نوشته اصلی توسط
فرشته مهربان
با سلام و احترام و عرض خدا قوت
1 – در صندلی داغ گذشته از شما پرسیده بودم که نقطه عطف زندگیتان چیست ، فرمویدید آشنایی با یک دوست در دوره دبیرستان ، اکنون سئوالم این هست که از چه نظر نقطه عطف برای شما هست ؟ تصور من این هست که جهت زندگیتان بسیار متأثر از این آشنایی بوده است ، آیا تصورم درست هست ؟ عمده ترین ویژگی ( حداقل سه مورد ) این دوست که شما از آن تأثیر گرفته اید چه بوده است ؟
1 - تغییر بینش از روز مرگی به غایت نگری
2 - تغییر نگرش از جزئی نگری به کلی نگری (انرژی روی تعلق به موضوعات باقی نه فانی)
3 - روش ارزشمندی مبتنی بر محور آفرینش و توحید
(صندلی داغ شرایط خودش رو دارم باید کلی بگویم و فرصت باز کردن در اینجا نیست.)
2 – در مسیر زندگی تا کنون و با توجه به تجربه هایی که از خود و دیگران داشته اید کدامها برای شما بیشتر چشمگیر هست( پاسخ این سئوال می تواند چند گزینه هم باشد ) :
الف – مجذوب سالک
نمی دونم.
ب – سالک مجذوب
نمی دونم.
ج - نقش مؤثرتوکل در کسب آرامش
بسیار کلیدی و مهم و تاثیر گذار هست، به طوری که تصور نمی کنم بدون توکل کسی آرامش با ثبات داشته باشد.
د – نقش مؤثر ناآگاهی درتولید احساس ناکامی
درصد بسیار زیادی ، ناآگاهی افراد احساس ناخوشایندی به آنها می دهد. اما علاوه بر ناآگاهی ، عادتهایی که افراد دارند و مبتنی بر مهارت صحیح نیست هم زمینه ناکامی آنها را فراهم می سازد.
ه – نقش مؤثر ناآگاهی در تولید احساس عدم رضایت از زندگی
خیلی نقش چشمگیری هست.
و – نقش مؤثرخودآگاهی در موفقیت
اضافه می کنم خودآگاهی + پافشاری بر بکارگیری آنها و و کنترلگری بر هیجانات و احساسات.
ز –فراوانی مشکل مراجعین مشاوره ، بیشتر اختلافات بین زوجین هست
این اختلافات هست ولی ریشه بیشتر آنها عدم خودساختگی مراجعین هست.
ح – فراوانی مراجعین مشاوره ، بیشتر جوانان و مسائل مبتلابه آنان است
این هم مانند مورد قبلی بیشتر عدم خودساختگی والدین و به تبع آن عدم تربیت صحیح فرزندان.
3 - آیا برای شما پیش آمده زمانی یا روزی حوصله و ظرفیت پذیرش مراجع را در مرکز نداشته باشید ؟ اگر پیش آمده چه کار کرده اید ؟
بله ، تصور می کنم یک بار چنین شد که با پیش بینی وضعیت از منشی خواستم ساعت مراجعین را به روز دیگری جابجا کنند.
4 – با توجه به تجاربتون در کار مشاوره و مشکلات مراجعین جای چه چیز را در فرآیند تربیت در خانواده ها را خالی می بینید که اگر لحاظ شود بعضی از مهمترین مشکلات مراجعین شما فراوانی کمتری را در بر می گرفت ؟
شنیدید می گویند : کلاغه اومد راه رفتن کبک را یاد بگیره، راه رفتن خودش را هم یادش رفت.
الان خانواده ها دچار یک گسیختگی تربیتی و فرهنگی این چنینی هستند.
از یک سو فرهنگ ایرانی، از یک سو فرهنگی اسلامی، از طرف دیگر هم نقش رسانه ها و فرهنگهای غیر بومی و غربی
لذا یک معجون متعارضی از روشها ، اعتقادات و شیوه ها با هم ترکیب شده اند که فرد خودش هم نمی داند یا نمی تواند بین اجزاء روانی اش یکپارچگی ایجاد کند.
به نظرم باید به جای صرفا شعارهای دینی و ظاهر سازی های دینی و ....، ضمن حفظ چارچوب ها و شکل تقیدات دینی، انرژی بیشتری روی محتواها گذاشته شود.
متاسفانه خانواده ها در معرض انقراض هستند.
هم از نظر کمیت در حال کاهش هستند و هم از نظر کیفیت، کارکردهای اصلی خانواده دچار مشکل شده است.
خانواده الان به سویی می رود که توانمندی لازم برای انجام رسالتهای خودش را ندارد.
جای تربیت صحیح دینی ،نه تربیت رسانه ای و شعاری به شدت در خانواده ها خالی هست.
5 - اگر از شما بخواهند مهمترین حرفی که برای جوانان دارید را بیان کنید چه چیز را بیان می کنید ؟ و خواندن چه کتابی را به آنها توصیه می کنید ؟
می گویم جوانان قدیم که سنتی بودند از عقلشون شاید کمتر استفاده می کردند و تقلیدی تحت تاثیر والدین همان نقاط منفی و مثبت را می آموختند و پیاده می کردند. اما جوانان امروز خیلی کمتر از عقلشون استفاده می کنند و تقلید آنها پیچیده تر شده است.
آنها امروز از والدین تقلید نمی کنند که نقاط مثبت و منفی آنها را بازسازی کنند. بلکه رسانه ها با انتشار اطلاعات سطحی به تردستی های ذهنی دست می زنند و در راستای بهره برداری تجاری و سیاسی سعی در شکل دهی اذهان آنها را دارند.
جوانان امروز باید یاد بگیرند آنچه را که نقد می کنند. نقد خودشان هست یا نقدی هست که کس دیگری به او می آموزد.
جوان امروز بسیار تقلیدگر هست. خودش می فهمد. اما چون هر قسمت تقلیدش را از یک جا می گیرد، تصور می کند دیگران او را پخته و تحلیل گر می دانند.
اثر گیری جوانان امروز :
پیامک
چت
فیس بوک
سایت های سرگرمی
سایت های تجاری
بنگاههای اقتصادی تبلیغ کننده
ماهواره ها
ارتباطات اینترنتی و ایمیلی
از طرفی
کمبود مطالعات تخصصی در هر حوزه
جوان امروز به جای اینکه اطلاعات خود را از یک متخصص بدست بیاورد یا سئوالش را نزد او ببرد و تا انتهای شفاف سازی برود.
معمولا به این سایت و آن سایت. به این شبکه و آن شبکه و سایر اطلاعات دم دستی و دست چندم دیگران نوک می زند.
به طور خلاصه: توصیه ام اینست که در هر زمینه به متخصص آن فن مراجعه کنند و تا انتهای آگاهی پیش بروند و توهم آگاهی با مطالعه چند مطلب در چند سایت ، چند روزنامه یا چند شبکه ماهواره ای نداشته باشند.
اما معرفی کتاب برای جوانان:
واقعا با این توصیفاتی که کردم، جوان هیجانات چت و پیامک و سایت های متنوع و تفریحات دیجتالی و سرگرمی های مختلف را کنار می گذارد تا یک کتاب محتوایی بخواند؟!!!!!!
با تشکر
علاقه مندی ها (Bookmarks)