به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

صفحه 1 از 11 12345678910 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 103
  1. #1
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    جمعه 30 مرداد 94 [ 21:50]
    تاریخ عضویت
    1393-1-05
    نوشته ها
    278
    امتیاز
    5,866
    سطح
    49
    Points: 5,866, Level: 49
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 21.0%
    دستاوردها:
    Tagger First Class1 year registered5000 Experience Points
    تشکرها
    317

    تشکرشده 1,458 در 274 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    69
    Array

    ·▪▪••●●::: آیا برای اجابت دعاهایمان ، به خداوند اصرار کنیم یا خیر؟ :::●●••▪▪··

    به نام حضرت دوست


    چرا در روایت داریم که اصرار بر دعا موجب برآمدن حاجات است و در تعالیم دیگر داریم بعضی دعاها به صلاح نیست ؟ حال ما از کجا بدانیم که کدام دعا به صلاح است و کدام نیست و علت این تأخیر در استجابت چیست ؟ بالاخره در دعا اصرار بکنیم یا نکنیم ؟










    گاهی اوقات خواستی از خداوند متعال داریم و هر چه نذر و نیاز و گریه و زاری به درگاه خدای بی نیاز می کنیم برآورده نمی شود .
    این جاست که هزار و یک پرسش در ذهن ما بوجود می آید که مگر خداوند متعال نفرمود:"بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را " پس چرا جوابم را نمی دهد .

    چرا در روایت داریم که اصرار بر دعا موجب برآمدن حاجات است و در تعالیم دیگر داریم بعضی دعاها به صلاح نیست ؟ حال ما از کجا بدانیم که کدام دعا به صلاح است و کدام نیست و علت این تأخیر در استجابت چیست ؟ بالاخره در دعا اصرار بکنیم یا نکنیم ؟

    امام باقر علیه‏السلام می فرماید : واللّه لا یُلِحُّ عبدٌ مُؤمِن علَى اللّه عز و جل فی حاجتِهِ إلاّ قضاها لَهُ بـه خـدا سوگند هیچ بـنده مؤمنى در حاجت خود به درگاه خداوند عز و جل اصرار نورزد ، مگر آن که حاجتش را بر آورد . (الکافی : 2 / 475 / 3 منتخب میزان الحکمة : 200)

    در بیان برخی علما نیز آمده که خیلی اصرار بر دعا نکنید شاید به مصلحت شما نباشد ، چرا که شاید در آینده و یا در قیامت و پس از مرگ متوجه شویم که استجابت آن دعا به خیر ما نبوده و خدا را شکر کنیم که آن دعا را مستجاب نکرده است.هر دو درست می گویند ولی شبهه تعارض بین این دو مطلب ، ناشی از مسامحه در استفاده لفظ دعا در گفته علما است.در صورتیکه منظور علما بر عدم اصرار بر دعا ، در واقع عدم اصرار بر استجابت دعا است.پس در واقع انسان باید بر دعا اصرار کند ولی بر استجابت ظاهری اصرار نکند.مثلا یک کسی که صاحب فرزند نمی شود همیشه و تا آخر عمر خوب است که بر دعا به صاحب فرزند صالح شدن اصرار کند ولی بر استجابت آن اصرار نکند. و از اینکه به ظاهر این دعا بر آورده نمی شود بی تابی نکند و نا امید از رحمت الهی نشود و افسرده نگردد .خود دعا کردن از جهات مختلف ممدوح است. از قبیل ارتباط با خدا و پیوند دائمی با خدا و اینکه انسان خود را محتاج به خدا ببیند. .و اینکه خود دعا کردن فی نفسه مطلوب است و خود همین دعا کردن نوعی استجابت است. تا خدا نخواهد کسی توفیق دعا کردن و ارتباط با خدا را پیدا نمی کند. و از آنجایی که خداوند فرموده و وعده داده که : ادعونی استجب لکم- هر دعایی به تحقیق مستجاب می شود ولی نه به آنصورت ظاهری که ما همیشه بفهمیم. خداوند همه دعا ها را مستجاب می کند ولی گاهی مطابق ظاهر آن و گاهی که به صلاح نیست مطابق صلاح فرد و حتی بیشتر از خواسته فرد به او می دهد، لکن انسان به آن توجه ندارد. البته گاهی هم عدم استجابت ناشی از مانعی مثل گناه است که با توبه انسان ، دعاهای او نیز شنیده و مستجاب می شود.


