سلام:
دوستان بابا چقدر بی حوصله این..من دارم تکتک شهرهای استانمونو نشونتون میدم ها....
اونم مفت و مجانی.....
دست به کار شید....
ایذه
خوزستان در بحث جاذبه هاي تاريخي با برخورداري از پيشنيه اي غني از تمدنهاي باستاني ايران زمين جايگاه خاصي دارد و جاي جاي استان از شوش و شوشتر و ايذه گرفته تا بهبهان و مسجدسليمان و اهواز که هر يک نشاني از هويت تاريخي اين مرز و بوم را بر تارک خود دارند، بازديد کنندگان علاقه مند به اين جاذبه ها را به گرمي پذيرا هستند. شهرستان ايذه واقع در منطقه کوهستاني شمال خوزستان در 205 کيلومتري شمال شرق اهواز، مرکز ايالت آياپير در دوره ايلاميان بوده و يکي از موزه هاي بي نظير سنگ نگاره ايران و جهان محسوب مي شود. بيشتر آثار ديدني و با ارزش ايذه که در دوره پارتها نيز از شهرهاي مهم ايران زمين بوده است ، به صورت نگارکنده وگنجينه هاي جاويدان نقش برجسته ها بر دل کوه هستند که از وراي قرنها، استوار و پرشکوه همچنان ايستاده اند و عظمت آنها گويي گذر زمان را به سخره گرفته است .
کول فره " واقع در هشت کيلومتري شمال شرق دشت ايذه ، "اشکفت سلمان " در جنوب شهر ايذه ، شيرهاي سنگي که يادماني از شجاعان بختياري و "خونگ اژدر" يادماني از دوره ايليماييده ا به شمار مي روند، ازجمله آثار ديدني اين شهرستان هستند.
در اين نگارکنده ها، عبادتگاه نارسينا (از خدايان عيلامي ) صحنه هايي از نيايش شاهان ، قرباني کردن براي خدايان و آيينهاي مذهبي و غيرمذهبي را بر سينه خود به يادگار دارد
اشکفت سلمان (نيايشگاه تاريشا) دربرگيرنده چهارنقش برجسته ايلامي است که نيايش "هاني " پادشاه محلي آياپير به همراه وزير و خانواده اش را به نمايش گذاشته است . خونگ اژدر يا تنگ نوروزي نيز نقش برجسته اي از زمان ايلاميان مربوط به حدود چهار هزار سال پيش از دوران ايلاميان و "خونگ کمال وند" و "خونگ يارعلي وند" نيز نشان از دوران اشکانيان بر پيشاني دارند
شوش
شهر شوش درشمال غرب خوزستان ، شهري است با قدمت چند هزار ساله که تاريخ ، نام آن را به عنوان نخستين خاستگاه شهرنشيني و يکجانشيني در ايران به ثبت رسانده است .
اين شهر حدود دوهزار و 400 سال پيش ، مرکز و پايتخت دو امپراطوري بزرگ و متمدن ايلام و هخامنشي بوده است که فرمان جهاني حقوق بشر کوروش کبير در اين منطقه يافته شده است . بقاياي دوران باشکوه شوش درويرانه هاي چهارتپه "آکروپل "، تپه "آپادانا"، شهر "شاهي "، شهر"صنعتگرØ §ن يا پيشه وران " به جاي مانده است . مقبره "دانيال نبي (ع )" قلعه شوش "شهر شاهي "، "کاخ شاوور" ومعبد باستاني "چغازنبيل " از مهمترين آثار اين شهرستان به شمار مي آيند.
شهر سه هزار ساله دورانتاش (معبد چغازنبيل ) در نزديکي شهر کنوني شوش از آثار ثبت شده جهاني فهرست يونسکو مي باشد که شکوه و عظمت خاصي دارد.
منبع: jamjameh.parsiblog.com/428788.htm
سلام:
داشتم با خودم فکر می کردم چقدر حیف از خوزستان گفتم ولی از سرزمین لاله ها نگفتم...دیدم چه اشتباهی که باید اولین تاپیکم این می بود چون این اولین چیزیه که با نام خوزستان تو ذهن ها میاد...خیلی ها هم برای مسافرت این سرزمین لاله ها رو انتخاب می کنند..
اینم تنها چند تصویر تا شما هم جزئی از راهیان نور باشید.
بسم الله:

سلام:

علاقه مندی ها (Bookmarks)