saber-g1 جان نمازی که از ته دل نباشه و قلبا خونده نشه به هیییییییییچ عنوان قبول نیست و اسمشم نماز نیست دور از جون خمو راست شدنه...
و شک ندارم کسی به اندازه من اینجا پیدا نمیشه که به نماز و روزه حساس باشه...
تشکرشده 181 در 64 پست
saber-g1 جان نمازی که از ته دل نباشه و قلبا خونده نشه به هیییییییییچ عنوان قبول نیست و اسمشم نماز نیست دور از جون خمو راست شدنه...
و شک ندارم کسی به اندازه من اینجا پیدا نمیشه که به نماز و روزه حساس باشه...
roze sepid (یکشنبه 19 خرداد 92)
تشکرشده 911 در 430 پست
دوستاي خوبو مهربونم ممنونم كه با دلسوزي راهنماييم ميكنين.
من دوست دارم نظر همتونو بدونم وبهتر تصميم بگيرم.
من تو خانواده اي هستم كه به حجابو نماز اهميت داده نميشه.وحتي به تمسخر گرفته ميشه.دوست دارم نماز و حجاب و اخلاقم 20 باشه و بارفتار اطرافيانم از كوره درنرمو وبه خداي خوبو مهربون توكل كامل داشته باشم.
شمیم الزهرا (یکشنبه 19 خرداد 92)
تشکرشده 825 در 209 پست
سلام
برد عزیز خب همینایی ک میگی عمل کن نه افراطی ک ازون ور پل بیفتی و زده بشی نه تفریطی..
عزیزم وسواس تو این زمینه باعث زدگی و آزرده خاطر شدنت میشه..عجول هم نباش..یک شبه نمیشه راه صدساله رو رفت..
قران کتاب خداست به حرفای خدا خوب گوش و عمل کن..همه جا شو درنظر داشته باش گاهی به یک جمله بدون در نظر گرفتن موقعیت اتکا میشه ک درست نی..
پس آروم دلت رو بسپار به خدا..تلاشتو بکن نتیجش با خدا..
شادوموفق باشین
- - - Updated - - -
اینو یادم رف بگم احترام گذاشتن به پدرومادرو نظرات دیگران از وظایف ماست..
و هر کی عقاید خودشو داره اعمال و رفتار هیچکی یجور نی..به قولی هرکی رو تو قبر خودش میخابونن...هرچند جدیدا قبرهای چندطبقه مد شده;-)
تشکرشده 2,395 در 563 پست
ببخشید میشه بگین استناد این حرفتون به کدوم آیه قرآن یا حدیثه؟
نماز دارای درجاته و اینطور نیست که بشه گفت کلا نماز بدون حضور قلب باطله!!!! مسلما نمازی با حضور قلب بسیار بسیار فراتر از نمازی سطحی و ظاهریست، اما هیچ کجا نداشتن حضور قلب رو باطل نماز ندونستن.
مبطلات نماز رو خدا توسط ائمه تعیین کردن .
بسیار خدارو شکر که شما به نماز و روزه اهمیت میدین و روی حضور قلبتون حساسیت دارید.انشاالله که همه بتونن حضور قلبشون رو بیشتر کنن.اما تحت هر شرایطی هر آدمی با هر گناهی که میکنه ، همین نماز سرسری بسیار از نخوندنش براش مفیدتره دوست عزیز،شاید شما تجربه این حرف منو نداشته باشید، اما من تو شرایطی بودم که غرق گناه بودمو واقعا از هیچ گناهی دریغ نداشتم... ولی بازم وسط همون گناهام نمازمو میخوندم و باور قلبی من اینه که همون نمازها بود که منو ازون باتلاق نجات داد...
انشاالله همیشه موفق باشید
تشکرشده 181 در 64 پست
الإمام الباقرُ والإمامُ الصّادقُ عليهماالسلام :
ما لَكَ مِن صلاتِكَ الاّ ما أقبَلتَ علَيهِ فيها ، فإن أوهَمَها كُلَّها أو غَفَلَ عن أدائها لُفَّت فَضُرِبَ بها وَجهُ صاحِبِها .
تنها آن مقدار از نمازت بهره توست كه با توجّه قلبى همراه باشد . پس ، اگر كسى در همه نماز سهو كند (حواسش بكلّى پرت باشد) يا از اداى آن غفلت ورزد (به وقت نگزارد) آن نماز مچاله شده و به صورت صاحبش زده مىشود .
