دام سی ام :
اطمینان خاطر زورکی
● دوستم داری؟
● به من بگو که بهجز من کسی دیگر را نمیبینی.
● بهنظرت من آدم شکستخوردهای هستم؟
● از نظر تو، من جذابم؟
● بهنظرت من باهوشم؟
در حالی که شنیدن حرفهای مثبت از همسرتان خوشایند است، وقتی بخواهید به زور احساساتش را از او بیرون بکشید، خوشایند نیست. بهعلاوه، آنچه تحت فشار گفته شود ارزش چندانی ندارد.
به یقین ایرادی ندارد که بپرسید: «امشب خوب بهنظر میرسم؟» همچنین منطقی است که گاهی به همسرتان بگویید: «خیلی برایم خوشایند است که به من بگویی ظاهرم فوقالعاده شده.» اما درخواست مکرر برای دستیابی به اطمینان خاطر موجب صمیمیت بیشتر نمیشود، بلکه اینگونه خواستهها تأثیر عکس دارد.
این موضوع در سراسر ارتباط با همسرتان جریان دارد:
وقتی احساس ناکامی، نیازمندی یا دلسردی کنید، رفتارهایتان اغلب در قیاس با آنچه میخواهید نتیجهی عکس خواهد داشت.
دام سی و یکم :
تعهدهای اجباری
در بیشتر موارد، تعهد دادن نشانهی پختگی و عدم تعهد نشانهی ناپختگی در نظر گرفته میشود. برخی تعهدها معنای اخلاقی و قانونی دارند؛ اما بیشتر تعهدها اینگونه نیستند. بیشتر تعهدها تحت فشار گرفته میشوند و برخی تعهدها تنها در قراردادهای رسمی شکل میگیرند.
احساسات اشخاص و شرایط تغییر میکنند. در حالی که علاوه بر برنامه ریزی برای آینده باید تفاهم و توافق های اولیه به طور مستمر بین زن و مرد وجود داشته باشد، فشار به طرف مقابل که به شما تعهد بدهد اغلب فضایی اجباری خلق میکند و به آزردگی منجر میشود.
مهمتر این که اگر برای آنچه می خواهید تعهدی وجود نداشته باشد، عملی شدن آن مبهم یا نامشخص خواهد بود. اگر از همسرتان بخواهید موافقت کند ظرفها را بشوید یا سطل زباله را بیرون ببرد، درخواستی خاص و عملی است.
اما «از تو میخواهم به من قول بدهی که هرگز دوباره سیگار نکشی» یا «به من بگو که هرگز مرا ترک نمیکنی» میتواند موجب مشکلات جدی شود. چنین قولهایی اغلب واقعگرایانه و بهاندازهی کافی مشخص نیستند و ضمانت اجرایی ندارند.
خلاصه اینکه، اگر به همسرتان فشار بیاورید کاری را انجام دهد که نمی خواهد یا تمایل ندارد یا در انجام آن با مشکلات زیادی رو به رو میشود، به ویژه اگر موجب تعهد بلند مدت شود، ممکن است در زمان حال رضایت و اطمینان پیدا کنید؛ اما شرایطی برای آزردگی و شکستن تعهدها در آینده به وجود میآورید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)