ساره خانم با اجازه شما موضوع را کمی باز میکنم، به این امید که در تصمیمتان تجدید نظر کنید.
در تاپیک ازدواج با خواهر زنم و قصد جدایی از همسرم، آقا حسام آمدند و حرف دلشان را به امید راهنمایی شدن زدند. عده ای سعی کردند معقولانه نظر دهند و راه درست از غلط را با ذکر منطق و دستورات شرعی شرح دهند و عواقب احتمالی تصمیم آقا حسام را به او گوشزد کنند، عده ای نیز او را متهم به بی رحمی، بی اخلاقی، بی لیاقتی در رابطه، ضد و نقیض گویی و... کردند که منجر شد ایشان نه تنها نظرات مثبت و سازنده را نادیده بگیرند، بلکه بیشتر وقتشان را صرف "دفاع" از خود کنند، یا به عبارتی به لاک دفاعی رفتند، نتیجه این میشد که تاپیک بدون نتیجه به بن بست میرسید.
در این میان خانم آنی که در این زمینه بیشتر از سایرین تجربه دارند، مجبور شدند در تیم "پاسخ دهندگان به تاپیک" نقش پلیس خوب را ایفا کنند بلکه دریچه ای برای مکالمه و راهنمایی سازنده با آقا حسام باز کنند و در عین حال موج تنش زا در اون تاپیک را کنترل کنند.
چون همه ما در یک تیم "پاسخ دهندگان به تاپیک" بودیم، شخصاً ترجیح میدادم ایشان یک پست نسبتاً کوتاه تهیه میکردند و علاوه بر "سرزنش و قضاوت اکیداً ممنوع"، توضیح بیشتری برای "چرا نباید سرزنش و قضاوت کرد" ارائه مینمودند. بالاخره همه بینش دوستان باتجربه را ندارند و طبیعیه خطایی از دوستان بی تجربه (اکثریت انجمن) سر بزنه.
حالا احساس شما رو به خوبی درک میکنم، در جمعی که همه ایستاده و برقرار هستند، احساس میکنید که افتاده اید، طرد شده اید و بابت آن تمایل به رفتن دارید. واکنش شما به نظر من کاملاً طبیعیه و بهتون حق میدم اما عجله نکنید و کمی صبور باشید. آدمیزاد در موقعیت حساس ممکنه چیزهایی رو بگه درصورتی که قلباً قصد بدی از بیان آنها نداره...
من، شما و تقریباً اکثریت انجمن در مسائل روانشناسی ناپخته و بی تجربه هستیم. اولین قدم اینه که این واقعیت رو بپذیریم، اونموقع راحتتر میتونیم با رفتارها و مسائل ناشناخته ای که در این انجمن رخ میدهند کنار بیایم. (آنچه در آيينه جوان بيند، پير در خشت خام بيند.)
مثال میزنم! دیروز پاسخ خانم آنی به یکی از مراجعین را مطالعه کردم. وقتی به انتهای پست ایشان رسیدم، احساس بدی داشتم، اصلاً برام قابل فهم نبود چرا چنین پیشنهادی به آن خانم داده اند آن هم بعد از کلی زجر کشیدن آن خانم از شوهرش. ولی این طبیعت جاهل بودنه. بهتره بجای جبهه گرفتن، سعی کنیم پاسخهای دوستان باتجربه رو صرفنظر از متفاوت بودنشان با دیدگاه خودمان، بررسی و موشکافی کنیم بلکه قدم به قدم به بینش آنها نزدیکتر بشیم. سعی کنید اقدام دیروز آنی خانم جهت برقراری نظم در تاپیک را "شخصی" فرض نکنید، حتی اگر جنبه مثبت آن اقدام برای شما (هنوز) قابل فهم نیست.
من فکر میکنم شما نیروی مثبتی برای این انجمن بودید و خواهید بود. حیفه بخاطر مسائلی گذرا از این انجمن برید. نگاهی به اطرافتون بیاندازید متوجه میشید که همه مایلند در نظرتون تجدید نظر کنید. روی دوستان رو زمین نندازید! :-)

علاقه مندی ها (Bookmarks)