به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2
  1. #1
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    یکشنبه 17 اردیبهشت 96 [ 07:07]
    تاریخ عضویت
    1394-7-04
    نوشته ها
    273
    امتیاز
    4,637
    سطح
    43
    Points: 4,637, Level: 43
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 113
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsOverdrive1 year registered
    تشکرها
    270

    تشکرشده 319 در 160 پست

    Rep Power
    52
    Array

    تغذیه و حافظه

    برای افزایش حافظه و یادگیری چه بخوریم؟


    توت خشک، سیر، روغن ماهی، جینکوبیلوبا و ... از جمله خوراکی‌هایی هستند که باعث بهبود حافظه می‌شوند.


    یکی از مسائلی که برای اکثر افراد اهمیت دارد، بهبود حافظه است. همه ما دوست داریم با شنیدن یا خواندن مطلبی به سرعت آن را متوجه شویم و بتوانیم تا مدت‌ها در ذهن خود نگه داریم. برای اینکه بتوانیم به این هدف دست یابیم، باید سیستم عصبی خود را تقویت کنیم تا این سیستم عصبی بتواند پیام‌هایی را که از طریق حواس 5 گانه دریافت می‌کند، سریعا به ذهن منتقل کرده و آن را در خود حفظ نماید.
    در طبیعت گیاهان دارویی یا مواد غذایی وجود دارند که بر عملکرد دستگاه عصبی موثر هستند و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی می‌شوند. با شناسایی و استفاده از آن‌ها می‌توانید ذهن خود را تقویت کنید و علاوه بر بهبود حافظه و یادگیری از آلزایمر و فراموشی پیشگیری نمایید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با چند مورد از آن‌ها آشنا شوید.

    انواع توت‌ها و توت خشک

    مکمل‌های تهیه شده از مواد موثر موجود در انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، توت سفید، توت سیاه، تمشک، شاتوت، بلوبری و ... باعث تقویت دستگاه عصبی افراد سالمند می‌شوند. زیرا افزایش سن باعث ضعیف شدن دستگاه عصبی، قدرت ذهن، حافظه و ... می‌شود و در مواردی هم منجر به ایجاد آلزایمر، پارکینسون و ... می‌گردد.
    تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کافئین موجود در چای و قهوه باعث افزایش
    هشیاری ذهن می‌شوند. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که نباید در مصرف
    این مواد زیاده‌روی نمایید


    انواع توت‌ها سرشار از پلی فنل ها و فلاوونوئیدها هستند که در صورت مصرف طولانی مدت در مغز انباشته می‌شوند. پلی فنل های موجود در توت بر روی نورون‌های پیر و فرسوده تاثیر مستقیم دارد و این مسئله باعث می‌شود تا این سلول‌ها بتوانند با سیگنال‌های استرس‌زای محیطی که منجر به تخریب نورون‌ها می‌شوند مقابله کنند و عملکرد مناسب نورون‌ها را در طی فرآیند پیری و فرسودگی حفظ نمایند.
    سیر را دریابید

    در مطالعه‌ای که بر روی موش‌های آزمایشگاهی صورت گرفت، مشخص گردید که مصرف سیر تازه در آنان منجر به افزایش حافظه شده است. سیر در حقیقت هم به عنوان یک ماده غذایی و هم یک گیاه دارویی شناخته می‌شود. سیر تمرکز را افزایش می‌دهد و عملکرد حافظه را بهبود می بخشد. در این مطالعه مشخص شد که سیر در موش‌ها باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می‌گردد که پیام‌رسان عصبی در سلول‌های مغزی می‌باشد و عملکردهای متعددی از جمله افزایش عملکردهای شناختی، بهبود حافظه و تمرکز دارد. این تحقیق سیر را به عنوان یک ماده غذایی مکمل برای افزایش حافظه معرفی کرده است.

    روغن ماهی، موثرترین گزینه

    روغن ماهی به علت دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب امگا 3 برای بهبود حافظه اهمیت دارد. امگا 3 یکی از چربی های مفید است که بدن انسان قادر به ساختن آن نمی‌باشد. در نتیجه باید این اسید چرب بسیار ضروری و مهم از طریق رژیم غذایی دریافت گردد. چربی‌های امگا 3 در ساختار غشای سلول‌های عصبی وجود دارند. این چربی‌ها باعث بهبود ارتباط بین نورون‌ها (سلول‌های عصبی) و افزایش سرعت انتقال پیام‌های عصبی می‌گردد. در نتیجه برای سرعت بخشیدن به عملکردهای ذهنی، افزایش یادگیری و بهبود حافظه یکی از موثرترین مواد غذایی که توصیه می‌شوند، چربی های امگا 3 می باشند.

    جینکوبیلوبا، راز حافظه چینی‌ها

    جینکوبیلوبا یکی دیگر از گیاهانی است که از عصاره آن برای تهیه داروهای عصبی استفاده می‌شود و برای بسیاری از اختلالات عصبی و شناختی کاربرد دارد. در طب چینی از جینکوبیلوبا برای افزایش حافظه و جلوگیری از فراموشی استفاده می‌شود. اثرات این گیاه در پیشگیری از آلزایمر به اثبات رسیده است. جینکوبیلوبا باعث تحریک گردش خون به سمت مغز می‌شود و مشکلات ناشی از نارسایی گردش خون در مغز که می‌تواند باعث استرس، اضطراب، کمبود حافظه، کاهش تمرکز، کاهش یادگیری و ... گردد را بهبود می‌بخشد. با مصرف مداوم و اصولی این گیاه، بهبود تفکر، بهبود حافظه، افزایش روند یادگیری و تمرکز و ... گزارش شده است.

