به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 21 تا 30 , از مجموع 34
  1. #21
    سرپرست سایت

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1388-1-03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    8,056
    امتیاز
    146,983
    سطح
    100
    Points: 146,983, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    SocialRecommendation Second ClassCreated Blog entryVeteranOverdrive
    نوشته های وبلاگ
    4
    تشکرها
    27,661

    تشکرشده 36,001 در 7,404 پست

    Rep Power
    1092
    Array
    مادر عزیز

    1 - وقتی که لازم هست برای فرزندت بگذاری را صرف شبکه های اجتماعی نکن که عوارض این عدم صرف وقت کافی و مفید برای فرزندت گریبان ترا خواهد گرفت و فردا از تو بخاطر عدم وقت گذاری برای فرزندت سئوال خواهد شد نه استفاده از شبکه اجتماعی ....

    2 - اولویت های زندگی را خوب تنظیم کنیم تا نه اعتیاد به این شبکه ها پیش آید نه برده آنها شویم و از اصل زندگی غافل بمانیم


    3 - گاهی توجیه ما می شود اینکه چیزهای خوبی می آموزیم از این شبکه ها .... اما آیا وقتی هم برای عمل به آموخته های خوب باقی می ماند ؟؟؟؟؟

    4 -اثر روانی پیامهای تلنبار شده و نبود فرصت کافی برای خواندن آنها روی روح و روان خود را دریابید اگر وسواس دارید که حتماً همه را بخوانید و از اینکه فرصت نمی کنید حس عصبی بودن و ناخوشایندی دارید بهتر است از عضویت در این شبکه ها صرفنظر کنید یا در گروه محدود و شناخته شده و با معیارها و اهداف مشترک عضو شوید






  2. 8 کاربر از پست مفید فرشته مهربان تشکرکرده اند .

    khaleghezey (چهارشنبه 15 مهر 94), mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), parsa1400 (چهارشنبه 15 مهر 94), فاطمه بانو (چهارشنبه 15 مهر 94), مدیرهمدردی (چهارشنبه 15 مهر 94), بانوی آفتاب (یکشنبه 19 مهر 94), باغبان (چهارشنبه 15 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94)

  3. #22
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    دوشنبه 19 آبان 99 [ 21:53]
    تاریخ عضویت
    1391-3-16
    محل سکونت
    گلستان
    نوشته ها
    3,933
    امتیاز
    52,145
    سطح
    100
    Points: 52,145, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 23.0%
    دستاوردها:
    OverdriveTagger First ClassSocialVeteran50000 Experience Points
    تشکرها
    15,723

    تشکرشده 11,395 در 3,444 پست

    Rep Power
    0
    Array
    هجده توصیه به کاربران تلگرام از نگاه یک جامعه شناس

    1- اگر در دنیای واقعی با کسی روابط رسمی دارید در تلگرام هم با او رسمی باشید. اگر در دنیای واقعی او را "خانم" یا "آقای" خطاب می کنید ، نمی شود بدون هیچ زمینه یا اتفاق خاصی، در تلگرام او را عزیزم، جون، فدات و غیره خطاب کنید.
    2- فرض را بر آن بگذارید که افراد به طور عادی همیشه آنلاین هستند. آدم ها معمولا سیم تلفن را از برق نمی کشند. پس توجه داشته باشید که چه ساعتی از شبانه روز دارید برای کسی پیام می فرستید.

    3- گاهی اوقات نوشتن بهتر از بکار بردن نشانه ها (استیکرها) است. مثلا این پیام که "الان من خیلی خوشحالم" در مقایسه با نشانه "(: " ، اثرگذارتر است. اینطور نیست؟

    4- گاهی اوقات در گروهها، دو نفر در مورد موضوعی صحبت می کنند که صرفاً موضوعی بین خود آنهاست. دلیلی ندارد که سایر اعضای گروه هم شاهد این این گفتگو باشند.

    5- همین که از خبر یا مطلبی خوشتان آمد فوراً آنرا برای دیگران ارسال نکنید. قبل از ارسال از خودتان سوال کنید آیا این خبر حقیقت دارد؟ بدانید هر پیام مانند یک قطره باران است و با ارسال هر کاربر، در نهایت می تواند سیل شود.

    6- مبنای ما آن نباشد که روابط واقعی مان با افراد را به روابط مجازی و تلگرامی سوق و کاهش دهیم. این کار در بلند مدت روابط اجتماعی را نابود می کند. مبنای مان این باشد که روابط مجازی را به روابط واقعی تبدیل کنیم.

    7- باور کنید اعتیاد به شبکه های اجتماعی مشکلی واقعی است. اگر تاکنون عضو خانواده تان به شما درباره اعتیادتان چیزی نگفته ؛ یا خودش هم مثل شما معتاد شده یا با خودش می گوید صبر کنم شاید التهاب و گرمای کار با گوشی هوشمند از سرش بپرد.

    8- در ایران ، شبکه های اجتماعی موبایلی عمدتاً برای به اشتراک گذاشتن پیام های عمومی و غیرشخصی نظیر جملات حکیمانه ، اخطارها ، پیشنهادها ، جوک ها ، طنزهای سیاسی و اموری درباره سبک زندگی بکار می روند. پس پیام شخصی مهمی برای شما نرسیده است. لزومی ندارد که هر چند دقیقه به صفحه نمایش گوشی نگاه کنید.

    9- لطفا گوشی تان را با خودتان به رختخواب و حمام نبرید. بگذارید حمام و رختخواب تنها جاهایی باشند که هنوز به اشغال گوشی هایمان در نیامده اند.
    10- در ارتباطات، صدا در مقایسه با کلمه به واقعیت نزدیک تر است. برای احوالپرسی با دیگران، حتی الامکان صدایتان را ضبط کنید و برای دیگران بفرستید. این کار از ارسال پیام نوشتاری بهتر است. البته اگر به او زنگ بزنید خیلی بهتر است.

    11- درست است که مغز ما گنجایش بسیاری دارد. ولی گاهی اوقات بد نیست از خودمان سوال کنیم "این حجم از اطلاعات و اخبار دریافتی به چه کار من خواهد آمد؟" شما در روز چند کیلومتر انگشت اشاره یا شصتتان را روی صفحه نمایش گوشیتان سُر میدهید؟ آیا واقعا شما در روز به چند کیلومتر اطلاعات نیاز دارید؟! گاهی از خودتان سوال کنید: مگر من فعال یا مفسر سیاسی هستم که اینقدر پیام های سیاسی می خوانم؟ مگر من شاعر؛ متخصص دکوراسیون ؛ فوتبالیست طراح مد و ... هستم که اینقدر در این خصوص مطلب می خوانم؟ پس گاهی اوقات لازم است که انگشتتان را خیلی تند روی صفحه گوشی سُر بدهید. خیلی تند، بدون اینکه مطالب را بخوانید (از آن رد شوید!).