    پس شایسته است تمام نیاز هایمان را در دعا هایمان مد نظر بیاوریم بر آنها اصرار کنیم ولی در عین حال عرضه داریم که خدایا اگر به صلاحمان نیست آنگونه که خود می دانی و به خیرمان است پیش بیاور. و برای خداوند متعال تعیین تکلیف نکنیم که حتما باید چنین کنی و چنان کنی و این دور از ادب و خضوع است .




    کسی که اصرار بر استجابت ظاهری دعا دارد ، در دعا هم اگر استجابت ظاهری پیش نیامد ، گاهی برخی از رحمت خدا مأیوس می شود و یا کسانی بوده اند که نعوذ بالله کارشان به کفر کشیده شده است. در حالیکه اگر می دانستند که استجابت این دعا به خیرشان نیست هیچگاه این همه اصرار نمی کردند.

    البته عدم استجابت دعا همیشه ناشی از این نیست که به صلاح فرد نباشد. گاهی موانعی برای استجابت دعا وجود دارد، نظیر برخی گناهان که منجر به حبس دعا می شوند و دردعای کمیل به برخی از آنها اشاره شده است .در رابطه با اصرار بر خواسته های معنوی یا مادی ، مطلبی را که باید توجه داشته باشیم ، مسئله همت انسان است.که به ما توصیه شده که همت هایمان را بلند کنیم و خواسته هایمان را در قله ها قرار دهیم و تمام همت خود را مصروف خواسته های ناچیز دنیایی نکنیم. ولی از آنجایی که انسان ، مادام که در دنیا قرار دارد به حوائج مادی هم نیازمند است ، به ما توصیه کرده اند که نمک طعامتان را و حتی بندکفشتان را از خدا بخواهید. و به نظر می رسد که این کار،توحید افعالی و فعلی انسان را تقویت می کند.از طرف دیگر، باید توجه داشته باشیم که ظرفیت و معرفت انسان ها، متفاوت است. آنهایی که دارای ظرفیت و معرفت بالاتری هستند ، به طبع در دعاهایشان خواسته های بلند همتانه بیشتری را لحاظ می کنند و کسانی که در سطح معرفتی پایین تری هستند، به تناسب معرفت و همتشان ، خواسته هایی از خداوند طلب می کنند.

    ضمن اینکه باید بدانیم ، نفس ارتباط گیری با خداوند مطلوب است. در حدیث قدسی در بیان علت تفاوت های انسان ها آمده است: خداوند به این دلیل انسان ها را متفاوت آفریده (در خلق و مال و جمال و ... ) تا آنکس که در مرتبه بالاتری است خدارا به این واسطه شکر کند و آنکه در مرتبه پایین تری به لحاظ ظاهر قرار دارد در دعا ، از خداوند طلب کند که به او هم بدهد و به این واسطه هر دو گروه به خداوند متصل شوند و ارتباط برقرار کنند. البته این حدیث موارد دیگری هم دارد که به تناسب بحث ، فقط این قسمت را آوردم.در مورد ادامه سئوالتان باید بگویم که این تصور اشتباه، ناشی از این است که ما هنوز نتوانسته ایم این تفکیک را در ذهنمان ایجاد کنیم که خیر و صلاح واقعی فرق دارد با آنچه که ما فکر می کنیم که به خیر و صلاحمان هست.

    «عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ » (سوره بقره آیه 216) ؛ چه بسا شما از چیزی کراهت داشته باشد در حالی که خیر شما در آن است و همین طور چه بسا چیزی را دوست می دارید در حالی که در حقیقت برای شما شر است و خدا می داند حقایق امور را و شما نمی دانید.

    چه بسا کسی که در بیابان دارد از تشنگی می میرد و از خداوند مطالبه آب دارد کاملا مطمئن است که یافتن آب برای او نافع و به صلاح او است، ولی حتی همین شخص در حقیقت مطمئن نیست که رسیدن به آب به خیر و صلاحش است. شاید اگر الان از تشنگی بمیرد ، با وضع بهتری از دنیا برود و اگر به او آب برسد و زنده بماند و مثلا 30 سال دیگر زنده بماند ولی شرایطی در آینده زندگی اش پیش بیاید که عاقبت به شر از دنیا برود.چه بسیار کسانی که صاحب فرزند نمی شوند و با هزار اصرار و دعا و نذر و نیاز به فرزند می رسند ولی بچه ای ناقص الخلقه به دنیا می آید یا فرزند ناخلفی می شود، که بعدا پشیمان می شوند از این همه اصراری که کرده اند بر اجابت دعایشان و خواهند گفت که ای کاش بی فرزند باقی می ماندیم.مساله ای که از اهمیت زیادی برخوردار است، توجه به حقیقت دعا و پی بردن به ارزش دعا است؛ اینکه به دعا تنها به چشم وسیله ای برای گرفتن حاجت نگاه نکنیم؛ نه اینکه حاجات خود را از طریق دعا نخواهیم، خیر، بلکه مقصود این است که بدانیم نفس دعا کردن، عبادت است یعنی دعا از دعوت است و در دعا انسان از خداوند دعوت می کند تا در دل و جان او با صفات جمال و جلال اش تجلی کند و به دلی مومن که عرش خدا است بنشیند بنابراین دعا کننده چه حاجت بگیرد و چه نگیرد عبادت کرده و به خداوند نزدیک شده است.