    لیکوریس رادیاتا

    گیاهی است که از قدیم و به صورت سنتی در چین به عنوان گیاه دارویی برای درمان بیماری‌های عصبی خفیف استفاده می‌شده است. اکنون از این گیاه گالانتامین استخراج می‌شود که نوعی آمین برای درمان بیماری‌های عصبی است و باعث بهبود عملکرد دستگاه عصبی و در نتیجه بهبود حافظه و یادگیری می‌شود.

    دیگر مواد موثر بر حافظه

    1. برخی ویتامین ها مانند ویتامین B کمپلکس
    2. برخی گیاهان مانند باکوپامونیری (گیاهی از دیار هند و از خانواده بارهنگیان)، میخک، رزماری، نعناع تند و ...
    3. شبه ویتامین‌هایی چون: کولین، فسفاتیدییل سرین و ...
    4. سایر مواد: دهیدرواپی اندرستون دیون، پرگننولون، کوآنزیم کیوتن، کارنوزین و....
    امگا 3 در ساختار غشای سلول‌های عصبی وجود دارند. این چربی‌ها باعث بهبود ارتباط بین نورون‌ها (سلول‌های عصبی) و افزایش سرعت انتقال پیام‌های عصبی می‌گردد. در نتیجه برای سرعت بخشیدن به عملکردهای ذهنی، افزایش یادگیری و بهبود حافظه یکی از موثرترین مواد غذایی که توصیه می‌شوند، چربی های امگا 3 می باشند


    راه های دیگر برای افزایش حافظه

    1. از یک رژیم غذایی اصولی پیروی کنید. رژیمی که متنوع و متعادل باشد و در حقیقت از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات را شامل شود. همچنین سعی کنید از نظر چربی، قند و نمک حد اعتدال را رعایت کنید و تا حد امکان از آن‌ها کمتر مصرف نمایید. از مصرف هله هوله ها اجتناب کنید. 8-10 لیوان آب در طی روز بنوشید. اگر بدن سالمی داشته باشید مسلما ذهن هشیارتری نیز خواهید داشت.
    2. به اندازه کافی استراحت کنید. کودکان و نوجوانان به 10-12ساعت و بزرگسالان حدود 8 ساعت خواب در طی شب نیاز دارند، تا بتوانند قوای جسمی و ذهنی خود را بازیابند.
    3. یک بار در روز از قهوه یا چای استفاده نمایید. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کافئین موجود در چای و قهوه باعث افزایش هشیاری ذهن می‌شوند. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که نباید در مصرف این مواد زیاده‌روی نمایید.
    4. به طور منظم ورزش کنید. ورزش کردن منجر به بهبود جریان خون به سمت مغز و در نتیجه بهبود روند تمرکز و حافظه می‌شود.
    بینه خوشنودی راد – کارشناس تغذیهبخش تغذیه و آشپزی تبیان

    -

  2. #2
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    یکشنبه 17 اردیبهشت 96 [ 07:07]
    تاریخ عضویت
    1394-7-04
    نوشته ها
    273
    امتیاز
    4,637
    سطح
    43
    Points: 4,637, Level: 43
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 113
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsOverdrive1 year registered
    تشکرها
    270

