به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

 

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3

Hybrid View

  1. #1
    ((( مشاور خانواده ))) آغازکننده

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 21 مرداد 05 [ 15:12]
    تاریخ عضویت
    1386-6-25
    نوشته ها
    9,628
    امتیاز
    327,112
    سطح
    100
    Points: 327,112, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.4%
    دستاوردها:
    VeteranCreated Blog entryTagger First ClassSocial50000 Experience Points
    نوشته های وبلاگ
    7
    تشکرها
    23,886

    تشکرشده 37,362 در 7,160 پست

    حالت من
    Sepasgozar
    Rep Power
    0
    Array
    با سلام و احترام
    این مقاله در مورد اختلال وسواس فکری - عملی هست.
    اما آنچه شما پرسیده ا ید، مربوط به اختلال شخصیت وسواسی یا شخصیت کمالگرا می شود.

    شاید برایتان سئوال باشد که چه تفاوتی بین این دو هست. به طور خلاصه باید بگویم مردم آنچه به اسم وسواس می شناسند که فرد شستشوی زیاد انجام می دهد همان اختلال وسواس فکری - عملی هست.
    در حالیکه آنچه فرد بیشتر افکار وسواسی و کمالگرا دارد با عنوان اختلال شخصیت وسواسی شناخته می شود.

    برای اطلاع بیشتر :

    اختلال شخصیت وسواسی با اختلال وسواس فکری- عملی چه تفاوت هایی دارد؟

    خیلی ها ممکن است اختلال شخصیت وسواسی را با اختلال وسواسی یکی بدانند، در حالی که این دو فرق می کنند. گر چه ممکن است برخی از بیماران هم زمان به هر دو اختلال مبتلا باشند، اما لزوما مبتلایان به اختلال وسواسی شخصیت وسواسی- جبری نیز ندارند.

    در اختلال وسواسی، وسواس ها یا اجبارهای مکرر مانند شست و شو، وارسی، نظم و تقارن آن قدر شدید است که رنج و عذاب قابل ملاحظه ای برای فرد به بار می آورد. وسواس ها یا اجبارها سبب اتلاف وقت می شوند و اختلال قابل ملاحظه ای در روند معمولی و طبیعی زندگی، کارکرد شغلی، فعالیت های معمول اجتماعی یا روابط فردی ایجاد می کنند. وسواس ها به دو دسته ی فکری و عملی تقسیم می شوند.

    در وسواس فکری، فکر، احساس یا اندیشه ی مزاحمی، ذهن فرد را به خود مشغول می کند و برای فرد رنج و عذاب زیادی ایجاد می کند. فرد تلاش می کند، اما نمی تواند از این افکار مزاحم رها شود. افکاری مانند ناسزاگویی به مقدسات، افکار پرخاشگرانه (مانند صدمه زدن به خود یا کسی)، افکار جنسی (مانند دیدن تصاویر یا صحنه های جنسی) مربوط به آلودگی، از جمله افکار وسواسی به شمار می روند.

    وسواس عملی مواردی مانند شست و شو و آبکشی مکرر، وارسی، نظم و ترتیب، و تأکید بر تقارن در چیدمان اشیا را در بر می گیرد.وسواس ها اغلب تحت تأثیر رویدادی استرس زا و اضطراب ناشی از آن، به وجود می آیند و ممکن است به مرور زمان تشدید یا کم رنگ شوند، اما اغلب دیده شده است که وسواس ها بدون درمان، مزمن می شوند. فرق بین اختلال شخصیت وسواسسی با اختلال وسواس در این است که اختلا شخصیت وسواسی در سال های نوجوانی شروع می شده، در حالی که، اختلال وسواسی ممکن است در هر سنی شروع شود. سیر اختلال شخصیت وسواسی یکنواخت است و اغلب در برگیرنده ی ویژگی های شخصیتی ای مانند محدودبودن هیجانات، نظم و ترتیب، مداومت و پافشاری، سرسختی و یکدندگی است.

    بی تصمیمی، کمال طلبی و انعطاف ناپذیری نیز خصیصه ی محوری افراد مبتلا به این نوع اختلال شخصیت به شمار می رود. بیماران مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی رفتاری شق و رق، رسمی و خشک دارند. سوالات عاطفی محدودی دارند و در پاسخ به سوالات توضیحی مشروحی ارائه می دهند. این افراد مهارت های بین فردی چندانی ندارند. رسمی، جدی و فاقد شوخ طبعی هستند.

    آن ها مردم را از خود فراری می دهند، زیرا به اصرار می خواهند دیگران را تحت سلطه ی خواسته های خود در آورند؛ اما اگر کسی به نظرشان مقتدرتر از آن ها باشد، خواسته های او را به نحوی امرانه برآورده می کنند. از آن جا که از اشتباه کردن می ترسند، نمی توانند به تصمیم قاطعی برسند و دایم درباره ی تصمیمی که می خواهند بگیرند، فکر می کنند. آن ها دوستان زیادی ندارند و هر چیزی که بخواهد روال زندگی شان را به هم بزند، آن ها را برآشفته می کند.در حالی که ویژگی های شخصیتی نامبرده در بالا در مبتلایان به اختلال وسواسی دیده نمی شود.


    منبع مقاله: قهاری، شهربانو؛ (1390)، اختلال شخصیت وسواسی- جبری (راهنمای بیمار و خانواده)، تهران: نشرقطره، چاپ اول


    ===========
    در مورد سئوال شما و شناخت مشکل و درمان آن طی مقالات ذیل پاسخ داده شده است. اگر سئوال بیشتری دارید ، لطفا تاپیک جداگانه ارسال فرمایید.
    لینکهای مرتبط با شخصیت کمالگرا یا شخصیت وسواسی:
    http://www.hamdardi.net/thread-15050.html
    http://www.hamdardi.net/thread-15051.html
    http://www.hamdardi.net/thread-36841.html
    خوب هایی که از زندگی لذت نمی برند (تیپ شخصیتی کمال گرا)

    غلام همت آنم که زیر چرخ کبـــود
    زهرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است

    http://www.hamdardi.com
    دسترسی سریع به همدردی و مدیر همدردی با عضویت در کانال همدردی در ایتا

  2. 3 کاربر از پست مفید مدیرهمدردی تشکرکرده اند .

    فرشته اردیبهشت (یکشنبه 29 تیر 04), شیدا. (پنجشنبه 26 فروردین 95), عشق آفرین (سه شنبه 11 خرداد 95)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. درباره این شخص دچار وسواس فکری شده ام
    توسط nokte در انجمن سئوالات ارتباط دختر و پسر
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: دوشنبه 29 آذر 95, 18:59
  2. وسواس من به قد و ظاهر همسرم (2)
    توسط جوادیان در انجمن عقد و نامزدی
    پاسخ ها: 64
    آخرين نوشته: یکشنبه 22 آذر 94, 02:31
  3. وسواس ظاهری دارم ، زندگیم داره تباه میشه
    توسط omidsss در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 6
    آخرين نوشته: چهارشنبه 10 دی 93, 21:36
  4. وسواس فکری دارم
    توسط Milad1 در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: چهارشنبه 23 مرداد 92, 11:08
  5. وسواس روانیم کرده
    توسط اسناء در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 3
    آخرين نوشته: دوشنبه 13 خرداد 92, 17:29

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1405 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 15:18 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.