حنان جان اگر بخوام به هرچه در این تاپیک مطرح شده جواب بدم، به قول غزاله باید طومار بنویسم. هدف اصلیم هم پاسخ گویی به تاپیک نبود، فقط اومدم این سوال رو جواب بدم. [/color]
quote='kamran2007' pid='102859' dateline='1268662940']
و در مورد صداقت با برنامه، ای کاش کسی برا من فرق صداقت با برنامه با دروغ گفتن با برنامه رو تعریف بکنه؟ چون من فکر میکنم جفتشون یکی هستن...[/quote]
این دو تا خیلی با هم فرق می کنند، کسی که با برنامه دروغ می گه، خودش می دونه که داره اشتباه می کنه، داره برای دروغ که بزرگترین گناهه برنامه ریزی می کنه.
اما اونکه برای صادق بودنش برنامه ریزی می کنه، ارزش های اخلاقی خودش رو زیر سوال نمی بینه. یا می گه جامعه ظرفیت صداقت من رو نداره، یا می گه برای رسیدن به هدف والاتری مجبور به اینکار شدم یا ...
خلاصه اینکه دروغ بابرنامه در شخص احساس گناه پدید میاره، اما صداقت با برنامه می تونه حتی انسانی جلوه کنه!
البته متوجه منظور شما هم هستم که می گی اینها با هم فرقی ندارند. چون به هرحال انسان ها دو دسته ن، یا برای پیمودن "راه حق" مصر هستند و خیلی جدیت به خرج می دن، یا حق رو وقتی انتخاب می کنند که خیلی باعث ضررشون نشه. [/align]
[align=justify]
پینوشت... با وجود همه اینهایی که گفتم، اون طومار نانوشته ی غزاله رو هم درک می کنم. می فهمم هر انسانی ظرفیت های اخلاقی و انسانی خودش رو داره، نمی شه از همه انتظار داشت تحت هر شرایطی صادق بمونن، هزینه های صداقتشون رو پرداخت کنند، ایمان داشته باشند انتخاب "حق" هیچوقت باعث ضرر انسان نمی شه، و همیشه یادشون باشه عمرشون حتی کوتاه تر از عمر یک درخته و مادامی که در پرورنده ت صدق می کنی(صداقت فقط محدود به راست گویی نیست) فرقی نمی کنه که همه انسان ها برات هورا بکشن یا همشون ازت رو برگردونن.
در این شرایط فقط می شه گفت کاش در جامعه ما انتخاب صداقت به یک روح پولادین احتیاج نداشت!
[/align]
[/quote]
از اونجا که پاسخ به سوال من داده شده، من هم فقط میخوام در مورد پاسخی که داده شده نظرم رو بگم،
صداقت با برنامه= گاهی اوقات راست بگیم، و البته گاهی اوقات هم نگیم، یعنی یا واقعیت رو نگیم یا دروغ بگیم
دروغ با برنامه= گاهی اوقات دروغ بگیم بر اساس مصلحت یا ...و البته گاهی اوقات هم دروغ نگیم یعنی راست بگیم...
بنابرین،
چون ریاضی خوندین،
P= راست گویی
q=دروغ گویی
q \/q ~= ~P \/ P
~P=q
بنابرین صداقت با برنامه و دروغ با برنامه هم ارز هستن...
البته اینجا من از این فرض استفاده کردم که در صداقت با برنامه، نگفتن هم حکم دروغ گفتن رو داره...
که البته با این موافقم، این خودش جای بحث جداگانه داره...
در مورد احساس گناه هم، دروغ دروغه...آدمی که به این موضوع حساس باشه در هر حالت هر وقت دروغ میگه، احساس گناه رو داره...
صرفاً در مورد موضوع این تاپیک، اون هدف والاتر، چیزی جز خودخواهی و منفعت طلبی شخصی میتونه باشه؟!
K

[/align]
علاقه مندی ها (Bookmarks)