اقم الصلاه لذکری
نماز را برای یاد من به پا دار
امام خمینی (ره) در کتاب سر الصلاه می فرماید : روح عبادت وکمال آن به حضور قلب است که هیچ عبادتی بدون آن مقبول در گاه احدیت ومورد نظر لطف ورحمت خداوند نیست واز درجه اعتبار ساقط است .
شهید دست غیب :
بشنو از اخبارآن صدر الصدور لا صلوه ....الا بالحضور .ما در این ابنار گندم می کنیم گندم جمع آمده گم می کنیم
می نیندیشیم آخرما به هوش کین خلل درگندم است ازمکر موش
اول ای جان دفع شر موش کن وانگه در جمع گندم جوش کن
(نمازی که ما را ارتقا نمی دهد ودرآن حضور قلب نیست همچون انباری است که در آن موش وجود دارد.)
الذین هم فی صلاتهم خاشعون (کسانی که در نمازشان خاشع و فروتنند ). آیا خشوع بدون حضور قلب ایجاد می شود ؟
و هزاران آیه و سخنان و روایت های دیگر برای شمایی که ملا لغتی تشریف دارید!!!!....باید بگم حتی اگه هیییییچ آیه ای در این زمینه وجود نداشت من بازم میگفتم که نماز بدون ایمان قلبی نماز نیست خمو راست شدنه...
هیچکسی هییییییییچکسی رو نمیتونید پیدا کنید که قبل از ایمان قلبی مسلمان شده باشه و در اولین حرکتش نماز بخونه...نخیر هر کسی که میخواد مسلمون شه سریع نمیره یه چادر نماز بخره و شروع کنه نماز بخونه...اول با دلش خدارو قبول میکنه قرآنو قبول میکنه و وقتی خدا و قرآنو قبول کرد متوجه میشه نماز یه موهبته یه نعمته...و شروع میکنه به نماز خوندن
من پدر بزرگی دارم که حافظ کل قرآنه تمام وقت اضافشو تو مسجده از وقتی بچه بودم به ما یاد داده که دنبال دلمون باشیم...یه شهر از دستش نون میخورن ولی حتی یک بار هم مکه نرفته....هروقتم از میپرسن که چرا نمیری میگه:هنوز همه گرسنه ها سیر نشدن...
میدونید مشکل ما مسلمونا اینه که به اعتقادات هم احترام نمیذاریم و میخوایم همو به زور متقاعد کنیم...همین باعث شده همیشه بیشتر درگیری ها در جهان بین مسلمونا باشه...بیایید وقتی دیدیم یه نفر دو تا جمله گفت که خلاف نظر ما بود بهش نگیم نادون...بهش احترام بذاریم بخدا به جایی بر نمیخوره
ویرایش توسط sahars : یکشنبه 19 خرداد 92 در ساعت 17:56
تشکرشده 911 در 430 پست
سلام.
از همتون ممنونم كه محبت ميكنين وبهم كمك ميكنين.
تقريبا 8سالي هست كه به حجاب پايبندم اما آرايشم در حدمرتب بودنه (طوري كه خواهرام ميگن توهر چي استفاده ميكني پاك ميكني)
اما باز قلبم ميگه هيچي آرايش نكنم.چون وقتي بيرون ميرم خيليا بد نگاه ميكنن.به خدا دوست ندارم بيرون برم چون هر وقت رفتم يكي بهم گير داده.سرم هميشه به زمينو ديوارو روبرومه امابازم...
گاهي به خودم شك ميكنم ميگم نكنه نبايد شال رنگي بپوشم ياسرتاپابايد مشكي بپوشم؟
ما تويك شهر بزرگ زندگي ميكنيم.منطقه ما چادريا انگشت شمارن ويه طوريه كه تو خيابون اصلي دختراي ناجور ميان كنار خيابون وسوار ماشيناي مدل بالا ميشن.منم هر وقت ميرم توخيابون اصلي بوق ميزنن.نگه ميدارن.نميدونم ايراد ازكجاست؟
تشکرشده 868 در 166 پست
به نام خدا
سلام
امروز صبح کلی وقت گذاشتم و تمام پستهای فبلیتون رو تو تاپیکهای قبلیتون خوندم. مطالبی که خواهم گفت راجع به دید کلی تاپیکهاتون توی این تالار هست. امیدوارم برداشت درستی باشه و مفید واقع بشه.
