به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 32
  1. #11
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    با سلام
    " سعيد نوروزي جويناني " كارشناس دفتر پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور درباره رفتارهاي اعتيادي ، مي‌گويد: انواع و اقسام رفتارهاي اعتيادي مانند اعتياد به الكل، كار ، تلفن همراه و يا اينترنت دامن‌گير برخي از افراد شده‌است كه با پناه بردن به چيزي از خارج از خودشان احساس آرامش مي‌كنند.
    به‌گفته وي، هسته اصلي يك رفتار اعتيادي از آنجا ناشي مي‌شود كه فرد به دنبال شيوه‌اي است براي حل يكي از مشكلات خود و در اين راه انجام يك رفتار را براي حل مشكل خود مناسب مي‌بيند.
    فعاليت‌هاي حرفه‌اي ، شغلي و ارتباطي معتادان به رفتارهاي اعتيادي تحت تاثير اين رفتارها قرار مي‌گيرد.
    نوروزي تصريح مي‌كند : فزاينده و صعودي بودن رفتار ، عدم موفقيت براي قطع رفتار توسط شخص ، عدم قدرت فرد در خودداري از اين رفتار برغم وجود پيامدهاي منفي ، ايجاد رنجش براي خود و ديگران به خاطر رفتار اعتيادي ، احساس گناه داشتن از جمله مولفه‌هاي يك رفتار اعتيادي است.
    اين كارشناس مي‌گويد : جو احساسي به نام "شرم زهرآگين" در برخي افراد باعث مي‌شود اين افراد خود را به عنوان يك موجود دوست داشتني فرض نكنند و مي‌خواهند چيزي غير از خودشان باشند.
    وي يكي از روش‌هاي پيشگيري از اعتياد را پذيرش " خود واقعي " خود مي- داند و مي‌گويد: يكي از عوامل بروز معضل اعتياد فرار از " بي‌خودي " توسط فرد و پناه به رفتارهاي اعتيادي است.
    "براتي‌سده" يك مقام سازمان بهزيستي‌كشور نيز در خصوص "رفتارهاي اعتيادي" گفت : اين بحث اخيرا مطرح شده است و موضوعاتي چون"روابط جنسي"،"اينترنت"، "پرخوري " و "تلفن همراه" را در بر مي‌گيرد.
    به‌گفته وي ، وجه مشترك تمامي رفتارهاي اعتيادي ، اين است كه وقتي فرد به اين رفتارها مبتلا شد ، نمي‌تواند از انجام آن دست بكشد و دچار "تكانه" يا " اضطرار" براي مبادرت به اين رفتار مي‌شود.
    اين مقام بهزيستي اضافه مي‌كند : انجام اين رفتارها موانعي را در قبال عملكرد اجتماعي و شغلي فرد ايجاد مي‌كند.
    "براتي‌سده" ضمن اعلام اين مطلب كه دركشور به طور سازمان يافته و منسجم رفتارهاي اعتيادي بررسي نمي‌شود، مي‌گويد: انكار كردن اين موضوعات به دليل قبيح دانستن برخي از آن‌ها در جامعه دليل بر نبود آن نيست و دستگاه‌هايي چون وزارتخانه‌هاي رفاه، بهداشت ، فرهنگ و ارشاد اسلامي و آموزش و پرورش بايد به منظور حل مشكل در اين عرصه وارد شوند.
    كارشناسان امرمعتقدند بررسي جامع اين رفتارها و يافتن راهكارهاي مقابله به‌آن نيازمند مشاركت مراكزي چون سازمان ملي جوانان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ستاد مبارزه با مواد مخدر ، سازمان بهزيستي ، وزارت علوم تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت است.
    منبع : ایرنا

