به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    عضو فعال آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 19 آبان 99 [ 21:53]
    تاریخ عضویت
    1391-3-16
    محل سکونت
    گلستان
    نوشته ها
    3,933
    امتیاز
    52,145
    سطح
    100
    Points: 52,145, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 23.0%
    دستاوردها:
    OverdriveTagger First ClassSocialVeteran50000 Experience Points
    تشکرها
    15,723

    تشکرشده 11,395 در 3,444 پست

    Rep Power
    0
    Array

    در جلسات خواستگاري صريح و بدون احساس گناه «نه» بگوييد

    بهتر است گاهي در همان جلسه اول مخالفت خود را اعلام کنيد. به طور قطع تحمل ناراحتي شنيدن جواب منفي، بسيار راحت تر از تحمل سختي هاي ازدواج ناموفق است.
    جواب شما «نه» است! هنوز لحظاتي از شروع اولين جلسه خواستگاري نگذشته که دختر يا پسر به اين نتيجه مي رسند که به درد هم نمي خورند. شايد هم بعد از چندين جلسه خواستگاري، يکي از طرفين به اين نتيجه رسيده است که اين ازدواج سرانجام خوشي ندارد. به طور طبيعي در اين مواقع، يکي از خانواده ها تصميم مي گيرد به درخواست ادامه اين خواستگاري جواب «نه» بدهد. جوابي که اگر حساب شده و منطقي نباشد ممکن است براي دختر يا پسر مشکلاتي مانند افسردگي، بي حوصلگي و احساس پوچي ايجاد کند.
    در بعضي مواقع هم که دختر يا پسر با مهارت هاي زندگي و آموزش هاي قبل از خواستگاري آشنا نيستند ممکن است نه شنيدن به خودکشي و اسيد پاشي بينجامد و زندگي دو خانواده را نابود کند. براي آشنايي با مهارت ها و نحوه «نه» گفتن در جلسات خواستگاري اين مطلب را از دست ندهيد.

    بهترين زمان براي يادگيري مهارت «نه» گفتن، کودکي است
    يکي از مهارت هاي مهم در زندگي، مهارت «نه» گفتن است. اين مهارت مانند ديگر مهارت هاي زندگي بايد از همان ابتداي کودکي فراگرفته شود. 3 تا 4 سالگي بهترين زمان براي يادگيري اين مهارت در کودکان است زيرا کودک در اين سنين به دنبال استقلال است و در صورت فراهم بودن زمينه اعتماد به نفس اين مهارت به آرامي در او شکل مي گيرد. بعضي خانواده ها کودک شان را با قيد و شرط (!) تربيت مي کنند، مثلا اين خانواده ها به فرزندان شان مي گويند: «اگر اين غذا را نخوري، مي دهيم نمکي ببردت!» و کودک براي به دست آوردن توجه والدين، جنبه هاي مهم شخصيت خود را ناديده مي گيرد. گاهي قدرت «نه» گفتن محترمانه در شخصيت اين کودکان براي اجتناب از خشمگين شدن والدين، شکل نمي گيرد و اين مشکل تا بزرگسالي با آن ها همراه است.

    چه کار کنيم «نه» گفتن راحت شود
    در فرهنگ ما، معمولا «نه» گفتن کار ساده اي نيست. چه بسا گاهي سبب تنها شدن افراد مي شود. گاهي فکر مي کنيم با نه گفتن در نظر ديگران خودخواه جلوه مي کنيم. در اغلب مواقع، گمان مي کنيم بايد به همه درخواست هاي ديگران پاسخ مثبت دهيم تا بتوانيم آن ها را در کنار خودمان داشته باشيم و رضايتشان را جلب کنيم اما چنين تصوري، کاملا اشتباه است. همه ما در رأس ارتباط مان، در کنار توجه به نياز ديگران بايد به نيازها و صلاح خودمان هم توجه کنيم. با تعيين حد و مرزي مشخص با دوستان و اقوام، احتمال بروز ناراحتي و دشمني در اثر «نه» گفتن را کمتر کنيد.