اینجور که از ظاهر امر پیداست :
1- شما دختری هستید 31 ساله دانشجوی سال دوم رشته مهندسی.
2- با مادرتون و برادر 19 سالتون زندگی میکنید.
3- پدرتون هم شما رو برای نماز صبح بیدار میکرده و هم اهل روابط نامشروع و قماربازی بوده (که کمی اول و آخرش بهم نمیخوره و عجیبه به نظر من!!!) و یکسالی هست که از مادرتون جدا شده.
4- وضع مالیتون خوبه.
5- تمام اطرافیان شما از مرد گرفته تا زن از دور گرفته تا نزدیک اعتقاد چندانی به مسایل و حدود دین و شرع ندارند.
6- بر خلاف بقیه اطرافیانتون شما پوشش چادر و داشتن وقار خانومانه رو انتخاب کردید ولی از طرف همه حتی مادرتون در معرض انتقاد قرار دارید.
7- خواستگار زیاد داشتید و دارید ولی همگی دچار نقصی بودند که مقبولتون نبودند.
8- بسیار مهر طلب هستید و تا حدی ریز بین بر خلاف رشته انسانی دبیرستانتون ذهنتون چهارچوب ریاضی داره (بدلیل زدن تاپیکهای زیاد و جستجوی دلیل برای هر موضوع ذهنیتون!)
9- ارتباط ذهن و بیان و قلمتون روان هست و کمی زیادی دنبال جلب توجه آقایان هستید البته در بیان اینو انکار میکنید.
10- کمی کوچکتر از سنتون فکر و رفتار میکنید.
.
.
.
قصدم از بیان این مطالب نقد شما نبود بلکه توجه به مسائل مختلفتون و بررسی راه بهتر برای رسیدن به خواستتون هست که توی این تاپیک مطرح کردید.
.
به نظر میاد خدا به شما امتیازات زیادی عطا کرده که وجودتون رو مثل یک طلای خاک خورده کرده برای رسیدن به خدا فقط کافیه یک فوت کوچولو روی بعضی از ابعادتون بکنید ، خواهید دید که به سرعت همونی میشید که دوست دارید. با ایمان و ....
.
و اما توصیه برادرانه من به شما دختر خوب خدا :
1- در رابطه با پدر و مادرتون : نه زیادی به مادرتون حق بدید (چون به نظر مادرتون هم در اشتباهات پدرتون بی تقصیر نبودند) و نه با بی احترامی با ایشان رفتار کنید. و نیز اونقدر ها هم پدرتون رو مقصر ندونید به نظر ایشون هم حرفای مردانه ای برای گفتن داشتند که شاید گوشی برای شنیدنش پیدا نکردند.
به گفته اهل عرفان منزل اول در سیر الی الله فتوت هست. یعنی جوانمردی. در قرآن هم در مورد اصحاب کهف اولین صفتشون رو جوانمردی ذکر کرده و اونرو علت هدایت خاصه از طرف خدا مطرح کرده( إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى- آنان جوانمردانى بودند كه به پروردگارشان ايمان آوردند ، و ما بر هدايتشان افزوديم - کهف 13). پس قبل از حلول نور ایمان در قلب باید جوانمرد باشیم و این مرد و زن نداره. گذشت شما و احترام شما به پدر و مادرتون اولین پله هست. و بدونید که دارید با خدا معامله میکنید و خودش طرف شماست نه پدر و مادرتون.
البته علت بعضی از پرخاشگریهات به اونها برمیگرده به سنت و بحران 30 سالگی زنان و نیز مجرد بودنت که انشاء الله به زودی برطرف بشه اما در این حالات هم توصیه بالا فراموشت نشه
.
2- با توجه به روحیات اطرافیان نزدیکتون کلید حل بسیاری از مشکلات محیطی شما نرم خویی به همراه صلابت در اعتقاداتتون هست. قطعا آنها در دل خود به وقار شما و استقامتتون در تصمیمتون رشک خواهند برد اما ممکن هست آنرا بیان نکنند. شما نباید دل سرد شوید از راهی که انتخاب کردید. بدونید که "پایان شب سیه سفید است." این یعنی همون جهاد در راه که قطعا خدا هم در گذر از این شرایط حسابی هواتون رو دارد کما اینکه تا همین لحظه هم در زندگیتون جز این چیزی نمیبینم.
