سلام دوست عزیز
احسن به شما که در تشخیص مشکل خود موفق بوده اید.
بله شما کمالگرا هستید.
اولا بگویم که کمالگرایی ضرورتا چیز بدی نیست. اما به خاطر آفتهایی که به آن اضافه می شود باید تحت بررسی و کنترل قرار بگیرد.
اما درمان کمالگرایی شاید به سادگی چند خط نباشه و نیاز به مشاوره حضوری داشته باشه. اما من در چند خط سعی می کنم یه کمی اطلاعات در اختیارتون بگذارم، فراموش نکنید شما می توانید این مشکل را حل کنید به شرطی که در محل سکونت خود ، مشاوره حضوری هم داشته باشید.
خصوصیات کمالگرایی با مسائل مختلف دیگری مرتبط است، اضطراب، سهل انگاری، اعتماد به نفس پائین ، پرتوقعی، زودرنجی، خسیس بودن، وسواس در امور مختلف داشتن و ....
اما آن چیزی که به عنوان ریشه ای باید روی آن کار شود بحث اعتماد به نفس است. و کاهش دادن اهداف بزرگ و ایده آل طرف به پله های نازلتر.
در بحث اعتماد به نفس باید ارزشمند بودن انسان ( بدون کسب هیچ امتیازی) مد نظر قرار بگیرد. مثلا شما در اینجا برچسب های منفی زیادی به خود زده اید، تنبل و ....، شما حتی اگر همه این صفات را هم داشته باشید باید خود را با ارزش بدانید، چرا که یک انسان هستید. شما نباید خود را به شرط دارا بودن امتیازات خاصی ، ارزشمند بدانید.
شما به جای دید انتقادی و منفی بینی در مورد خودتان که خود به کاهش اعتماد به نفس شما می انجامد، نیاز است که بر عکس عمل کنید.
شروع کنید یک مدت به یادداشت نقاط مثبت خود از ریز تا درشت. موفقیت شما فقط قبولی در دانشگاه و ...، نیست. شما باید حداقل هزارتا نقطه مثبت در خود بیابید.( حداقل را گفتم، اگر نمی توانید پس سریعا به مشاور مراجعه کنید.، چون هر انسانی بی نهایت نقاط مثبت می تواند داشته باشد، اما ممکن است نتواند آنها را بیابد یا رشد دهد).
وقتی روی نقاط مثبت خود پافشاری می کنید، هم اعتماد به نفستان ترمیم می شود، هم به خاطر انرژی ناشی از این طرز تفکر ، انگیزه بالایی در شما ایجاد می گردد که می تواند شما را به حرکت وادار کند.
اما در بعد مهارتی نیاز است که هدف های خود را به قطعات بسیار بسیار کوچک تقسیم کنید.
در این صورت مجبور نمی شوید، تا دقیقه 90 صبر کنید. چون قطعات بسیار کوچک هستند مثلا از نظر زمانی 30 دقیقه، لذا ممکن است یک پروژه یا یک کاری که به چندین ماه نیاز دارد، شما بتوانید همین نیم ساعت ها را به راحتی انجام دهید. اما اگر قدمهای گنده برای خود لحاظ کنید ، مرتب کار را به عقب می اندازید.
البته بسیار تکنیک های دیگری هم هست. که حتما باید در جلسات حضوری پیگیری شود.

علاقه مندی ها (Bookmarks)