه تلاش بده )
و در آخر عمل کردن و تلاش کردن و شکست ناپذیر بودن .
الحمد الله در همه این زمینه ها باید کار کنی . ( نگران نباش از عهده اش بر می یای )
شکست ناپذیر بودن : یعنی توکل به خدا – یعنی امید داشتن و ....
دیگه نباید وقت را از دست بدهی ،،،پس شروع کن .
.................................................. .........................
از طرفی م احساس می کنم شم زیاد با خودتان فکر می کنید - خیال بافی می کنید - و ذهنتان زیاد بازی گوشی می کنه .
در واقع باید تکنیک توقف فکر ( افکا رمنفی - بازی گوشی ذهنی ) را یاد بگیریم .
توقف فکر یعنی وقتی افکار منفی می یاد به ذهنت ایست بدهی و بهش فکر نکنی .
یه روش بهت میگم بایدتمرین کنی و بهش برسی .
باید تمرین کنی - اینقدر نگو قرص - دارو - شربت و ..... درسته که دارو جای خودش را دارد ولی ،،،،، تلاش انسان جایگاه مهم تری دارد .
ببیند ذهن ما پر هست از ، چیزهای غیر ضروری ! برای اینکه توقف فکر را یاد بگیریم باید به ذهنمون تسلط پیدا کنیم .
یکی از تکنیک های تسلط به ذهن این هست که ذهن را به خلاء ببریم !
یعنی چی ؟
یعنی باید تمرین کنیم در زمان حال زندگی کنیم و داده های ذهنمون را کنترل کنیم .
برای اینکار : وضو بگیرید - روبه قبله بشینید - سعی کنید به مدت 5 دقیقه به چیزی فکر نکنید !
اگر تونستید در ان مدت به چیزی فکر نکنید ، یعنی داری کم کم ارباب ذهنت میشی !
یه روز می تونی ساعت ها به چیزی فکر نکنی .
از روزی 1 دقیقه تمرین را شروع کنید ! – وقتی رسیدی به 5 دقیقه یعنی مغز آب بندی شده - حلا میتونی توقف فکر را اعمال کنی !
وقتی به این مهم رسیدی ، دیگه ذهنت بازی گوشی نمیکنه و هوش هیجانیت بیشتر میشه !
ذهن سبز داشتن یعنی : فکر سالم و راحت و پاکیزه
ممنون .

علاقه مندی ها (Bookmarks)