3. یکی از کارکنان یک اشتباه جزئی داشته و شما متوجه این موضوع نشدهاید. اما رئیس شما از این مسئله مطلع شده و شتابان به دفتر شما میآید و میگوید:"فلان اشتباهی رخ داده و شما خیلی بی دقت و سهل انگار هستید. شما چطور خودتان را سرپرست میدانید؟"
الف)"حق با شماست. واقعاً متاسفم...باید چک میکردم. دیگر تکرار نخواهد شد.
فوراً همه چیز را مرتب و روبراه میکنم."
ب) "چه چیزی باعث ناراحتی شما شده است؟ ظاهراً امروز از دنده چپ بیدار شدید. من حرفهای شما را نشنیده میگیرم. بدون شک امروز خودتان نیستید و با روزهای دیگر فرق دارید."
ج) "به خاطر اشتباه پیش آمده عذر خواهی میکنم. با این حال، گفتن اینکه من سهل انگار هستم کار درستی نیست و این اظهارات شما در مورد مهارتهای سرپرستیام مرا ناراحت میکند. استانداردهای من و تیمم در سطح بالایی است و اشتباهات هرازگاهی ممکن است پیش بیایند."
نظرات
گزینه (الف) بیش از حد منفعلانه است. سرزنش خود در هنگامی که شما یا تیم تان به صورت کلامی مورد حمله قرار می گیرید، بدین معناست که خواهان بد رفتاری بیشتر از جانب طرف مقابل هستید.
گزینه (ب) احتمالاً گزینه خوبی خواهد بود به شرطی که شما رئیس خود را به خوبی بشناسید و بتوانید با شوخی و بذله گویی خلق او را تغییر دهید. با این حال این رفتار میتواند به عنوان رفتاری بی ادبانه و پرخاشجویانه تلقی شود و از همه مهمتر اینکه، نمیتواند نشان دهد که نه تنها کارتان بلکه خود شما نیز به صورت کلامی مورد حمله قرار گرفتهاید.
گزینه (ج) پاسخ جرأت ورزانه و مناسبی به حمله رئیس محسوب میشود. این پاسخ اشتباه اصلی را تأیید می کند و بابت آن طلب بخشش میکند، ولی به رئیس اجازه انتقاد ناعادلانه از شما یا تیم تان به صورت افراطی را نمی دهد.

علاقه مندی ها (Bookmarks)