[align=justify]
درست همانطور که نشانه هايي براي آماده بودن شخص براي ازدواج وجود دارند، نشانه هايي هم هستند که ميگويند: زمان ازدواج نرسيده است. بسياري از افراد ميتوانند با نگاهي به گذشته بگويند که چرا در آن زمان آماده ازدواج نبوده اند و اينکه اين آماده نبودن چگونه به جدايي آنها منجر شده است.
بررسي انگيزه هاي ازدواج، قبل از آغاز زندگي مشترک کمک ميکند تا اشتباه نکنيد. در اينجا به چند انگيزه نادرست براي ازدواج اشاره شده است و پرهيز از ازدواجي که به دنبال چنين عواملي صورت بگيرد، شايد کار عاقلانه اي باشد. در هر مورد به راه حلهايي نيز اشاره کرده ايم که شايد راه گشا باشند.

اگر به هر حال راضي به ازدواج در اين شرايط هستيد، لااقل ميدانيد که به چه ريسکي دست زده ايد و با چشم بازتري وارد زندگي مشترک خواهيد شد.

1 ) براي فرار از يک خانواده فقير، آشفته يا شوربخت. به جاي ازدواج به تحصيل در جايي دور از خانه و يا کار کردن در شهر ديگر بپردازيد. بر روي ساختن يک شخصيت مستقل و با رواني سالم متمرکز شويد تا بتوانيد يک زندگي سالم و سعادتمند داشته باشيد. هرچه خانواده شما ناهنجارتر باشد، شما به کوشش بيشتري نياز داريد تا اشتباه والدين خود را تکرار نکنيد.

2 ) هنگامي که بسيار جوان و ناپخته هستيد. از دوران نوجواني خود لذت ببريد و تا زماني که به بلوغ فکري لازم نرسيده ايد و سنتان بالاتر نرفته است، به ازدواج نينديشيد.

3) هنگامي که در معاشرت با جنس مخالف بي تجربه هستيد. معاشرتهاي ساده و دوستانه با جنس مخالف به شما کمک ميکند تا تيپهاي مختلفي از افراد را بشناسيد و به نيازها و خواسته هاي خود از شريک زندگي بيشتر پي ببريد و افراد سازگار با خود را از افراد ناسالم و ناسازگار تشخيص دهيد.

4 ) هنگامي که تازه فارغ التحصيل شده ايد، هرگز خودکفا نبوده ايدو به عنوان يک آدم مجرد روي پاي خود نايستاده ايد، هيچ شغل يا درآمد مشخصي نداريد، از تنها ماندن ميترسيد و دوستانتان دارند به سراغ زندگي خود ميروند. به جاي اينکار، تحصيلات و تخصص خود را کامل کنيد. حرفه اي را انتخاب کنيد که قابليتهاي متعددي داشته و بتواند شما و خانواده تان را براي همه عمر حمايت کند. به عنوان يک فرد مجرد (حتي در خانه والدين) بياموزيد که مسئوليت زندگي خود را بر عهده بگيريد، صورت حسابها را پرداخت کنيد، پس انداز کنيد و زندگي متعادلي داشته باشيد. بياموزيد که بدون احساس بي کسي، تنها بمانيد و در عالم تجرد شاد باشيد

5 ) اگر قصد داريد حسادت کسي را برانگيزيد. خود را درگير چنين ازدواجي نکنيد! به جاي آن به مطالعه کتابهاي روانشناسي و يا مشورت با روانکاو بپردازيد و تا از نظر احساسي به بلوغ برسيد. تا زماني که به بلوغ فکري نرسيده ايد با هيچ کس ازدواج نکنيد. شما بايد رفتارهاي بزرگسالان را فرا بگيريد و بتوانيد با مهارت از صدمه ديدن خود جلوگيري کنيد.از طريق مشاوره يا شرکت در کلاسهاي مربوطه، بياموزيد که به جاي رفتارهاي شديد و خصمانه، مشکلات را به طور دوستانه و با گفتگو حل کنيد.
6) ازدواج براي به دست آوردن عزت نفس. با مشاوره و مطالعه روانشناسي، با افکار مثبت، عزت نفس خود را افزايش دهيد. تا زماني که از خودتان مطمئن نشده و با خود روراست و راحت نيستيد، ازدواج نکنيد. در آن زمان هم کسي را انتخاب کنيد که با شما سازگار باشد و شما از روي کمبود عاطفي به دنبالش نرفته باشيد.
7) چون همه ازدواج کرده اند...با مطالعه و مشاوره به بلوغ بيشتري دست يابيد و تا زماني که شخص مناسب و مورد علاقه خود را پيدا نکرده ايد ازدواج نکنيد.

