به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

 

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 8 , از مجموع 8

Hybrid View

  1. #1
    سرپرست سایت

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1388-1-03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    8,092
    امتیاز
    169,059
    سطح
    100
    Points: 169,059, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    SocialRecommendation Second ClassCreated Blog entryVeteranOverdrive
    نوشته های وبلاگ
    4
    تشکرها
    27,744

    تشکرشده 36,137 در 7,447 پست

    Rep Power
    1105
    Array



    به نظر من ، ریشه اصلی حسادت در نارضایتی از خود و داشته های خود است که ریشه در ضعف یا عدم عزت نفس دارد .


    وقتی در وجود کسی چنین احوالی باشد ، آنچنان نسبت به داشته های خود غافل است یا این داشته در نظرش بی اهمیت است ، ( به علت خلاء عزت نفس ) که همون داشته هایش را وقتی در دست دیگری می بیند برایش خیلی جلوه دارد ( مرغ همسایه غاز است ) و احساس محرومیتی توأم با رنج در او ایجاد می شود و نسبت به دارنده آن واکنشی منفی در درون و حتی گاه در رفتار و عمل که بیانگر اعتراض به دارا بودن اوست نشان می دهد که نام آنرا حسادت گذاشته اند .

    حتی گاه افرادی که به دیگری حسادت می کنند به وضوح می دانند و می بینند که خود از اونها متمول تر و دارا تر هستند ، یعنی اینجا دیگر بحث مقایسه هایی که فرد احساس همطرازی با شخصی که حسادت بهش داره نیست بلکه طراز خودش را حتی بالاتر هم می بیند . همینجا بر ما معلوم می شود که ریشه در جایی دیگر است .

    نظری به حکایت آدم و ابلیس و سجده نکردنش ، می گوید کار ابلیس ( تکبرش ) از روی حسادت بود ، و حسادت او نیز از عدم رضایت نشأت گرفت ، چرا که با آن که در اثر کثرت عبادت به مقاماتی معنوی رسیده بود اما چون اون عبادتها با نیتی غیر خالص که ناشی از عدم عزت نفس بود ( نیتش قرب و مقام بود نه بندگی ) احساس رضایت درونی او را فراهم نساخت و از این که آدم عیله السلام مسجود باشد ناراضی بود چون در اصل از خودش راضی نبود .

    و ریشه ضعف عزت نفس نیز عدم شناخت عمیق از خود و ارزشهای وجودی است .

    پس شاید بتوان نتیجه گرفت که برای رفع حسادت ، پی گیری خویشتن شناسی ای ضرورت دارد که منجر به قوت عزت نفس گردد و در پی آن رضایت از داشته ها و تلاش برای رشد و کسب نداشته هایی که داشتن آنها لازم است حاصل آید ، و فردی که چنین سیری داشته باشد به حالت و نگرش و جایی می رسد که کمترین توجهش به این خواهد بود که دیگران چه دارند و چگونه اند همیشه از آنچه دارد راضی و خشنود و در آرامش است ( بی زیاده خواهی و حرص و آز )






  2. 14 کاربر از پست مفید فرشته مهربان تشکرکرده اند .

    .saber. (جمعه 26 دی 93), ayda86 (پنجشنبه 08 اسفند 92), Eram (یکشنبه 24 فروردین 93), meinoush (یکشنبه 24 فروردین 93), فرشته مهربان (یکشنبه 19 شهریور 91), آرام عشق (جمعه 26 دی 93), تیام (جمعه 03 مرداد 93)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مقايسه انتقاد سازنده و انتقاد مخرب:
    توسط khaleghezey در انجمن مهارتهای ارتباطی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: شنبه 17 بهمن 94, 11:58
  2. چرا رئيسم تا اين حد با من سرد و بداخلاق شده؟
    توسط sasha در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 5
    آخرين نوشته: جمعه 28 فروردین 94, 13:45
  3. از رئيسم خوشم اومده چجوري نظرشو راجع به خودم بفهمم؟
    توسط پر خيال در انجمن سئوالات ارتباط دختر و پسر
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: شنبه 09 آذر 92, 11:03
  4. مقايسه من با...
    توسط roze sepid در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 10
    آخرين نوشته: پنجشنبه 22 فروردین 92, 11:49
  5. مقايسه غذاي دانشجو در كشورهاي مختلف
    توسط parnian1 در انجمن سرگرمی و تفریح
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: یکشنبه 01 آذر 88, 15:10

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1405 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 09:11 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.