    با نگفتن «نه» فقط موضوع را پيچيده تر مي کنيد
    «نه» گفتن در مراسم خواستگاري زماني راحت تر مي شود که بدانيد به چه چيز يا چه کسي مي خواهيد «بله» بگوييد. هر بار که شما در زندگي تان مي گوييد «نه»، به اين علت است که تشخيص داده ايد، اين چيزي نيست که به دنبال آن هستيد. وقتي موضوع علاقه و خواستگاري به ميان مي آيد همه ما حساس و آسيب پذير مي شويم. براي فردي که نسبت به احساسات ديگران حساس است، نه گفتن مشکل تر است و خاطرات تلخي را به او ياد آوري مي کند. دليلش هم اين است که او نمي داند چگونه بايد جواب منفي بدهد. اگر نمي خواهيد با کسي ازدواج کنيد، ايجاد اميدواري و رفتار تظاهر آميز، تنها موضوع را پيچيده تر مي کند. توصيه مي شود با استفاده از تکنيک هاي مفيد براي «نه» گفتن به آرامي و ملايمت ميزان ناراحتي را براي آن شخص کاهش دهيد.

    با وجود اين که مهرباني و ملايمت هدف اصلي شماست، اگر به طور واضح صحبت نکنيد ممکن است از حرف هاي شما برداشت اشتباهي شود. چه بخواهيد و چه نخواهيد کمي نا اميدي در اين جا لازم است و تا زماني که شخص از شما جواب منفي نشنود از شما دور نمي شود.

    براي «نه» گفتن از خودتان مايه بگذاريد
    گاهي اوقات هيچ راهي به جز «نه» گفتن وجود ندارد. در اين صورت بهترين کار اين است که اين ارتباط را تا جايي که ممکن است کم کنيد. هر چه زودتر جواب «نه» را به طرف مقابل تان بدهيد تا هر دو نفرتان زودتر به زندگي عادي تان برگرديد و انرژي خود را صرف پيدا کردن کسي کنيد که نيازها و خواسته هاي بيشتري از شما را برآورده مي کند.
    براي«نه» گفتن خود دلايل مختلف و طولاني نياوريد. اگر طرف مقابل، جواب «نه» را از شما نمي پذيرد، جواب خود را براي او تکرار کنيد. هرچه از شما بيشتر سوال کند مجبور مي شويد دلايل بيشتري بياوريد و اصلا نيازي به اين کار نيست زيرا به اعتماد به نفس هر دو طرف لطمه وارد مي شود. بسياري از پاسخ هايي که ذکر خواهيم کرد در اين مورد کار سازند و بايد آن قدر تکرار شوند تا مورد قبول قرار گيرند. نيازي نيست که کار خود را توجيه کنيد. وقتي که به کسي جواب «نه» مي دهيد بيشتر از کلمه «من» استفاده کنيد. مثلا «من آمادگي لازم را ندارم» يا «به نظر من اين ازدواج مناسب نيست» اين جملات از سوء تفاهم براي آن شخص و تصور اين که او خوب و مناسب نيست، جلوگيري مي کند.

    خداحافظي به سبک متشخص ها
    اگر مي خواهيد يک پايان بندي خوب ايجاد کنيد و مثل يک انسان متشخص به طرف مقابل نه بگوييد، کمي ويژگي هاي مثبت او را تحسين کنيد. در ذهن تان فهرستي از نقاط قوت او را مرور کنيد و وقت «نه» گفتن، با اشاره به همه آن ها برايش توضيح دهيد که باز هم مي تواند شانس عاشق شدن و دوست داشته شدن را داشته باشد و اين پاسخ به معناي بد بودن يا ناتوان بودن او نيست.

    بهتر است گاهي در همان جلسه اول مخالفت خود را اعلام کنيد. به طور قطع تحمل ناراحتي شنيدن جواب منفي، بسيار راحت تر از تحمل سختي هاي ازدواج ناموفق است.