    امام باقر (علیه السلام) می فرمایند: «افضل العبادة الدعا» (میزان الحکمه/ج4/ص1644) دعا برترین عبادت است.
    در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده که: «دعا کن و مگو کار، گذشته است (و آنچه مقرر شده همان میشود) همانا نزد خداوند عزوجل مقام و منزلتی است که جز با درخواست به دست نمی آید.» (همان،ص1646)
    در این روایات تنها بحث از فضیلت و عبادت بودن دعا و ارزش خود دعا است و هیچ بحثی از گرفتن حاجت و نگرفتن آن بمیان نیامده است، تا ما ارزش حقیقی دعا را درک کرده و با شوق و رغبت به سوی آن بشتابیم.

    مسأله اجابت دعا از مسائل قطعى در همه ادیان الهى است. قرآن مجید مى‏فرماید: «اذا سئلک عبادى عنى فانى قریب اجیب دعوه الداع اذا دعان؛ هرگاه بندگان من از تو درباره من بپرسند (بگو) من نزدیکم، و دعاى دعاکننده را به هنگامى که مرا بخواند اجابت مى‏کنم» (بقره، آیه 186)

    گاهی این سوال به ذهن انسان می رسد که اگر خداوند صدای ما را می شنود، به دعا و درخواست ما آگاه است، توانایی اجابت هم دارد و خودش فرموده: از من بخواهید تا اجابت کنم؛ پس چرا برخی اوقات شاهد اجابت سریع دعاهای خود نیستیم؟ آیا خدا ما را فراموش کرده است؟ می دانیم که فراموشی در خداوند راه ندارد. پس علت چیست؟ اولا هیچ دعایی خالی از نوعی اجابت نیست؛ زیرا همانطور که گفتیم، دعا نوعی عبادت و پرستش است و در هر عبادتی که با قصد قربت انجام می شود؛ یعنی عبادت کننده تصمیم دارد به خدای خود نزدیک شود و به کمالات ذات اقدس اله آراسته گردد، خالی از اثر قربی نیست.بنابر این، همین که دعا و عبادت با خلوص نیت و شرایط لازم انجام می شود، در همان لحظه به اجابت می رسد و اثر معنوی خود را بر روح و جان انسان می گذارد و با استمرار این حالت است که آدمی به تدریج مظهر نورانیت و اسماء و صفات کمالیه حق تعالی شده، به کمال و سعادت شایسته خود می رسد.
    امام صادق (علیه السلام) فرمود: «شما را به دعا سفارش مى کنم؛ زیرا با هیچ عمل دیگرى همچون دعا، به خدا نزدیک نمى شوید.» ثانیا در خصوص استجابت دعا، توجه به یک نکته لازم و ضروری است که رسیدن به هر خواسته ای راه خود را دارد و باید از مسیر طبیعی خودش بدان دست یافت. البته در کنار تلاش فردی و اجتماعی موضوع دعا هم سفارش شده است و باعث جلب عنایت و کمک خداوند می شود. به عبارت دیگر باید برخاست و دعا کرد؛ نه اینکه نشست و دعا کرد. دعا کردن نشستنی نیست. دعا برای کسی مفید است که در مسیر قرار دارد و عملا تلاش می کند و نهایت سعی خود را برای رسیدن به اهداف خود در زندگی انجام می دهد. چنین کسی بسیار موفق خواهد بود و برای او رسیدن به خواسته ها و استجابت دعاها دور از انتظار نیست.



    منبــع



    أَلَيْسَ اللَّهُ بِكافٍ عَبْدَهُ
    آیا خدا برای بنده اش کافی نیست؟

    ( زمر / 36 )


  2. 11 کاربر از پست مفید محمد 93 تشکرکرده اند .

