سلام
خب مبحث شیرین ازدواج .اما چی شده با این همه دغدغه و ذهن خوانی همراه شده ؟
آقا payam_ss بنظر میرسه قبل از اینکه به این مورد خاص و این خانم که کیس انتخابی شما برای ازدواج هست بپردازیم به چند نکته که در نوشته های شما هست بپردازیم .
زندگی ما پس از ازدواج در امتداد زندگی امروز ما ، افکار ما ، باورهای ما و دغدغه هایی که با آن ها سر می کنیم هست .و مسایل و مشکلاتی که بعدا با آن روبروخواهیم شد همین مسایل و مشکلات حل نشده امروز ماست .
اما مسئله مهمی که اینجا برای من مطرح هست اینه که من اطلاعی در این زمینه ندارم که آیا ایشون الان درگیر رابطه با کسی هستن برای ازدواج یا خیر.
با توجه به اینکه ایشون با شما همکار هستند و کم و بیش با رفتارهاو کلام و نحوه ی برخوردشون آشنا هستین و خودتون هم اشاره کردین که در کل دختر متین وموقری هستند بار باز دغدغه رابطه ی ایشان را با کسی دارین .یعنی شما افکاری رو دنبال می کنین که مسموم هستند و به جای بررسی دست به ذهن خوانی و اگر و اما و شاید و احتمالا و....می زنین .
یا حتی مهم تر از اون ذهنم درگیر این هست که نکنه از همکارهای دیگه مون هم قصد ازدواج با ایشون رو داشته باشن. این مورد بیشتر اذیتم میکنه.
وباز احتمال و حدس و گمان بدون بررسی
مخلص کلام اینکه من تاب و تحمل این رو ندارم که برم جلو و به هردلیلی وصلت ما منحل بشه و از اون طرف شاهد این باشم که ایشون با شخص دیگری ( مخصوصا بقیه همکارها) ازدواج کنه
• یک قاعده که در خواستگاری حتما باید موردتوجه قرار بگیره این هست که صرفا با اقدام خواستگاری و تا زمانی که تعهدی بسته نشده و امضایی صورت نگرفته طرفین هیچ تعهدی به هم ندارند و می تونن در هر مرحله پایان بررسی رواعلام کنند.حتی مراحلی که خواستگاری و آشنایی پیش رفته است تا قبل از عقد رسمی می توانند انصراف دهند و هیچ مانعی نیست لذا توصیه می شود ازدواج گام به گام و مرحله به مرحله (آمادگی .جذابیت .آشنایی.نامزدی .عقد.زندگی مشترک).صورت بگیرد .
• وقتی دونفر می خواهند نسبت به هم متعهد شوند نیاز هست تمام ابعاد( شخصیت،اعتقادات ,باورها ، علایق و سلایق ، نیازمندیها )بررسی شود و این حق را هردوبرای دیگری قائق شوند که در هرجای این بررسی به این نتیجه رسیدند که برای هم مناسب نیستند این ارتباط و این خواستگاری و آشنایی را پایان دهند.به همین خاطر ما مشاوران ازدواج توصیه می کنیم که در گفتگو و شناخت هم، دراطلاعاتی که در جلسات خواستگاری رد و بدل می شود از اطلاعات عمومی شروع شود و مرحله به مرحله خود افشایی ها صورت بگیرد و اینکه به هیچ عنوان اجازه داده نشود وارد فاز احساسی شوند و اگر یکی از طرفین این امر را رعایت ننمود حتما تذکر داده شود، که چون امر ازدواج امر مهمی است و ما در مرحله بررسی می باشیم ومی خواهیم دست به انتخاب شریک زندگی بزنیم نیاز داریم که فعلا در مسایل و شناخت هم منطقی باشیم .پس ابراز احساسات و بیان عواطف را در گام های نهایی و پس از عقد موکول کنیم .
.میدونم که نمیتونم این شرایط رو به راحتی هضم کنم و روی احساساتم تاثیر میذاره
خیلی سعی میکنم که منطقی برم جلو ولی خیلی سخته. از جواب منفی شنیدن اصلا ترسی ندارم . ولی چون با ایشون هر روز چشم تو چشم میشیم ، تحمل روزهای بعدی که عرض کردم، سخته.