    به صريح ترين حالت «نه» بگوييد
    موضعتان را طوري بيان کنيد که امکان هيچ برداشت ديگري وجود نداشته باشد و مهم تر اينکه، هيچ اميدي براي آينده به او ندهيد. جملاتي مثل «فعلا قصد ازدواج ندارم»، «بگذار باز هم فکر کنم»، «به دليل مخالفت خانواده ام نمي توانم» و... مواردي است که نه تنها کمکي به شما نمي کند بلکه او را هم معلق و بلاتکليف مي گذارد و آينده اش را تحت تاثير قرار مي دهد. مثل آدم هاي ضعيف رفتار نکنيد و با اعتماد به نفس و محکم و قاطع حرف دلتان را بزنيد.

    براي خواستگار سمج شرط بگذاريد
    اگر مي بينيد که بعد از گفتن حرف دلتان همچنان خواستگار شما براي برقراري اين ارتباط مصرانه تلاش مي کند، موضوع مشاوره پيش از ازدواج را مطرح کنيد و بگوييد اگر واقعا با شما بودن را مي خواهد بايد شرط شرکت در جلسات مشاوره را بپذيرد. يک روانشناس خبره پيدا کنيد، تست هاي شخصيت که از هر دوي شما گرفته مي شود، مي تواند تاحدودي آينده ازدواج تان را پيش بيني کند.

    روانشناس با تحليل تستي که از شما مي گيرد مي تواند بگويد که چقدر با هم تفاهم داريد و در چه مواردي ممکن است دچار مشکل شويد. مشاوره پيش از ازدواج به شما کمک مي کند تا تصميم هاي مناسبي اتخاذ کنيد و مهارت هاي ارتباطي و حل اختلاف را فرا گيريد و بتوانيد با بحران هاي زندگي مشترک مقابله کنيد تا ازدواج شاد و رضايت بخشي داشته باشيد.


    منبع: میگنا
    برگرفته از سایت: عصر ايران
    دوتعریف جدید و جالب ﮐﻪ خوب است به عمقش فکر کنیم:
    ﻋﺼﺒﺎﻧﯿﺖ؛ ﯾﻌﻨﯽ، ﺗﻨﺒﯿﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ!
    ﮐﯿﻨﻪ؛ ﯾﻌﻨﯽ، ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺯﻫﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺸﺘﻦ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ!
    ﻫﯿﭻ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻧﻤﯽ ﺭﺳﺪ،
    ﻣﮕﺮ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﻭ ﺑﺎﺭ ﺯﺍﺩﻩ ﺷﻮﺩ:
    ﯾﮏ ﺑﺎﺭ ﺍﺯ ﻣﺎﺩﺭ خویش
    ﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ
    ﺍﺯ خویشتن ﺧﻮﯾش ،ﺗﺎ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺩﺭﻭﻧﺶ ،
    در زﺍﯾﺶ ﺩﻭﻡ، ﻫﻮﯾﺪﺍ ﺷﻮﺩ
    ﻭ ﺣﯿﺎﺕ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺍﻭ ﺁﻏﺎﺯ ﮔﺮﺩﺩ !
    ویرایش توسط khaleghezey : یکشنبه 07 اردیبهشت 93 در ساعت 09:06

  2. 2 کاربر از پست مفید khaleghezey تشکرکرده اند .

    parinazbanoo (چهارشنبه 02 اردیبهشت 94), میشل (دوشنبه 08 اردیبهشت 93)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. به من بگوييد با رخوت و تن پروری همسرم چطور برخورد كنم
    توسط روياي آبي در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 20
    آخرين نوشته: چهارشنبه 21 خرداد 93, 17:01
  2. شما مي گوييد من چه كار كنم؟(همسرم و پدرم!)
    توسط مهرو در انجمن سایر مشکلات خانواده
    پاسخ ها: 11
    آخرين نوشته: چهارشنبه 20 دی 91, 12:29
  3. لطفاً بگوييد چه كنم؟+
    توسط mastaneh در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 18
    آخرين نوشته: دوشنبه 25 شهریور 87, 07:58
  4. مراقب آنچه مي گوييد باشيد
    توسط erfan25 در انجمن مهارتهای ارتباطی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: دوشنبه 19 فروردین 87, 22:56
  5. شما حق داريد" نه " بگوييد
    توسط erfan25 در انجمن اعتماد به نفس
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: شنبه 27 بهمن 86, 23:05

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 14:00 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.