    تشکرشده 319 در 160 پست

    Rep Power
    52
    Array
    -مهمترین رکن تقویت حافظه و حفظ ، کاهش ورودیهای ناهنجار و بیفایده و اضافه به سیستم مغزی است. تا میتوانیدنگاه کردن به تلویزی-مهمترین رکن تقویت حافظه و حفظ ، کاهش ورودیهای ناهنجار و بیفایده و اضافه به سیستم مغزی است. تا میتوانیدنگاه کردن به تلویزیون، رادیو گوش کردن، خواندن روزنامه و مجلات را کاهش دهید.2-خوردن کندر- مصطکی(به قدر یک نخود با غذاها) سودمند است.
    3-حنا بر سر گذاشتن(ولو مقدار کم و فقط ملاج) بسیاری مجرب است.
    4-فرمول تجربه شده: صبح ناشنا21 عدد-مویز- ظهر قبل و بعد از غذا، عرق استخوندوس یا چای استخوندوس، شب همراه شام 14-7 عدد زیتون شربت عسل.
    5-ذکر صلوات هر چه بیشتر و ر هر ساعت و هر جا و هر شرایطی، به طور اعجاب آوری حضور ذهن و تیزی ذهن و حافظه می دهد علی الخصوص این ذکر که برکات بیشمار دارد(الهم صل علی محمد و آلف محمد و صل علی جمیع الانبیاء و المرسلین) 40 مرتبه قبل خواب.
    6-خوردن یک جهارم پخته شده مغز گوسفند در هفته همراه اندکی دارچین(برای کودکان و نوجوانان یک دوم مغذ گوسفند).
    7-پوشاندن سر در ایام سرد و بلافاصله پس از حمام.
    8-کندن مو از هر قسمت بدن(ابرو بردای خانم ها- shave موهای اندام و ...) سبب کاهش حافظه است.
    9-مصرف بیش از حد سردیجاتدر طبایع سرد(بلغمی ها) همانند قارچ- ماست- ماهی- کشک- کیوی- خیار- دوغ و... سببق کاهش حافظه است.
    10-مصرف متعادل مختصر گرمی جات و ادویه در طبایع سرد(بلغمی مزاج ها) نظیر دارچین- عسل- خرما- شیره انگور- ویز- زنجبیل- آجیل های خام و ... سبب افزایش حافظه است.
    11-روزی 20-10 دقیقه با چشمان بسته در جایی خلوت و آرام، ذکر گفتن(هر ذکر که به ذائقه روحی شما می نشیند و دوستش دارید).
    12-نان و پنیر و گردو- کله جوش- فسنجان- زیتون پرورده- بادام نشکسته- آبگوشت جزو غذاهای افزایش حافظه به شمار می روند.
    13-دایم الوضو بودن حافظه را می افزاید.
    14-در مزاج گرم حجامت از سر یا پشت گوش ها- زالو درمانی پشت گوشها(طبق نظر پزشک حاذق طب سنتی) در افزایش حافظه موثر است.
    15-نگاه به قرآن- تلاوت قرآن- حفظ قرآن و اساسا هر گونه ارتباط با قرآن- بطور خارق العاده حافظه را تقویت می کند.
    16-زیاد روی در مقاربت جنسی- نوشیدن آب یخ- یبوست- سر پا غذا خوردن- مصرف زیاد شکر سفید و نوشابه – پفک – سس مایونز- سوسیس کالباس و پیتزا- کاهش حافظه می دهد.
    17-موزیکهای تند و دارای ضرباهنگ مداوم- کاهش حافظه می دهد.
    18-مطالعه کتاب(نه روزنامه و مجله) شعر و حفظ شعر- حافظه را قوی می کند.
    19-هر گونه فکر و خیال- غم و غصه- اصطراب استرس و از سویی هیجانات فراوان و شادی بیش از حد و خنده فراوان و سرمستی و نشاط مفرط سبب کاهش شدید حافظه می گردد.
    20-اهداف فردی و مفعت طلبی فردی و افکار کوچک و منطقه ای- سبب کاهش حافظه و از طرفی افکار جمعی و بزرگ و جهانی سبب افزایش حافظه و توسعه فکری است.
    21-شنیدن اصوات و نوارهای طبیعی(صدای رودخانه، نسیم باد،صدای پرندگان و ریزش باران و ...) سبب افزایش حافظه و صداهای مصنوعی و صنعتی نظیر اتومبیل، بوق، ساختمان سازی ها و ... سبب کاهش حافظه است.
    22-دم کرده های گیاهی افزاینده حافظه شامل بادرنجبویه- استخودوس- چای کوهی- سنبل الطیب- بهار نارنج می باشند.
    23-تراشیدن موهای سر و حتی المقدور کوتاه کردن موها در سنی بویژه کودکان و نوجوانان تاثیر به سزایی در بالا یبردن قوای مغزی و حافظه دارد.
    24-مصرف مداوم نان تازه- کاهنده حافظه و مصرف نانی که 12 ساعت از پخت آن گذشته(نه نان بیات) افزاینده حافظه است.
    25-صفات اخلاقی زیر سبب افزایش حافظه است.
    دست و دلبازی و بخشندگی- انعطاف پذیری- خوش رویی- کم سخن گفتن- امیدواری و مثبت گرایی
    26- صفات اخلاقی زیر سبب کاهش حافظه است:
    خساست- یکدنگی- و پافشاری بر رای خود- کج خلقی و ترش رویی- پرحرفی منفی گرایی و نا امیدی.ون، رادیو گوش کردن، خواندن روزنامه و مجلات را کاهش دهید.