اینکه شرایط رو نمی تونین بپذیرین واینکه روی احساست شما تاثیر می گذاره .به نظر می رسه ریشه در کنترل کردن شما و اینکه حق انتخاب رو برای ایشون قائل نمی شین و این احتمالا در بقیه روابط شما نیز مصداق داره . اینکه نه شنیدن براتون سخته . اینکه انعطافتون کمه . و اینکه زودرنج هستین . نه شنیدن برای شما طرد و عدم پذیرش معنی میشه و احساس می کنید به شما بی احترامی شده واین می تونه در زندگی زناشویی و در رابطه با همسر تون اتفاق بیفته که اگر جایی به شما نه بگوید به معنی دوست داشتنی نبودن شما و عدم تایید شماست در صورتی که ما در روابطمون نیاز هست که بعضی جنبه ها و تفاوت و نظرهای دیگریو حتی ضعف های اونها رو بدون این که به خودمون بگیریم بپذیریم
ببینید من کلا به روالی که شما فرمودین آگاه هستم و واقعا هم درستش همینه که از طریق خانواده ها اقدام بشه. اما قضیه اینجاس که من فعلا نمیخوام تا وقتی که مطمئن نشدم کسی تو زندگی ایشون نیست یا پذیرش اولیه بنده رو نداره عالم و آدم بفهمن. اینطوری به نظرم برای جفتمون و علی الخصوص برای من که حساس هستم رو این مسئله خوبه. چون وقتی با یک نفر سر و کار داری میشه این درخواست رو داشت که قضیه علنی نشه اما وقتی قضیه وسعت پیدا میکنه دیگه از کنترل خارج میشه .
اینکه نگرانید که عالم و آدم بفهمن و این حساسیتی که به آن اشاره می کنین و اینکه نگرانید این قضیه از کنترل شما خارج بشود ،ریشه در کنترلگری که در شما روشن میشود ، دارد .شما نگرانید از اینکه بخشی از کار رو که رسمی کردن، خواستگاری هست به خانواده بسپارید .نگرانید که حق انتخاب رو برای دختر خانم قائل بشین از ترس اینکه" نه "ایشون رو بشنوید. اقدامی نمی کنین تا مرغ از قفس بپرد . ازترس و نگرانی که مبادا فرد دیگری در فکر این دختر خانم باشد در اقدام کردن برای خواستگاری تردید دارید .واقعیت این است حتی اگر هم با ایشون ازدواج بکنین مالک روح و فکر او نمی شوید .
یا حتی مهم تر از اون ذهنم درگیر این هست که نکنه از همکارهای دیگه مون هم قصد ازدواج با ایشون رو داشته باشن. این مورد بیشتر اذیتم میکنه.
نگرانی من از این بعد وجودم هست که نکنه شخص دیگه ای تو زندگی ایشون باشه و یا خواستگار فعلی داشته باشن و در صورت انتخاب بنده ، سایه اون شخص روی زندگیمون باشه. از اون مهم تر اینکه اگه وصلت ما شکل نگیره، با یکی از همکاران دیگه ازدواج کنن و تحمل متاهل بودن ایشون در محیط کار با این شرایط واقعا برام سخته.
نگرانی بنده همونطوری که گفتم از وجود شخص دیگه تو زندگی ایشون یا ازدواج با یکی دیگه از همکاران هست. از باب تحمل و مجاورت عرض کردم.
چون خودمم یجورایی حدس میزنم که پای کسی دیگه ای یا خواستگاری در میون باشه. البته میگم قطعی نیست و فقط از روی یه سری نشونه ها حدس میزنم. شایدم حدس من اشتباهه
نمیخوام در آن واحد با شخص دیگری در مقام مقایسه قرار بگیرم
بدتر از اون اینکه اگه ما با هم ازدواج کنیم و بعدا به طریقی بفهمم همچین اتفاقی افتاده شدیدا ناراحت و دلزده میشم.