  2. #12
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام عزیزان
    تبادل پیامها از طریق پست الکترونیکی خوب و مفید است ، اما چندان جالب نیست .
    گاهی لازم است تا با شیوه ای زنده تر ،فعالتر و فوری تر ارتباط برقرار نمود. در این شرایط بهتر است از IRC استفاده نمود.
    IRC مخفف واژه Internet Relay Chat است و امکان گفتگوی متنی بلادرنگ و بلافاصله را برای کاربران مختلف فراهم می سازد.
    برای استفاده از این امکان شما با استفاده از یک کلاینت یعنی نرم افزاری مانند MIRC به کارگزاران ارائه کننده این سرویس متصل میشوید و به گفتگوی متنی با سایر کاربران می پردازید .علاوه بر مبحث Chat ، میتوانید کنفرانسهای صوتی-تصویری روی اینترنت برگزار نمایید و صدا و تصویر مخاطبان را مشاهده نمایید .
    مطالب بسیار مهمی در اتاقهای چت (ChatRoom ) وجود دارد ، با این حال چت خطرناکترین مکان اینترنت است .
    اینترنت مثل هر نوع ابزار جدید بمانند چاقویی است که برای پیشرفت و راحتی بشر ساخته شده ، اما بعضی از انسانها به جای پوست کندن یک میوه ، با آن آدم میکشند.
    فضای مجازی اینترنت ، مکانی برای آشنایی افراد با یکدیگر و شکل گیری دوستی و گاهی عشق مجازی میان آنها میگردد .
    عشق و دوستیهایی که شاید یک درصد آنها به خوشبختی بیانجامد.
    اعتیاد به اینترنت هم یک بیماری اضطراری است.
    افرادی که شیفته ایجاد ارتباط از طریق اینترنت هستند کنش های متقابل با دوستان و خانواده خود ندارند و تنهایی را ترجیح میدهند. خیلیها به این دلیل به اینترنت پناه میبرند که می توانند، هویتی خودساخته و البته دروغین برای خود بنا کنند .
    طی نظرخواهی از کاربران اینترنت از نقاط مختلف شهر ، نتایج و آمارهای تقریبی زیر بدست آمد :
    میانگین سن این افراد بین 18 تا 24 سال میباشد .
    میانگین زمان استفاده روزانه از اینترنت بین 2 تا 3 ساعت عنوان شد.
    اکثر این افراد بر اساس علاقه مندیهای خود ، از سایتهای خبری،جستجو،آموزش زبان و آموزشهای متفرقه ، موسیقی و اکثرا سایت یاهو دیدن میکنند .
    بسیاری از این کاربران در چت از اسم مستعار استفاده میکنند و طی این نظرسنجی ، شخصیتی که از خود به طرف مقابل ارائه میکنند در حدود نود درصد غیر حقیقی و دروغین است که این موضوع نیاز به بحث روانشناسی دارد .
    هدف اصلی کاربران از استفاده از چت در اینترنت ، سرگرمی و آشنایی با اخلاق و رفتار دیگران عنوان شده است .
    اکثر این کاربران بعد از دیدار، خصوصیات ظاهری متفاوت با بحث داخل چت را مشاهده کرده اند .
    کسانیکه بطور مستمر در کافی نت ها و پای اینترنت حضور داشتند مدت زمان آشنایی با اینترنت را بین 1 تا 5 سال عنوان کردند .
    وقتی ازآنهاپرسیدم چه راهکاری برای استفاده صحیح ازاینترنت ارائه می دهیدکسی جواب قانع کننده ای ارائه نداد و اکثرا اعتقاد داشتند که فرهنگ استفاده درست از اینترنت در ایران هنوز جا نیفتاده است .
    یکی از کاربران در پاسخ به مفهوم هک گفت : هک به معنی نفوذ غیرمجاز به اطلاعات و استفاده یا تغییر آن اطلاعات به نفع خود و یا ایجاد خرابکاری بمنظور خودنمایی میباشد .
    باید گفت اکثر افرادی تازه کاری که با استفاده از نرم افزارهایی چون SUB7 به کارهای نفوذی دست میزنند ، در حالیکه خود را Hacker می دانند بجز کارهای جزئی مانند دست یافتن به IP دیگران ، کار جدیدی نمیکنند که به این افراد Lomer میگویند .
    بسیاری از کابران مزایای استفاده از چت را آشنایی با افکار دیگران و برقراری ارتباط با فرهنگ و تمدن کشورهای دیگر و تقویت زبان عنوان کردند .
    این افراد مضرات استفاده از چت را ، معتاد شدن جوانان ، اتلاف وقت و برقراری دوستیهای مضر و هزینه زیاد آن ، میدانستند .
    بسیاری از آنها با اینکه چت به جنبه های منفی آن کشیده شده موافق بودند . یکی از کابران علت آن را ، صادق نبودن جوانان با یکدیگر و داشتن عقده های مشترک میدانست .
    دیگری ، دلیل آنرا ، محدودیت جوانان در این جامعه بیان کرد. یکی دیگر از کاربران ، فرهنگ بد جامعه و دید اشتباه نسبت به چت را علت آن دانست .
    تعدادی از دوستان ،‌راهکارهایی پیشنهاد کردند که تعدادی از آنها را در اینجا عنوان میکنم :
    به هیچ وجه چت نکنید ( Plz )
    معرفی و بیان کاربردهای چت در کتابهای درسی دبیرستان
    ساختن Room هایی برای آموزش و ارائه مطالب سرگرم کننده آموزشی
    منصور باشید

  3. #13
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام گلهای معطر باغ زندگی