    12- برایتان خودِ پیام مهم است یا فرستنده پیام؟ دوست من پیام را نخوانده ؛ علامت لایک ارسال نکنید. وقتی پیام را می خوانید و با آن مخالف هستید مخالفت خود را ابراز کنید.

    13- زمانی کسی را به گروهی Add (اضافه) کنید که قبلا نظر مثبت او را درباره پیوستن به آن گروه دریافت کرده باشید.

    14- وقتی یک عضوی گروه را ترک می کند از دست او ناراحت نشوید. هر کس صاحب اختیار خودش است.

    15- همه آدم ها به حضور فعال در شبکه های مجازی علاقه ندارند. بعضی ها فقط دوست دارند پیام ها را بخوانند. از دست آنها ناراحت نشوید.

    16- اگر دو یا سه نفر از اعضای گروه با شما دوست صمیمی هستند یا جزو فامیل هستند تصور نکنید که گذاشتن عکس های یادگاری مربوط به ده یا بیست سال پیش حتما آنها را ذوق زده و خوشحال می کند. ممکن است این کار باعث کدورت شود. بعد از جلب رضایت، عکس ها را در گروه به اشتراک بگذارید.

    17- شبکه های اجتماعی موبایلی خیلی جذاب هستند. ولی باور کنید هنوز رسانه ای جای کتاب را نمی گیرد. این روزها ذهن ما پر شده از جمله های فیلسوفانه و عمیقی که ما درباره شان هیچ اطلاعات جانبی نداریم. درباره همه چیز می توانیم تک جمله های قشنگی بگوییم. البته اگر خوب حفظ کرده باشیم! چون کتاب کم می خوانیم.

    18- دنبال آن نباشید که موضوعات پیچیده هستی یا فلسفه یا اجتماع را در فضای شبکه های اجتماعی موبایلی به بحث بگذارید. تا شما استدلالتان را تایپ کنید طرف گفت و گوی تان حوصله اش سر رفته و درباره موضوع دیگری با فردی دیگری وارد گفتگو شده است.
    دوتعریف جدید و جالب ﮐﻪ خوب است به عمقش فکر کنیم:
    ﻋﺼﺒﺎﻧﯿﺖ؛ ﯾﻌﻨﯽ، ﺗﻨﺒﯿﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ!
    ﮐﯿﻨﻪ؛ ﯾﻌﻨﯽ، ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺯﻫﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺸﺘﻦ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ!
    ﻫﯿﭻ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻧﻤﯽ ﺭﺳﺪ،
    ﻣﮕﺮ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﻭ ﺑﺎﺭ ﺯﺍﺩﻩ ﺷﻮﺩ:
    ﯾﮏ ﺑﺎﺭ ﺍﺯ ﻣﺎﺩﺭ خویش
    ﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ
    ﺍﺯ خویشتن ﺧﻮﯾش ،ﺗﺎ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺩﺭﻭﻧﺶ ،
    در زﺍﯾﺶ ﺩﻭﻡ، ﻫﻮﯾﺪﺍ ﺷﻮﺩ
    ﻭ ﺣﯿﺎﺕ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺍﻭ ﺁﻏﺎﺯ ﮔﺮﺩﺩ !

  4. 7 کاربر از پست مفید khaleghezey تشکرکرده اند .

    parsa1400 (چهارشنبه 15 مهر 94), فاطمه بانو (چهارشنبه 15 مهر 94), مدیرهمدردی (چهارشنبه 15 مهر 94), بانوی آفتاب (یکشنبه 19 مهر 94), باغبان (چهارشنبه 15 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94), صبا_2009 (چهارشنبه 15 مهر 94)

  5. #23
    سرپرست سایت

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1388-1-03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    8,056
    امتیاز
    146,983
    سطح
    100
    Points: 146,983, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    SocialRecommendation Second ClassCreated Blog entryVeteranOverdrive
    نوشته های وبلاگ
    4
    تشکرها
    27,661

    تشکرشده 36,001 در 7,404 پست

    Rep Power
    1092
    Array
    1 - ما انسانیم ، برای جانشینی خدا در زمین آفریده شده ایم ، و حفظ استقلالمان از سیطره پدیده ها و تنها وسیله دیدن آنها در مسیر سلامت و سعادت و خدای گونه شدن باید هدف باشد ..... اما آیا امروزه ما تحت سیطره گوشی های موبایل و شبکه های اجتماعی در نیامده ایم ؟؟؟ آیا مسخ آنها نشده ایم ؟؟؟ و آیا این با اشرف مخلوقات بودن ما همخوانی دارد ؟؟؟


    2 - هر چیزی حتی طبیعی ترین پدیده ها فرهنگ و آداب خاص بهره گیری را دارند تا بتوانیم از آنها حداکثر منفعت را برده و حداکثر دفع ضرر را داشته باشیم ...... این را اکثر ما در برابر عوامل طبیعی باور داریم و از خود مراقبت می کنیم .... اما چرا در مقابل مصنوعات آفریده خود از این حقیقت غافلیم .... که اگر غافل نباشیم در روز چه مدت و برای چه کاری گوشی در دستانمان خواهد بود ؟؟؟؟
    3 - باران می آید ، طوفان می شود ، زلزله در راه است ،چنگ و خونریزی تهدید می کند ، گرما بیداد می کند و ...... به خوبی آموخته ایم که در مواجهه با آنها چه کنیم تا در امان بمانیم و آسیب نبینیم ..... اما چرا باور نداریم گوشی های موبایل و شبکه های اجتماعی و ارتباطات بی مهابای مجازی آسیب هایی دارد که باید بفهمیم چطور از آنها در امان بمانیم

    4 - آیا به اثر مضر امواج گوشی های موبایل فکر کرده اید ..... می دانید هرقدر بیشتر از آن استفاده کنید خیلی بیشتر در معرض اشعه و امواج مضر خود را قرار داده اید و به خود آسیب زده اید ؟؟؟؟ به فکر سلامتتان باشید





  6. 3 کاربر از پست مفید فرشته مهربان تشکرکرده اند .

    mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), باغبان (چهارشنبه 15 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94)