    2-خوردن کندر- مصطکی(به قدر یک نخود با غذاها) سودمند است.
    3-حنا بر سر گذاشتن(ولو مقدار کم و فقط ملاج) بسیاری مجرب است.
    4-فرمول تجربه شده: صبح ناشنا21 عدد-مویز- ظهر قبل و بعد از غذا، عرق استخوندوس یا چای استخوندوس، شب همراه شام 14-7 عدد زیتون شربت عسل.
    5-ذکر صلوات هر چه بیشتر و ر هر ساعت و هر جا و هر شرایطی، به طور اعجاب آوری حضور ذهن و تیزی ذهن و حافظه می دهد علی الخصوص این ذکر که برکات بیشمار دارد(الهم صل علی محمد و آلف محمد و صل علی جمیع الانبیاء و المرسلین) 40 مرتبه قبل خواب.
    6-خوردن یک جهارم پخته شده مغز گوسفند در هفته همراه اندکی دارچین(برای کودکان و نوجوانان یک دوم مغذ گوسفند).
    7-پوشاندن سر در ایام سرد و بلافاصله پس از حمام.
    8-کندن مو از هر قسمت بدن(ابرو بردای خانم ها- shave موهای اندام و ...) سبب کاهش حافظه است.
    9-مصرف بیش از حد سردیجاتدر طبایع سرد(بلغمی ها) همانند قارچ- ماست- ماهی- کشک- کیوی- خیار- دوغ و... سببق کاهش حافظه است.
    10-مصرف متعادل مختصر گرمی جات و ادویه در طبایع سرد(بلغمی مزاج ها) نظیر دارچین- عسل- خرما- شیره انگور- ویز- زنجبیل- آجیل های خام و ... سبب افزایش حافظه است.
    11-روزی 20-10 دقیقه با چشمان بسته در جایی خلوت و آرام، ذکر گفتن(هر ذکر که به ذائقه روحی شما می نشیند و دوستش دارید).
    12-نان و پنیر و گردو- کله جوش- فسنجان- زیتون پرورده- بادام نشکسته- آبگوشت جزو غذاهای افزایش حافظه به شمار می روند.
    13-دایم الوضو بودن حافظه را می افزاید.
    14-در مزاج گرم حجامت از سر یا پشت گوش ها- زالو درمانی پشت گوشها(طبق نظر پزشک حاذق طب سنتی) در افزایش حافظه موثر است.
    15-نگاه به قرآن- تلاوت قرآن- حفظ قرآن و اساسا هر گونه ارتباط با قرآن- بطور خارق العاده حافظه را تقویت می کند.
    16-زیاد روی در مقاربت جنسی- نوشیدن آب یخ- یبوست- سر پا غذا خوردن- مصرف زیاد شکر سفید و نوشابه – پفک – سس مایونز- سوسیس کالباس و پیتزا- کاهش حافظه می دهد.
    17-موزیکهای تند و دارای ضرباهنگ مداوم- کاهش حافظه می دهد.
    18-مطالعه کتاب(نه روزنامه و مجله) شعر و حفظ شعر- حافظه را قوی می کند.
    19-هر گونه فکر و خیال- غم و غصه- اصطراب استرس و از سویی هیجانات فراوان و شادی بیش از حد و خنده فراوان و سرمستی و نشاط مفرط سبب کاهش شدید حافظه می گردد.
    20-اهداف فردی و مفعت طلبی فردی و افکار کوچک و منطقه ای- سبب کاهش حافظه و از طرفی افکار جمعی و بزرگ و جهانی سبب افزایش حافظه و توسعه فکری است.
    21-شنیدن اصوات و نوارهای طبیعی(صدای رودخانه، نسیم باد،صدای پرندگان و ریزش باران و ...) سبب افزایش حافظه و صداهای مصنوعی و صنعتی نظیر اتومبیل، بوق، ساختمان سازی ها و ... سبب کاهش حافظه است.
    22-دم کرده های گیاهی افزاینده حافظه شامل بادرنجبویه- استخودوس- چای کوهی- سنبل الطیب- بهار نارنج می باشند.
    23-تراشیدن موهای سر و حتی المقدور کوتاه کردن موها در سنی بویژه کودکان و نوجوانان تاثیر به سزایی در بالا یبردن قوای مغزی و حافظه دارد.
    24-مصرف مداوم نان تازه- کاهنده حافظه و مصرف نانی که 12 ساعت از پخت آن گذشته(نه نان بیات) افزاینده حافظه است.
    25-صفات اخلاقی زیر سبب افزایش حافظه است.
    دست و دلبازی و بخشندگی- انعطاف پذیری- خوش رویی- کم سخن گفتن- امیدواری و مثبت گرایی
    26- صفات اخلاقی زیر سبب کاهش حافظه است:
    خساست- یکدنگی- و پافشاری بر رای خود- کج خلقی و ترش رویی- پرحرفی منفی گرایی و نا امیدی.

    آن چه در مورد حافظه و راه های تقویت حافظه باید بدانید
    حافظه و راههای تقویت حافظه




    مقایسه حافظه انسان با ضبط صوت

    از جمله ی رایج ترین موضوعات در دنیای امروزی بحث تقویت حافظه ها خصوصا در عرصه ی علم الکترونیک و رایانه می باشد. سوال اساسی که در این جا مطرح می شود این است که با تقویت حافظه های رایانه ای آیا می توانیم آن ها را با مغز انسان مقایسه کنیم؟ آیا اصلا این دو حافظه قابل مقایسه هستند یا تفاوت ها بنیادی می باشد؟ یکی از اصلی ترین تفاوت های حافظه انسان و رایانه در شیوه ی فراخوانید و دریافت داده ها از داده های ذخیره شده است. این موضوع بسیار مهمی است که باید حتما به آن توجه ویژه داشته باشیم و تفاوت را به خوبی درک کنیم.