    تکنولوژی و خصوصاً کامپیوتر و اینترنت، علاوه بر مزایایی که دارند، بی گمان پدیدآورنده مشکلات جدید یا تشدید کننده مشکلات قدیمی نیز میباشند.
    ویژگیهای منحصر به فرد اینترنت از جمله سهولت دسترسی به آن، 24 ساعته بودن، سادگی کار، هزینه پایین، گمنام ماندن کابران در آن و...، همگی موجب استقبال عظیم مردم در سراسر جهان از آن شده است. این خصوصیات، علاوه بر آنکه از یک طرف از قابلیت¬های اینترنت محسوب می¬شوند، از طرف دیگر از معايب آن نيز شمرده مي‌شوند.
    يكي از مشكلاتي كه اينترنت پديد آورده است، اعتیاد مجازی یا اعتیاد به اين شبکه عظیم جهانی است که دارای تأثیرات رفتاری ـ روانی بسیار مضری بر روی کاربران میشود.
    شکی نیست که اینترنت پیشتاز انقلاب صنعتی جدید است. یک تکنولوژی جدید، همانند یک رابطه جدید است؛ یعنی در ابتدا جذاب و سرگرم کننده است؛ اما نهایتاً نیازمند صرف انرژی و زمان فراوان برای حفظ آن هستیم.
    من نسبت به وعده تکنولوژی مبنی بر بهبود کیفیت زندگی تردید دارم و هنوز هم از اینکه کامپیوتر و اینترنت این قدر اسراف کننده زمان هستند، در تعجبم.
    به نظر واضح میرسد که اینترنت میتواند مورد حسن استفاده یا سوءاستفاده به صورت اعتيادآور قرار بگیرد. عوامل روانشناختی فراوانی بر قدرت و جذابیت اینترنت دلالت دارند. به نظر میرسد که همان ویژگیهایی که تشکیل دهنده قدرت اینترنت هستند، همگی دارای قابلیت اعتیادآور هم باشند.
    تکنولوژی و خصوصاً کامپیوترها و اینترنت، در بهترین حالت به آسانی مورد سوءاستفاده یا استفاده بیش از حد قرار می گیرند و در بدترین حالت، اعتیادآور میگردند.
    ترکیب ویژگیهای محتوای تحریک آمیز، سهولت دسترسی، آسانی، هزینه پایین، تحریک برانگیزی بصری، خودمختاری و گمنامی، منجر به یک تجربه روان شناختی شدیداً فعال می شود. به عبارت دیگر، این تکنولوژی حالت زندگی و عشق ورزیدن ما را تحت تأثیر خود قرار می دهد. حرف من این است که برخی از این تأثیرات واقعاً منفی اند و احتمالاً موجب تأثیرات منفی روان شناختی نیز خواهند شد.
    اینترنت و دیگر فن آوری های دیجیتال، آخرین نمونه از مجموعه «پیشرفت ها»ی جهان ما هستند که دارای تأثیرات منفی ناخواسته ای هم میباشند. تجربه مشکلات کار کردن با فن آوری های ناشناخته و جدید، بسیار دیرینه است؛ ما تعداد بی شماری از چیزهای نو و جدید دیده ایم که اثرات ناخواسته و غیرمنتظره زیان آوری داشته اند. داروی تالیدو مید، پی وی سی، پی سی بی ها ،انرژی اتمی، سوخت های فسیلی و حتی تلویزیون را به یاد بیاورید که در کنار آسودگی ها و بهبودی های علی الظاهر بی خطر، در سایه خاصیت کمک کننده و افزاینده رفاه، دارای اثرات مضری نیز بوده اند. برخی از این اثرات مضر، آشکار و فاجعه آمیز هستند و برخی دیگر موذیانه تر و نامحسوس تر.
    حتی پیشرفت های در ظاهر بی خطر، همانند آسانسور، کنترل های از راه دور، کارت های اعتباری، ظرفشویی ها و وسایل حمل و نقل، همگی دارای آثار ناخواسته زیانباری هم هستند. همه آن ها در زمان و انرژی صرفه جویی می کنند، اما انرژی ای که آن ها صرفه جویی می کنند، ما را از استفاده از اعضای فیزیکی بدنمان، آن طور که برای استفاده طراحی شده اند، باز می دارند. ما در کوتاه مدت، خودمان را راحت و آسوده می¬کنیم و یک سبک زندگی کم تحرک را برمی گزینیم.
    موفق باشید

  4. کاربر روبرو از پست مفید psy133 تشکرکرده است .

    psy133 (دوشنبه 15 بهمن 86)

