Somebody جان
من هم همیشه وقتی عکس دوستانم رو میدیدم که مهاجرت کردن و در حال پیشرفت هستن، این احساس بهم دست میداد. مدام توی ذهنم خودم رو با اونها مقایسه میکردم. هرچند خودم هم در داخل ایران در حال پیشرفت بودم، ولی میدونستم توانم خیلی بیشتر از اونه ...
اما جالبه که وقتی مهاجرت کردم، دچار افسردگی و وسواس فکری شدید شدم. وارد یه محیطی شده بودم که زبانشون رو نمی دونستم. از خانواده و دوستانم دور بودم و شدیدا احساس تنهایی میکردم. علیرغم مدرک تحصیلی خوبی که داشتم، اعتماد به نفسم به صفر رسیده بود. احساس پوچی میکردم. دقیقا مثل تو از روزمرگی حالم بد میشد ...
یه روز با یه روانشناس غیرمعروف تو ایران تماس گرفتم و جلسات آنلاین رو شروع کردم. اولین سوالاتی که روانشناسم ازم پرسید اینا بود:
احساس ارزشمندی داری؟ احساس خوب بودن داری؟ احساس شایستگی داری؟ احساس زیبا بودن داری؟ خودت رو دوست داری؟
اونموقع جواب همه اینا یه NO پررنگ بود.
بهم گفت چند جلسه باهات کار میکنم تا راه بیافتی و از توانایی هات استفاده کنی. من اونموقع با خودم گفتم داره الکی میگه که دلخوشم کنه. اما کمتر از چند ماه تونستم بلند بشم و مسیر زندگیم رو اونجور که دلم میخواد پیش بگیرم.
عزت نفس پایین و کمالگرایی یه ترکیب خطرناکه ...
یه چند تا جمله هست که اونا رو زندگی کردم:
دکتر هلاکویی میگه زندگی درد آور و رنج آور هست، ولی اونی که یه کاری رو شروع میکنه و کلی رنج متحمل میشه، در پایان روز شادتر از کسی هست که از ترس رنج کشیدن هیچ کاری رو شروع نمیکنه ....
یه جمله هم از سارتر هست که میگه آزادی با مسئولیت همراه هست...
یه سری واقعیت تو زندگی هست که نمیشه تغییرشون داد. مثلا خانواده پدریمون یا زادگاهمون ... یا مثلا کسی که دارای یه معلولیت هست ... این واقعیت ها رو باید پذیرفت و باهاشون کنار اومد ... انکارش هیچ نتیجه ای نداره ... یا همین شرایط کرونا که تا چندماه هیچ راه حلی براش وجود نداشت ....
اما خیلی خیلی چیزها در دنیا هست که انتخابشون دست ما هست ... ازدواجمون، محل زندگیمون، تحصیلاتمون، دایره دوستان وروابطمون، لایف استایلمون، بچه داشتن یا نداشتن، رسیدن به ظاهرمون، ساعت خواب و بیداری، نظم در زندگی، نحوه استفاده از وقتمون و ....
فقط کافیه که به خودت اعتماد کنی و به ارزش واقعی خودت پی ببری و قدم های بعدی رو بر اساس خواسته ها و هدف های خودت از زندگی برداری. اگر از درون به خودت اعتماد داشته باشی، بی نیاز و بی توجه به نظر دیگران میشی ...

علاقه مندی ها (Bookmarks)