    اصولا نوع تقویت حافظه در ضبط صوت با شیوه آن در مغز انسان بسیار متفاوت است. حتی اگر به شیوه یادآوری آن دو توجه کنید متوجه می شوید که تفاوت بسیاری بین حافظه انسان و ضبط صوت و دوربین فیلم برداری می باشد. البته ما شیوه ضبط در وسایل الکترونیکی امروزی را تقریبا یکسان می دانیم، به این ترتیب که به صورت پشت سر هم بر روی یک سخت افزار مانند هارد دیسک یا نوار ثبت می شود و در هنگام یاد آوری باید تقریبا تمام مطالب و محتوای ذخیره شده مجددا بازبینی شود. هنگامی که در مغز چیزی را یاد آوری می کنیم گاهی بسیار سریع تر از رایانه و گاهی بسیار دیر تر از رایانه کار می کند. این جا است که می فهیم تفاوتی کلی واساسی بین آن دو وجود دارد. توجه کنید که تقویت حافظه در سامانه های رایانه ای نیز به کلی با تقویت حافظه در انسان متفاوت است. هنگامی که شما می خواهید حافظه ی رایانه ی خود را ارتقا دهید باید سخت افزار جدیدی را به عنوان هارد دیسک به آن اضافه کنید یا هارد دیسک خود را تعویض نمایید. (البته لازم به ذکر است که بگویم امروزه هارد های اس اس دی کم کم دارند جای هارد دیسک های کم سرعت را می گیرند.) اما در مغز انسان شما لازم نیست چیزی را تعویض فرمایید یا چیزی را اضافه نمایید. سخت افزار کافی توسط خداوند در مغز شما قرار داده شده است. شما فقط به یک دستورالعمل استفاده از این سخت افزار قدرتمند نیاز دارید.


    تقویت حافظه : اینترنت مقوی حافظه است؟


    امروزه دسترسی به شبکه جهانی اینترنت امری عادی برای بسیاری از مردم شده است وبسیاری به راحتی می توانند به آن دست یابند. اما باید ببینیم که تاثیر آن بر تقویت حافظه چیست؟ آیا حافظه افزایش می یابد یا نه؟ تجربه شما در مورد تقویت حافظه و اینترنت چه بوده است؟
    تضعیف یا تقویت حافظه تنها و تنها به شکل رفتار شما و شیوه ی استفاده از آن ربط پیدا می کند. زمانی را تصور کنید که شما از اینترنت به عنوان منبع برای تمامی اطلاعات خود می نگرید و هیچ چیز را به حافظه ی خود نمی سپارید. در این صورت حافظ ی شما روز به روز ضعیف تر می گردد، چرا که از آن استفاده نکرده اید. همانند وسیله ای که متروک باشد و کارایی خود را پس از مدتی از دست می دهد. اما اگر از اینترنت به عنوان وسیله ای برای افزایش معلومات و محفوظات خود می نگرید و هر گاه مطالب مفیدی در آن یافتید سعی می کنید آن را به خاطر بسپرید در این صورت اینترنت برای شما یک وسیله ی مفید خواهد بود.


    رعایت فاکتور های عملی و جسمی در تقویت حافظه


    همانطور که می دانید فاکتور های زیادی در تقویت حافظه دخیل هستند، اما راه های عملی و جسمی از اهمیت بسزایی در تقویت حافظه برخوردارند. حال چند مورد را برای داشتن حافظه بهتر با هم مرور می کنیم :
    1- تغذیه و بهداشت و ورزش مناسب : بدیهی است که برای هر فعالیت روزمره این ها لازم و ضروری هستند.
    2- انجام مسواک : این مورد به طور ویژه برای حافظه مناسب است.
    3- خوردن غذاهای گلوکز دار و دارای کلسیم و فسفر و ویتامین : گلوکز دار مثل خرما وعسل و کلسیم و غیره مانند لبنیات و سبوس گندم و هویج و پرتقال.
    4- انجام تمرین مناسب به صورت دم و بازدم
    5- انجام مطالعه به صورت چهل و پنج دقیقه مطالعه و ده دقیقه استراحت ( متناوب )
    یک مطلب هم از مفاتیح الجنان درباره حافظه :
    میل کردن مویز در ناشتا و خوردن حلوا و گوشت نزدیک گردن و عسل و عدس باعث تقویت حافظه است.


    حافظه چیست ؟ همراه با 10 راه کار برای تقویت حافظه




    حافظه را نوعی فعالیت در ذهن تعریف می کنند که این امکان را برای انسان فراهم می کند که حالاتی نظیر احساسات و اندیشه ها و حتی درد ها را مجددا در ذهن خود باز سازی کنیم . اگر بخواهیم حافظه را در یک جمله تعریف کنیم ، می توان گفت حافظه ساز و کاری است که این اجازه را به ما می دهد که زمان از دست رفته را باز یابی کنیم .از منظر علمی حافظه را به دو بخش (( حافظه بلند مدت )) و (( حافظه کوتاه مدت )) تقسیم می کنند . در مواقعی که به نگهداری مطالب برای زمان های کوتاه ، اغلب کمتر از سی ثانیه ، احتیاج است از حافظه کوتاه مدت و در مواقعی که به ذخیره سازی و نگهداری مطالب برای بلند مدت از چند دقیقه تا چند سال نیاز باشد از حافظه بلند مدت استفاده می شود . در مورد هر کدام از این نوع حافظه ها سه مرحله رمز گردانی ، ذخیره کردن و در نهایت بازیابی وجود دارد . در منابع علمی از حافظه سومی به نام (( حافظه حسی )) سخن گفته شده است .از حافظه به صورت های مختلفی استفاده می شود که اشکال اصلی آن به شرح زیر است :حافظه شنوایی ، حافظه حرکتی ، حافظه بینایی ، حافظه چشایی ، حافظه بویایی و لامسه 10 روش عملی تقویت حافظه از طب اسلامی