    ...zahra (شنبه 03 تیر 96), abi.bikaran (جمعه 05 تیر 94), anisa (یکشنبه 07 تیر 94), Eram (جمعه 02 تیر 96), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), milad.mehr (شنبه 06 تیر 94), یه دختر سرگردان (جمعه 05 تیر 94), مسافر زمان (جمعه 05 تیر 94), مصباح الهدی (جمعه 05 تیر 94), باغبان (پنجشنبه 04 تیر 94), صبا_2009 (پنجشنبه 25 خرداد 96)

  3. #2
    سرپرست سایت

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1388-1-03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    8,056
    امتیاز
    146,983
    سطح
    100
    Points: 146,983, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    SocialRecommendation Second ClassCreated Blog entryVeteranOverdrive
    نوشته های وبلاگ
    4
    تشکرها
    27,661

    تشکرشده 36,001 در 7,404 پست

    Rep Power
    1092
    Array


    بهتر از کار دعا کاری ندیدم
    خوش تر از حال دعا حالی ندیدم






  4. 8 کاربر از پست مفید فرشته مهربان تشکرکرده اند .

    ...zahra (شنبه 03 تیر 96), anisa (یکشنبه 07 تیر 94), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), milad.mehr (شنبه 06 تیر 94), یه دختر سرگردان (جمعه 05 تیر 94), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), مسافر زمان (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  5. #3
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    سه شنبه 05 تیر 97 [ 14:07]
    تاریخ عضویت
    1392-5-19
    نوشته ها
    312
    امتیاز
    8,869
    سطح
    63
    Points: 8,869, Level: 63
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger First Class5000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    480

    تشکرشده 882 در 242 پست

    Rep Power
    60
    Array
    من آرزویی دارم و مدام هم براش دعا می کنم
    اصرار به اجابتش هم دارم
    و هربار هم به خدا میگم که : می دونم شاید تو صلاح ندونی ، اما من خودم مسئولیتش رو می پذیرم. آرزوی من رو مستجاب کن.
    اما بازهم خبری از استجایت دعای من نیست.

  6. 6 کاربر از پست مفید veis تشکرکرده اند .

    abi.bikaran (جمعه 05 تیر 94), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), یه دختر سرگردان (جمعه 05 تیر 94), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), مسافر زمان (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  7. #4
    عضو عادی

    آخرین بازدید
    جمعه 03 اردیبهشت 95 [ 13:04]
    تاریخ عضویت
    1393-12-26
    نوشته ها
    103
    امتیاز
    4,880
    سطح
    44
    Points: 4,880, Level: 44
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 70
    Overall activity: 8.0%
    دستاوردها:
    1000 Experience PointsTagger First Class3 months registered
    تشکرها
    934

    تشکرشده 329 در 91 پست

    Rep Power
    36
    Array
    سلام.. منم همین طور ، با این که سالهاست برای خواسته ای دعا میکنم ولی مستجاب نشده... حتی وقتایی که کم میارم با حالت تضرع در دل باهاش حرف میزنم و میگم خودت که به همه چیز اگاهی و میدونی حالمو... ولی با همه اینها هنوزم عاشق دعا کردنم...چون مطمن ام از اون دلسوزتر و مهربونتر نداریم همه ما موجودات این دنیا..مرسی ار تایپک خیلی خوبتون اقا محمد93.

  8. 7 کاربر از پست مفید یه دختر سرگردان تشکرکرده اند .

    abi.bikaran (جمعه 05 تیر 94), anisa (یکشنبه 07 تیر 94), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), مسافر زمان (جمعه 05 تیر 94), مصباح الهدی (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  9. #5
    مدیران انجمن

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1390-12-11
    نوشته ها
    396
    امتیاز
    15,136
    سطح
    79
    Points: 15,136, Level: 79
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 214
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second ClassSocialVeteran10000 Experience Points
    تشکرها
    3,467

    تشکرشده 2,190 در 377 پست

    Rep Power
    0
    Array
    شک نکنید!
    ذره‌ای شک نکنید که اگر حاجت شرعیه‌ای داشته باشید و در درخواست آن از خدا لجاجت بورزید، حتما مورد اجابت خدا قرار می‌گیرد.

    البته فراموش نکنیم که هر کاری آدابی دارد...

    وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ

    وَلِلّهِ الأَسْمَاء الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا


    و ...

    روایاتی را که درباره این آیات هست، بخوانید.
    بنده برای مثال، یکی از روایاتی که دربارهٔ آیه دوم هست، می‌نویسم:
    "... قال ابو عبدالله (ع): نحن والله الاسماء الحسني التي لايقبل الله من العباد عملاً الا بمعرفتنا" (کافی، ج۱، ص۱۴۳)
    امام صادق فرمودند: به خداوند قسم، ما (معصومین) اسماء نيك خداوند هستیم كه حق تعالی عمل بندگان را جز به معرفت ما قبول نمی‌كند.