  5. #14
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام گلهای من




    نظر شما چیه؟:P

    موفق باشید

  6. #15
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام گلهای دانا

    تا حالا بارها وبارها نام اعتياد به گوشمون خورده. هر وقت اسم اعتياد (addiction) مياد آدم ياد مواد مخدر ،قاچاق و قاچاقچي مي افته،تازگي هم که مواد روان گردان به اين ليست سياه اضافه شده.
    ولي اعتياد مصاديق زيادي داره. بعضي اعتيادها مادي هستند يعني به خاطر استعمال زياد ماده اي ايجاد ميشن؛ ماده اي که فرد رو به بيخيالي وادار ميکنه و فارغ از مکان و زمان ميشه و يه جورايي لذت ميبره اما...
    اعتياد يه شکل ديگه هم داره، نوع ديگش اعتياد فکريه. گاهي يه حالت فکري و فضاي روحي براي شخص ايجاد ميشه که حالات اعتياد نوع اول رو ايجاد ميکنه، يعني وقتي ادم تو اون فضاي فکري که قرار ميگيره ديگه به غم و غصه هاش فکر نميکنه و خودش رو آزاد از هر قيد و بندي ميبينه و در نتيجه براش لذت بخشه.
    اين احساس لذت اگه تو کار يا حالت ديگه اي براش تا حالا پيش نيومده باشه باعث ميشه بازم سراغش بره و اون حالت فکري و فضاي روحي رو دوباره واسه خودش ايجاد کنه.
    استفاده از اينترنت با تمام مزايايي که داره ميتونه باعث اعتياد بشه. کسي که از حضو ر در نت و استفاده از سايتها و وبلاگها يا چت کردن لذت زيادي ميبره، لذتي که جاي ديگه تجربه اش رو نداشته و به فاصله کوتاهي دوباره سراغش مياد، کم کم معتاد ميشه.
    در مورد اعتياد به نت تحقيقات زيادي شده و جالبه بدونيد بيشترين تحقيق رو خود اايجاد کنندش (آمريکا) انجام داده و کلنيکهاي ترک اعتياد زيادي داره (سرعت بالا، سيستم توپ، آدم بيکارو پول بي حساب) روانشناسا به اين نوع اعتيادميگن "اختلال اعتياد به اينترنت (Internet Addiction Disorder)".
    يعني اونا ميگن اعتياد به نت يه بيماريه. وقتي اسم معتاد مياد، ياد يه آدم لاغري ميافتيم که تو کنج خرابه بادستاي لرزون و چهره زردش داره مواد مصرف ميکنه يا زير پل از خماري رو کارتنا ولو شده.
    اعتياد به اينترنت هم يه عوارض و حالاتي رو ايجاد ميکنه که بعضيش شبيه عوارض مواد مخدره و بعضي هم خاص خودشه. اين عوارض نه تنها خود فرد رو اذيت ميکنه بلکه اطرافيانش رو هم تحت تاثير قرار ميده.
    اعتياد به نت يه مشکله که کاربران و شهروندان دنياي مجازي در معرض خطر روز افزون ابتلا به اين بيماري هستند. با پيشرفت تکنولوژي و بسطش به نقاط مختلف دنيا، متاسفانه روز به روز به آمار معتادان به نت اضافه ميشه. هر چي جلو تر ميريم کارهاي بيشتري رو ميتونيم تو اين دنياي مجازي انجام بديم و خيلي راحت تر، سريعتر، ايمن تر و با صرف هزينه کمتري ميتونيم به کارهامون برسيم و در نتيجه سروکار بيشتري باهاش پيدا ميکنيم وخطر به ما نزديکتر ميشه. واقعيت اينه که اينترنت بي حد و مرز در زندگي خيلي از آدما مداخله ميکنه و کم کم داره اونا رو به دردسر ميندازه.
    اين وسط تقصير با کيه؟ شرکتهاي www؟ خود کاربر؟ يا تفکر دهکده جهاني که داره مثل سرطان تو دنيا ريشه ميکنه و ميخواد آدما رو به ميل خودش جهت بده؟
    نويسنده: سادات موسوي

    موفق باشید...




  7. کاربر روبرو از پست مفید psy133 تشکرکرده است .

    psy133 (دوشنبه 15 بهمن 86)

  8. #16
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    مفهوم اعتیاد اینترنتی از چه تاریخی به صورت جدی مطرح شده است و میزان تعداد مبتلایان به این عارضه در کشور ما و سایر کشورها به چه صورت است؟


    - لازم به ذکر است که قبل از اعتیاد اینترنتی نوعی دیگر از اعتیاد به نام «اعتیاد به رایانه» در سال ۱۹۸۹ توسط محققی به نام شوتان برای اولین بار مطرح شده بود. این محقق ضمن بررسی هایی که در زمینه انواع اعتیاد (اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی، اعتیاد به قمار و ...) انجام داده بود به این نتیجه رسیده بود که گروهی از افراد از رایانه بیش از حد استفاده می کنند و یک رفتار بیمارگونه نسبت به این فناوری نوپا از خود نشان می دهند. در آن زمان این اعتیاد بیشتر در بین برنامه نویسان، طراحان نرم افزارها و سخت افزارها شایع بود و مفهوم اعتیاد به رایانه برای سایر افراد چندان قابل تأمل نبود ولی مفهوم «اعتیاد اینترنتی» برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط روانپزشکی به نام «گلد برگ» مطرح شد. این روانپزشک متوجه شده بود که علاوه بر اشخاصی که به دلیل وابستگی شغلی شان به کامپیوتر به آن اعتیاد پیدا کرده اند افراد دیگری هم وجود دارند که ساعت های زیادی از وقت خود را به استفاده از اینترنت اختصاص می دهند و در بسیاری از مواقع ترجیح می دهند که وقت خود را با جست وجو در سایت های مختلف کامپیوتری سپری کنند و بعد از مدتی مطالعه بر روی رفتار این اشخاص این اعتیاد جدید را کشف کرد و به تدریج سایر محققین جنبه های دیگر این اعتیاد را شناسایی نمودند. اعتیاد به اینترنت در سالهای اولیه به عنوان یک اعتیاد کم خطر مورد بررسی قرار گرفته بود اما بعد از گذشت مدت زمان نه چندان زیادی به علت رشد چشمگیر مبتلایان به این نوع اعتیاد به شدت در بیشتر کشورهای جهان شایع شد تا جایی که حتی در بعضی از کشورها این اعتیاد به رسمیت شناخته شده و کلینیک های خاصی برای مداوای معتادین به اینترنت دایر شد. از جمله این کشورها می توان به چین، آمریکا و آلمان اشاره کرد که به علت تعداد زیاد کاربران اینترنت دارای بیشترین معتادین به اینترنت می باشند.