    1 – کندر : خوردن کندر در تقویت حافظه بسیار موثر است .2 – گذاشتن حنا بر سر حتی اگر به مقدار کم باشد روشی عالی برای تقویت حافظه محسوب می شود .3 – ذکر صلوات به طور عجیبی حضور ذهن و تقویت حافظه را به همراه دارد .4 – دایم الوضو بودن باعث تقویت حافظه می شود .5 – پوشیدن سر در روز های سرد و بعد از هر بار استحمام باعث تقویت حافظه می شود .6 – در مزاج های گرم حجامت کردن در پشت گوش ها و یا سر در تقویت حافظه موثر است .7 – حفظ و تلاوت قرآن به طور عجیبی حافظه را تقویت می نماید .8 – مطالع و حفظ شعر نیز در تقویت حافظه موثر است .9 – صفات اخلاقی ای که در زیر آمده است سبب تقویت حافظه می شود :
    بخشندگی ، خوش رو بودن ، کم حرف زدن ، مثبت گرایی و امیدوار بودن
    10 - جالب است بدانید مصرف نان تازه به صورت مداوم باعث کاهش حافظه و استفاده از نانی که 13 ساعت از پختش گذشته است موجب تقویت حافظه می شود البته به شرطی که بیات نباشد .سیستم شگفت انگیز تقویت حافظه برای وقایع مهم

    روش و سیستمی که بسیار کاربردی می باشد و می تواند کمک بسیار زیادی به شما در تقویت حافظه بکند، در ذیل به شما ارائه شده است.
    روشی که در این جا به یادگیری آن خواهید پرداخت بسیار ساده، کارآمد، کاربردی و عملی خواهد بود و کمک شایانی به شما در تقویت حافظه خواهد کرد. شما فقط باید با استفاده از کلمات، یا یک زنجیره ی حروف (ترجیحا معنی دار) کاری کنید که هرگاه این کلمه را به یاد بیاورید باعث شود اعداد آن تاریخ به همراه واقعه ی مورد نظر در ذهن شما تداعی شود. حال بیایید چند مورد را با هم تمرین کنیم:
    1- آتش سوزی بزرگ لندن در سال 1666، عملا شهر را از بین برد، و تقریبا خانه های 70000 نفر از ساکنان شهر را سوزاند و انبوهی از خاکستر برجای گذاشت. برای یافتن یک عبارت حافظه ای مناسب برای تاریخ 1666، می توانیم تصور کنیم که افراد زیادی به دلیل از دست دادن خانواده و محل سکونتشان اشک می ریزند: " اشک ، اشک ، اشک "2- بتهوون به دلیل موفقیت های فراوانش در زمینه ی موسیقی شهرت دارد و شاید بزرگترین اثر هنری اش "سمفونی9" است که با یک گروه کر همراهی می شد. در سبک موسیقی او، از تمامی سازهای ضربی استفاده می شد. با دانستن این نکته، به خاطر آوردن تاریخ تولدش در سال 1770 آسان می شود: " اثر هنری هیجانی فوق العاده " که اشاره به ضرب های آن سازها دارد.3- امضای منشور مگناکارتا در سال 1215 نشان دهنده ی شروع عصر جدیدی از احساس و منطق، فهم و خرد است. برای به خاطر سپردن این تاریخ ، می توانیم از عبارت " آغاز دوره ی آزادی خواهی و پیشرفت " استفاده کنیم.4- انقلاب 1917 روسیه، شورش مردم علیه ستم بود. آنها خواستار تساوی بیشتر در قالب " کمونیسم " یا " اصول اشتراکی " بودند. عبارت حافظه ایما برای این مورد می تواند " افراد ، نیازمند اصول همکاری اند " باشد.5- ماشین های چاپ غالبا دستگاه های چرخان بزرگی هستند که هزاران صفحه را در عرض یک دقیقه چاپ می کنند. ما می توانیم نمونه کوچکی از این ماشین را به عنوان اولین دستگاه چاپ در سال 1454 تصور کنیم که می شود آن را با عبارت " اولین چاپ کننده پر سرعت چرخان " به خاطر سپرد .6- نبرد واترلو در سال 1815، برای ولینگتون پیروزی بود، اما برای ناپلئون شکست مرگبار به شمار می آمد. حال ، می توانیم به جای یک عبارت حافظه ای، از دو کلمه ی حافظه ای استفاده کنیم: مثل "استیصال و پیروزی".7- اختراع تلسکوپ در سال 1608 توسط هانس لیپرشی، روشی را که مردم از آن طریق آسمان می دیدند تغییر داد و باعث حیرت و شگفتی بسیاری از دانشمندان شد. بنابراین، می توانیم برای آن، از این عبارات حافظه ایای استفاده کنیم: "اختراع شگفت، فاخر و تحول ساز".8- در سال 1905، نظریه ی نسبیت انیشتین، بر درک بشر از وجود ماده و انرژی روزنه ی جدیدی پدید آورد. او برای خدمات بسیاری که به دنیای فیزیک کرد، جایزه ی نوبل فیزیک دریافت نمود. نظریه ی او مسائل فراوانی را حل کرد که اذهان بسیاری از دانشمندان را به خود مشغول کرده بود. همچنین باعث به وجود آمدن پرسش های بسیار دیگری در اذهان آنان شد. بنابرین کلمات حافظه ای تصویری برای این مورد می تواند "اکتشافات نابغه ی فیزیک، پیشرفت" باشد.9- در طول انقلاب فرانسه در سال 1789، شاه علیه مردم صف آرایی کرد. این واقعه ، دوره ای از دگرگونی های اجتماعی و سیاسی در تاریخ فرانسه به وجود آورد که پس از فراز و نشیب های بسیار به تغییر نظام سلطنتی به جمهوری منجر شد. پس می توانیم این تاریخ را با استفاده از عبارت " آماج حملات و تغییر نظام " به خاطر بسپاریم .10- اعلام استقلال آمریکا در سال 1776، باعث به وجود آمدن حس شادی ، خوش بینی و اطمینان برای آمریکایی ها نسبت به شیوه ی جدید زندگی شان شد . این واقعه را می توان در عبارات " احساس همه ، حظ و شعف " خلاصه کرد .
    امیدواریم روش های ذکر شده برای تقویت حافظه برای شما موثر واقع شود . در مقالات دیگر در مورد تقویت حافظه بیشتر سخن خواهیم گفت .همان طور که در روش های بالا ملاحظه کردید این تکنیک در حقیقت نوعی مشابه یابی برای طبقه بندی اطلاعات در مغز انسان برای حافظه می باشد. این که در این جا فقط برای وقایع خاص مطرح شده و مثال ها تنها برای حفظ کردن وقایع خاص در حافظه می باشد فقط به عنوان نمونه می باشد. شما نباید تصور کنید که این روش تقویت حافظه فقط محدود همین مورد است و در موارد دیگر نمی توان از آن استفاده کرد. شما می توانید در تمام موارد زندگی از این روش تقویت حافظه استفاده کنید و معجزه ی آن را ببینید. پس تنها به این مورد خاص اکتفا نکنید و سعی کنید خودتان استفاده از این روش را فراگیر کنید. تقویت حافظه : یادگیری خود را ارتقا دهید.