  7. #24
    سرپرست سایت

    آخرین بازدید
    [ ]
    تاریخ عضویت
    1388-1-03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    8,056
    امتیاز
    146,983
    سطح
    100
    Points: 146,983, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    SocialRecommendation Second ClassCreated Blog entryVeteranOverdrive
    نوشته های وبلاگ
    4
    تشکرها
    27,661

    تشکرشده 36,001 در 7,404 پست

    Rep Power
    1092
    Array
    1 - باور کنید این همه حجم اطلاعاتی آن هم از هر دری سخنی که از شبکه های اجتماعی نوش جانمان می شود به ما وسعت دید، عمیق شدن ، آگاهی مفید ، رشد عقلانی .... نمی دهد بلکه تنها ما را اقیانوسی به عمق یک بند انگشت ساخته


    2 - چرا باور نداریم که ذهن نیاز به خلوتی هرچه بیشتر دارد تا اندیشه و تعقل کارش را بهتر انجام دهد و با دریافتهای پر انباشت و همه گونه آنرا پر می سازیم و مهلت نفس کشیدن به او نمی دهیم تا خوراک سالم فکر و اندیشه و تعقل ما را از میان انبوه دریافت های غیر لازم بیرون بکشد ؟؟؟

    3 - تصور می کنم ما به روزه ذهن هم نیاز داریم تا به پاک سازی روانمان از تلنبار و رسوب های اطلاعات غیر لازم بپردازیم .... خوب است روزهایی و ساعاتی ذهن را از خوردن و آشامیدن پیامها و اطلاعات و ارتباطات شبکه های مجازی بسته نگه داریم تا روانمان آرام گیرد

    5 - اگر به شما مجوز و سرمایه واردات کالا بدهند .... آیا بررسی نمی کنید که چه کالایی وارد کنید سود بیشتری دارد ؟؟ آیا تحقیق نمی کنید که چگونه و چه زمانی کالاهای مطالعه شده را وارد کنید ؟؟ آیا قبلاً فکر بازار مصرف آن را نمی کنید ؟؟ آیا پرهیز نمی کنید از وارد کردن هر چیزی به صورت باری به هرجهت تا تاجری پرسود باشید ؟؟؟ چطور است که برای واردات ذهنمان هیچ بررسی و تحقیقی نیاز نمی بینیم تا بفهمیم چه چیز لازم است واردش کنیم ؟ چقدر منفعت دارد ؟ و کجا مصرف خواهد داشت ؟....
    ما چه تاجران ورشکسته و عجیبی هستیم در این ورطه و چه آشفته بازاری داریم با این شبکه های اجتماعی و اطلاعات و ارتباطات و مطالب دریافتی ....!!!!!!!!!!!!!!!





  8. 7 کاربر از پست مفید فرشته مهربان تشکرکرده اند .

    ammin (چهارشنبه 30 تیر 95), mahasty (پنجشنبه 16 مهر 94), mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), مدیرهمدردی (پنجشنبه 16 مهر 94), باغبان (چهارشنبه 15 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94), صبا_2009 (چهارشنبه 15 مهر 94)

  9. #25
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    جمعه 19 آذر 95 [ 01:34]
    تاریخ عضویت
    1392-8-23
    نوشته ها
    503
    امتیاز
    6,319
    سطح
    51
    Points: 6,319, Level: 51
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 5.0%
    دستاوردها:
    Tagger Second Class5000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    405

    تشکرشده 1,144 در 414 پست

    Rep Power
    77
    Array
    به فرزندانمون یاد بدیم که جرئی از جامعه هستند. اگر از جامعه مینالند باید خودشون رو اصلاح کنند. ادب و منش صحیح رو باید در هر مکان و زمانی رعابت کرد و هر کلمه ای رو به زبون نیاورد و ننوشت. نوشتن کلمات زشت، مایه افتخار و بلوغ نیست. در هر جمعی در نهایت اونی که مودب‌تر باشه، محترم‌تر هم هست حتی اگر ظاهرا قدرتمندتر نباشه.
    (اگر کسی قدرت رو به احترام ترجیح میده، به این نکته توجه کنه که رهبر همیشه بالاتر از رئیسه و کسی که احترام داره، رهبری میکنه نه ریاست. هم خدا و هم خرما)

    به فرزندمون یاد بدیم ارزش و اعتبار هر آدمی رو خودش و کسانی که اطرافش هستند، تعیین می‌کنند. نه مردمی که از فرسنگها فاصله برای عکس و آرایشش "لایک" میزنن.
    این روزها عکسهایی از بچه‌های سیزده-چهارده ساله در شبکه میبینم که در کشوری مثل امریکا، سلب حق حضانت از والدین رو به همراه داره. بیخیالی و بی‌فکری خودمون رو نشونه روشنفکری ندونیم و یا به سن بچه‌ها ربط ندیم.
    همه می‌دونن که رفتار ناشایست با بچه‌ها نشونه بیماری والدینش هست. اما بعضیها درک نمیکنن که بی‌توجهی هم دست کمی از این مسئله نداره. چه بچه شما دو سالش باشه و چه پونزده سال! شما مسئولید.

    بهشون یاد بدیم غالب آدمها شبیه اونچه که در پروفایل مجازیشون به نظر میرسند؛ نیستند. نه اونقدر زیبا، نه اونقدر خوش‌صحبت و فرهیخته و نه حتی اونقدر که به نظر میرسه خوشبخت. لازم نیست خودشون رو به شکل کسی که نیستند در بیارن، تا کسانی که نمیشناسن ازشون تعریف کنند.

    بچه‌ها رو بیش از حد محدود نکنیم یا مدام مشغول چک کردن گوشی و... متعلق به اون ها نباشیم. می‌فهمند، ناراحت میشن، از شما فاصله میگیرن و دیگه حتی نمی‌تونید کنترلشون کنید. به جای اینکار با دوستی و حواس جمع و با کمی فضا، مراقب رفتارشون باشیم.

    اینکه بدون هیچی توضیحی، یه تبلت بدیم دست بچمون و بزاریم خودش کشف کنه، مثل اینه که بزاریم خودش در مورد روابط اجتماعی یاد بگیره. قطعا یاد میگیره، اما کجا و چطوری مهمه!
    الان مثل زمان ما نیست که بچه‌ها سوالات خاص رو از دوست و معلم و خاله و عمو بپرسن. توی اینترنت می‌گردن، از اولین کسی که در اون زمینه متخصص به نظر میرسه میپرسن و جوابی که شما رو وجشت زده، خودشون رو راضی و اون شخص رو خوشحال میکنه، دریافت میکنن!