    همچنین فراموش نکنیم که نمی‌شود بندگی نَفْسْ را کرد و از خدا توقع اجابت داشت. برای رضای خداوند، باید تمام سعیمان را بکنیم و از اعمال گناه دوری کنیم.

    خلاصه که دیر و زود داره، ولی سوخت و سوز نداره!

  10. 7 کاربر از پست مفید مسافر زمان تشکرکرده اند .

    abi.bikaran (جمعه 05 تیر 94), ammin (جمعه 17 خرداد 98), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), miss seven (دوشنبه 12 خرداد 99), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), مصباح الهدی (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  11. #6
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    جمعه 30 مرداد 94 [ 21:50]
    تاریخ عضویت
    1393-1-05
    نوشته ها
    278
    امتیاز
    5,866
    سطح
    49
    Points: 5,866, Level: 49
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 21.0%
    دستاوردها:
    Tagger First Class1 year registered5000 Experience Points
    تشکرها
    317

    تشکرشده 1,458 در 274 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    69
    Array
    یک زمانی هست که ما با خدا دعوا داریم که چرا دعای ما رو مستجاب نمیکنه اما من خیلی متوجه این صحبت شما نمیشم که ما دعایی داشته باشیم بعد بگیم حتی اگه خدا هم بگه به صلاح ما نیست باز هم ما دلمون اون غیر صلاح رومیخواد .


    مثلا دختر خانمی اقا پسری رو میخواد میگه خدایا الا و بلا من این رو میخوام حتی اگه به صلاحم نیست ، بازم میخوام.... خدا میگه اخه این پسره وقتی باهش بری زیر یک سقف ، تازه اونجا چهره هیولاییش برات هویدا میشه ، معتاد میشه ، کتکت میزنه ، به خاک سیاه مینشونتت .... یا توی سرنوشت اون پسر هست که دچار یک بیماری صعب العلاج بشه که تو طاقت جمع کردن و پرستاری کردنش رو نداری و زندگیت زهر میشه... ایناست که صلاحت نیست ، بازم میخوای؟


    اینکه من این متن پست اول رو اینجا گذاشتم ، نه اینکه خودم بدونم و بخوام روی منبر برم و بقیه استفاده کنن.. راستش برای خودم خیلی نکات اموزنده کلیدی داشت و گفتم اینجا بزارم بقیه هم استفاده کنند ...دید خودم به دعا وسیعتر شد... قرار نیست که دعا وسیله ای باشه صرفا برای رسوندن ما به امیال و ارزوها ... دعا یک عبادت هست ... مثل نماز خوندن... قرار نیست هر کس نماز بخونه با نماز خوندن پولدار بشه یا صاحب اولاد و همسر بشه ... خدا دعا رو برای ما گذاشته تا فقط و فقط اویزون خودش باشیم نه هر کس و ناکسی...



    میگن یا دعا همینجا مستجاب میشه ، یا وسیله دفع بلا میشه یا هم اینکه اون دنیا برای صاحب دعا پاداش میشه ... حدیث داریم که پاداشهای دعاهای استجاب نشده اون دنیا طوری هست که افرادی که دعا کردن و مستجاب نشده ، ارزو میکنن ای کاش هیچ کدوم از دعاهاشون مستجاب نمیشد.... کلا به نظر من اینکه ادم چه زمانهایی که دعاش مستجاب نمیشه چه مواقعی که مثلا دچار سختی میشه ، به زندگی و سختی های و عذابهای اون دنیا فکر کنه اروم میشه... یک صحنه میگم شاید توی فیلمها یا حتی توی زندگی واقعی اطرافیان زیاد دیده باشید....



    یک بچه ای که قدر مادر و پدرش رو ندونسته و مادرش یا پدرش فوت میکنه ، و میره سر خاک پدر و مادرش و ضجه میزنه و ناله میزنه ... میگه مامان بلند شو.. غلط کردم.... قول میدم برات بچه خوبی باشم دیگه.... ولی صد سال هم که اون بچه ضجه بزنه چیزی تغییر نمیکنه ... اکثر ماها ، این ضجه ها رو صدها برابر بدتر اون دنیا بعد مرگ خواهیم زد ... اشک ها و ناله هایی که اون دنیا خواهیم کرد و هیچ چیزی فرقی نمیکنه ... هر چی بگیم خدایا غلط کردیم ، حق مردم خوردیم ، غیبت کردیم ، کاهل نماز بودیم ... هیچ چیزی با ضجه های ما فرق نخواهد کرد (این تصویر ذهنی من از سختی اون دنیاست مگر اینکه لطف خدا ورق رو برگردونه ) ... اونجاست که دعاهایی که مستجاب نشده ، سختی هایی که توی این زندگی کشیدیم ، کمک حال ما خواهد بود.... بهر حال این دنیا 70-60 سال بیشتر نیست که نصفش به یک چشم بهم زدن رفته ... مشکل اون دنیاست که ابدیه...


