با صدای بلند تکرار کنید
همه ی ما افکاری داریم که مانند یک قطار سریع، در ذهنمان غرش کنان می آیند. بزرگ و سنگینند و نمی توان جلوی آنها را گرفت.
* من احمقم (بازنده ام، زشتم و یا هرچیز دیگر)
* شغلم را از دست میدهم؛
* خرابکاری کردم؛
* او به من اهمیت نمی دهد.
هرگز این افکار را زیر سؤال نمی بریم، چون
به نظر ما واقعی و درست هستند.، دقيقا همان چیزی هستند که به آنها ایمان داریم. دائم این افکار را مرور می کنیم. دانشمندان حوزه ی شناختی، به این افکار، افکار خودکار میگویند زیرا هر وقت دلشان بخواهد اتفاق می افتند. این افکار، شرمساری، ترس و شکست را بیدار می کنند. یک راه جالب برای کاستن تأثیر قدرت این افکار خودکار، تکرار آنهاست. با صدای بلند آن ها را تکرار کنید. به این عمل، تکرار تیچنر میگویند؛ به این معنا که اگر در حدود پنجاه تا صد بار، یک چیزی را تکرار کنیم، آن چیز تمام معنا و قدرتش را برای صدمه زدن به ما از دست می دهد. مهم نیست که یک فكر چقدر در ابتدا با ابهت به نظر می رسد، اگر آن را مدام تکرار کنید، احمقانه و مضحک به نظر خواهد رسید. این کار را انجام دهید و ببینید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در چند ساعت گذشته، فکری داشته اید که شما را اذیت کرده است. مثلا فکر اینکه اگر چنین نشود، چه خواهد شد؟
یا فکری که باعث شده درباره مورد خودتان احساس بدی داشته باشید. هر فکری که هست، همین حالا آن را تبدیل به یک یا دو کلمه تبدیل کنید و با صدای بلند تکرارش کنید. آن را حدود پنجاه بار تکرار کنید یا آنقدر تکرار کنید که دیگر با به زبان آوردنش، حسی در شما ایجاد نشود. دیر یا زود، این فکر قدرتش را از دست می دهد، زیرا اهمیتش را از دست داده است. این تفکر صرفا تبدیل به یک کلمه میشود و چیزی نیست که بخواهید آن را باور داشته باشید. توجه داشته باشید که بخشی از قدرت افکار خودکار، به خاطر پنهان بودنشان است و به این دلیل است که شما از آنها دوری می کنید. وقتی شما ضد آن را انجام می دهید و آن را با صدای بلند و بارها تکرار می کنید؛ اهمیت آنها در حد یک تبلیغ تلویزیونی میشود که اغلب آن را می بینید و می شنوید. این افکار تبدیل به کلماتی خسته کننده و کسالت بار میشوند که دیگر انگار آنها را نمیشنوید.

علاقه مندی ها (Bookmarks)