    - برای مثال در کشوری مثل آلمان بیش از ۳۰ میلیون نفر از مردم به طور روزانه از اینترنت استفاده می کنند که البته یک میلیون نفر از آنها به اعتیاد اینترنتی و آن لاین مبتلا شده اند. بر طبق آمار کشور چین با ۹۴ میلیون نفر کاربر اینترنتی بعد از آمریکا با ۲۰۰ میلیون نفر کاربر دومین کشور بزرگ دنیا از لحاظ تعداد کاربر اینترنتی است و ۵/۲ میلیون نفر از این تعداد به اینترنت اعتیاد درجه یک دارند. اما در صورت کلی باید به این موضوع اشاره کرد که مشکل اعتیاد به اینترنت مختص به کشورهای خاصی نیست و می توان به قاطعیت گفت که در هر کشوری که در آن از اینترنت استفاده می شود به طور قطع عده ای هستند که به اینترنت معتاد شده باشند. من فکر می کنم که این اعتیاد حتی در طول یک دهه آینده، از آنجایی که تکنولوژی و انسانها روزبه روز به کامپیوتر و اینترنت وابسته تر می شوند تبدیل به یکی از شایع ترین اعتیادهای شناخته شده جهان گردد و حتی ممکن است تعداد مبتلایان به آن از تعداد مبتلایان به مواد مخدر در سراسر جهان نیز پیشی بگیرد؛


    - اما در مورد تعداد مبتلایان به این اعتیاد در کشور خودمان باید بگویم که هنوز هیچ آمار دقیقی از تعداد معتادین اینترنتی در کشور وجود ندارد چون این اشخاص به علت مشکلاتی که ممکن است از سوی خانواده، محل کار و ... متوجه آنها گردد از بیان حقایق خودداری می کنند. ولی راههایی وجود دارد که محققان و والدین به کمک آن می توانند اعتیاد خود، کارمندان یا فرزندان خود را به اینترنت از طریق آن تشخیص بدهند.


    http://yazdit.mihanblog.com/?More=192

  9. #17
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    با سلام

    معرفي کتاب

    اعتياد به اينترنت

    موضوع: اينترنت - كامپيوتر - روان شناسي
    نويسنده: زينب السادات نوري
    ناشر: پرتو خورشيد
    نوبت چاپ: اول
    تعداد صفحات: 70 صفحه
    تيراژ: 3000 نسخه
    قطع: جیبی
    قيمت: 6000 ريال





    مقدمه
    ما در برهه اى از زمان قرار گرفته ايم كه هيچ شباهتى به گذشته ندارد. زندگى پرشتاب و سريع است. توليد اطلاعات، اختراعات، دانش، فن آورى و پيشرفت، سرعتى شگفت انگيز دارند.
    يكى از فن آورى هاى دنياى امروز «اينترنت» است. اينترنت هر روز با برنامه و خدمات جديد، سيل بيشترى از افراد را به سوى خود مى كشاند و زندگى را هرچه سريعتر به سمت ماشينى شدن سوق مى دهد.
    تركيب ويژگى هاى اينترنت شامل وسعت اطلاعات، سهولت دسترسى، هزينه ى پايين و گمنامى استفاده كننده، آن را به صورت تهديدى براى جامعه ى قرن بيست و يكم درآورده است.
    شايد همين ويژگى هاى منحصر به فرد اينترنت است كه امكان استفاده ى نابجا و سوءاستفاده از آن را براى كاربران خود فراهم مى كند.
    مقوله ى اعتياد به اينترنت كه يكى از اختلال هاى رفتارى در زمينه ى استفاده از اينترنت مى باشد، يكى از مباحث جديدى است كه در اين رابطه مطرح شده است. هر چند تحقيقات در اين زمينه بسيار محدود مى باشد و پژوهشگران هنوز درباره ى رابطه ى انسان ـ اينترنت آگاهى كافى ندارند، اما به نظر مى رسد كه «اعتياد به اينترنت» اختلالى است كه كاربران بسيارى را گريبان گير خود كرده است.
    با توجه به اين موارد، آنچه در اين كتاب مورد توجه قرار گرفته، نظرات محققان و نتايجى است كه در مورد تعريف اعتياد به اينترنت، مضرّات آن، مشكلات ناشى از آن، علائم آن، ملاك هاى تشخيص آن، پيامدها و... آن مى باشد.
    اعتياد به اينترنت، باعث بروز مشكلات روانى و اجتماعى فراوانى مى شود. تحقيقات نشان داده است كسانى كه به طور پيوسته و بيمارگونه از اينترنت استفاده مى كنند، در روابط خانوادگى از جمله زناشويى، فعاليت هاى اجتماعى و موقعيت هاى درسى و شغلى خود دچار مشكلات متعددى مى شوند.
    اعتياد نه تنها روح و روان آنها را به خطر مى اندازد، بلكه استفاده ى طولانى مدت از اينترنت بر جسم آنها نيز تأثير مى گذارد.
    از اين رو، اگرچه اصطلاح «اعتياد به اينترنت» هنوز براى بسيارى ناشناخته و چه بسا غير قابل قبول است، اما ديرى نمى پايد كه به عنوان بيمارى خطرناكى مورد توجه قرار مى گيرد.
    تحقيق و پژوهش بيشتر در اين زمينه از سوى روانشناسان و پژوهشگران لازم و ضرورى به نظر مى رسد، با اين حال اين كتاب مجموعه ى جامعى است از آنچه كه در رابطه با اختلال «اعتياد به اينترنت» گفته و نوشته شده است. :P


