به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2
  1. #1
    عضو فعال آغازکننده

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    338
    Array

    Cool ده روش برای معذرت خواهی!!

    وضعیت این گونه می باشد.

    سکوت....... جوابهای سربالا......پریشان خاطری........

    در این شرایط می خواهید موی سر خود را بکنید. واقعا دیگر فکری به ذهن تان نمی رسد که چه بکنید.

    عذر خواهی از همسر یا نامزدتان ممکن است مشکل به نظر برسد بخصوص زمانی که بر سر مسئله یا موضوعی با هم چندین بار مخالفت مرده باشیدو ممکن است در خود توان گفتن متاسفم را نبینید. هر چند هر کاری را که فکر می کردید به او می فهماند از کرده خود پشیمان هستید را انجام داده اید.

    این مطالب چندین روش جهت عذر خواهی مطرح شده است این به روش ها حل و فصل نمودن اختلافات و عبرت گرفتن از تجارب خواهد انجامید.

    1- انتقاد را با گشاده رویی بپذیرید

    در مجادله ای که هر دوی شما تصور می کنید حق با شماست و مشکل مربوط به طرف مقابل می باشد به ویژه اگر قبلا نیز مکررا بر سر موضوع فعلی بحث کرده اید, لطفا انتقاد همسر خود را با روی باز و به راحتی گوش کنید.

    2- آنتراک دهید

    در اوج بحث فشار خونتان بالا می رود و تپش قلبتان بالا می رود و ممکن است چیز هایی بگویید که لزوما بیان آنها منظوری ندارید . همیشه به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن از هم جدا شده آرام گرفته و افکار خود را جمع کنید.

    3- گذشته را یاد آوری نکنید

    به چیزی که اکنون در حال روی دادن است توجه کنید . اتش آور معرکه شدن راهی به جایی نخواهد برد و با فراموش کردن گذشته زودتر به توافق می رسید.

    4- به او بگویید که دشمن اش نیستید

    اگر به آرامی در مورد موضوعی بحث می کنید و همسرتان به یکباره صدایش را بالا برده و از کوره در می رود کافی است به طرفش رفته و او را نوازش کنید دست خو را به آرامی در دستش قرار دهید تا بفهمد که این مجادله بی اهمیت است.

    5- محیط دور برتان را درست کنید

    محیط اطراف تاثیر مستقیمی روی احساسات ما دارد. عصبانیت یک احساس خشن است اما با مراقبت همراه با توجه محبت آمیز همیشه می توان آن را کنترل کرد.

    6- مشکل ترین کلمه را به زبان بیاورید


    یک عذر خواهی واقعی می تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می دهیم! بر خلاف تصور عموم همه افراد قادر به زبان آوردن این کلمه بوده و تا به حال هیچ کس بعد از گفتن آن غش نکرده است.

    7- جمله ای دلپذیر به او بگویید


    گاهی اوقات فراموش کردن حرفهای آزار دهنده کسی که دوستش دارید مشکل به نظر می رسد اما اگر چیزی قابل تعریف را با آن بیاموزید روبه رو شدن با مسائل بسیار آسان تر خواهد شد.

    8- بگویید که دوستش دارید.

    هنگامی که می خواهید به حالت اشتی و صلح برگردید به دوستتان بگویید که دوستش داردی. اطمینان دادن در مورد این موضوع که احساس شما نسبت به همسرتان هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد,بسیار خوب است.

    9- برای عصر برنامه ریزی کنید

    بعد از اینکه در خانه اوضاع آرام شد برای آزاد شدن فکرتان از مجادله برای انجام فعالیت تفریحی آماده شوید اگر همسر یا نامزادتان قبلا برای رزرو بلیط سینما یا هر چیزی اقدام می کرد این بار شما پیش قدم شوید و این کار را انجام دهید.

    10- ببخشید و فراموش کنید

    عذر خواهی تنها به این معناست که بگویید متاسفید بلکه باید آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید. در حقیقت فراموشی باعث می گردد که مسئله مورد نظر راه بازگشت و سرایت دوباره به رابطه تان را نداشته باشد.

    منبع

  2. 9 کاربر از پست مفید ویدا@ تشکرکرده اند .

    m_eros (جمعه 09 فروردین 92), sookoot (چهارشنبه 26 تیر 92), ویدا@ (سه شنبه 21 آذر 91)

  3. #2
    عضو فعال آغازکننده

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    338
    Array

    RE: ده روش برای معذرت خواهی!!

    چگونه عذرخواهی کنیم؟



    اگر ما برای اشتباهی متاسف یا شرمسار هستیم نه‌ تنها باید در رفتارمان نشان بدهیم كه متوجه اشتباهمان شده‌ایم و می‌خواهیم جبرانش كنیم بلكه باید احساسمان را در قالب كلمات هم ثابت كنیم...