    گروههای زیادی در شبکه های اجتماعی وجود داره که هرکدوم بسته به سبک فکر میتونند الگویی برای زندگی ما یا فرزندانمون باشند. از دسته های آشپزی و جهانگردی و راهکارهای تحصیل و آموزش هنر، زبان و... تا جکهای زننده و مروج فساد و بیماری‌های روانی و خشونت و... به طور معمول هر آدمی به صورت غالب جذب دسته‌ای از این گروه‌ها میشه و شبکه‌ها هم در همون زمینه ارتباطات بیشتری بهش معرفی می‌کنند. برنامه‌های خوب رو بهم معرفی کنیم و مطالب جالب رو به اعضای خونواده نشون بدیم.

    فکر نکنیم که ای بابا... جکه دیگه! می‌خندیم! نه اتفاقا. اگر جکی فقط برای یه مسخره بازی لحظه‌ای باشه، هیچ وقت این قدر معروف نمیشه تا به گوش شما برسه. هر لطیفه ای معنا و هدفی پشتش هست. شک نکنید! فقط باید ببینید آیا اون مفهوم ارزشمند و عالیه یا تخریبگر و شرم‌آور.

    -------------------------------------
    ویرایش توسط فرشته مهربان : پنجشنبه 16 مهر 94 در ساعت 02:37 دلیل: لطفاً به پست اول مدیر توجه کنید

  10. 8 کاربر از پست مفید mahasty تشکرکرده اند .

    ammin (چهارشنبه 30 تیر 95), mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), فرشته مهربان (پنجشنبه 16 مهر 94), یاس پاییزی (پنجشنبه 16 مهر 94), مدیرهمدردی (پنجشنبه 16 مهر 94), باغبان (جمعه 17 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94), صبا_2009 (پنجشنبه 16 مهر 94)

  11. #26
    ((( مشاور خانواده ))) آغازکننده

    آخرین بازدید
    امروز [ 12:05]
    تاریخ عضویت
    1386-6-25
    نوشته ها
    9,422
    امتیاز
    287,206
    سطح
    100
    Points: 287,206, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.4%
    دستاوردها:
    VeteranCreated Blog entryTagger First ClassSocial50000 Experience Points
    نوشته های وبلاگ
    7
    تشکرها
    23,580

    تشکرشده 37,081 در 7,003 پست

    حالت من
    Sepasgozar
    Rep Power
    0
    Array
    1 - منفعل، مفعول، و بی خاصیت در شبکه های اجتماعی شنونده محض نباشیم. تفکر و دقت کنیم و انتقادی ارسالها را با ریزینی رصد کنیم. خوبهایش را با تشکر و قدردانی و بازنشر ، تقویت و منتشر کنیم. و بدهایش را مقابله کنیم، بحث کنیم، و رد کنیم و دیگران را هم به فکر واداریم که این موارد منفی را نشر ندهند. در مورد موارد خنثی و بی خاصیت خب می تونید منفعل باشید و حالش رو ببرید

    غلام همت آنم که زیر چرخ کبـــود
    زهرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است

    http://www.hamdardi.com
    دسترسی سریع به همدردی و مدیر همدردی با عضویت در کانال همدردی در ایتا

  12. 6 کاربر از پست مفید مدیرهمدردی تشکرکرده اند .

    mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), فرهنگ 27 (پنجشنبه 16 مهر 94), فرشته مهربان (جمعه 17 مهر 94), یاس پاییزی (پنجشنبه 16 مهر 94), باغبان (جمعه 17 مهر 94), دختر بیخیال (پنجشنبه 16 مهر 94)

  13. #27
    عضو همراه

    آخرین بازدید
    شنبه 09 بهمن 95 [ 23:48]
    تاریخ عضویت
    1392-7-15
    محل سکونت
    کره زمین
    نوشته ها
    1,532
    امتیاز
    20,970
    سطح
    91
    Points: 20,970, Level: 91
    Level completed: 24%, Points required for next Level: 380
    Overall activity: 10.0%
    دستاوردها:
    Tagger First ClassSocialOverdrive10000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    4,584

    تشکرشده 5,213 در 1,375 پست

    حالت من
    Khoshhal
    Rep Power
    250
    Array
    1. نیازی نیست هرکسی که شماره مارا داشته باشد یا ما شماره اشون و داشته باشیم در لیست دوستانمون داشته باشیم، میتوانیم با برداشتن تیک خودکار آضافه کردن دوست به لیست دوستان این مسله و کنترل کنیم.

    2. ما همه ی افرادی که شماره اشون و داریم نمیشناسیم، برخی شبکه ها نیازی به داشتن گزینه Add ندارند بنابراین ما خودمون میتوانیم فردی و که آشنایی باهاش نداریم و صرفا یک شماره ازشون داریم و از لیست دوستانمون حذف کنیم.

    3. این نکته نظر شخصی خودمه :
    هرچند اینطور محیط ها مزیت هایی از جهت هزینه کمتر و راحتی در ارسال پیام و فایل های صوتی و تصویری ومتنی دارند ولی من همیشه این محیط ها و محیطی رسمی ندیدم، و اگر مجبور شدم با همکاری یا همکلاسی یا اساتیدم ارتباط تلفنی و مجازی داشته باشم، هیچوقت از این محیط ها استفاده نکردم، همیشه سعی کردم بصورت پیامک یا در صورت نیاز به ارسال فایل تصویری یا صوتی و...از طریق ایمیل اینکار را انجام دهم، تا با استفاده از این شبکه ها امکان صحبت های غیر ضرروری به خودم و طرف مقابل ندهم، بنظرم اگر کار رسمی با افراد رسمی داشته باشیم بهتر است از این محیط ها برای ارتباط تا حد امکان استفاده نکنیم.

    ممکن است سوال این باشد که فرد مقابل این مسله و رعایت نکنند، میتوانید اگر پیامی رسمی از جانب یک فرد رسمی در شبکه اجتماعی دریافت کردید شما پاسخ آن پیام را از طریق پیامک تلفن نه شبکه اجتماعی ارسال نمایید.اینطوری فرد مورد نظرتان موضع شمارا متوجه خواهند شد.

