روابط عاطفی قبل ازدواج ،
قماری که هر دو طرف در ان بازنده اند...
سلام
گاهی که میام سایت و بعضی از تاپیکها رو میخونم ، گاها تاپیکهایی مشاهده میکنم با محتوی اینکه ، اقا پسر یا دختر خانمی ، با جنس مخالف ،قبل ازدواج رابطه عاطفی خارج از چارچوب ازدواج داشته ، این رابطه به سرانجام نرسیده و به هر دلیل به ازدواج ختم نشده، و حالا اون فرد اومده اینجا و میخواد مشورت بگیره ، ابراز تنفر و انزجار از طرف مقابلش بکنه و مسائلی از این دست... امشب فرصتی برای نوشتن دست داد و دوست داشتم مطلبی در مورد این موضوع بنویسم...
یادم میاد اولین سفرهای کاری که به کشورهای دیگه داشتم ، یک عادتی که داشتم این بود که به تمام سوراخهای خارج باید یک سرکی میکشیدم !! از رستورانهای سنتی و محلی گرفته تا مک دونالدها و مراکز تجاری و تفریحی و تاریخی و جاهای عجیب و غریب و وهم اور مثل مراکزی که لات و لوتهای بومی میومدن برای تتو و خالکوبی و... حتی برای اینکه با فرهنگ و رسوم مردم هم اشنا بشم ، خیلی راحت با مردم کوچه خیابون دوست میشدم و به خونه هاشون رفت و امد میکردم و باهشون زندگی میکردم و... خلاصه طوری بود که اگه یک ماه جایی اقامت داشتم تا سه ماه حرف و خاطره برای تعریف کردن از اونجا داشتم ... یادم میاد توی این پروسه سوراخ گردی ! توی یکی از کشورهای دور ، یک روز همینطور سرم رو انداختم پایین و داخل یک مکانی شدم با نور خیلی کم.. کمی که جلوتر رفتم ، تعدادی میز بود که دور هر میز چند مرد ایستاده بودن و در یک فضای تاریک که بالای هر میز ابری از دود سیگار تشکیل شده بود مشغول قمار بودن ... عصبانیت و غیض و خشم در کلام و فریاد و رفتارشون کاملا مشهود بود ... چون روحیات من با این نوع مکانها سازگار نیست سریع از اونجا خارج شدم و اولین و اخرین باری بود که از نزدیک یک قمارخونه رو میدیدم و هر وقت کلمه " قمار " توی ذهنم میاد ، همون تصویر تاریک و مه الود با ادمهای عصبانی و از کوره در رفته توی ذهنم تداعی میشه ، ادمهایی که در فضایی پرتنش و گاها ناسالم مراوداتی با هم دارن .. ادمهایی که اخر هر شب وقتی دارن به سمت خونه هاشون میرن ، دو دسته هستن ... دسته ای که توی قمار اون روز برنده شدن و به فکر این هستن که چطور این پول باداورده رو در قمار روزهای بعد بیشتر و بیشترش کنن و دسته دوم ادمهایی که توی قمار اون روز باختن و به میزان پولی که از دست دادن یا به فکر این هستند که دوباره فردا پولی فراهم کنن و دوباره قمار کنن تا درد اعتیاد قمارشون فروکش کنه و یا اینکه به قدری سنگین در قمار اون روز باختن که عملا پولی برای حضور مجدد در قمار ندارن....
نمیدونم... شاید اگه انتخاب کردن و ریسک حاصل از انتخاب رو نوعی قمار بدونیم ... ... تمام زندگی ما قمار باشه ... چون زندگی تمام ما اکنده شده از انتخاب و ریسک انتخاب کردن.... با این تفاوت که چون ما در بیشتر انتخابهای زندگی کنترل داریم ، شاید شکست در قمارهای زندگی مثل شکستهای قماربازهای کازینوها ، کاملا از اختیار ما خارج نباشه و ما بتونیم با ابزارهای که داریم ، احتمال باخت در قمارهای زندگیمون رو به حداقل برسونیم...