    گام اول ـ مسئولیت اشتباه‌تان را بپذیرید

    چرا آدم‌ها از عذرخواهی می‌ترسند؟ آنها مغرورند و بیم دارند اختیار امور از دستشان خارج شود. یعنی طلب بخشایش كنند و از طرف مقابل، واكنشی غیرقابل انتظار داشته باشد. مثلا عذرخواهی‌شان را نپذیرد یا زبان به انتقاد بگشاید. به گمان شما آیا دیگران حق دارند واكنشی نادرست در برابر عذرخواهی ما داشته باشند؟

    از نظر منطقی پاسخ این پرسش منفی است. كسی كه از او طلب بخشایش می‌كنیم با منطق ما باید عذرخواهی‌مان را بی‌چون و چرا بپذیرد، اما زندگی همیشه تابع اصولی كه ما منطقی تعریفشان می‌كنیم نیست! بنابراین امكان دارد وقتی طلب بخشایش می‌كنیم طرف مقابل واكنشی از خود نشان دهد كه انتظارش را نداشته‌ایم.

    چاره چیست؟

    پیش از آن که درباره راه چاره بگوییم باید این نکته را یادآوری کنیم كه ما عادت كرده‌ایم خطاهایمان را گردن عوامل دیگر بیندازیم. اگر سر رفیقمان فریاد كشیده‌ایم، می‌گوییم «تقصیر تو بود كه عصبانی‌ام كردی» اگر به وظایفمان در محیط کاری به درستی عمل نکرده‌ایم می‌گوییم «امکانات فراهم نبود و دیگران نگذاشتند کاری از پیش ببرم» اگر در رانندگی باعث آسیب دیدن كسی شده‌ایم می‌گوییم «خودش مراقب نبود» و این دلیل‌تراشی‌ها یعنی ما حاضر نیستیم مسئولیت اشتباهی را كه كرده‌ایم بپذیریم و می‌خواهیم برای آن علتی بیرونی پیدا كنیم.

    اگر می‌خواهیم عذرخواهی‌مان واقعی و موفقیت‌آمیز باشد باید یاد بگیریم مسئولیت آنچه را انجام داده‌ایم بپذیریم و حتی خودمان را آماده کنیم تا تاوان اشتباهمان را بپردازیم. تاوان این اشتباه شاید خشم یا تندی طرف مقابل باشد، شاید او حرف‌هایی بزند که ما دلمان نمی‌خواهد بشنویم، اما به هر حال اگر خطا کرده‌ایم برای پذیرفته شدن طلب بخشایش‌مان باید صبور باشیم و به مجازات تن بدهیم و با چنین باوری طبیعتا آمادگی بیشتری برای مواجهه با واكنش‌های غیرقابل انتظار داریم.

    مسئولیت‌پذیری بویژه درباره اشتباه‌هایمان، مهارتی نیست كه ناگهان صاحب آن شویم؛ تخصصی است که آن را باید از كودكی بیاموزیم. آیا شما هم با پدر و مادرهایی برخورد کرده‌اید كه وقتی كودكشان خطایی می‌کند برای آن كه درس بگیرد كار اشتباه او را به یك موجود خیالی نسبت می‌دهند؟ مثلا وقتی او چیزی می‌شكند می‌گویند «نه! نه! تو نبودی، آن بچه بد بود كه الان فرار كرده» این روش تربیتی، اولین گام به سوی پرورش بچه‌های غیرمسئول است، اما این دلیل نمی‌شود كه اگر مسئولیت‌پذیر بار نیامده‌اید همچنان به رفتار نادرست ادامه بدهید و اشتباه‌هایتان را به عوامل بیرونی نسبت بدهید. یادتان باشد شما مسئول خطاهایتان هستید، پس بالغانه درباره آنها فكر كنید.

    گام دوم ـ از چشم‌ها تا دست‌ها

    می‌دانید چرا آدم‌ها وقتی با هم دعوا می‌كنند چشم‌هایشان را می‌بندند و فریاد می‌كشند؟ آنها چشم‌هایشان را می‌بندند چون نمی‌خواهند حقیقت را ببینند یا متوجه شوند كه طرف مقابل هم حرفی برای گفتن دارد و فریاد می‌كشند چون ناخودآگاه حس می‌كنند قلب‌هایشان از هم دور شده است و صدایشان به هم نمی‌رسد.

    طلب بخشایش كردن از دیگری یعنی می‌خواهیم بار دیگر قلب‌هایمان به هم نزدیك شود، پس رفتارمان هم باید متناسب با خواسته‌مان باشد، بنابراین چه لزومی دارد فریاد بزنیم یا تندی کنیم وقتی قلبمان را دستمان گرفته‌ایم و آن را به قلب دیگری كه شكسته است، نزدیك كرده‌ایم.
    حتما در عذرخواهی باید با طرف مقابل ارتباط چشمی داشته باشیم چراکه نگاه كردن در چشم‌هایش به او تلقین می‌كند، شما قابل اعتماد هستید و حرف‌تان از صمیم قلب است.