    4. برای اینکه بتوانید زمان حضور در شبکه های اجتماعی مدیریت کنید، تمامی گروه هایی که در آن عضو هستید و روی حالت سکوت قرار دهید اینطوری هروقت خودتون به شبکه مراجعه کردید متوجه پیام های گروه ها میشوید در اینصورت زمانتان هم مدیریت میشود.
    میتوانید این روند و بروی اشخاصی که کار ضروری باهاتون ندارن و فقط پیام کپی میکنند هم امتحان کنید.
    **برخی آدم ها درست مثله بادبادکهای دنیای کودکیم هستند،
    فقط یه یک دلیل از مسیر زندگیم رد میشند، تا به من درسهایی بیاموزند
    که اگر می ماندند؛ شاید هیچوقت
    یاد نمیگرفتم .....! **

    ویرایش توسط دختر بیخیال : پنجشنبه 16 مهر 94 در ساعت 14:10

  14. 6 کاربر از پست مفید دختر بیخیال تشکرکرده اند .

    mohsenazizi (پنجشنبه 16 مهر 94), فرشته مهربان (پنجشنبه 16 مهر 94), یاس پاییزی (پنجشنبه 16 مهر 94), مدیرهمدردی (پنجشنبه 16 مهر 94), بانوی آفتاب (یکشنبه 19 مهر 94), باغبان (جمعه 17 مهر 94)

  15. #28
    روانشناس تربیتی

    آخرین بازدید
    پنجشنبه 17 تیر 95 [ 12:21]
    تاریخ عضویت
    1389-5-26
    نوشته ها
    117
    امتیاز
    5,221
    سطح
    46
    Points: 5,221, Level: 46
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 129
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points
    تشکرها
    404

    تشکرشده 451 در 101 پست

    Rep Power
    26
    Array
    با سلام

    از مدیریت محترم همدردی به خاطر قرار دادن این موضوع بسیار مهم در شرایط کنونی، و سایر دوستان جهتدرج نکات آموزنده و مناسب تشکّر می کنم

    چند نکته:

    1. اگر نزد اطرافیان، دوستان، خانواده و ... شخصیت موجهی دارید، مسئولیت مضاعفی خواهید داشت. حکایت شیرین سعدی خوش بیان را شنیده ایم که:

    اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی

    بر آورند غلامان او درخت از بیخ

    اگر شخصیتی که وجهه ای دارد، گشت و گذار در این فضاها را مدیریت نکند، بخشی از آسیبهایی که در نتیجه الگوگیری از وی برای دیگران ایجاد می شود، به پای او نوشته می شود.

    2. حتی المقدور مدیر گروهی نشوید، مگر از باب ضرورت و لزوم حضور. مدیر شدن در گروه ها، علاوه بر اتلاف وقت، انتظارات فراوان ایجاد کرده، احتمالا نیازمند سر زدن مکرر، توهم خواندن همه مطالب اعضا، بازخورد دادن، و ... می شود.

    3. توهین را با توهین پاسخ ندهید. در قرآن کریم داریم که:«ادفع بالتی هی احسن» و نیز می خوانیم:«وَلاَ تَسُبُّواْ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ اللّهِ...». اگر کسی به اعتقادات تان توهین کرد، به شیوه احسن مقابله نمایید.

    مثال:

    عضوی پس از بحث های فراوان و توهین به دین شما، در گروه می نویسد:

    ﺩﯾﻦ ﻣﻦ: ﺍﯾﺮﺍﻥ
    ...
    ﺭﻭﺣﺎﻧﯿﻮﻥ ﻣﻦ: ﻓﺮﺩﻭﺳﯽ ﻭ ﺣﺎﻓﻆ ﻭ ﺳﻌﺪﯼ ؛ ﺍﺑﻦ ﺳﯿﻨﺎ

    ﺁﺭﯼ ﻣﻦ ﯾﮏ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﻢ...نه یک عرب!

    پاسخ شما در کمال آرامش می تواند اینچنین باشد:

    ماه فروماند از جمال محمد
    سرو نباشد به اعتدال محمد

    سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی
    عشق محمد بس است و آل محمد

    سعدی

    ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
    دل رمیده ما را انیس و مونس شد...

    حافظ

    منم بنده​ی اهل بیت نبی..............ستاینده​ی خاک و پای وصی
    حکیم این جهان را چو دریا نهاد..............برانگیخته موج ازو تندباد
    چو هفتاد کشتی برو ساخته..............همه بادبانها برافراخته
    یکی پهن کشتی بسان عروس..............بیاراسته همچو چشم خروس
    محمد بدو اندرون با علی..............همان اهل بیت نبی و ولی
    خردمند کز دور دریا بدید..............کرانه نه پیدا و بن ناپدید
    بدانست کو موج خواهد زدن..............کس از غرق بیرون نخواهد شدن
    به دل گفت اگر با نبی و وصی..............شوم غرقه دارم دو یار وفی
    همانا که باشد مرا دستگیر..............خداوند تاج و لوا و سریر
    خداوند جوی می و انگبین..............همان چشمه​ی شیر و ماء معین
    اگر چشم داری به دیگر سرای..............به نزد نبی و علی گیر جای
    گرت زین بد آید گناه منست..............چنین است و این دین و راه منست
    برین زادم و هم برین بگذرم..............چنان دان که خاک پی حیدرم
    دلت گر به راه خطا مایلست..............ترا دشمن اندر جهان خود دلست
    نباشد جز از بی​پدر دشمنش..............که یزدان به آتش بسوزد تنش
    هر آنکس که در جانش بغض علیست..............ازو زارتر در جهان زار کیست
    نگر تا نداری به بازی جهان..............نه برگردی از نیک پی همرهان
    همه نیکی ات باید آغاز کرد..............چو با نیکنامان بوی همنورد
    از این در سخن چند رانم همی..............همانا کرانش ندانم همی

    فردوسی

    4. در بسیاری موارد، بدون اینکه نیاز باشد وارد بحث های طولانی شوید، با یک تصویر معنادار می توانید تمام معادله را به نفع حقیقت رقم بزنید و برای بحث مفصل مخاطبین را ارجاع به کتب یا منابع اصیل دهید.

    5. در حفظ سنن اصیل کوشا باشید. مثلا قبلا هر کس می خواست به زیارتی برود، با اطرافیان نزدیک تماس می گرفت و طلب حلالیت می کرد، و بعد هم دوستان به دیدارش می رفتند. اکنون با یک جمله و ارسال در تمام گروه ها، بعضا خداحافظی انجام می شود! آیا دوست دارید کسی با یک جمله اینچنینی ورودتان به میهن را گرامی بدارد؟!

    6. برای اینکه مطلبی در ذهن استحکام پیدا کند، نیاز به تفکر، تعمق، مرور، و بعضا عمل دارد. شبکه های اجتماعی جلوی همه این فعالیتها را گرفته اند. تا مطلبی درباره اخلاق می خوانی، بلافاصله طرز درست کردن غذایی می آید، پس از آن کاریکاتور، بعد ویدئوی طنز، بعد شعر، و ... . هیچیک از این مطالب در ذهن باقی نمی ماند، مگر با استفاده از راهبردهای بیان شده. پس، در شبکه های اجتماعی، انتخابگر باشید و نه انتخاب شونده!