    موفق باشید

  10. کاربر روبرو از پست مفید psy133 تشکرکرده است .

    psy133 (چهارشنبه 27 مهر 90)

  11. #18
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام گلهای من
    اعتیاد!!! پزشکان ایالات متحده اعتقاد دارند که اعتیاد به اینترنت به واقع پدیده ای است که میتواند به اندازه اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، مخرب باشد.

    متخصصین اعتیاد میگویند که بیش از 10 درصد از آمریکاییان به این اعتیاد دچارند.
    بیمارستان پروکتور (Proctor) در پنسیلوانیا بیمارانی را که برای ترک "استفاده وسواس گونه از کامپیوتر" مراجعه میکنند را میپذیرد و پزشکان اعلام کرده اند که علایم اعتیاد چون عرق فراوان، اضطراب جدی و بیماری سوء ظن یا پارانویا در این افراد دیده شده است.
    حتا در پنسیلوانیا گروههایی برای حمایت از بیوه های کامپیوتری به نام cyberwidow support groups تشکیل شده تا به همسران کسانی که ماجراهای عاشقانه اینترنتی دارند یا معتاد به گشت و گذار و خرید از اینترنت هستند دلداری داده و راهکارهایی در اختیارشان بگذارد. :D
    همچنین گروههای مشاوره درمانی نیز برای کسانی که مایلند از این اعتیاد نجات پیدا کنند برقرار شده است.
    معتادان به اینترنت، ساعات متمادی را در شبکه مجازی میگذرانند و غالبا در مورد مدت زمان استفاده از شبکه، دروغ میگویند.

    منبع:http://www.iran-tourism.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Item id=56


    موفق باشید

  12. کاربر روبرو از پست مفید psy133 تشکرکرده است .

    psy133 (چهارشنبه 27 مهر 90)

  13. #19
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    دوشنبه 18 دی 91 [ 21:11]
    تاریخ عضویت
    1387-2-21
    نوشته ها
    338
    امتیاز
    4,957
    سطح
    45
    Points: 4,957, Level: 45
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 193
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran1000 Experience Points
    تشکرها
    277

    تشکرشده 286 در 92 پست

    Rep Power
    49
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام خیلی ممنون از تاپیک آموزندتون
    یه سوالی از شما دارم:من معمولا یک روز در میان به اینترنت وصل میشم و تقریبا تمام مدت تو کلبه ی همدردی پرسه میزنم ومطالب آموزشی مورد نیازمو میخونم.یعنی در کل کار بیهوده انجام نمیدم .از ته دلم اینجا رو دوست دارم و ازش خسته نمیشم. گاهی 2 3 ساعت هستم آیا اسم این رو میشه گذاشت اعتیاد؟
    [align=justify][align=center]
    [size=large]عشق یکسان ناز درویش و توانگر میکشد
    این ترازو سنگ و گوهر را برابر می کشد[/size][/align]
    [/align]

  14. #20
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 06 آذر 96 [ 14:31]
    تاریخ عضویت
    1386-10-22
    نوشته ها
    294
    امتیاز
    14,912
    سطح
    79
    Points: 14,912, Level: 79
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 438
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    625

    تشکرشده 691 در 187 پست

    Rep Power
    47
    Array

    RE: اعتیاد به نت؟یا.....

    سلام مریم عزیز
    از اینکه مکان مناسب و صمیمی و سرشار از تغذیه علمی و مسائل کاربردی, به نام کلبه همدردی رو انتخاب کردید, نشانگر هوشیاری و ظرافت طبع شما است .
    و اما جواب سوال زیرکانه شما:P
    ما زمانی از اختلال صحبت میکنیم که خللی در زندگی روزمره و سلامت جسم و روان پیش بیاد و یا جلوی خلاقیتی به واسطه امری محقق شده گرفته بشه...در این بحث سن, جنس, شغل ,سطح تحصیلات ,ساعات استفاده از اینترنت در طول هفته, زمان استفاده ,مکان استفاده, دلیل استفاده, مهمند.....ویزگیهای خاص و منحصر به فرد این فضا منجمله سهولت مصرف ,گمنامی ,هویت جدید,ارزیابی اطلاعات, ارتباط و تعاملات به نحو دلخواه, باعث روی آوردن هر چه بیشتر افراد به این معقوله شده.
    جای نگرانی نیست,:D البته اونجایی که دختر باهوشی مثل شما با برنامه ریزی و هدفمند و با شناخت آسیب های حاکم بر این فضای خاموش پر هیاهو حی و حاضر و ناظر باشند.