    یکی از کار هایی که امروزه همه انجام می دهند، مطالعه و یادگیری است. کمتر کسی در جامعه ی امروز یافت می شود که روزی حافظه را لازم نداشته باشد و برای تقویت حافظه اقدامی نکرده باشد. پس اگر شما هم در یادگیری با حافظه خود مشکل دارید به نکات زیر توجه کنید:
    - اگر خسته هستید برای مطالعه اقدام نکنید چون این کار کمکی به تقویت حافظه و کار یادگیری شما نخواهد کرد.
    - غذا های مقوی بعد از یادگیری قوای شما را بازیابی می کنند.
    - اگر درس یا مبحثی عمیق است، برای یادگیری آن را به چند بخش تقسیم کنید و یک جا اقدام نکنید.
    -رمز ها و نشانه ها یکی از بهترین روش ها می باشند. حتما استفاده کنید.
    - اگر بدون مرور درس بخوانید، مطمئن باشید برای شما سودی ندارد.

    متخصصان روان شناسی و دست اندركاران تعلیم و تربیت ، فنون ، روش ها و تدابیر متعددی رابرای پرورش ذهن ، تقویت حافظه و یادگیری بهترارائه كرده اند كه در این جا به تشریح آنهامی پردازیم .

    متخصصان روان شناسی و دست اندركاران تعلیم و تربیت ، فنون ، روش ها و تدابیر متعددی رابرای پرورش ذهن ، تقویت حافظه و یادگیری بهترارائه كرده اند كه در این جا به تشریح آنهامی پردازیم .
    تقویت حافظه ، همان یادگیری بهتر است .تقویت حافظه یعنی رعایت اصول و قوانین حاكم بر یادگیری . اگر قوانین حاكم بر یادگیری را خوب رعایت كنیم ، بهتر یاد خواهیم گرفت و در نتیجه احساس می شود كه حافظه ما تقویت شده است .
    تقویت حافظه یا پرورش حافظه همان عوامل موثر بر یادآوری است كه روان شناسان به عنوان روش های پرورش حافظه پیشنهاد كرده اند(بینایی ).
    در این بحث به ۲۶ شگرد مهم برای داشتن یك حافظه سالم ، نیرومند و از همه مهم تر كارآمدمی پردازیم ، تا بتوانید به واسطه آن مطالب راسریع تر به خاطر بسپارید و راحت تر به یاد آورید.
    ۱) هدف
    ۲) اعتماد داشتن
    ۳) علاقه
    ۴) سلامتی
    ۵) اكسیژن كافی
    ۶) دقت
    ۷)تمركز
    ۸) استراحت
    ۹) خواب كافی
    ۱۰) آرامش
    ۱۱) برنامه ریزی
    ۱۲) مدت یادگیری
    ۱۳) یادگیری با فاصله
    ۱۴) تصمیم به خاطر سپردن
    ۱۵) خوب درك كردن
    ۱۶) روش PQGR كه توضیح خواهیم داد
    ۱۷) تكرار
    ۱۸) استفاده ازانواع حافظه
    ۱۹) تصویرسازی
    ۲۰) وسایل كمك آموزشی
    ۲۱) تشریحی و تستی خواندن
    ۲۲) روش جزء به جزء و روش كلی
    ۲۳)ارتباط
    ۲۴) سازماندهی در برنامه
    ۲۵) برجستگی نكات مهم
    ۲۶) تقدم و تاخر
    تند خوانی