.
3-توصیه اکید در راه تعالی ، داشتن الگو انسانی خوب و داشتن دوست و همنشین خوب است.
بهتر هست شما یکی از بزرگان دین یا اولیا خوب خدا رو بعنوان الگو قرار بدید و تمام تلاشتون رو برای آشنایی با زندگی و رفتار ایشون بکنید استمرار در این کار زندگی شما رو هم رنگ و بوی آن الگو خواهد کرد و نیز بشدت دنبال دوستان و جمع هایی باشید که محوریتش سالم بودن و خدا پسند بودن باشه اولش شاید ارتباط با این جمع ها برایتان کمی سخت باشه اما خواهید دید که به تدریج موانع برطرف خواهد شد و طلوعی جدید در زندگیتان را شاهد خواهید بود.(بعنوان مثال در مورد مرحوم "مرشد چلویی" یا "رجبعلی خیاط" یا بسیاری از شهدا یا حتی معصومین میتوانید سرچ کنید و مطالعه کرده و الگوی مورد علاقه خود را پیدا کنید همه کسانی که راهی رو رفتند الگوی خوبی برای همه ما هستند باید دید کدامشان به مذاق فعلی ما سازگارترند و الا در انتها همه هدفشان یکی بوده)
.
4- ذهنتون رو از سیگاری بودن یا نبودن خواستگارانتون آزاد کنید تا هم از ابعاد دیگه آنها غافل نشید و هم افراد شایسته تری رو عالم خلقت به سمت شما جذب کنه. به ما گفته شده حتی نمک توی سفرتون رو هم از خدا طلب کنید. یعنی ما فقط و فقط مامور به طلب کردن از خدا هستیم و نتیجش رو باید به خودش واگذار کنیم. امیدوارم که خدا یک شوهر خوش اخلاق و با ایمان و محکم رو نصیبت بکنه که بتونی با تکیه به اون راهت رو ادامه بدی.
.
5- از ورزش و حضور در طبیعت بهمراه جمع های سالم (و بعضی اوقات به تنهایی و با خلوت خود) غافل نشو طبیعت خدا یکی از نزدیکترین تونلها برای رسیدن به خودش هست (خودمونی بگم برو با خودت و خدات توی طبیعتش حال کن و ببین چه صفایی و چه نوری بهت میده)
.
در پناه حق.
roze sepid (دوشنبه 20 خرداد 92)
تشکرشده 911 در 430 پست
سلام
امروز صبح کلی وقت گذاشتم و تمام پستهای فبلیتون رو تو تاپیکهای قبلیتون خوندم. مطالبی که خواهم گفت راجع به دید کلی تاپیکهاتون توی این تالار هست. امیدوارم برداشت درستی باشه و مفید واقع بشه.
خيلي ممنونم كه واسم وقت گذاشتين وميخواين كمكم كنين.
اینجور که از ظاهر امر پیداست :
1- شما دختری هستید 31 ساله دانشجوی سال دوم رشته مهندسی.
2- با مادرتون و برادر 19 سالتون زندگی میکنید.
ويك خواهر كوچكتر البته با مدرك دودرجه بالاتر.
3- پدرتون هم شما رو برای نماز صبح بیدار میکرده و هم اهل روابط نامشروع (روابط نامشروعي در حد چشم چراني وصحبتو عوض كردن صدا پشت تلفن واوني كه مورد پسند بود صيغه ميشد.اما از مامانم شنيدم كه با زن خيابوني دوست ميشدياصيغشون ميكرد )و قماربازی بوده (که کمی اول و آخرش بهم نمیخوره و عجیبه به نظر من!!!)(چون مادروپدر وخواهرهاي مذهبي داشت )و یکسالی هست که از مادرتون جدا شده.
4- وضع مالیتون خوبه.
5- تمام اطرافیان شما از مرد گرفته تا زن از دور گرفته تا نزدیک اعتقاد چندانی به مسایل و حدود دین و شرع ندارند.
دخترهاي فاميل نماز ميخونن اما حجاب معني نداره وهمه مثل برادرشونن.خواهرامم كه ازدواج كردن وخانوم برادرم همينطورن.دركل مامانا تقريبا باحجاب اما دخترا بيحجابن.