    7. هیچ دلیلی وجود ندارد که در هر گروهی افزوده شدید، بخواهید بمانید. در صورتی که لازم دانستید، بدون احساس شرم، خود را خارج کنید.

    8. با اینکه این نکته بارها گفته شده اما...«لطفا، با مدیریت ورود کنید. من برای چه کاری ورود کرده ام؟ چتد دقیقه قرار است وقت بگذارم؟ ...»

    9. در صورتی که گروه های تخصصی بتوانند تشکیل شوند، و محتوای هدفمند تولید کنند، و به وقتش در جاهای مناسب منتشر کنند، می تواند کمک کننده باشد. در واقع مشخص باشد فعالیت گروه از جانب چه کسانی، برای چه هدفی، و برای چه کسانی می باشد.




    10. سعی کنیم بنا به توصیه ائمه(ص)، صرفا شنودگان و نقل کنندگان مطالب مفید و حکمت ها نباشیم؛ بلکه در زمره حفظ کنندگان و عمل کنندگان باشیم. بسیاری مواقع می بینیم کسانی فایل های پرمحتوایی درباره موضوعی(مثلا کم کردن در فلان شبکه اجتماعی) می گذارند، و حال آنکه لحظه ای از آنلاین بودن باز نمی ایستند!

    11. تا جایی که از دستمان بر می آید، کاری کنیم که دیگران ترغیب شوند از این شبکه ها فاصله بگیرند و ارتباطات حقیقی سالم عرفی و شرعی را از سر بگیرند، و برای کسب اطلاع سرانه مطالعه شان را بالا ببرند.

    12. از خود بپرسیم، شبکه های اجتماعی رایگانی که نه با تبلیغات هزینه هایشان را تامین می کنند، و نه با فروش نرم افزارهایشان، این هزینه ها را چگونه تامین می نمایند؟

    شاید پاسخ، اطلاعاتی باشد که ما و جامعه ما کسب کرده و در اختیار سران خویش قرار می دهند. پس، مراقب و آگاه باشیم.
    مثل ساحل آرام باش، تا دیگران مثل دریا بیقرارت باشند

  16. 6 کاربر از پست مفید mohsenazizi تشکرکرده اند .

    hamed-kr (شنبه 18 مهر 94), m.reza91 (پنجشنبه 16 مهر 94), فرهنگ 27 (پنجشنبه 16 مهر 94), فرشته مهربان (جمعه 17 مهر 94), مدیرهمدردی (جمعه 17 مهر 94), باغبان (جمعه 17 مهر 94)

  17. #29
    مدیران انجمن

    آخرین بازدید
    پنجشنبه 16 فروردین 03 [ 23:50]
    تاریخ عضویت
    1393-12-20
    نوشته ها
    3,163
    امتیاز
    89,976
    سطح
    100
    Points: 89,976, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.3%
    دستاوردها:
    OverdriveSocialTagger First ClassVeteran50000 Experience Points
    تشکرها
    7,784

    تشکرشده 6,821 در 2,406 پست

    Rep Power
    0
    Array

    سلام



    • از دسترسی کودکان زیر سن بلوغ به این نرم افزار ها ، باید جلوگیری کرد. با این کار از دسترسی زودرس آنان به اطلاعات غیرضروری و نیز - آلوده شدن ذهنشان بر اثر مشاهده تصاویر غیراخلاقی جلوگیری می‌شود.




    • از تبادل اطلاعات با افراد نا آشنا و غریبه باید اجتناب کنیم .


    • هر خبری از این شبکه ها می آید ، لزومی ندارد درست باشد - پس باید از منبع اصلی آن آگاه باشیم.


    • ماهیت ابزارهای ارتباطی موبایل، همگانی (Public) بودن آن هاست. قطعاً بیشتر کاربرانی که از وایبر، و ..... استفاده می کنند، حریم بسیار خصوصی ندارند. چیزی که بسیار خطرناکه همین توافق اولیه نصب نرم افزار هست که به ما میگه :

    دسترسی و حتی امکان تغییر اطلاعات شخصی شما توسط "وایبر"
    دسترسی این نرم افزار به اطلاعات جغرافیایی و مکانی شما از طریق اینترنت یا جی پی اس و ......
    پس باید مواظب باشیم هر عکسی و هر اطلاعاتی ! را در گوشی نزاریم .

    • مدت زمان استفاده مهم هست در این نوع شبکه ها – باید وقتمان را مدیریت کنیم و سعی کنیم بیشتر در محیط واقعی با دوستان و خانواده باشیم .



  18. 2 کاربر از پست مفید باغبان تشکرکرده اند .

    hamed-kr (جمعه 17 مهر 94), فرشته مهربان (جمعه 17 مهر 94)

  19. #30
    عضو کوشا

    آخرین بازدید
    دوشنبه 23 دی 98 [ 13:15]
    تاریخ عضویت
    1393-4-15
    نوشته ها
    382
    امتیاز
    12,547
    سطح
    73
    Points: 12,547, Level: 73
    Level completed: 25%, Points required for next Level: 303
    Overall activity: 12.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassVeteran10000 Experience Points
    تشکرها
    894

    تشکرشده 1,236 در 375 پست

    Rep Power
    99
    Array
    نقل قول نوشته اصلی توسط مدیرهمدردی نمایش پست ها
    1 - قصارها و جملاتی که در شبکه های اجتماعی پخش می شود اگرچه قشنگ هستند اما همه صحیح نییستند بلکه 2 نوع دیگر هم هستند، قشنگهای آسیب رسان و قشنگهای بی خاصیت.


    2 - قصارها و جملاتی را که منتسب به افراد مختلف هستند خیلی جدی نگیرید. به محتوای قصارها توجه زیادی بکنیم.


    3 - برای ارزیابی قصارها و جملات زیبا حتما کمک بگیریم از . آگاهی های قبلی، تفکر و تعمق، آیات، احادیث و محکمات دینی ، مشورت با متخصصین آن امور


    4 - بعضی قصارها دو وجهی هستند یک بخش قطعی صحیح و یک بخش قطعی فریبنده، باید دقت کنیم که فریب تردستی و شعبده بازی ادبی آن را نخوریم.
    مثال: می بخور، منبر بسوزان..... مردم آزاری نکن>>>>>>مردم آزاری قطعا غلط هست اما منبر سوزندن و می خوردن هم غلط هست و نباید توصیه شود.
    مثال: ترجیح می دهم در خیابان راه بروم و به خدا فکر کنم تا اینکه در مسجد باشم و به کفشهایم فکر کنم.>>>> چه اشکالی دارد مسجد که نباید در آن به خدا فکر کنیم و برویم در خیابان !!!!!


