"مقابله به مثل"
در زندگی مشترک لحظاتی پیش می آید که ما به شدت از کاری که همسرمان کرده ناراحت می شویم ، واکنشهای متفاوتی بروز می دهیم . گاهی این واکنشها مناسب وگاهی نیز نامناسب است.
تشخیص واکنش مناسب گاهی اوقات برای ما دشوار است چرا که وسوسه های شیطان برای خروج از مسیر درست ، در این لحظات که لحظاتی همراه با خشم ، کدورت ، بد دلی و نفرت و ... هست ، بسیار بیشتر می شود. او مارا براین می دارد که از مسیر صحیح خارج شده و واکنشی در جهت خواست خودش انجام دهیم.
مثلا:
در بازار نگاه همسر من به فروشنده / رهگذری گره می خورد ، من نمی پسندم اما بجای برخورد صحیح در صدد "مقابله به مثل" برآمده و قصد تلافی دارم.
- در یک مهمانی خانوادگی همسر من با نامحرم گرم گرفته ، یا با او دست می دهد و من از این موضوع آزرده شده ام ، در مقام "مقابله به مثل" من هم در موقعیت مشابه همین کار ناصواب را انجام می دهم.
- در یک رابطه پنهانی همسر من به من و زندگیمان خیانت می کند ، من هم تصمیم می گیرم "مقابله به مثل" کرده و خیانت کنم.
- پس از یک مشاجره همسر من قهر می کند ، من هم مترصد فرصتی هستم تا "مقابله به مثل"
کرده و با او قهر کنم.
- در یک موقعیت ، همسر من به پدر و مادرم توهین می کند ، من این موضوع را برنتابیده و در اولین فرصت "مقابله به مثل" کرده پدر و مادرش را با بدترین جملات پذیرائی می کنم.
- و
- و
در تمامی موارد فوق اگر چه می دانم کار خوبی نیست ، اما در مقام واکنش به رفتار طرف مقابل تمایل به انجامش دارم. گفتگوی درونیم مرا به سمت این قبیل واکنشها سوق می دهد ، اما کلید حل مشکل تذکر به خودم در اینکه این واکنش من مورد رضای خدا نبوده و چون ناصواب است اثر تخریبی خود را روی زندگی مشترکمان می گذارد ، با مدنظر قرار دادن این اصل که " همیشه کار خوب خوبه " شرایط نباید در انجام رفتارمنفی من تاثیر گذار شود، باید مراقب اعمال و کردار خودم در این لحظات بحرانی باشم ،
می توانیم "مقابله به مثل" را از مقابله به مثل در رفتارهای بد و زننده به "مقابله به مثل" در عشق و محبت تغییر دهیم ، مترصد فرصتی برای "مقابله به مثل" در احترام به همسر ، محبت به او ، بیشتر کردن لحظات عاشقانه ، و در یک کلام "مقابله به مثل" در خوبیها باشیم.
«خدا گوید:تو ای زیباتر از خورشید زیبایم،
تو ای والاترین مهمان دنیایم،
بدان آغوش من باز است،
شروع کن، یک قدم با تو،
تمام گامهای مانده اش با من…»
علاقه مندی ها (Bookmarks)