دختری در دهکده شیوانا دچار سوختگی شد و بخشی از صورتش به خاطر این سوختگی آسیب دید. دخترک آنقدر از این آسیب آزرده شد که خودش را در خانه زندانی کرد و چندین هفته بیرون نیامد. پدر و مادر دخترک چون نگران سلامتی دخترشان بودند نزد شیوانا آمدند و از او خواستند تا با دخترشان صحبت کند و او را به شکلی آرام سازد.تعیین مقصد نگاه
شیوانا پذیرفت و عصر همان روز با دست و پایی گل آلود و موهایی که روی آنها آرد ریخته بود نزد دخترک رفت. دخترک بلافاصله شیوانا را شناخت و بی توجه به شکل وقیافه شیوانا شروع به درددل کرد و از زخم زشت صورتش سخن گفت. شیوانا لبخندی زد و گفت:" به نظر تو اگر من الآن با همین وضع در بازار دهکده راه بروم کسی در شیوانا بودن من شک می کند!؟"
دخترک سری تکان داد و گفت:" گمان نکنم. مردم حتما با خودشان می گویند لابد شیوانا در جایی کار می کرده و آنجا چنین خاک آلود و آشفته شده است!؟"
شیوانا لبخندی زد و گفت:" بیا با هم به بازار برویم تا به تو نشان دهم که مردم حتی متوجه این گرد وخاک روی لباس ها و سروصورت من نمی شوند!"
آنگاه شیوانا همراه دختر به بازار دهکده رفت و در آنجا سرگرم صحبت با مردم و خرید بعضی اجناس شد. هیچکدام از مردم دهکده نسبت به بدن خاک آلود و آشفته شیوانا واکنشی نشان نداد و بسیاری اصلا متوجه تفاوت او با گذشته نشدند.
وقتی دوباره به منزل برگشتند ، شیوانا از دختر پرسید:" نظرت چیست؟"
دخترک با تعجب سری تکان داد و گفت: " این خیلی عجیب است! هیچ کس متوجه قیافه درهم و خاک آلود شما نشد!؟ چطور چنین چیزی ممکن است!؟"
شیوانا لبخندی زد و گفت:" چون من جهت نگاه آنها را به سمت خاکهای سروصورت و لباسم نکشاندم. مردم به جایی نگاه می کنند که ما می خواهیم آنها آنجا را ببینند. وگرنه هیچ کس به لباس و سرووضع ما کاری ندارد. تو اگر دائم نگران آن بخش آسیب دیده صورت ات باشی و سعی کنی همواره به شکلی آن را از انظار مردم پنهان سازی ، در واقع به طور غیر مستقیم نظرها را به سمت آن بخش از صورت ات جلب می کنی.
در حالی که اگر خودت نسبت به آسیب صورت ات بی تفاوت باشی ، در اندک مدتی خواهی دید که دیگر هیچ کسی آن آسیب را نمی بیند و بابت آن تو را سرزنش نمی کند. در واقع این خود ما هستیم که به مردم می گوئیم به کدام بخش از اندام ما خیره شوند و چگونه با ما برخورد کنند!!
به جای زندانی کردن خودت بابت آسیب نه چندان مهم صورت ات سعی کن اصلا به زخم صورت ات فکر نکنی و کاملا عادی و معمولی زندگی کنی!"

علاقه مندی ها (Bookmarks)