    5 - بعضی افراد در فضای مجازی خیلی مشهور و معروف شده اند، لذا قصارهایی از آن پخش می شوند. توصیه می شود برای ارزیابی دقیق یکبار به صورت عمقی و با دقت سیره و سبک فکری و منش این اشخاص و مکاتب را که چه خطاها و مشکلات و عیوبی در کنار قشنگ گویی دارند را مطالعه و بررسی کنیم مثل: بودا ، اشو، کریشنا، اکنکار، پائولوکوئيلو ، رام الله


    6 - بعضی قصارها که با تابلو روانشناختی می آیند صرفا یک خطای شناختی افراد احساسی هستند که تحت فشار صادر می شود:
    مثل: رابطه زناشویی مثل یک لیوان شیشه ای هست اگر شکست دستکاری آن منجر به زخم و جراحت بیشتر می شود باید رهایش کرد.


    7 - بعضی قصارها برای دین زدایی، حیا زدایی، تفکر زدایی، استهزاء و .... ایجاد گردیده است باید با تامل و تفکر عمق آن را یافت. مثل جملات ذیل که غلط و درست آن در هم پیچیده شده است:
    رعایت حجاب مهم نیست، آدم باید قلبش پاک باشد..(غلط)

    دانشگاهیان شعور ایجاد می کنند، روحانیون شور..(غلط)



    8 - بعضی قصارها نیاز به تحقیق دارد و ناکامل هست و باید زمان، مکان گوینده و همچنین قبل و بعد آن قصار مورد توجه قرار گیرد مثل:
    زیر پرچم یزید نمی توان سینه برای حسین زد.
    این قصار اشاره دارد که باید یزید و حسین زمان خود را بشناسید و در زمان شاه گفته شده است که مثل یزید مشروب خوری رایج بود و احکام اسلامی اجرا نمی شد.

    9 - بعضی قصارها یک غلط فاحش هست و آنقدر تکرار شده است که افراد بدون تامل پذیرفته اند مثل:
    معتاد یک بیمار هست نه یک مجرم. .(غلط)
    درستش اینست که معتاد در انتخاب اعتیاد و مصرف مواد ابتدا مجرم بوده است. و بعد از انجام این جرم بیمار شده است.
    مثل اینست که یک موتور سوار تک چرخ از چراغ قرمز عبور می کند و تصادف کرده و مجروح می شود. او ابتدا مجرم هست. اما بعد از تصادف به واسطه جرمش بیمار هست و باید مداوا شود.

    یا مثل:
    نظر هر کسی محترم هست.(غلط)
    این هم غلط فاحشی هست. اگر شما متوجه بشوید دوست شما جزء داعش هست و نظرش اینست که به زودی 10 تن از اعضاء فامیل شما را سر ببرد یا سربریدن دیگران را با سخنرانی و بحث ترویج کند ، باز هم می گویید نظر هر کسی محترم هست.
    (تبصره تا وقتی کسی نظری در ذهنش دارد و منتشر نمی کند و دیگران را سوق به خلافی نمی دهد و رفتاری بخاطر آن نظرش نمی کند و درون خودش هست محترم هست. اما وقتی نظرش را آراد کرد و ترویج کرد و بر اساس آن رفتارها در حال شکل گرفتن هست دیگر محترم نیست.)

    این پست جناب مدیر همدردی نیاز به بازخوانی چندین و چند باره داره چون یکی از پاشنه های آشیل همه آدم ها توی کل تاریخ بوده و نه همین الآن و در ارتباط با شبکه های مجازی.

    ایشون بعضی از موارد دو مورد دوم رو شکافتند ولی چیزی که مهم هست ایجاد قوه تحلیل در ماست تا بتونیم انواع این پیام ها رو آنالیز کنیم و جایگاه شون رو درست بشناسیم
    پیش از بیان ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت هست که مهمترین پایه های تفکر ما همین قصار گونه ها هستند و اصلاً تفسیر عالم در ذهن ما با تفسیری که از منشور همین قصار گونه ها داریم در ذهن ما شکل میگیره و معنا پیدا می کنه .

    در واقع همین جملات کوتاه و قصارگونه قسمت مهمی از شخصیت روان مارا شکل میده ، پس باید قدرت پیدا کردن اونها در خودمون و تحلیل اونها رو داشته باشیم.

    .................................................. .............................

    آیا قصار ها و احکام همیشه صحیح تضمینی برای تفکر درست در ما هستند؟

    متاسفانه نمیشه جواب بله به این موضوع داد ، یکی از مهمترین دقت ها در مورد این احکام که از این جملات قصار استخراج میشن درک جایگاه و اولویت اونها و دایره شمول صحت حکم هست.
    این موضوع رو با یه مثال تاریخی بیان میکنم:

    در جنگ صفین یکی از اتفاقاتی که همه ما میدونیم و افتاد ماجرای قرآن به نیزه کردن توسط عمر و عاص بود ، چیزی که کمتر گفته شده این بود که عمروعاص برای تکمیل حیله خودش دست به دامان یک جمله قصار همیشه درست میشه ولی در غیر از جایگاه خودش و میگه همزمان با این کار لشکر فریاد بزنه:
    الحکم الا لله: حکمی نیست جز برای خدا

    این جمله برای عده کثیری(اکثریت قریب به اتفاق جز اصحاب خاص حضرت علی -ع) که قدرت تحلیل جایگاهِ حکم و این قصار نداشتن تبدیل به ضد خودش میشه تا اونجا که به خاطر تحلیل نادرست از این حکم ، الویت و جایگاهش شمشیر روی گردن حضرت علی (ع)میذارن و خواستار بازگشت مالک اشتر از دم خیمه کفر و نفاق میشن.

    بعد حضرت علی در خطبه ای مهم می فرمایند:

    كَلِمَةُ حَقٍّ يُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ نَعَمْ إِنَّهُ لَا حُكْمَ إِلَّا لِلَّهِ، ولکن:
    گفتار حقّى است كه به آن باطلى اراده شده. آرى حكمى نيست مگر براى خدا، ولی...

    یا به قول قرآن مجید:

    «وَ لا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْباطِلِ وَ تَکْتُمُوا الْحَقَّ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُون»؛ و حق را با باطل لباس نپوشانید! و حق را کتمان نکنید در حالی که می دانید!


