به انجمن خوش آمدید

دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: تازه ها

  1. #1
    عضو همراه آغازکننده

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 09 اسفند 96 [ 15:33]
    تاریخ عضویت
    1387-11-29
    نوشته ها
    1,732
    امتیاز
    22,684
    سطح
    93
    Points: 22,684, Level: 93
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 666
    Overall activity: 3.0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience PointsTagger Second Class
    تشکرها
    4,250

    تشکرشده 4,202 در 1,430 پست

    Rep Power
    189
    Array

    تازه ها

    اسكناس‌های پلاستيكی از راه‌ می‌رسند!

    اسكناس مهم‌ترين وسيله داد و ستد در دنيا بوده و با وجود استفاده روز افزون از پول الكترونيكي هنوز ارزش خود را حفظ كرده است

    اسكناس‌هاي كاغذي براي اولين بار در چين و در قرن هفتم ميلادي رواج يافت. بيشتر اسكناس‌هاي امروزي از جنس كاغذ ، پنبه يا تركيبي از آنها و يا كاغذ با تركيبي از كتان يا الياف پارچه ساخته مي‌شوند.

    اسكناس‌هاي كاغذي به ويژه در شرايطي كه رطوبت جذب كند به سرعت از بين مي رود. اين اسكناس ها با وجود داشتن واتر مارك و نخ امنيتي به راحتي جعل مي شود و امروزه با پيشرفت كپي هاي رنگي و اسكنرها اين كار آسان تر شده است.

    با اين روند به تدريج اسكناس‌هاي معمولي جاي خود را به اسكناس‌هاي پلاستيكي مي‌دهد.استراليا سرآمد فناوري توليد پول پلاستيكي در دنياست.

    براي اولين بار در سال 1988 رزرو بانك استراليا اسكناس پلاستيكي 10دلاري را به يادبود جشن 200سالگي تاسيس اين كشور منتشر كرد و تا سال 1996 تمام اسكناس‌هاي رايج استراليا به اسكناس پلاستيكي تبديل شد.

    در حال حاضر سالانه 18 ميليارد قطعه اسكناس پلاستيكي در اين كشور توليد مي شود. كه البته اين رقم، مجموع توليد داخل و سفارش چند كشور ديگر را نيز دربرمي‌گيرد.

    اسكناس‌هاي پلاستيكي از جنس پليمر صاف و بدون تخلخل توليد گرديده و براي محافظت و تميزي بيشتر با يك لايه روكش پوشانده شده است.

    اين اسكناس‌ها از نظر دوام4 تا 5 برابر با دوام تر از اسكناس‌هاي معمولي بوده و به علت دارابودن بخش شفاف كه به اين وسيله مي توان طرف ديگر اسكناس را ديد، قابل كپي ، اسكن يا جعل نيستند.

    همچنين اسكناس‌هاي پلاستيكي داراي نرمي و لطافت قابل قبول و ضد آب بوده و مي توان بعد از فرسوده شدن آن‌را به مواد ديگري باز يافت كرد.

    تكنيك چاپ بر روي اين اسكناس‌ها بسيار شبيه نوع معمولي و با افزودن مركب به سطح آن است. مواد اوليه توليد اين نوع اسكناس‌ها در سراسر دنيا توسط شركت سي‌كي يورنسي. ي. تي. ال‌.تي. دي عرضه مي شود .

    در حال حاضر حدود 30 كشور دنيا از اسكناس‌هاي پلاستيكي استفاده مي كنند. كه استراليا ، چين، برزيل، مكزيك، اندونزي، تايلند، سنگاپور، نپال، نيوزلند، شيلي، روماني و كويت از جمله اين كشورها هستند.

    رزرو بانك استراليا با همكاري موسسه شيمي بلژيك، تحقيقات وسيعي در باره اين اسكناس‌ها انجام داده و با اين تحقيقات نسل جديد ورق اسكناس پليمري توليد شده است.

    همچنين وزارت خزانه‌داري آمريكا در حال تحقيق در باره اين اسكناس‌ها براي توليد و انتشار عمومي آن است.

    اين درحالي است كه هنوز در كشور ما از اسكناس‌هاي به اصطلاح كاغذي كه بيشترين ماده تشكيل دهنده آن را الياف پنبه تشكيل مي‌دهد، استفاده مي شود و اين نوع اسكناس در مقايسه با اسكناس‌هاي پلاستيكي كه اكنون در بخش عمده‌اي از كشورهاي جهان استفاده مي‌شود از عمر مفيد بسيار كمتري برخوردار هستند.

    با اين وجود شايد بتوان با افزودن مواد پليمري به خمير كاغذ اسكناس يا قرار دادن روكش پلاستيكي ، دوام و قوام اسكناس‌هاي كاغذي را افزايش داد اما راهكار بهتر آن است كه در واحدهاي پر مصرف از اسكناس پلاستيكي استفاده كنيم.

    گرچه با توجه به روند رو‌به رشد استفاده از اسكناس‌هاي پلاستيكي ، به نظر مي رسد در آينده‌اي نزديك در سراسر جهان اسكناس‌هاي پلاستيكي جايگزين اسكناس‌هاي معمولي مي‌شود.

  2. کاربر روبرو از پست مفید parnian1 تشکرکرده است .

    parnian1 (جمعه 06 آذر 88)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1403 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 20:58 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.