    امروزه خواندن یكی از مهم ترین وسایل ارتباطی انسان با محیط بیرونی اش است . انسان امروزی می كوشد با مطالعه گوناگون ، ارتباطبیشتری با جهان خارج پیدا كند. در این میان ،مطالب گوناگون با سرعت غیرقابل وصفی افزایش می یابند; بنابراین نیاز به مطالعه بیشتر نیز ضرورت می یابد. انسان امروزی می خواهد با خواندن منابع مختلف ، همگام با دیگران پیشرفت كند و ازنتیجه تحقیقات و زحمات پژوهشگران بهره مندگردد، ولی مشكل عمده این است كه برای افزایش اطلاعات خویش باید زمان بیشتری راصرف مطالعه كند. اما متاسفانه زمان محدود است و غیر قابل افزایش ; پس چاره چیست ؟ تنها راه حل این است كه بر سرعت مطالعه خود بیفزاید. ازهمین جا اهمیت فراگیری شیوه های تند خوانی مشخص می گردد.
    ضرورت آموزش تندخوانی

    بدون شك بهترین نام برای دوره ای كه در آن زندگی می كنیم ، عصر اطلاعات و ارتباطات است .زمانی می پنداشتند كه با پیشرفت ارتباطات ودریافت اطلاعات از طریق صوت و تصویر به تدریج كتاب ، مجله و روزنامه از رده خارج می شود اما این طور نشد و هنوز هم حدود ۷۰درصد یادگیری از طریق خواندن به دست می آید. هر فردی كه خواندن را آموخته یا به عبارت دیگر حروف را می شناسد، چه شیوه هایی را باید به كار گیرد تا بتواند با صرف كمترین نیرو ودر حداقل زمان ، مطالب را بیاموزد؟ این پرسشی است كه علم تندخوانی بدان پاسخ می دهد.
    نیاز روزافزون خواندن با سرعت بالا در مقابل تنگی وقت ، خواندن را از معنی «شناختن حروف » خارج كرده و آن را به صورت یك فن ومهارت درآورده است .
    افرادی كه هیچ گونه آشنایی با فنون تندخوانی ندارند، طوری مطالعه می كنند كه گویی دارند زیر زبانی حرف می زنند و متاسفانه سرعت خواندن این افراد از ۱۵۰ كلمه در دقیقه تجاوز نمی كند; در حالی كه همین افراد می توانندسریع تر بخوانند و بیشتر هم درك كنند.
    كسی كه متن را به كندی می خواند، غالبا سرنخ مفهوم اصلی را گم می كند. گذشته از این ، شخص تا زمانی كه صاحب مهارت كافی در تندخوانی نباشد، توجهش به سادگی بر اثر عوامل بیرونی پرت می شود. اغلب افراد كندخوان ، مهارت كافی در خواندن مطالب دقیق تشریحی را ندارندو نمی توانند مفهوم اصلی و كلیدی عبارت راتشخیص دهند.
    تحقیقات نشان داده است افرادی كه با روش غلط مطالعه می كنند، تنها پس از گذشت یك روزحدود ۸۰ درصد آموخته های خود را فراموش می كنند; در حالی كه با فراگیری اصول تندخوانی و روش های صحیح یادگیری ، می توان مطلب رابهتر درك كرد و در عین حال فراموشی را به حداقل رساند.
    مهم ترین علل كندخوانی و راه های برطرف كردن آنها

    برای كسب مهارت تندخوانی ، باید علل كندخوانی را مورد بررسی قرار داد; سپس راه های برطرف كردن آنها و سرانجام تمرینات مناسب تندخوانی را ارائه داد. در زیر مهم ترین علل كندخوانی و راه های برطرف كردن آنهاآمده است كه از این راه ها می توان به بلندبلندخواندن ، برگشت چشم به عقب ، كلمه خوانی ،سرگردانی دید، مكث طولانی چشم ، محدودیت حوزه دید و تكرار ذهنی كلمات اشاره داشت ...


    ویرایش توسط سها** : دوشنبه 02 آذر 94 در ساعت 10:25


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. نکات تغذیه ای برای ماه رمضان
    توسط keyvan در انجمن علمی و آموزشی
    پاسخ ها: 6
    آخرين نوشته: شنبه 29 تیر 92, 17:19
  2. تغذیه و رفع کم خوابی
    توسط النا61 در انجمن علمی و آموزشی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: شنبه 19 اردیبهشت 88, 09:46
  3. تغذيه تكميلی شيرخواران
    توسط lord.hamed در انجمن مقالات آموزشی روانشناسی کودک
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: دوشنبه 18 آذر 87, 19:32
  4. کودکان چاق، محصول اشتغال مادران
    توسط lord.hamed در انجمن مقالات آموزشی روانشناسی کودک
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: سه شنبه 30 مهر 87, 00:21
  5. اشتغال و همسرداری
    توسط shadi در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: دوشنبه 17 دی 86, 15:58

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 09:56 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.