این هم ریشه در حس مالکیت و ذهن خوانی وحتی بدبینی شما دارد . این یک واقعیت هست که هم دختر و هم پسر قبل از ازدواج کیس هایی را برای ازدواج درنظر می گیرند و به آن ها فکر می کنن و بررسی می کنند و گاها ارتباط می گیرند (البته منظورم به صورت نرمال و استاندارد )و بی نهایت حق انتخاب دارند و کسی نمی تونه بدون دلیل و منطق مانع این انتخاب بشه.و باید به این انتخاب احترام گذاشت . ذهن شما یک فرضیه رو دنبال می کند که هنوز صحت و سقمش برای شما روشن نیست . که اگر هم درست باشد خب همکارتون هم می تونن و این حق رودارند که به عنوان خواستگار پا پیش بگذارند و دختر خانم که ، هم شرع و هم عرف کلید بله رو دستش داده می تونه هریک از شما رو به عنوان همسر انتخاب یا رد کنه . تا زمانی که ایشون تعهدی به شما ندادن حق انتخاب و بررسی دارند .
بالاخره چه خانواده ایشون چه خانواده بنده به مسئله خواستگاری از بعد دیگه ای نگاه میکنن و دغدعه های شخص من یا ایشون رو درک نمیکنن و حتی شاید این نگرانی من برای اونها مسخره باشه.
در حال حاضر با اطلاع رسانی هایی که شده وتحولاتی که صورت گرفته میشه تلفیقی از ازدواج سنتی و مدرن داشت . میشه از مزایای هر کدوم بهره برد واز معایبش دوری کرد . ازدواج هم بعد فردی دارد و هم بعد اجتماعی و این به مهارت شما بستگی دارد که این دو را با هم پیوند دهید . می تونین برای خانواده روشنگری کنین. می تونین از عقاید و نگاهتون به ازدواج و اینکه برا ی شناخت بهتر نیاز هست که هم از بعد فردی یعنی (علایق باورها و روش خودتون برای ازدواج )هم بعد اجتماعی ( نظرات خانواده ها و ازدواج سنتی ) بررسی کنید با خانواده ها صحبت کنید .وقت بگیرید (حداقل 3 ماه برای آشنایی)
ببینید اینکه به قول شما جلسه اول رو به صورت رسمی با حضور خانواده ها خواستگاری انجام بشه یجورایی کلا تو منطقه و فرهنگ ما جاری نیست. یعنی سبک نرمالش اینطوریه که اول به صورت تلفنی توافقات و صحبت های اولیه ( مثلا مادر طرفین) انجام میشه. بعد اگه از لحاظ سن و تحصیلات و ... مشکلی نبود تو فاز بعدی خواهر و مادر پسر میرن خواستگاری و بعد دختر و پسر میتونن چند جلسه با هم صحبت کنن و آشنا بشن
وقتی شما خودتون این پیشنهاد رو به خانواده میدین که این دختر خانم رو زیر نظر دارین و ازشون می خواهید که جلسه رو رسمیت ببخشن و اگر دختر وخانواده ی دختر نیز پذیرفتن.می تونین با صحبت متقاعدشون کنین که نیاز به بررسی و شناخت دارید و بخواهید که به غیر از خانواده اصلی طرفین دوستان و آشنایان و همسایگان از این خواستگاری مطلع نشوند.و تا تصمیم نهایی شما صبر کنند .
. تازه اونم شاید خانواده دختر اصرار کنن که حتما صیغه محرمیت باشه
.
بله بعضی خانواده ها بر حسب آداب و رسوم و فرهنگ با نامزدی و صیغه محرمیت موافق و بعضی مخالفند. این برحسب توافق دوخانواده صورت می گیرد . ولی اینکه در چه مرحله ای صورت بگیرد خیلی مهم است .
آیا واقعا منطقی هست که دو نفر به طور رسمی زن و شوهر بشن بعد بهشون بگن حالا برید تو دوران نامزدی با هم کامل آشنا بشید؟! دیگه وقتی کار از کار گذشته این آشنایی به چه دردی میخوره.
بله حق با شماست .مراحل ازدواج که دربالا هم به آن اشاره شده این بود :مرحله (آمادگی .جذابیت .آشنایی.نامزدی .عقد.زندگی مشترک) با خانواده ها صحبت کنید و فرصت بخواهید تا گام به گام و مرحله به مرحله پیش بروید و این حق رو داشته باشید و برای دیگری نیز قائل باشید که هرگاه به این نتیجه رسیدید که مناسب هم نیستید به این آشنایی و خواستگاری پایان دهید .
علاقه مندی ها (Bookmarks)