سلام به دوستان
در پیرو صحبتهای فرشته مهربان عزیز که گفتند فکر کنیم راجع به این واژه ها،من کمی از قبل و کمی هم این روزها در موردش متوجه شدم،فک کردم بنویسم تا فرشته مهربان هم راغب بشن زودتر بنویسن!
واژه ها ی حس و حال برای من معنای عمیق ،و درک عمیق از یک موقعیت یا هر چیزی میتونه باشه و همیشه بهش توجه خاص داشتم اما از یه جایی متوجه شدم که این کافی نیست و انگار یک چیزی کمه!اما خب ظرفیت وجودی من در همین حد هست اما به نظر میادعرفا و علمای بزرگ این مرحله از حس و حال رو میگذرونن و به یک حال همیشگی ثابت میرسن که در واقع مقام هست،یعنی به مقامی میرسن که همیشه در اون ایستاده آن و مثل من یا خیلی از کسانی که مبتدی هستن از این حال به اون حال پرش ندارن بلکه به مقامی والا رسیدن و در قرآن به مقام بالای پیامبران اشاره میشه نه به حس و حال شان مثلاً در موقع نزول وحی
یا مثلاً منظور ما از عقل و علم یک چیز سطحی ست یا حداقل اینطور برداشت میشه اما توی قرآن برای سطح بالا و عمیق علم و عقل از واژه حکمت استفاده میشه ،یا حتی خود واژه ی علم در قرآن به معنای عمیق یقین اشاره میکنه ،حالا این ها خیلی از آیه های قرآن رو دربر میگیره که واقعا من دانشش رو ندارم که بخوام اینجا بنویسم ،فقط نکته هایی که ازشون یاد گرفتم رو گفتم،شاید فرشته مهربان بتونن حرفه ای تر بنویسن.
آقا امین ویژگی های مومنی که نوشتید خیلی خوب بود و تقریبا جامع و کامل هست ،گاهی توی بعضی از احادیث یا آیه های قرآن با توجه به موقعیتی خاص یا شأن نزول آیه ای،ویژگی های دیگری هم هست که با جزییات اشاره میکنه،مثلا یکی از آیه هایی که من خیلی دوست دارم و راجع به شب زنده داری مومن هست(وَ الَّذِینَ یَبِیتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِیاماً)یعنی از ویژگی های مومن اینه که شب با خدا خلوت داشته باشه
یا مثلاً توی این آیه زیبا «وَ عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْناً وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً» چقدر زیبا از ویژگی بنده های خاص خدا نوشته،من وقتی این آیه رو دیدم تا مدتها به قدم برداشتن خودم دقت میکردم که مثلاً سعی کنم خیلی مغرورانه قدم برندارم!!!البته که معنای عمیق این آیه خیلی حرفها داره اما من میخواستم حداقل ظاهر این آیه رو رعایت کنم!
چقدر شگفت انگیزه که قرآن برای تک تک لحظه های عمر ما حرف و سخن و برنامه داره!
من کسی نیستم واقعا که بخوام توصیه ای کنم اما توی این ماه عزیز که درهای رحمت یک جور خاصی باز هست پیشنهاد میکنم حتی شده یک صفحه قرآن خونده بشه اینقدر این ماه خاص هست که حتی اگر نخواهیم هم خدا از روی لطف و رحمتش توانایی درک آیه ها رو به آدم میده،طوری که شاید توی ماه های دیگه حتی با خواستن و تقلا کردن مون چیزی دستگیرمون نشه!
فوق العاده ست این ماه...
ممنونم که فرصتی رو به وجود میارید این صحبتها رو بنویسیم.
طاعات تون قبول

علاقه مندی ها (Bookmarks)