    یه وقتایی اجابت دعا زمان میبره .. میگن حضرت موسی که یک پیغمبر خدا بود و معصوم ، از خدا نه برای خودش ، بلکه برای دین خدا ، خواست که فرعون نابود بشه ... دعاش مستجاب شد ولی چهل سال بعد به تحقق رسید...


    یا داستانی با این مضمون هست که ظاهرا زمان امام صادق فردی برای تجارت از حضرت راهنمایی میخواد ، حضرت میگن این سفر به صلاحت نیست.. اتفاقا اون فرد به اون سفر کاری میره و سود زیادی هم میکنه و پیش امام میاد و میگه نتیجه سفر خوب بوده .. اما حضرت میگن توی این سفر یک نماز صبحت قضا شد و بخاطر همون بود که گفتم این سفر به صلاحت نیست ولو اینکه توی تجارتت سود زیادی هم کرده باشی.... یعنی نهایت اینکه ما صلاح روفقط در منافع دنیوی میبینیم و مسائل اخرتی و ماورایی رو نمیبنیم چون قدرت این کار رو نداریم...


    خلاصه اینکه به نظر من کارها و حکمتهای خدا فوق العاده پیچیده هست ... و چقدر توی متن بالا خوب گفته که بهتره ما فقط بعنوان عبادت در دعا استمرار داشته باشیم و اجابتش رو به مصلحت خداوندی گره بزنیم.


    أَلَيْسَ اللَّهُ بِكافٍ عَبْدَهُ
    آیا خدا برای بنده اش کافی نیست؟

    ( زمر / 36 )


  12. 7 کاربر از پست مفید محمد 93 تشکرکرده اند .

    abi.bikaran (جمعه 05 تیر 94), anisa (یکشنبه 07 تیر 94), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), فرشته مهربان (شنبه 06 تیر 94), مصباح الهدی (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94), صبا_2009 (پنجشنبه 25 خرداد 96)

  13. #7
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    پنجشنبه 22 فروردین 98 [ 15:00]
    تاریخ عضویت
    1394-1-19
    نوشته ها
    275
    امتیاز
    7,709
    سطح
    58
    Points: 7,709, Level: 58
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    5000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    521

    تشکرشده 526 در 206 پست

    Rep Power
    63
    Array
    شرط استجابت دعا و نتيجه گيري از انفاق
    بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
    شخصي (مثلا به نام قاسم) به حضور امام صادق (ع) آمد و گفت: در قرآن دو آيه وجود دارد، ولي هر چه (معناي) آن دو را مي جويم، به آن دست نمي يابم.
    امام صادق: آن دو آيه كدام است؟
    قاسم: (يكي آيه 60 مؤمن است كه خداوند مي فرمايد: )
    (ادعوني استجب لكم: )
    : (مرا بخوانيد (و درخواست خود را از من بخواهيد) و من آن را براي شما مستجاب مي كنم).
    ما دعا مي كنيم و درخواست خود را از خدا مي خواهيم، ولي استجابتي نمي بينيم.
    امام صادق: پس چرا دعايتان به استجابت نمي رسد؟
    قاسم: نمي دانم.
    امام صادق: ولي من راز آن را به تو خبر مي دهم: (كسي كه از فرمان خدا اطاعت نمايد، سپس دعا كردن (جهت و روش دعا) را مراعات نمايد، خداوند دعايش را به استجابت مي رساند.
    قاسم: جهت و روش دعا، چيست؟
    امام صادق: 1- نخست حمد و ثناي الهي بجا آور 2- سپس نعمتهائي را كه به تو عنايت فرموده ياد كن و شكر گزاري نما3- سپس صلوات بر پيامبر (ص) بفرست 4- سپس گناهانت را ياد بياور و به آن اقرار كن 5- سپس استغفار كرده و در مورد گناهانت به خدا پناه ببر، (آنگاه دعا كن) اين است جهت و روش دعا كردن، حال بگو آيه ديگر كدام است؟
    قاسم: اما آيه ديگر اين آيه (39 سباء) است كه خداوند مي فرمايد:
    (و ما انفقتم من شييء فهو يخلفه و هو خير الرازقين)
    (و هر چيزي را (در راه خدا) انفاق كنيد، خداوند جاي آن را پر مي كند و او بهترين روزي دهندگان است).
    من انفاق مي كنم، ولي عوض آن را نمي يابم.
    امام صادق: آيا به نظر تو، خدا خلف وعده مي كند؟
    قاسم: (نه).
    امام صادق: پس راز عوض نگرفتنت چيست؟
    قاسم: نمي دانم.
    امام صادق: (اگر شما از راه حلال، ثروتي را بدست آورديد و در راه حلال انفاق نموديد، قطعا درهمي را انفاق نمي كنيد، مگر اينكه عوض آن داده شود).