8 ) ازدواج با کسي که با او آشنا هستيد و با وجودي که رابطه شما خسته کننده و فاقد جذابيت است، به دليل بالا رفتن سن و يا اينکه تصور ميکنيد شخص مناسبتري پيدا نميکنيد، به زندگي مشترک فکر ميکنيد. با يک فرد آگاه و دنيا ديده و يا يک روان کاو مشورت کنيد و ماجراي خودتان را برايش تعريف کنيد تا بدانيد واقعا تا چه حد با اين شخص سازگار هستيد. تا زماني که کاملا از توافق بينابين و امکان ايجاد يک ازدواج موفق مطمئن نشده ايد، ازدواج نکنيد. اگر شخصي که در زندگي شما وجود دارد چندان با شما سازگاري ندارد، وقت هيچ کدامتان را تلف نکنيد و به دنبال شخصي مناسب باشيد.

9 ) اگر زمان کافي با يکديگر نگذرانده ايد و نميدانيد که با هم توافق داريد يا خير. اگر شخص مورد نظر، زمان کافي براي پرداختن به اين رابطه ندارد و آنرا در اولويتهاي خود قرار نميدهد، موضوع را با او درميان بگذاريد و ببينيد که ميتوانيد به يک توافق دو جانبه برسيد يا خير. اگر به تازگي با شخصي آشنا شده ايد، مدتي به خودتان زمان بدهيد تا يکديگر را بشناسيد. اگر اين شخص از شما دور است و شما بيشتر از نامه، تلفن و اي• ميل استفاده ميکنيد، تا زماني که يکديگر را از نزديک نشناخته ايد و اين رابطه محکم نشده است، تن به ازدواج ندهيد.

10 ) هنگامي که مدت زيادي از جدايي يا بيوه شدن يکي يا هردو شما نگذشته است. به جاي عجله در ازدواج، بيشتر با يکديگر معاشرت کنيد و درک کنيد که به خاطر شرايط خاص احساسي خودتان يا طرف مقابل، اين آشنايي ممکن است در هر لحظه به پايان برسد. زيرا هنگامي که رنج جدايي از شريک قبلي التيام يافت، هر يک از شما ممکن است متوجه ناهماهنگيها و ناسازگاريهايي شويد که ديگر تمايلي به ادامه رابطه نداشته باشيد.

11 ) اگر يک نفر يا هردو شما از مشکلات حاد رواني يا شخصيتي رنج ميبريد. با يک روانشناس به درمان خود بپردازيد و اگر طرف مقابل شما مشکل دارد، با او نزد مشاور خانواده يا روان کاو برويد و بر قضاوت اين افراد مبني بر امکان پذير بودن رابطه، اعتماد کنيد. اگر شخص مورد نظر شما اعتياد دارد، انگيزه اي براي درمان شدن ندارد يا سوءاستفاده گر است، به کمک روانکاو يا مشاور به سرعت به رابطه خاتمه دهيد.

12 ) اگر يک يا هردو شما به رفتارهاي خشن تمايل داريد يا داراي سابقه خشونت جسمي، جنسي يا کودک آزاري هستيد. اگر اين سابقه و تمايل در خود شما وجود دارد، به سرعت به دنبال درمان خود باشيد و در باره اين تمايلات خود براي او بگوييد تا درمان شما را در اولويت قرار دهد.

13 ) اگر اين شما هستيد که قرباني خشونت شده ايد هم بايد براي کمک به خود با يک روانپزشک مشورت کنيد و تا زماني که بتوانيد از سلطه شريک خشونت طلب خود آزاد شويد، تحت درمان و احتمالا مراقبت مراجع قانوني باقي بمانيد.
[/align]