    درباره این كه آیا باید هنگام عذرخواهی طرف مقابل را لمس كرد یا نه، لازم است شرایط را بسنجید و شناخت كاملی از او داشته باشید. گاهی بهتر است دست روی شانه مخاطب‌تان بگذارید یا آهسته سرش را نوازش كنید یا حتی او را در آغوش بگیرید، اما برخی آدم‌ها وقتی دلشكسته‌اند ترجیح می‌دهند به هیچ وجه لمس نشوند.
    البته معمولا ثابت شده است اگر در محیط خانواده، طرف مقابل را بغل کنید نتیجه عذرخواهی بهتر است. وقتی آدم‌ها در آغوش گرفته می‌شوند، هر چقدر هم عصبانی باشند، نمی‌توانند به آسانی بگویند بخشایشی در كار نیست.

    گام سوم ـ بگو آن نگفتنی را

    بدبختانه ما در دنیای نیمکره چپ زندگی می‌کنیم، دنیایی كه نیمكره راست در آن نقشی ندارد. حتما می‌پرسید نیمكره راست مگر قرار است چه کار کند كه بیكار ماندنش این همه مهم است.

    این نیمكره، مسئول اموری همچون عشق‌ورزی و خلاقیت است و از آنجا كه بیشتر ما از دوران كودكی برای تخصص‌هایی متناسب با نیمكره چپ آموزش می‌بینیم، نیمكره دیگر چندان پرورش پیدا نمی‌كند و فقط گاهی وقت‌ها از زندان آزاد می‌شود و آنقدر در انجام وظایفش نابلد است كه فقط برای ابراز افسردگی و اندوه به كار می‌آید.

    در عذرخواهی باید هر دو نیمكره مغزمان را به كار بیندازیم، یعنی از یك سو باید یادمان بیاید طرف مقابل را دوست داریم و می‌خواهیم با او ارتباط دوستانه‌ای داشته باشیم و از سوی دیگر باید منطق‌مان را برای انتخاب كلماتی متناسب با شرایط انتخاب كنیم. وقتی این دو نیمكره با هم همكاری كنند آن‌گاه كلمات ما خالصانه و از صمیم قلب می‌شود و همان گونه كه قدیمی‌ها گفته‌اند سخنی كه از دل بر آید، لاجرم بر دل نشیند.

    بیشتر ما اعتقاد داریم همین كه در رفتارمان شرمندگی را نشان بدهیم كافی است، اما همان گونه که هر رفتار یا تصمیم اشتباهی معمولا یك وجه كلامی و یك وجه عملی دارد طلب بخشایش بابت آن هم باید وجهی كلامی و وجهی عملی داشته باشد.

    اگر ما برای اشتباهی متاسف یا شرمسار هستیم نه ‌تنها باید در رفتارمان نشان بدهیم كه متوجه اشتباهمان شده‌ایم و می‌خواهیم جبرانش كنیم بلكه باید احساسمان را در قالب كلمات هم ثابت كنیم و بالاخره آن سخت‌ترین كلمه را كه خیلی‌ها از گفتنش همیشه بیم دارند و غرورشان اجازه نمی‌دهد، به زبان بیاوریم و بگوییم «متاسفم.»

    در انتخاب کلمات بعدی پس از این سخت‌ترین کلمه هم باید دقت کنید. شاید بهتر باشد علت‌هایی که طرف مقابل برایتان عزیز است، بیان کنید یا میزان تاسف‌تان را توصیف کنید یا از تصمیم‌تان برای بهبود شرایط بگویید. مثلا به رفیق قدیمی دلشکسته بگویید با او خاطرات مشترک زیادی دارید و در سختی‌ها همراه‌تان بوده است، به کارمندی که دلش را آزرده‌اید بگویید همیشه از انجام وظیفه‌اش راضی بوده‌اید، به مخاطبان فراوانی که از تصمیم اشتباه شما متضرر شده‌اند بگویید می‌خواهید خطایتان را هر طور شده جبران کنید، به همسرتان که دلخور شده بگویید عاشقش هستید.

    خطای رفتاری دیگر این است که پس از ابراز تاسف جزئیات جریان را مفصل یادآوری کنید. شما با خطایتان روح طرف مقابل را رنجور کرده‌اید، قلبش را شکسته‌اید، به احساساتش لطمه زده‌اید و حالا که برای طلب بخشایش آمده‌اید طوری جزء به جزء قصه دلخوری را تعریف می‌کنید که باز همه چیز برای او تداعی می‌شود و آن زخم قدیمی گوشه دلش سر باز می‌کند و خشمگین می‌شود.
    بنابر این اگر می‌خواهید پس از طلب بخشایش حرفی برای گفتن داشته باشید بهتر است آرامبخش‌ترین‌ها را انتخاب کنید. با این حال ما همچنان معتقدیم، پس از طلب بخشایش و قول دادن برای جبران، کم پیدا می‌شود کلماتی که ارزش‌شان بیشتر از سکوت باشد و به قول ارسطو اگر خردمند هستید، بهتر است کم بگویید و زیاد بشنوید.


    منبع


  4. 5 کاربر از پست مفید ویدا@ تشکرکرده اند .

    m_eros (جمعه 09 فروردین 92), sookoot (چهارشنبه 26 تیر 92), ویدا@ (چهارشنبه 22 آذر 91)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 07:24 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.