  14. 5 کاربر از پست مفید alireza198 تشکرکرده اند .

    ...zahra (شنبه 03 تیر 96), hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), مصباح الهدی (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  15. #8
    عضو همراه

    آخرین بازدید
    سه شنبه 10 اردیبهشت 98 [ 12:47]
    تاریخ عضویت
    1392-1-05
    محل سکونت
    خانه سبز
    نوشته ها
    1,631
    امتیاز
    24,877
    سطح
    95
    Points: 24,877, Level: 95
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 473
    Overall activity: 30.0%
    دستاوردها:
    Tagger First ClassOverdriveSocial10000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    5,037

    تشکرشده 6,499 در 1,515 پست

    حالت من
    Mehrabon
    Rep Power
    267
    Array
    تشکر از تاپیک بسیار مفیدتون.که برخی سوالاتم را پاسخ داد.

    آیه 11 سوره حج:

    وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلي‏ حَرْفٍ فَإِنْ أَصابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَ إِنْ أَصابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلي‏ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةَ ذلِکَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبينُ11

    از مردم کس هست که خدا را به زبان و به ظاهر می پرستد ( نه از باطن و حقیقت ) از این رو هر گاه خیر و نعمتی به او رسد اطمینان خاطر پیدا کند و اگر آزمونی ( از شر و فقر و آفتی ) به او رسد ( از دین خدا ) رو بگرداند. چنین کس در دنیا و آخرت زیانکار است و این ( نفاق و دورویی ) زیانی است که بر همه کس آشکار است.

    متاسفانه بعضی وقتها به مصداق این آیه نزدیک می شم.خدا کمکمون کنه از این مصادیق نباشیم.

    اگر میشه یکی این را برای من توضیح بده. می دونم سوالم مسخره است ولی ذهنم را مشغول کرده:

    می گن خدا گاهی حاجت بنده اش را دیر می ده که ما باهاش بیشتر حرف بزنیم.چون مناجات بنده اش را دوست داره. یعنی گاهی دلیل خدا اینه!!!(نه چیز دیگه!)
    من با بقیه دلیل ها که ما نمی دونیم کاری ندارم. یعنی مثلا مصلحت نیست یا ... من سوالم دقیقا سر این یکی دلیل خداست که چرا خدا برای اینکه ما بیشتر باهاش حرف بزنیم حاجتمون را دیر می ده؟ چرا یه راه دیگری انتخاب نمی کنه برای بیشتر صحبت کردن ؟ چرا گاهی دوست داره غمگین باهاش حرف بزنیم نه خوشحال؟

    چرا خدا گریه بنده اش را دوست داره؟ خدا که مهربانترینه.
    و اینکه خدا صمد هست و یعنی بی نیاز... پس چه طور در عین به نیازی این قدر دوست داره و می خواد ما باهاش حرف بزنیم؟ برای خودمون؟ برای خودش؟

    من تو خودم فکر کرده بودم بعد به یه اشتباهاتی هم برخوردم و اشتباه هم کردم (از روی نتیجه اشتباهم).وقتی آیه 11 سوره حج را خوندم یه قست مهم از اشتباهم را فهمیدم و یه نتیجه جدیدی هم گرفتم(شاید بعدا بگم) . ولی دوست دارم از همین زاویه سوالم (که شاید سطحی هم باشه) پاسخ کاملتری از نگاه های متفاوت دیگری دریافت کنم.الان بحثم خدای نکرده سر اعتراض نیست. بحثم سر چرایی مساله است و می دونم از درک ناقص منه.

    متشکرم

    - - - Updated - - -

    - - - Updated - - -

    من از قبل یه مدل دیگه هم دعا می کنم.نمی دونم چقدر درسته...

    خب از خیلی از احادیث این نتیجه را می شه گرفت که ما حتما دعا بکنیم و اگر مصلحتمون باشه حتما براورده میشه.