6- بر خلاف بقیه اطرافیانتون شما پوشش چادر و داشتن وقار خانومانه رو انتخاب کردید ولی از طرف همه حتی مادرتون در معرض انتقاد قرار دارید.مامانم دوست داره چادر بپوشم واز اول هميشه ميگفت تو فرق داري نميخوام بيحجاب بشي.اما من لجبازو يك دنده بودم وميگفتم اگه خدا بخواد چادر بپوشم خودش بهم نشون ميده.البته همينطورم شد وهيچ كجا نزاشتمش كنار.حتي كوهنوردي.
7- خواستگار زیاد داشتید و دارید ولی همگی دچار نقصی بودند که مقبولتون نبودند.
8- بسیار مهر طلب هستید و تا حدی ریز بین بر خلاف رشته انسانی دبیرستانتون(پيش انساني-دبيرستان فني) ذهنتون چهارچوب ریاضی داره (بدلیل زدن تاپیکهای زیاد و جستجوی دلیل برای هر موضوع ذهنیتون!)(از بچگي از رفتار كوركورانه بدون دليل قانع كننده خوشم نميومد)
9- ارتباط ذهن و بیان و قلمتون روان هست (نميدونستم.ميشه توضيح بدين؟)و کمی زیادی دنبال جلب توجه آقایان هستید البته در بیان اینو انکار میکنید.(خب در بين خانوما همين توجهو دارم اما مسلمه كه بخوام بقيه هم بهم توجه كنن.البته توجه سالمو درست واز روي تحسين خوبي)
10- کمی کوچکتر از سنتون فکر و رفتار میکنید.
چون كوچكتر ميخوره بهم ولي اگه بده بايد چكار كنم؟
قصدم از بیان این مطالب نقد شما نبود بلکه توجه به مسائل مختلفتون و بررسی راه بهتر برای رسیدن به خواستتون هست که توی این تاپیک مطرح کردید.
به نظر میاد خدا به شما امتیازات زیادی عطا کرده که وجودتون رو مثل یک طلای خاک خورده کرده برای رسیدن به خدا فقط کافیه یک فوت کوچولو روی بعضی از ابعادتون بکنید ، خواهید دید که به سرعت همونی میشید که دوست دارید. با ایمان و ....
طلا خيلي زياده.مثل آهن زنگ زده اي كه ميخواد خدا تبديل به الماسش كنه.
و اما توصیه برادرانه من به شما دختر خوب خدا :
1- در رابطه با پدر و مادرتون : نه زیادی به مادرتون حق بدید (چون به نظر مادرتون هم در اشتباهات پدرتون بی تقصیر نبودند) و نه با بی احترامی با ایشان رفتار کنید.خيلي وقتا تونستم صبر زيادي بكنم. و نیز اونقدر ها هم پدرتون رو مقصر ندونید به نظر ایشون هم حرفای مردانه ای برای گفتن داشتند که شاید گوشی برای شنیدنش پیدا نکردند.شنيدم وازش كينه ندارم.
پس قبل از حلول نور ایمان در قلب باید جوانمرد باشیم و این مرد و زن نداره. گذشت شما و احترام شما به پدر و مادرتون اولین پله هست. و بدونید که دارید با خدا معامله میکنید و خودش طرف شماست نه پدر و مادرتون.جمله آخر خيلي زيبا بود.
2- با توجه به روحیات اطرافیان نزدیکتون کلید حل بسیاری از مشکلات محیطی شما نرم خویی به همراه صلابت در اعتقاداتتون هست. قطعا آنها در دل خود به وقار شما و استقامتتون در تصمیمتون رشک خواهند برد اما ممکن هست آنرا بیان نکنند. شما نباید دل سرد شوید از راهی که انتخاب کردید. بدونید که "پایان شب سیه سفید است." این یعنی همون جهاد در راه که قطعا خدا هم در گذر از این شرایط حسابی هواتون رو دارد کما اینکه تا همین لحظه هم در زندگیتون جز این چیزی نمیبینم.خدا كه خيلي لطف داره اما من بنده عصباني شده بودم.كه نميخوام باشم.
3-توصیه اکید در راه تعالی ، داشتن الگو انسانی خوب و داشتن دوست و همنشین خوب است.دوستام خيلي خانومو معتقدومهربونن.