میگن انتخاب شریک زندگی مثل انتخاب یک هندوانه دربسته میمونه ... تنها زمانی میتونی از کیفیت طرف مقابل اگاه بشی که با اون طرفت بری زیر یک سقف و زندگی کنی ... پس حتی ازدواج هم نوعی قمار هست که به جای قمار کلمه بومی "هندوانه دربسته " براش به کار میره .. منتهی همونطور که اشاره کردم قماری که میشه قبلش خودت رو به ابزارهایی مجهز کنی تا ریسک این قمار به حداقل برسه و بشی یک قمار باز برنده... و همونطور که کارشناسها میگن روابط عاطفی که قبل ازدواج شکل میگیره و در نهایت به ازدواج ختم میشه ، شانس باخت در این قمار رو بنا به دلایلی که بارها ذکر شده ، خیلی زیادتر میکنه...
اما صحبت من سر این نوع ازدواجها نیست ، بحث من در مورد روابط عاطفی بین دختر و پسری هست که قبل از ازدواج ، بصورت دوست دختر و دوست پسری ، ماهها و سالها دل در گرو هم میسپارن ، دل میدن و قلوه میگیرن ، چه شبها و روزهایی که چه به صورت مجازی و چه بصورت واقعی در کنار هم سپری میکنن ، چه عاطفه ها و احساسهایی که برای هم خرج نمیکنن و دست اخر شرایط به صورتی رقم میخوره که به هر دلیل بهم نمیرسن ...
توی ذهن من این نوع رابطه بی سرانجام ، دقیقا میز قماری در فضایی تاریک و مه الود و پرتنش رو تداعی میکنه که مدتها دختر و پسر دارن سر این میز دارایی های عاطفی خودشون رو ، رو میکنن و روی این دارایی ها قمار میکنن ... اما وقتی این قمار تموم میشه و این رابطه با وداع باید تموم بشه و طرفین باید قمارخونه رو ترک کنن ، علیرغم اینکه ممکنه هر کدوم از طرفین اون طرف دیگه رو فحش و ناسزا و نفرین کنه ، و اون فرد مقابل رو باعث ویرانی زندگیش بدونه ... اما واقعیت چیز دیگه ای هست ... واقعیت اینه که هر دو طرف در این قمار بازنده شدن ... و شاید یکی از معدود قمارهایی باشه که هیچ برنده ای نداره و هر دو طرف در اون بازنده هستن... هر دو طرف یکی از مهمترین دارایی های زندگیشون رو سر میز قمار باختن .. دارایی که شاید هرگز جبران نشه ... دارایی به نام عاطفه و احساس و بکارت روحی .... خیلی اشتباهه اگه فکر کنیم عواطف و احساسات ما ، درون ما یک منبع بی انتها داره و هر چقدر ازش برای هر جنس مخالفی خرج کنیم تموم نمیشه ... خیلی اشتباهه اگه فکر کنیم بکارت یک اصطلاح صرفا جسمی و فقط دخترانه هست ... بکارت مهمتر بکارت روحی هست .. بکارتی که فقط مختص دختر نیست و یک پسر هم در روابط عاطفی قبل از ازدواج میتونه اون بکارت رو از دست بده ... و چه کار دشواری در پیش دارن دختر و پسری که بازنده قمار عاطفی قبل ازدواج بوده اند و بدون بکری روح و احساس بخوان وارد رابطه اصلی بعد ازدواج با فرد دیگه ای بشن وقتی روح و احساس و روانشون رو در قمار با فرد دیگه ای باختن ...
هر جقدر هم ما توی زندگی عاقلانه رفتار کنیم و تصمیم بگیریم ، باز هم زندگی ما توام با انتخاب و ریسک و قمار هست .. چه خوبه اونقدر هوشیار باشیم که وارد قماری نشیم که باخت در اون جبران نشدنی و یا جبرانی پرهزینه داره و یادمون باشه اگر در این قمار عاطفی باختیم .. نیاز به اه و نفرین طرف مقابل نیست .. چون اون طرف مقابل هم یک بازنده دیگه مثل خود ماست ... قمار باز بازنده ای که معلوم نیست دیگه بتونه برای قمار های عاطفی دیگه زندگیش سرمایه از دست رفته اش رو جبران کنه و یا اینکه هیچ وقت نمیتونه دیگه سرمایه ای جور کنه تا به فکر قمار دیگه ای باشه....

علاقه مندی ها (Bookmarks)