    بعد من یک حدیث از حضرت زهرا به این مضمون شنیده بودم که خدایا بهترین مصلحت ها را برای من قرار بده. بعد من از این حدیث این برداشت را کردم که یعنی ممکنه چند تا مصلحت برای آدم از نظر خدا باشه ولی خدا ترجیح بده که یکی از اون مصلحت ها را برای ما رقم بزنه.نه مصلحتی که ما الزاما می خواهیم ولی ما می تونیم (بنا به همین حدیث) از خدا بخواهیم که بهترینش را به ما بده!

    بعد من اومدم این دو تا مورد را ترکیب کردم. اول دعای خودم را کردم. بعد یه دعای مکمل که خدایا لطفا در فلان امر مصلحت من را قرار بده. خب وقتی دعای دوم مستجاب بشه دعای اول هم باید قاعدتا مستجاب بشه.(چون خدا اگر مصلحت باشه حاجتمون را می ده) و من خیلی وقت ها وقتی ترکیبی دعا می کنم. یعنی برای مصلحت شدن اون امر هم جداگانه دعا می کنم دعای اولم هم براورده میشه.
    اگر روزی ،محبت کردی بی منت، لذت بردی بی گناه ، بخشیدی بی شرط
    بدان آن روز را واقعا زندگی کرده ای


    یا ضامن بی ضامن ها...!!!

    حسرت کرب و بلا در دل من پنهانیست؛
    من ندانم که چه اندازه ز عمرم باقیست؛

    کربلا گر نشدم دعوت، از این بار گناه،
    ضامن من بشود ضامن آهو کافیست؟



    با توکل بر خدای متعال:محکم، با امید و با انگیزه
    ویرایش توسط مصباح الهدی : جمعه 05 تیر 94 در ساعت 19:36

  16. 3 کاربر از پست مفید مصباح الهدی تشکرکرده اند .

    hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), محمد 93 (جمعه 05 تیر 94), باغبان (جمعه 05 تیر 94)

  17. #9
    عضو عادی

    آخرین بازدید
    دوشنبه 29 خرداد 96 [ 23:33]
    تاریخ عضویت
    1393-12-09
    نوشته ها
    55
    امتیاز
    1,684
    سطح
    23
    Points: 1,684, Level: 23
    Level completed: 84%, Points required for next Level: 16
    Overall activity: 2.0%
    دستاوردها:
    Tagger Second Class1000 Experience Points1 year registered
    تشکرها
    6

    تشکرشده 91 در 41 پست

    Rep Power
    0
    Array
    میشه یک سوال هم من از شما بپرسم ، وقتی دعا از طرف خدا اگر اجابت شود دلالت بر وجود ، مهربانی و خوبی اوست و وقتی نشود دلیل بر مصلحت هست و در هر دو صورت چه اجابت بشود چه نشود یعنی خدا هست و برای ما تصمیم میگیرد ، چه فرقی بین خدای ادیان ابراهیمی و هندو و حتی بت هست؟ چون در یک احتمال با فضای نمونه دو تایی هر کدام بشود به نفع خداست

  18. 3 کاربر از پست مفید mehdi_7 تشکرکرده اند .

    hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), اثر راشومون (یکشنبه 07 تیر 94), باغبان (شنبه 06 تیر 94)

  19. #10
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    سه شنبه 07 فروردین 97 [ 15:34]
    تاریخ عضویت
    1391-12-17
    نوشته ها
    278
    امتیاز
    8,056
    سطح
    60
    Points: 8,056, Level: 60
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 94
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second Class5000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    0

    تشکرشده 832 در 244 پست

    Rep Power
    72
    Array
    اون حس ارامشی که با دعا کردن ادم می گیره باهیچ چیزی قابل قیاس نیست..تازه اکثر وقتها دعا اجابت میشه ولی به قول شما

    وقتایی که اجابتم نمیشه من خودم بیشتر وقتها به خدا گله می کنم اما امابعد مدتی یک اتفاقایی می افته که واقعا اشکم درمیاد از اینکه خدا اینقد مهربونه و دعامو مستجاب نکرده

    نمی دونم حرفمو باور می کنید یا نه ولی این اتفاقها برای من به کرات افتاده و حتی اگه قبلش دعا نمی کردم و اون چیزی که فکر می کردم واسم خوبه اتفاق افتاده بود الان زندگی

    پر تنشی داشتم..

  20. 4 کاربر از پست مفید SOGAND. تشکرکرده اند .

    hamed-kr (پنجشنبه 11 تیر 94), مسافر زمان (شنبه 06 تیر 94), مصباح الهدی (شنبه 06 تیر 94), باغبان (شنبه 06 تیر 94)


 
صفحه 1 از 11 12345678910 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 00:24 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.