    توضیحات بیشتر و تحقیقات در این زمینه به طور اختصار

    بین فعالیت در اینترنت(CMC) و اعتیاد به اینترنت(IAO) تفاوتهایی وجود داره.به نظر میرسه که اینترنت هر روز قسمت بیشتری از زندگی افراد رو اشغال مینماید.
    اعتیاد به سایبر اسپیس و اینترنت واصل تلفیق و ادغام جهان ها با یکدیگر نیز واقعیت های مربوط به اون امروزه غیر قابل انکار شده و پزوهشهای زیادی در این زمبنه شده....شهروند شدن در دنیایی که همه چیز آن کامپیوتر لست.هویتی جدید به نام شهروند مجازی... ...
    یقینا هر امری آموزش خاص و مهارتهای لازمه,جهت بهینه مصرف کردن اون رو میطلبه....بنا به تحقیقاتی که بنده در این زمینه دیدم ضریب همبستگی بالایی بین وابستگی به اینترنت و عوامل شخصیتی, گذشته فرد و شرایط حاکم بر موقعیت های شخص وجود داره...دلایل ذکر شده فرهنگی, اجتماعی, رفتاری, زیست شناختی ...
    در تحقیقی که در شهر لار انجام شده متوسط استفاده از اینترنت 38 ساعت در هفته ذکر شده و جالب توجه که بین جنسیت و اعتیاد به اینترنت رابطه معناداری وجود دارد و زنان بیش از مردان در معرض خطر هستند.و کسانی که در شبها یا زمانهای متغیر از اینترنت استفاده میکنند احتمال بیشتری وجود داره که وابستگی ایجاد بشه...و بین کسانی که صرفا برای فراموشی مشکلات و سرگرمی از اینترنت استفاده میکتتد نسبت به بقیه که برای تحقیق و سایر موارد استفاده میکنند احتمال اعتیاد به اینترنت وجود دارد(6/33)
    اعتیاد به اینترنت علائمی شبیه سایر اعتیاد ها دارد(سرخوشی افزایش نیاز و ساعات استفاده اختلالات ذهنی و بر اساس معیارهای DSMجزئ اختلالات پاتولوزیک دسته بندی میشود.


    تست اعتیاد به اینترنت
    تست اعتياد به اينترنت IAT يكي از معتبرترين تست‌هاي مربوط به سنجش اعتياد اينترنتي است كه توسط دكتر كيمبرلي يانگ ابداع شده است. در تست IAT هرچه نمره شما بيشتر باشد، اعتياد شما به اينترنت شديدتر است. نمرات هم به ترتيب از يك تا پنج هستند. در پايان، بايد مجموع نمراتي را كه به بيست پرسش زير مي‌دهيد، جمع بزنيد. براي محاسبه مجموع نمرات خودتان، مي‌توانيد از ماشين‌حساب ويندوز كمك بگيريد.

    چقدر بيشتر از آنچه كه قصد داريد، در اينترنت مي‌مانيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر بخاطر آنلاين ماندن، اعضاي خانواده را ناديده گرفته‌ايد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر اينترنت را به بودن با همسرتان ترجيح مي‌دهيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر از طريق اينترنت، با كاربران ديگر رابطه برقرار مي‌كنيد؟
    ۱- به ندرت ۲- گاه گاهي ۳- غالباً ۴- بكرات ۵- هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر ديگران از شما، بخاطر ميزان آنلاين بودن‌تان شاكي هستند؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر بخاطر اينترنت، نمرات و كارهايتان در مدرسه اُفت كرده است؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر ايميل‌هايتان را پيش از كارهاي ضروري ديگرتان چك مي‌كنيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر عملكرد كاري و بهره‌وري شما، بخاطر اينترنت آسيب ديده است؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    وقتي از شما مي‌پرسند كه چه كارهايي آنلاين انجام مي‌دهيد، چقدر در موضع تدافعي يا پنهان‌كاري قرار مي‌گيريد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر افكار آزار دهنده در زندگي را با افكار آرام‌بخش در اينترنت خنثي مي‌كنيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر وقتي در اينترنت هستيد، احساس مي‌كنيد توان پيش‌بيني امور را داريد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر فكر مي‌كنيد كه زندگي بدون اينترنت، چيزي كسالت‌بار؛ تهي و بي‌لذت است؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر وقتي كسي هنگام آنلاين بودن مزاحم شما مي‌شود، غُر مي‌زنيد؛ فرياد مي‌زنيد يا عصباني مي‌شويد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر بخاطر قطع نكردن اينترنت، دچار بي‌خوابي هستيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر فكر مي‌كنيد در حالت آفلاين، حواس‌پرتي داريد؛ ولي در حالت آنلاين بهتر هستيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر وقتي آنلاين هستيد اين جمله را بكار مي‌بريد: فقط چند دقيقه مونده، الان ميام.
    ۱- به ندرت ۲- گاه گاهي ۳- غالباً ۴- بكرات ۵- هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر سعي كرده‌ايد از ميزان آنلاين بودن خود بكاهيد و موفق نشده‌ايد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر سعي داريد ميزان آنلاين بودن‌تان را از ديگران مخفي كنيد؟
    ۱- به ندرت ۲- گاه گاهي ۳- غالباً ۴- بكرات ۵- هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر ميزان آنلاين بودن را به بيرون رفتن با ديگران ترجيح مي‌دهيد؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    چقدر وقتي آفلاين هستيد، احساس افسردگي و عصبيت داريد كه با آنلاين شدن از بين مي‌رود؟
    ۱-به ندرت ۲-گاه گاهي ۳-غالباً ۴-بكرات ۵-هميشه
    شامل حال من نمي‌شود