    پس این موضوع خیلی جدی هست برای زندگی درست چون ما با توجه این که چنین امکانی برای پوشوندن لباس باطل برحق وجود داره باید برای تشخیص حقیقی حق مطلب دارای معیار های صحیحی باشیم وگرنه بازی میخوریم.

    بد نیست این جا یادآوری بشه که مهمترین کارکرد شیطان که بارها قرآن به اون اشاره داره زینت دادن یک موضوع بد با زرورق و زینت خوب هست و همین محل مردودی بسیاری از اشخاصی هست که توانایی تفکیک حق باطل رو ندارن و مهمترین عامل نداشتن این قوه تشخیص اولاً به خاطر حب دنیا و دوماً به خاطر نداشتن تقواست

    یکی از مشکلات اساسی دوران ما قالب کردن و پوشوندن مفهوم اخلاق و جا زدن اون بجای تقواست در حالی که اصلاً اخلاق و عمل بدون تقوا عمل نیست که فردا منتظر اجر و پاداش اون باشیم .

    إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ :فقط و فقط خداوند از متقین قبول می کند.

    این همون بزنگاه انحراف قرار دادن اخلاق بجای تقواست .

    .................................................. .................................................. .........................

    - جایگاه احکام وقصار هایی با دایره شمول صحت کمتر
    متاسفانه بسیاری از احکام و قصار های این گونه سریعا به شکل احکام کلی با دایره شمول مطلق حرکت میکنند و دارای آسیب های جدی هستند.

    اون قسمت از نتایج این احکام و قصار ها که در خارج از دایره شمول صحت با اونها قرار میگیرند و مسمتسک گمراهی هستند در واقع به خاطر امتزاج حق با باطل هست
    حضرت علی می فرمایند:

    فَلَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ مِنْ مِزَاجِ الْحَقِّ لَمْ يَخْفَ عَلَى الْمُرْتَادِينَ وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ مِنْ لَبْسِ الْبَاطِلِ انْقَطَعَتْ عَنْهُ أَلْسُنُ الْمُعَانِدِينَ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ يَنْجُو الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنى .

    ترجمه:

    و اگر باطل از آميزش با حق خالص مى‏شد راه بر حق جويان پوشيده نمى‏ماند. و اگر حق در پوشش باطل پنهان نمی ‏گشت زبان دشمنان ياوه گو از آن قطع می ‏گشت. ولى پاره ‏اى از حق و پاره ‏اى از باطل فراهم شده و در هم آميخته می ‏شود، در اين وقت شيطان بر دوستانش مسلط می ‏شود، و آنان كه لطف حق شاملشان شده نجات می ‏يابند/

    پس هنر این این هست که بتونیم با فهم جایگاه دایره شمول صحت یک حکم و قصار حق مطلب رو بفهمیم و باطل مطلب رو به دور بندازیم.

    - اکثر فتنه های اجتماعی مخصوصاً در آخرالزمان شامل احکامی از این گونه اند و بسیاری قدرت تشخیص حق از باطل رو پیدا نمی کنند ، اگر قدرت تشخیص در این مورد کم هست باید با اعتماد به علمای بزرگ مورد وثوق خودمون از خطر گمراهی نجات بدیم/
    - یک نمونه از این احکام جمله معروف دل باید پاک باشه هست ، این جمله در دامنه ای کاملاً درست هست ولی باید دامنه رو شناخت ،
    تعبیر بسیار ظریفی نسبت به صفت قلب در قرآن به کار برده شده و اون قلب سلیم هست و قرینه کلام در آیه به گونه ای بیان شده که نشون بده این سلامت مربوط به یک موجود زنده و دارای خاصیت رشد یافتگی هست.

    پاکی قلب یکی از ابعاد این قلب هست ولی شاخصه مهم موجود زنده چی هست؟ قابلیت رشد یافتن
    قلبی مورد قبول خداست که سلیم باشه و رشد یافتگی مهمترین فاکتور سلیم بودن هست ، اگر الآن یه بچه به دنیا بیاد و چهل سال هیچ تغییری نکنه و عین روز اولش باشه اگر از شدت نظافت برق بزنه اون بچه یک بچه سالم هست؟

    در ثانی قلب گوهر و آینه نیست که پاکی اون برای بهترین کارکرد اون کافی باشه ، قلب یک موجود زنده و در حال رشد یافتن هست و برای رشد یافتن نیاز به مراقبت و تربیت داره و پاکی یک موجود در حال رشد یافتن یکی از ابعاد مراقبت و تربیت اون هست حالا ابزار همین پاک نگه داشتن هم چی هست خودش یک داستان دیگه است.

    یکی از کارکرد های نماز همین اثر پاک کنندگی اون هست چنانکه حضرت رسول می فرمایند:

    نماز چون چشمه آب گرمی است که بر در خانه انسان جاری است و آدمی روزی پنج بار خود را در آن می شوید. آیا کسی که هر روز پنج بار خودرا با دقت در آب گرم می شوید، پیکری آلوده دارد؟

    رشد یافتگی قلب به وسیله بندگی و اطاعت از دستورات خدا حاصل میشه و برای همین هست که به شرع در حد توان و مخصوصاً واجبات ملتزم بود ، چون شرع و الزامات اون مدرسه بالندگی و رشد یافتن قلب ما هستن و ما در آخرت با این بعد از وجودمون زندگی خواهیم کرد و قیامت تجلی قلب ماست ،اگر رشد یافته باشه خدا چیزی به اون اضافه خواهد کرد ولی اگر ابتر ناقص باشه قدرت پذیرش فیض و رحمت خدا رو نداره.

  20. کاربر روبرو از پست مفید hamed-kr تشکرکرده است .

    ammin (چهارشنبه 30 تیر 95)


 
صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: یکشنبه 19 اردیبهشت 95, 02:28
  2. پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: یکشنبه 06 دی 94, 14:44
  3. من فردی شلخته بی نظم و با روابط اجتماعی ضعیف هستم
    توسط mano_gozashte در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: یکشنبه 11 مرداد 94, 15:29
  4. روابط اجتماعی ضعیف و وابستگی به دیگران
    توسط shahrivar در انجمن سایر سئوالات مربوط به ازدواج
    پاسخ ها: 6
    آخرين نوشته: پنجشنبه 30 مرداد 93, 11:33
  5. واتس اپ بلای جون من شده
    توسط nor در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 13
    آخرين نوشته: شنبه 03 خرداد 93, 12:46

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 13:08 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.