RE: الگوهای رفتاری درحل مشکلات
سلام خدمت دوستان
تولد همسر نزدیک بود.من هم با زبان روزه در گرمای طاقت فرسای تابستان دنبال هدیه مناسبی براش بودم.
هرچقدر گشتم اما اون چیزی رو که میخواستم پیدا نکردم.
رفتم خونه.تا در رو باز کردم قیافه خشمگین همسرم رو دیدم که میگه:
هیچ معلومه کجایی؟یک روز هم که من خونه ام تو خونه نیستی(حالا تازه از خواب بیدار شده ها !)..تو از اولشم همینوطوری بودی....
جواب من:
بشکنه این دست که نمک نداره...بی چشم و رو واسه تولد تو رفته بودم تو این گرما ازین مغازه به اون مغازه..تو لیاقت محبت منو نداری
تعمیم دادن مشکل/استفاده از جملات نا امید کننده/در نهایت دعوا و دلخوری و قهر
حالا این الگو رو مرور کنیم :
مریم جان عزیزم..دوست دارم وقتی چشمام رو باز میکنم تورو ببینم...وقتی خونه نیستی این سکوت و این سوت و کوری خونه واقعا منو آزار میده
جواب من:
عزیزم من بیشتر از تو دوست داشتم روز تعطیل کنار تو باشم.اما چون مناسبت فرخنده و مهمی در پیش رو داریم مجبور شدم کمی تورو تنها بذارم.
رد و بدل کردن جملات عاشقانه/درک طرفین/ایجاد علاقه بیشتر در هر دو طرف/مدیریت دلخوری و جلوگیری از ایجاد دعوا
موفق باشید
یه مورد دیگه
زن خیلی تو خونه کار کرده و خسته شده
شوهر از سرکار اومده و میبینه اخمای خانومش تو همه.
شوهر:
باز که رو ترش میکنی...اه ! هر بار که من از میام خونه تو همین جوری هستی..انگار غمباد گرفتی...
زن:
خسته شدم...از صبح تا شب باید بشورم و بسابم...انگار که من کلفتم...فکر کردی خیلی هنر میکنی میری پشت میز میشینی؟دو روز بمون تو خونه تا ببینی چقدر سخته کارای خونه
تحریک هر دو طرف به دعوا/موندن خستگی مضاعف در طرفین/دلخوری و قهر
الگوی ذرست رو مرور کنیم
شوهر:
عزیزم ..نبینم خانومم ناراحته...اخماتو وا کن ببینم ...چی باعث شده عزیز من دلخور بشه....
زن:
چیزی نیست عزیزم...کمی خسته شدم....نمیخواستم به تو اخم کنم.فقط کارام کمی زیاد بوده امروز.جسمم کمی خسته شده.میخوای دو تا چایی بریزم باهم بخوریم تا خستگیمون در بره؟
حل مشکل در ارامش/عدم ایجاد دلخوری/نزدیک شدن زوجین به همدیگه/
گاهی برای رشد کردن باید سختی کشید،گاهی برای فهمیدن باید شکست خورد،گاهی برای بدست آوردن باید از دست داد،چون برخی درسها در زندگی فقط از طریق رنج و محنت آموخته میشوند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)