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    جمع نمرات بين ۲۰ تا ۴۹ = كاربر معمولي هستيد.
    جمع نمرات بين ۵۰ تا ۷۹ = داريد دچار مشكل اعتياد اينترنتي مي‌شويد، مراقب باشيد.
    جمع نمرات بين ۸۰ تا ۱۰۰ = شما به اكثر پرسش‌ها، نمرات ۴ يا ۵ داده‌ايد. شما دچار اعتياد اينترنتي هستيد و بايد مشكل‌تان را در اسرع وقت حل كنيد. واقعاً فكر كنيد كه اگر در پرسش دوم، جواب شما ۴ بوده است؛ چه بر سَر خودتان آورده‌ايد؟

    kaywords : تست,اعتیاد,به,اینترنت,خودکش ی,ايميل‌,IAT,بي‌خوابي,آفلای


    فهرستی از سازمان مركزی معتادان گمنام به اینترنت ارایه شده است. اگرچه بیشتر قصد شوخی در كار بوده است.

    ده علامتی كه نشان می‌دهد شما معتاد به اینترنت هستید:

    ‌١- شما ساعت ‌٣ صبح بیدار می‌شوید تا به دستشویی بروید، می‌ایستید و پست الكترونیك خود را در راه برگشتن به تختخواب بازرسی می‌كنید.

    ‌٢- شما روی بدن خود این گونه خالكوبی می‌كنید: این هیكل با نرم‌افزار نت اسكیپ Netscape Navigator.

    ‌٣- كودكان خود را با نام‌های Eudora، Mozilla یا Doctom صدا می‌كنید.

    ‌٤- شما مودم خود را خاموش می‌كنید و یك احساس وحشتناك از تهی بودن به شما دست می‌دهد، انگار كه شما از معشوق خود دور می‌شوید.

    ‌٥ - شما نیمی از زمان مسافرت هوایی خود را در حالی می‌گذرانید كه كامپیوتر لپ تاپ خود را روی زانو و فرزندتان را در قفسه بالای سر گذاشته‌اید.

    ‌٦ - شما تصمیم می‌گیرید كه فقط به دلیل دسترسی رایگان به اینترنت برای یك یا دوسال بیشتر در دانشگاه بمانید.

    ‌٧- شما با مودم ‌٢٤٠٠ بایت در ثانیه مردم را تمسخر می‌كنید.

    ‌٨ - شما در نامه‌های پستی خود هم از شكلك‌های خنده‌دار استفاده می‌كنید.

    ‌٩ - آخرین رفیقی كه شما داشتید یك TPEG بوده است.

    ‌١٠ - سخت دیسك شما خراب شده است، شما 2 ساعت است كه به اینترنت وصل نشده‌اید. شروع به راه رفتن می‌كنید. تلفن را برداشته و شماره دسترسی ISP خود را به صورت دستی می‌گیرید. شما سعی می‌كنید تا به شكل انسانی با مودم ارتباط برقرار كنید


    موفق باشید دوست هوشیار من

  15. 3 کاربر از پست مفید psy133 تشکرکرده اند .

    psy133 (چهارشنبه 27 مهر 90), الماسی (دوشنبه 06 خرداد 92)


 
صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. اعتیاد برادر
    توسط negin_winter در انجمن طــــــــرح مشکلات خانواده: ارتباط مراجعان-مشاوران
    پاسخ ها: 20
    آخرين نوشته: پنجشنبه 03 اسفند 96, 02:48
  2. با اعتیاد همسرم به قلیان چگونه برخورد کنم؟
    توسط سینان در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 3
    آخرين نوشته: شنبه 11 آذر 91, 13:14
  3. اعتیاد شوهر خاله ام
    توسط الف-ح در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 14
    آخرين نوشته: جمعه 10 آذر 91, 15:52
  4. مشکل با اعتیاد پدر دختر مورد علاقه ام(کمکم کنین)
    توسط pesare_baran در انجمن سایر سئوالات مربوط به ازدواج
    پاسخ ها: 10
    آخرين نوشته: سه شنبه 07 آذر 91, 12:38

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 13:17 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.