بهتر هست شما یکی از بزرگان دین یا اولیا خوب خدا رو بعنوان الگو قرار بدید و تمام تلاشتون رو برای آشنایی با زندگی و رفتار ایشون بکنید استمرار در این کار زندگی شما رو هم رنگ و بوی آن الگو خواهد کرد و نیز بشدت دنبال دوستان و جمع هایی باشید که محوریتش سالم بودن و خدا پسند بودن باشه اولش شاید ارتباط با این جمع ها برایتان کمی سخت باشه اما خواهید دید که به تدریج موانع برطرف خواهد شد و طلوعی جدید در زندگیتان را شاهد خواهید بود.(بعنوان مثال در مورد مرحوم "مرشد چلویی" یا "رجبعلی خیاط" یا بسیاری از شهدا یا حتی معصومین میتوانید سرچ کنید و مطالعه کرده و الگوی مورد علاقه خود را پیدا کنید همه کسانی که راهی رو رفتند الگوی خوبی برای همه ما هستند باید دید کدامشان به مذاق فعلی ما سازگارترند و الا در انتها همه هدفشان یکی بوده)
.
4- ذهنتون رو از سیگاری بودن یا نبودن خواستگارانتون آزاد کنید تا هم از ابعاد دیگه آنها غافل نشید و هم افراد شایسته تری رو عالم خلقت به سمت شما جذب کنه. به ما گفته شده حتی نمک توی سفرتون رو هم از خدا طلب کنید. یعنی ما فقط و فقط مامور به طلب کردن از خدا هستیم و نتیجش رو باید به خودش واگذار کنیم. امیدوارم که خدا یک شوهر خوش اخلاق و با ایمان و محکم رو نصیبت بکنه که بتونی با تکیه به اون راهت رو ادامه بدی.
5- از ورزش و حضور در طبیعت بهمراه جمع های سالم (و بعضی اوقات به تنهایی و با خلوت خود) غافل نشو طبیعت خدا یکی از نزدیکترین تونلها برای رسیدن به خودش هست (خودمونی بگم برو با خودت و خدات توی طبیعتش حال کن و ببین چه صفایی و چه نوری بهت میده)
ميرم كوهنوردي اما بعضي پسرا انگار عقده دارن اذيت ميكنن نميخوام جواب بدم.
- - - Updated - - -
ببخشيدAram_577نميشد بفرستم بعضي جمله هاتونو حذف كردم.
reihane_b (یکشنبه 19 خرداد 92)
تشکرشده 839 در 268 پست
سلام
خیلی گشتم دنبال یه کتابی که عین اون متن رو پیدا کنم و بنویسم.کتاب رو پیدا نکردم.حالا مضمونش رو می نویسم
این کتاب در مورد یه عارف بزرگ معاصر بود.اگه اشتباه نکنم ایت الله انصاری همدانی
ایشون تو یه بخشی می گفت اگه من به قدیم بر می گشتم اینقدر سختی نمی کشیدم برای رسیدن به خدا.راه رسیدن به خدا خیلی راحت تر از اون چیزی بود که من فکر می کردم.
خیلی توضیح نمیدن در مورد اینکه این راه حل راحت تر چیه.اما اشاره دارن به یک سری میان بر تو این مسیر.ایشون الگو قرار دادن و توسل به سید الشهدا رو یکی از بزرگترین میانبر ها معرفی می کنن.
خیلی دنبال انجام کارای سخت و دشوار نباشید.اول سعی در انجام کامل واجبات و اگه فرصت بود مستحبات.ترک گناه هم که در کنارش.باز اگه پیشرفت بالایی داشتید ترک مکرو هات.ولی سعی کنید زندگی عادی خودتون رو بکنید.فقط موارد بالا را رعایت کنید.
فقط خدا
reihane_b (یکشنبه 19 خرداد 92), roze sepid (یکشنبه 19 خرداد 92)
تشکرشده 911 در 430 پست
سلام فقط خدا محترم.ممنونم كه بعد از يك روز كاري باز به فكر بوديد كه به من كمك كنيد.
مطمئن باشيد دعاي خير من بدرقه همه كساني هست كه بهم كمك ميكنن بهتر زندگي كنم.
- - - Updated - - -
من ميخوام ساده بگيرم اما نميشه راحت باشم.
faghat-KHODA (یکشنبه 19 خرداد 92), reihane_b (یکشنبه 19 خرداد 92)
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)